Sanırım boşanmam gerek çok önemli lütfen yardım edin?

Eşimle 3 yıldır tanışıyoruz 1 yıldır ya evliyiz. İkimiz aslında ilk başlarda ne kadar birbirimize benzediğimizi düşünsekte ben evlendikten sonra çok farklı 2 insan olduğumuzu fark ettim. Sevgiliyken her gün görüşüp iyi kötü bir çok anı biriktirmemize rağmen bunu fark edememişim. Kendisi çok şüpheci hatta yeri geldiğinde benden bile şüphelenen bir insan. Herkesin onun hakkında dedikodu tarzında konuştuğunu düşünüyor. Oldukça egolu ve kendisini bu dünyada özel olan tek insan olarak görüyor. Hatta son yaşadığı bir kaç olaydan dolayı takip edildiğini bile düşünüyor. Hayatında yaşadığı kötü şeyleri her zaman saçma sapan şeylerle bağdaştırıyor. Aliye kavga etse veli yüzünden diyor. Ona göre yanlış veya doğru olanın bana göre de öyle olması gerektiğine inanıyor, şahsi görüşlerin değiştirilemeyeceğine inanmıyor. Paranoyaları var. Bu ve benzeri davranışlarıyla beni üzdükten sonra ertesi günü çok pişman oluyor lakin iş işten geçmiş, kavgalar edilmiş ve en yorgun taraf olarak uyanmak zorunda kalıyorum. Terapi ve psikoloğa gitmeyi defalarca kibar ve normal dilde ifade etmeme rağmen, hatta bunu ifade ederken kendi ihtiyacım olduğunu da söylüyorum ama kabul etmeyip ona deli muamelesi yaptığımı düşünüyor. Onu seviyorum geçmişimize ve yaşanan tüm güzel anılarımıza saygım var ama ben bu adamın bebek bakıcısı gibi hissediyorum artık kendimi. Ailemle arası iyi değil bu yüzden görüşmüyorlar artık zaten kendileri uzağa taşıdıkları için kendilerini bir kaç ayda bir, bir kaç gün görmek için gittiğimde burnumdan getiriyor. İlk gün sorun çıkmasa sonuncu gün sorun çıkarıyor onu terk ettiğimi gittiğimi veya yalnız bıraktığımı söylüyor. Ben daha ne kadar devam edebilirim. Çok kötü bir araftayım eğer biraz merhametiniz varsa lütfen kendinizi benim yerime koyup bana tavsiye verin çünkü gidemiyorum ama kalmakta istemiyorum, ailem yanımda olmasına rağmen neden gidemediğimi bilmiyorum, ayrılık konusu açılsa da hiçbşe zaman ayrılıkla sonuçlanmıyor.
Sanırım boşanmam gerek çok önemli lütfen yardım edin?