27 yaşındayım sırf yaşım geliyor düşüncesiyle tabii ki evlenmiyiceğim ama bu yaşıma kadar önüme düzgün karakterde bir erkek hiç çıkmamıştı önüme şu an ki erkek arkadaşım çıktı değerlendirdim konuştum zaman zaman anlaşmazlık yaşadık ailelerle durumu paylaştıktan sonra işler değişti annem beğenmedi yavrum gözünde başkası kalmasın dedi evlenmek için evlenme dedi tabii evliliğe dair konusmalar yapılırken konuştuğum çocuğun üvey annesi var öz annesi vefat etmiş bu onun suçu değil suç da değil ama bir gelin karşılama vs yapılırken hersey yarim yamalak yapılacak üvey annesi hiç iyi biri değilmiş çevresindekiler öyle dedi bu da beni düşündürüyor ek olarak babam evlenince altinlarinin bir kısmını alir biz de adet dedi biz bunlari cocukla konusup halledecegiz derken tartisiyoruz bi türlü orta yolu bulamiyoruz anneme babama birsey deme modunda bende kararsiz kaldim sonucta damadin boylusunu poslusunu bulsam karaktersizde çıkabilir napayim bilmiyorum.
- +1 yıl
Sana netice olarak şunu söylemek isterim ki yazdıklarını detaylı bir şekilde okudum aileden birisi özellikle anneye de baba evlenilecek kişiyi istemiyorsa muhakkak onların bildiği bir gerçek vardır Çünkü anne babaların özellikle geçmişteki yaşadıkları tecrübeleri, evlilik hakkındaki bilgileri ve deneyimlere bizler için yol gösterici olmalıdır bundan mütevellit eğer ailen istemiyorsa bazı şeyleri zorlamanın gereği yoktur aksi takdirde şöyle bir durum oluyor evlenirken zaten bir kişiyle evlenmiyorsun karşılıklı ailelerle düzgün bir şekilde iletişim için de olmak zorunda eğer aileler düzgün bir iletişim içinde olmazsa belli bir zaman sonra insanlar arasında kavga kıyamet ve anlaşmazlıklar söz konusu oluyor bundan dolayı da kesinlikle ve kesinlikle ailenin görüşüne önem vermelisin.
Üstelik karakteri iyi diyorsun ama sana şöyle bir şey söyleyeyim insanların karakterini bir ayda 5 ayda öğrenemezsin ne zaman ki evlenirsin aynı evde aynı yatağı paylaşmaya başlarsın o zaman insanların değişik değişik huylar çıkar Çünkü ne kadar evlilik yaparsan yap evlendiğin kişi başka Soydan başka aileden gelmekte, eğer bir konuda ailen eksiklik görüyorsa ve istemiyorsa bence onları dinlemelisin.04 Yorumla- Soran+1 yıl
Kesinlikle öyle zaten tek problem boyu felan değil ailesiyle de alakalı sorun yaşamaktan korkuyorum
- +1 yıl
Eğer ailende böyle bir şey uygun bulmuyorsa bence daha fazla uzatma Çünkü evlilik fili örtü ya da sevgili olmak durumuna benzemez geri dönüşü yok
- Soran+1 yıl
Doğru diyosun
- +1 yıl
O zaman ona göre karar ver
En İyi Cevaplar
KESİNLİKLE PİŞMAN OLURSUN. tam da seni kafada bir kız biliyorum, nişanlandılar iş bitti bitiyordu, nişan süresi uzadı biraz bu arada tartısma sogukluk vs yaşandı kızda süreç yakınlaştıkça tedirgin olmuş zaten son anda bu olayları bahane edip kestirip attı iyi ki de atmış. sonra zaman araya girdi nişan vs atılmıştı erkek vazgecmıyodu kız aklı başına gelince ben seni hiç sevmemiştim sadece karakterını begenmıstım gelin nişanlılıkta dahil ata binmiş ya nasipdemiş bizimkisi iyi ki de olmamış dedi. evlenirsen sonra hoşlandığınla niye olmadın sorusu evlilikle seni hoşlandığın kişilere meyil kazanmana neden olacaktır ben istediğim kadar tutarım kendimi de oluyor bunlar velevki olmadı bizzat yaşanmış olay KARAKTER YETMEZ, yaşım gidiyor DEME, bekle. Evlilik şaka GÖTÜRMEZ. hep aklında bi soru işareti VALLAA PİŞMAN OLURSUN BİLLAHA OLURSUN. evlilikten çok kısa bir süre sonra çıkar hemde hoşlandığın karşına hep böyle olur bu işler. Karar senin iyice dkararını ver sonra bundan da ayrıldım dıye pısman olmadand karar ver
00 Yorumla
- +1 yıl
Evlilik, sırf karakterden ibaret değil..
Kalbinin ısınması, atması hatta yanması lazım onun için.. Gözüne de hoş gelmeli..
Çünkü onun en kötü, çekilmez anlarında ona tahammül edebilecek kadar seviyor olmalısın..
Köklü evlilikler bunlarla mümkündür..
85 Yorumla- Soran+1 yıl
Yorumunuzu o kadar çok beğendim ki ancak dış görünüşüne bağlı çok beğendiğim kişilerde oldu ancak beklentilerimi karşılayamadı
- +1 yıl
İki yönden de ısınmalı kalp
- +1 yıl
Ben napcam ya deliricem bende çok düzgün cok beyfendi diye evleniyorum Şu an ama kendini saldı çekiciliği gitti nişanlanınca her şey değişti soğudum evliliğime 3 ay kaldı allahıım :///
- +1 yıl
@coksorarımben buna ben bişey diyemem
Çekicilik gitti diye de vazgeçilmez
Herkesin çekiciliği yaşlanınca gidiyor
Sen kendini onun yerine koy? O senden bu yüzden ayrılmak istese?
Benim bahsettiğim ilk başlarda geçerli
Başlarda begenildiyse o iş biter
Evlendikten sonra salsaydı ne yapacaktın boşanacak mıydın?
Çocuk oyuncağı mı evlilik?
Karakterini beğeniyorsanız ve saygısı varsa mutsuz olmazsınız. Aksine sevginiz oluşur ve daha da cok seversiniz. Şunu söyleyeyim sevgi olur karakter olmaz. Sonrasında sevgiden ve karakterden de yoksun olursunuz. İç sesinizi dinleyin.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
- +1 yıl
Sadece karakter yeterli olmayabilir karar sizin
10 Yorumla - +1 yıl
Yüzü güzele 40 günde doyulur ama huyu güzele 40 günde doyulmaz denilmiş...
Öyle mükemmel görünümlü insanlar vardır ki, 5 dakika içinde sizi sinir krizine sokarlar. Dünyayı dar eder, pişman ederler, Allah korusun.
Aslolan kesinlikle kalplerin ısınacağı bir görüntüyü yanında görmek, sonrasında da kesinlikle kendisini mutlu ve huzurlu eyleyecek ruhta birinin yanında olmasıdır kişinin. Bunun dışındaki şeyleri siz hesaba katacaksınız, aileler ne kadar uyuşuyor, beklentiler ne kadar uyumlu, bunlar sizin konuşup da anlaşacağınız şeyler. İnşaAllah aşılmayacak sorununuz olmaz ve huzuru bulursunuz, mutluluklar dilerim ^^
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim yorumunuzu çok beğendim
- +1 yıl
Estağfurullah, minik bir farkındalık noldu ise ne mutlu bana. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
benim eski sevgilimde çok karakteri düzgün biriydi ama ailem bu seni yorar derdi. sonunda ne oldu biliyor musun? maalesef yan yana gelince bazı romantik anların dışında çokta anlaşamazdık. çok çabuk sinir ederdi beni. bu öyle tatlı sinir krizleride değil. bildiğin ben ben olmaktan çıkardım. sonrada "ben bu değilim nasıl ona böyle davranıyorum" der kendimi yiyip bitirirdim. demekki karakteri ne kadar düzgünde olsa birbirimize uymuyorduk. ki evlilikte uygunluk çok önemli. bi ömür bu adamla yaşayacaksın. sonucta bizim ilişkimiz bitti. belkide olmayanı oldurmaya çalıştığım için daha ağır bitti. bazen keşke ailemi dinleseydim de bu kadar yara almasaydım diyorum. bence sende aileni dinle
13 Yorumla- Soran+1 yıl
O kadar beni ve bizim durumumuzu anlatmışsın ki olmaması gerektiğini hissediyorum bende.
- Cevap sahibi+1 yıl
Hislerine guven. eger ki kaderindeki o kisi ise kalpten hissediyorsun. Evet işte o bu kisi diyorsun. Ama arafta kaliyorsan, bu iliskiye onay verirken kendi icinde duygularinla beraber mantiginda zorlaniyorsa zorla oldurmaya calisma. Ne demisler degerli maden yerinde deger bulur. Sen kendini sirf aşığım ayrilamam düşüncesiyle ya da o nasil hisseder düşüncesiyle ona baglamaya kalkma. Kendini harcarsin. Bir kadin olarak dik durusumuz olsun, kendine saygindan bazende gitmek gerekir. Uzaklasmak. Bunu iyi düşün
- Soran+1 yıl
İyi düşünmek lazım
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Hem boylu poslu hem de karakterlisi de boşta kalıyor merak etme. Kızların garip, kendilerine özgü kriterleri var, çözemedim :) Yazık ki sonradan bu kriterlerini son derece esnetmeleri gerekiyor.
Karakter çok çok çok önemli. Erkek olsun kadın olsun fark etmez, karakter cinsiyete göre olmaz. Fakat burada gördüğüm kadarıyla damat adayıyla da tam bir anlaşma yok, sürekli tartışma sonrası dahi bir orta yol bulamamışsınız. Siz bir ömür birlikte yaşayacaksınız, bunun gibi birçok sorun çıkacak karşınıza. Sorun her yerde her çiftin karşısına çıkar, önemli olan bunları ne kolaylıkla aşabildiğinizdir. İşiniz zor Allah yardımcınız olsun. (Yanlış anlaşılmasın bu damatla işiniz zor demek istemedim, içinde bulunduğunuz durum için genel olarak dedim.) Son olarak, son kararınızı tamamen bir başkasının fikrine göre vermeyin, herkesi dinleyin ancak kimseye tamamen katılmayın hatta büyük ölçüde etkilenmeyin, kocaman aklı başında bir kadısın, düşün taşın en doğru kararı vereceksindir.10 YorumlaYani her şey dış güzellik değil belki ama her şey güzellikle değil ya bir döngü oluşmuşla bir değil olmaz müsade karakterle de iş bitmiyor hani yemeği naşi ki görürüzYani her şey dış güzellik değil belki ama her şey iş güzellikle değil ya bir denge oluşmuşla bir denge olması müsade karakterle de iş bitmiyor hani yemeği nasıl ki görürüz bakarız gözümüze damağımıza kokusuyla hislerimize hitap eder ya yani bu ilişkiler aşk evlilikte bu şekilde olması gerekiyor. Sade karakterle değişikliği ilerde mutsuz olabilirsin naçizane önerim incele sık doku
10 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı bir işi bozmak veya kafa karıştırmak gibi olmasın.
Ama siz zaten şuanda bir sorun yaşıyorsunuz ve kafanız karışık
Şu bir gerçek karakterini beğeniyorsanız belki diğer engelleri aşabilirsiniz onunla beraber. Sonuçta son zamanlarda insanlar hep insanın karakterine değil mal varlığına ve geçmişine bakıyor. Siz bu engelleri aşmışsınız ama sizin evlenirken ondan mehir istemek en doğal hakkınız ve dinen yerine getirilmesi farz olan bir vecibedir. Size verilen altınların yani mehirlerin başkası tarafından alınması eşinizde olsa doğru değildir. Bu sadece sizin rızanız varsa alınabilir. Öyle bir adet yok ve dinende bu uygun değildir. Erkek tarafı tamamen işi aileye bağlamış ve evleneceği kişiyi tamamen o ailenin çekip çevirmesine bırakmıştır bu yanlıştır umarım evlenirseniz aynı yerde oturmayacaksınız bu sizin için zor olabilir. Mutluluklar dilerim21 Yorumla- Soran+1 yıl
Zamanla bunu göreceğiz maddiyat cidden çok etkili düğün yapacak parası yok
Ben 19 yaşındayım ve Eylül ekim gibi düğünüm var benimde aynı şekilde oldu karakteri kişiliği ön plandaydı evet erkeğin karakteri önemli ama sevmedikten sonra zorluklar olunca ben bunun için mi yapıyorum sevmediğim biri için mi diyorsun onuda geçtim aile çok önemli erkek kızın ailesiyle evlenmez ama kız erkeğin ailesiyle de evlenir. dünya kadar borç birçok şey sana kalacak ailesi özellikle annesi böyle bir insansa ve evliliğinde zor şeyler olacaksa at nişanı evlenme ama yok oğlan bunlara mani olur takıyı da vermez ailene üvey anneni bulaştırmazsa evlen umarım hayırlısı olur senin için
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Taki muhabbeti bir tarafa artik anlaşamıyoruz karakter konusundada gözümden düştü ne zaman ciddi bir sey konussak bunalıyor bağırıyor çağırıyor konuyu kapatmaya çalışıyor ortada net somut bir şeyler yok
- Soran+1 yıl
Bilmiyorum özür diliyor yok bunaliyomus herseyi bu kadar konusmaya gerek varmiymis bilmem neymis gerek yok ya valla kalkip bi de oyun oynuyosun diyor iyice fittiriyorum
kanka tabii ki evlilik ha diyince karar verilebilen bir şey değil, ayrıca sen aynı zamanda bi aileyle evleniyorsun. üvey anne konusunda fikrim iyi biri değilse evlilikten sonra sizin hayatınıza karisacağını sanmıyorum. evlilik aşamasında herkesin elbet bir beklentisi olur ama kayınvalide beklentisini at bir. ikincisi karakteri düzgün olabilir evet ama sen seviyor musun, bir ömür o adamla geçirebilir misin. üçüncüsü babanin altınların yarısını istemesi olayını iyice masaya yatır konuş sonuçta 'yeni' bir yuva kuran sizsiniz
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklısınız ayrıca karakter konusuna gelince sanırım nazar değdi aramız hiç iyi değil.
- +1 yıl
Çok tehlikeli bir düşünce icerisindesiniz! Evlenmek için evlenilmez hadi evlendiniz sonra boşanmak daha acı olur artı aklınıza takılan sorunlar sorular hafif görünse bile değil ! İçinizde birşeyler kalmasından da evlenmemeyi yeğlerim tekrar sakın kafa ile yalnız dusunmenizi tavsiye ederim aklınıza başka soru takılırsa ekleyip sorabilirsiniz
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim ekliyicem. Sakin kalip düşünmem gerekiyor bu konuda hemfikiriz.
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. yani acıkcası zamanın var daha. içine sinmiyorsa bence ayrılmalısın. yok yani miden kaldırmıyor belliki. sadece maneviyatla da yasanmaz recep ivediğin dediği gibi ruhun güzel olabilri ama biz ruhlar aleminde yasamıyoruz dimi:D ama boya kadınlar neden takılır anlamıyorum. ben kız olsaydim acıkcası beni talep eden benim için ölen beni koruyan beni deli gibi seven adamı secerdim. tabi biraz akıllı ve maddi sorunları olmasın da var. ama tabi senin değerlendirmendir. damatı biraz oyala acele etme yani. hem o dursun cepte hemde baska kısmetler dursun. baktın yeni kafana göre adam cıktı obürüne sut. tabi bu namertce. şaka yapıyorum diyim:D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sen de az değilsin tabii hersey sadece ic dünyası sayılamaz ancak ilk defa karakterli bir insanla tanışıyorum uzun olup karaktersiz olacak diye bir kural yok ama annesinin olmayışıda beni üzüyor.
bence geleneklere takılmayın yani altınmış gelin karşılamaymış.. ben de aynı yaştayım ve açıkcası nikahtan gidip kafayı rahat tutmayı tercih ederim paranızı tatile veya istediğiniz şekillerde harcayabilirsiniz veya birikim size kalmış.. Duygusal anlamda bir şeyler hissetmiyorsan evlenmemelisin kalbin çarpmıyorsa sana da ona da yazık olur. İleride o kişiyle aynı evde olduğunu hayal edebiliyor musun her gün? Yani her gününüz beraber geçecek.. bu seni mutlu eder mi? Bunları sor kendine.. Bir çekim hissetmiyorsan evlenmenin anlamı yok ki.. bir de şöyle düşün bu kişiyle arkadaş gibi misin? ilerde anlaşamazsan boşanmayı olgun bir şekilde kabul edebilecek mi? En azından arkadaş gibi ayrılabilecek misiniz?
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Eğer mutlu olsaydınız bu soruyu sormazdınız zaten yani ayrılın. Boyu da bir erkeğe göre normal yani kısa değil ama sizin boyunuz da 1.70 olduğu için kısa demişsiniz; "benim kriterime göre kısa" deseysiniz o zaman olurdu. Ben; kızların istediği gibi yakışıklı, en az 1.85 boyunda, geniş omuzlu, büyük penisli, kaslı, esmer veya kumral vb. özelliklere sahip olmadığım için evde kaldım; kimse beni sevmeyecek ve istemeyecek ve "evleneceğiniz adam" da böyle biri değil sanırsam yani onu asla sevmeyeceksiniz. Hem siz sevmediğiniz biriyle evlenmeyin, hem de adamın hayatı mahvolmasın çünkü kişi eşini sevmeyince hiçbir şeyine dayanamıyor ve kötü davranıyor; özellikle Türk kızları yani ayrılın gitsin.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Her sey dopdortluk olamaz bende öyle değilim sadece boyu boyuma yakışmıyor bunun disinda da sikintilar var tabii ki
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet haklısınız; herkes ve her şey dört dörtlük olamaz. Sonuçta mutlu değilsiniz diye tahmin ediyorum ama iyice düşünmeniz gerekir. "Sorunlarımızı hâlledebilecek miyiz?", "birlikte mutlu olabilecek miyiz?", "eğer evlenirsek pişman olur muyuz?", "ev işleri, çocuk, cinsellik, vb. konularda kafamız uyuşuyor mu yani aynı fikirde miyiz?", vb. işin ucunda hayatınızın olduğu; dünyaya bir kere geldiğimizi ve bu yüzden nasıl mutlu olabileceğinizi anlamak için bu işinize yarayabilecek bu ve bu tarz soruları kendinize sormanız ve kararınızı vermeniz gerekiyor. Hatta mümkünse eş adayınıza da bu soruları kendisine sormasını söyleyin; sonuçta bu sorunlarınız onun da sorunları ve onun da hayatında mutlu olması gerekiyor yani herkesin olduğu gibi onun da hakkı.
Aşk İlişkileri konusunda 998 cevap paylaştı. Karakterini seviyor olabilirsin boya posa tipe bakma ama ailesi ileride size sorun çıkarır mı mutsuz bir evliliğiniz olur mu onu düşün bence bu kafa yapıdaki bir aileyle mutlu olamazsin evlenecegin insan da ailesini silmez mutlu bir evlilik olmayabilir ayrıca altınlar hukuken de bakarsan gelinindir onlarin dediği gibi bir adet falan yok daha nişan olmadan bunu söylüyorsa ben pek mutlu olacagini düşünmüyorum
10 Yorumlabence gelin karsilama falan onlari boş ver daha iyi annesi yoksa sevgiyi sende bulur. altin meselesi de her ailede olur ona gore es secilmez. erkegin zaten karakteri onemli adam olsun sorumluluk sahibi olsun ailesinin kiymetini bilsin sana deger versin gerisi hikaye. bred pit de olsa alisacaksin yakisikligina ve kotu huylu olsa gozune domuz gibi gozukecek. evlenirken mantikla karar verirsen sonra saygiyla sevgi ve ask ta gelir emin ol
10 Yorumla- +1 yıl
Yani ben dis gorunusunu begenmedigim biriyle evlenmezdim diyosun boylu poslu olsa karaktersiz olsa mi evlenecegim diye ama bu cok sacma hem boylu poslu hem de karakterli adam da vardir illaki
Bence mutsuz olursun cunku her gun o yuzu goreceksin.12 Yorumla- +1 yıl
Yani cirkin biri oldugunu varsaydin dediklerinden
- Soran+1 yıl
Yüzü güzele 40 günde huyu güzele 40 yılda doymazsın diyorlar ya bunu da yaşamak istemiyorum.
- +1 yıl
Karakter dürüstlük sadakat önemli tabiki de ama şu da var. Aynı kafa yapısında mısınız? Yani senin keyif aldığın aktivitelerden o da keyif alıyor mu ortak yanınız varsa mutsuz olman için bir neden yok. Ne kadar iyi tanıdığın ile alakalı bir durum.
17 Yorumla- Soran+1 yıl
Aliyor ama cok kiskanc ve agresif
- Soran+1 yıl
Ayni seylerden keyif aliyoruz yani
- +1 yıl
Agresif olabilir insanlar sana zarar veriyor mu bu agresiflik o önemli kıskançlık konusunda da olması gereken o değil mi insan sevdiğini kıskanır tabi dozunda olması önemli
- Soran+1 yıl
Yani kendine özgüveni yokmuşcasına kıskanıyor elbise giymemi hiç istemiyor o olmadan dışarı çıkmamı istemiyor gibi
- Soran+1 yıl
Agresiflesirken de kontrolünü kaybediyor çok bağırıyor ikide bir sen benim diğer yüzümü görmedin diyip duruyor soğumayip napayim bu adamdan. zaten beğenmedim ama aylardir konusuyor gorusuyoruz ahını almak istemedim ama ah alcak bi durumda yok ortada.
- +1 yıl
Şöyle cevap vereyim 2 yorumuna da elbise eğer onun yanındayken giydiğine karışıyorsa sıkıntı eşim ya da sevgilim neyse benim yanımda istediğini giyer çünkü benim onunla özel bir bağım var rahat hissetmesi gerekli kendisini 2. yorumuna gelince de benim diğer yüzümü görmedin diyorsa sana tavsiyem koşarak uzaklaş oradan bunu yapan sonrasına takıntı yapıp işi darp hatta yaralamaya kadar gidebilir. Bir insan neyse o olmalı benim diğer yüzümü görmedin ne demek.
- Soran+1 yıl
Siddet demek değilmiş ama farklı bir tarafı varmış ben onu görmemişim karakter konusuna gelince çok düşünceli çok kibar ama mantıklı düşününce bile kararsız bıraktı beni
Adam senin arkanda duruyor diğerlerine ezdirmiyorsa devam et bence bu devirde düzgün bulmak zor ama bir şey hissetmediğin biriyle de karakteri için şans vermem ben, ikiside önemli çok tercih eden var mantık evliliği yapıcaksan önce ailesinin etkisinde kalmayıp senin yanında olacaksa ol yormayan düzgün biriyse...
02 Yorumla- +1 yıl
üveyde olsa annesine toz kondurmuyorsa seni onlara ezdirir, kendi birey olamamış onların sözünü dinliyor. ortak noktada uvey annem sana kotu konussa ne dersin diyor
bende birsey dememeni tercih ederim demiş babamla arasi bozulur bana yansir biz kavga ederiz felan dedi diyorsun Altinlari istese yok mu dersin diyor şimdiden bunların hepsi çok büyük eksiler...
Evet bir gün hem karakterini , hem tipini beğendiğin, karşına çıkarsa gözün kayar doğru demişler karar senin yine de bence sende bayılmıyorsun ona
- Soran+1 yıl
O kadar hakli bir yorum ki bilmiyorum iste cocugu tabiiki begeniyorum ama aklima yatmayan meseleler var
- +1 yıl
Hay sizin adetlerinize, örfünüze altinlarin yarisini almak nedir yahu! Bir Anne, Baba olarak Imkanin varsa dügününü yaparsin Imkanin yoksa takilan takida kendine hak bicmek nedir. Böyle kafalarda yasarsaniz evliliginiz hic bir zaman mutlu, huzurlu olmaz.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Erkek arkadaşım bunu söyledi sonra dedi ki babam istemeyebilir ailemde doğal olarak seni kaybetmemek adına böyle konuşuyor olabilir mi düğünde kavga felan çıkar diyor daha hayırlı iş olmadan bozacaklar.
Bu kararsızlıkla evlenmemen daha iyi daha şimdiden adamı beğenmiyorsan sonradan daha çok gözüne batar. Ayrıca üvey annesiyle anlaşamasan bile kocan senin tarafını tutar sonuçta üvey annesi bir de anlamadığım baban niye altınları alıyor hiç öyle bir şey duymadım hayatımda garip geldi şahsen ben düğünde takılanları ne kendi aileme ne de kocamın ailesine vermem geri alacaksa düğünümde kimsenin şov yapmasına müsade etmem
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sadece boyu sorun olmuyor üveyde olsa annesine toz kondurmuyor dışarda annesi hakkında iyi konuşulmuyor bende her ne kadar ailesine bir şey demesem de ailelerimiz tanışacak dünür olacaklar bunlar basit meseleler değil ya anlaşamazlarsa diyorum ne olacak o zaman? Babam altinlari istese yok mu dersin diyor felan ben bi de boyunu sorun yapmadim şuna bak diyorum içimden yine de genele baktığında kişiliği çok düzgün bir çocuk bu da kafamı karıştırıyor kafam baya karışık anlayacağın.
- +1 yıl
Ben çok sıkı fıkı olan dünür görmedim çok azdır çok fazla görüşmedikleri sürece birbirlerine tahammül edecek yaşta olduklarını düşünüyorum toz kondurmama konusu hakkında bir yorum yapamam o senin bileceğin iş altın konusunda sadece şöyle yorum yapabilirim düğün masraflarını baba karşılıyorsa ve bunun karşılığı olarak altın istiyorsa olabilir ama onun haricinde öyle bir gelenek filan yok yani hakkı da yok onlar size takılmış şeyler sonuçta
- 1 yıl
27 yaşında sadece huyu için evlenirsen pişman olursun. Huy çok önemli tabi ama 27 yaş sadece huy için evlenmek için çok genç. Tabiki seni tanımadan, ya da hayat tarzını bilmeden bu yorum eksik kalır. Mesela eskiden yakın bi arkadaşım vardı, sonrasında hayat bizi çok ayrı yollara iteledi. ben okudum, şimdi avrupadayım, o ev kızı oldu. karşısına biri cıktı ve adam çok zengin, arkadaşım evlendi çünkü o hayat şartında kendisi için en uygun olanın o olduğunu düşündü ki bence de öyle. ben mesela çok şükür kimseyle parası için evlenmem. bu sadece bir örnek. hayat şartların neyi gerektiriyorsa o da çok onemli bir motivasyon. mesela ailen habire evlen diyorsa, 30 yaşında sana evde kaldın diyeceklerse ya da sosyal hayatın çok yoksa karşıma daha biri çıkmaz dersen tabiki evlenilebilir, ama sosyal hayatım var, sıkıntı değil yaş diyorsan zaten çok gençsin biri çıkar kısmetinde varsa. Umarım açıklayabilmişimdir kendimi. şansın bol olsun
00 Yorumla Annesi ailesi size karışmayacaksa sorun yok ama babanın altınların bir kısmını alması nedemk. Böyle bir adet hiç duymadım açgözlülükten başka bir şey değil. He düğünü ben yapıyorum dersede zaten onun görevi. altınların bir kısımını almak ilginç
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı. İkiniz anlaştıktan sonra şu bu etki etmez oturun bunu Detaylı konuşun, güzelliğin boyun posun hiç bir getirisi yol, bunların olup olmaması hiç niteliği taşımakta, evlenmeden önce muhakkak barınacak yer edinin kendinize, çok mecbur kalınınca bir süre için aile de kalmak zor gelebilir ama bir süre için. Evlilik güzel bir şeydir bunu anlayışla sadakatle sürdürdüğünüz sürece mutlu ve huzurlu olursunuz seni taşıyor mezara kadar yanında olacaksa bunu bence evlilikle taçlandırın
00 Yorumla- +1 yıl
Ne yapayım diye sorduğun için söylüyorum. Tereddütte kaldığın bir olay bu kadar git gelde ve zorda kararsızlıkta isen kendini ittirerek yapmayacak bitireceksin. Hayatın boyunca olmayan her şeyi oldurmaya çalışarak ilerlersin yoksa.
Bırak.
Yenisi gelir merak etme.00 Yorumla Altının bir kısmını babam alır bizde adet ne demek ya o altınlar evlenen eşlerindir. Neyse sadece bu duruma bakarak değil genel olarak söylüyorum. O adamla evlenme ayrıca 27 yaşında olunca evde kakmış olmuyorsunuz biraz kendinize gelin.
Evde kaldım kafasına girip saçma sapan evlilikler yaşıyorsunuz
00 Yorumla- +1 yıl
Böyle niye hakeret ediyorsun hayat onun içi almıyorsa ne yapsın bal faydalıdır ama bezi bedende alerji yapar onun gibi düşün hayat sadece iyi diye biriyle geçmez beraber paylasacaklari şeyleri hoşlandığı şeyleri olmalı sonuçta bitkisel hayatta değiller bence iyilik tek başına yetmez be de iyi biri olduğumu düşünüyorum lakin sevdiğimle uyum saglayamassam ne o beni ne ben onu yormaliyim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Bu devirde karakterli kişi bulmak zor bulmuşken kaçırma en azında dürüst
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Kafamida kurcalayan bu
- +1 yıl
Ten uyumu yoksa hikaye. Saygı yoksa, empati yoksa yine hikaye. İyice tanımadan evlenme. Evlenince 180 derece değişmesin dikkat et. İçinin erimediğiyle evlenme.
10 Yorumla Evlenmenizi önermem çünkü ilerde en ufak bir tartışmada keşke evlemeseydin dicenizden eminim herkes evlenmek zorunda değil 35 yaşında kuzenim var hayatına çok kimse girdi istemedi kimisi evli bile çıktığı olduğ siz düşünün ama kimseyi takmadı evlenmek zorunlu bir şey değil 35 yaşında biriyle tanıştı geçen nişanı vardı düşünün dediğim gibi kendinizi düşünün insanalri düşünerek yaşarsak hiç bir zaman kendimize ben ne istiyorum sorusunu soramayiz.
10 YorumlaEvlilik çok önemli hayatını onunla devam ettireceksin zor günler gelecek sabır isteyeceksiniz mücadele edeceksinik bunların bilincinde olarak karar vermen gerekiyor. Aileni hiç bir zaman karşına alma herkes gider aile kalır.
Geç olsun doğrusu olsun.
Selametle10 YorumlaEvlenme kardeş başına dert alma boşuna düzgün adam yok ben evliyim ve o kadar pişmanım ki hiç bir yere gezmeye gitmiyoruz her gün evdeyim anama bile yollamiyor bir davet lolur yok gidemezsin onu giyme şunu yapma sakın hayatını mafetme
13 Yorumla- Soran+1 yıl
İyi düşünmek lazım
- +1 yıl
Sende 20 yasında evlenırsen öyle olur... cahil adamları nerden buluosnz?
Anneni dinle bence. Evet her şey görünüş değil karakterde önemli fakat bu insanla aynı sofrayı yatağı paylaşacaksın.. sevmediğin birisiyle biraz zorlanırsın.
10 Yorumla- +1 yıl
Tatlım bu biraz mantık evliliği gibi evlilik yapacağın insanın tabiki eksik kısımları olucak kimse dört dörtlük değil karakteri de tam olucak senin ona karşı hissettiğin sevgi de
10 Yorumla Yok tabu anne lafı dinle uzak dur şimdiden tartışıyorsunuz
20 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Öyle bir zamanda para muhabbeti yapmışlar ki ben şunu anladım paraya ihtiyacı var ailesinin evlenmesini de bahane bilip size yükleyecekler. Onun haricinde kaç yaşında olursa olsun annesinin etkisinde kalıyor gibime geldi. Bir de insanın karakteri değişebilir tipi de değişebilir. Nasıl ömür boyu birlikteliğe imza atıyorlar yürek istiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Aşk zaten biter çıra gibi çabuk yanar ve cabukta soner ama karekterli biri herzaman karekterli dir ama sevgide esastır sevebilecek misin onunla gulebilecekmisin hayatın onla uyumlumu olacak bunları bir bir masaya yatirman lazim
00 Yorumla Karakteri iyiyse zamanla Allah muhabbetini verir ve karşındaki insan sana yakışıklı gelir ya da çok yakışıklı iyi evlendiğin adam 5 yıl sonra kelli felli göbekli bir adam olabilir onun için karakter daha önemli.
00 Yorumla- +1 yıl
Neden evlenmek zorundasın? Hem fiziksel hem de karakter olarak seni tamamlayan birini bulana kadar neden beklemiyorsun? Fiziksel çekim tabi ki önemli.. O çekim olmadan eş mi olunur? Ne o ev arkadaşı gibi
00 Yorumla - +1 yıl
Soru şu:
Hep p. ç erkeklerin peşinden koştum ama istediğimi alamadım. Normalde bakmayacağım birine rahat hayat için kapak atmayı düsünüyorum. Ama uvey annesi var o rahat yasatmayabilir.01 Yorumla- Soran+1 yıl
Derdim kimseye kapak atmak değil ama ilk defa düzgün biri çıktı yinede tam olarak aklima yatmayan cok sey var oturup ciddi konulari konusamiyoruz mesela o masadan oflayarak kalkiyor ya da ağlıyor bunaldim diye
- +1 yıl
2 buçuk senelik bi ilişkim vardı önüme o kadar yakışıklı insanlar çıktı ki ama hepsi boş en sonunda o ilişkim çıktı işte o kadar iyi bi insandı ki dedim tamam ya nazlı artık tipe bakmak yok sadece karakter 2 buçuk sene ilişkimiz sürdü konu evliliğe gelince ailesi bi yandan sıkıntı çıkarmaya başladı kendi bi sıkıntı olmaya başladı anlıcagın köprüyü geçene kadar herkes ayıya dayı der iyice tart ölç
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen öyle annemde çok karşı çıkıyor sinir etti beni
- +1 yıl
Valla yavrum senin hayatın onunla sen birliktesin sen daha iyi bilirsin
- Soran+1 yıl
Ekledim seni birsey sormak istiyorum
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Altınlarını verme onlar sana takılan şeyler
annenle babana her şeyi anlat ki yardımcı olabilsinler
eğer seviyorsan evlenince kadının yanında yaşamazsanız bide eşin senin sözünü dinleyip çok kadını umursamazsa çok sorun olacağını düşünmüyorum
birde bu işler nasip işi sonuç olarak bence yaşa çok takılmamalısın mutlu olamayacağın bir evlilik yapacağına evde otur daha iyi01 Yorumla- Soran+1 yıl
Her seyi oturup konuşuyoruz ama bir kac zamandir tartışıyoruz anlaşamıyoruz bi ortak noktada bulusamiyoruz uvey annesinin 3. bi kisi tarafından çok fena olduğunu duydum sevgilimin bunu bildiğimden haberi yok uvey annem sana kotu konussa ne dersin diye tepkimi merak etti bende cevabını veririm dedim bende birsey dememeni tercih ederim dedi babamla arasi bozulur bana yansir biz kavga ederiz felan dedi tabii ben bu soruyu sormamla beraber mantigima da yatmayan cok fazla durum yasadik iyice düşünüp karar vermem gerekiyor
- +1 yıl
Her insanda kusur olur mutlaka, olaya kendi gözünden baktıktan sonra bir de erkek arkadaşının gözünden bakmanı tavsiye ederim. Çoğu kızın isteği altın. çok fazla altın alınsın ve altınlar gitmesin ama zebani ile bile evlenirim tarzı düğün yapmak masraf yapmak gerçekten bu ülkede zor bir iş..
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok altin istegim yok ama gelinden altin alinmaz gücü neyse o kadarini taksin.
Malasef erdi çok sorun yaşarsınız evlilik sadece gorunusle olucak birsey değil yani daha iyi birini aramalisin ya da hiç evlenme sende zamanını boşa harcama evleneceğin adam da boşuna üzülmesin durmu ona hıza et anlar.
30 Yorumla- +1 yıl
bence bunu da kaçırırsam evde kalırım diye korkuyorsun karakterle falan kendini avutuyorsun. kısacası kendini kandırıyorsun hayatın boyunca kendini kandırmayı göze alacaksan evlen ama asla mutlu olamazsın... evlenmeden de vereyim deme adam senden daha çok soğur... zinayı günah yapan nedir çünkü sonu asla evlilikle bitmez...
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
karakter tek başına yeterli değil ama karaktersiz insanla da hiçbir şey yürümez, daha iyisinin denk gelebileceğine inanıyorsan ayrıl ama bu devirde evlenmeye gönüllü erkek bulmak bile çok zor
10 Yorumla - +1 yıl
ya hem boylu poslusunu hem de karakterlisini bulursun canım 😂
10 Yorumla Karakterli birini bulmak zor artık, aşk zaten bir süre sonra bitiyor ama hiçbir his yoksa da mutlu olamayabilirsin...
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Aslında hiç his yok değil ama o his karakteri düzgün olduğu için hissediyorum
Bence hiç bulaşma çünkü daha baştan sorgulamaya başlamışsın, kafanda bir yerde hep bu olacak
10 Yorumla- +1 yıl
sana şunu söyleyim her anlamda içinden gelmeyen işi yapma
10 Yorumla Karekter cok önemli birsey! Dis görüntüsü 10 yil sonra zaten degisecek, ikinizde yaslancaksiniz. Kalan 50 Yil ömrünü iyi karakterli esinizle gecirmek cok huzurlu ve mutlu bir yasam olur. Ama sizin derdiniz aslinda ailesyle, adamin dis görüntüsüyle degil galiba...
00 Yorumlasenin evlenmeyi düşündüğün insan ile bunu konuşup anlasmiyorsan zor.. daha bunu halledecek Bir olgunlukla bile gelmedi bana daha sonrasında nasil tolere edersij bilemem
00 Yorumla- +1 yıl
Bende 27 yaşındayım ve evlenmeyi düşünmüyorum. Onun bunun değil , kendi hayatını yaşa bence. Nasip , kısmet tabi , olmuyorsa , iyi hissettirmiyorsa zorlama...
00 Yorumla - +1 yıl
Karakter önemlide karakterli dediğinde belli olmaz ama ailesi sıkinti ailesinden uzak bi yere ikiniz tasinirsaniz sikinti olmaz aile yakinda olduğu sürece cok huzurunuz olmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Bilemedim problem yasarsin gibi geldi. Çünkü çok fazla detay dusunuyosun üvey anne şunu yapr şunu yapmaz vs. Hani bunlsri problem ediceksen hiç girme o yola. Çünkü bozuluyor sonra
00 Yorumla - +1 yıl
Önce göz sevecek ki gönüle de fırsat sunulsun. Kimse tip önemli değildir demesin önemlidir. Yarın öbür gün birini görüp elin ayağına dolanırsa pişman olursun ama karakter de önemlidir unutmaki. Beklentilerini bir kenara yaz ve artı eksi olarak sevgilin üstünden değerlendir bence. Ve kalbinden geçeni yap ne olursa olsun.
Hakkında hayırlısı...00 Yorumla Belki boylu poslu olmayabilir ama karakteri iyi ise cinsel olarak zamanla onu daha cok arzulayacaksin, en onemli kismi karsindaki insanin ilk once karakterini begenmek. Fiziki gorunusunun bir sure sonra cok onemi kalmiyor.
Ayrica adamla evleniceksin ailesi ile degil o yuzden evlenecegin kisinin karakteri onemli baska hickimsenin degil.00 YorumlaBana kalırsa sadece karakterle olacak işler değil bunlar sırf karakteri yüzünden evlendiğinde gözün hep dışarda oluyor aldatma potansiyelin çok yüksek oluyor daha sonrasında ben bunu böyle güzel bi insana nasıl yaparım diye vicdan azabı çekiyorsun tecrübeyle sabit..
00 Yorumla- +1 yıl
Yeterli değil bence tercihler yönünden de uyumlu olması lazım.
Örnek özelinizde beklentilerini karşılayamaz ise ya da beklentilerinin çok üstünde ise sıkıntı00 Yorumla onunla, onun ailesi ile olacak olan ilişkin sadece seni bağlar. Öz ya da üvey ne fark eder? Bence sen kendi ailenle sorunlarını çöz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Farketmez sadece öz annesi olsaydı kim bilir oğluna nasil bir düğün hazırlığı yapardı
- +1 yıl
Şimdiden bu tür düşüncelere sahipsen ileride büyük ihtimalle sorun yaşarsın
Şuraya da bı dipnot bırakayım aileler ne derse haklıdırlar birini gözü tutmaduysa bı bildiği vardır ama karar senin tabiki de10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Karakteri iyiyse gerisi bir sekilde halledilir ancaaak su altin meselesi hic hos degil. Siz esinle ikiniz arasinda olan seyleri bir baskasi hicbir sekilde dahil olmamali. Altinlar senin sizin altinlariniz oyle sacma bir adet olabilir mi
00 Yorumla - Devamını Gör (165)
Detaylı bilgi
Evlilikte karşıdaki kişiyi tanımak çok önemli. Siz karakterli olduğunu düşündüğünüz biri ile evlenme yoluna gidiyorsunuz. Fakat bir klasik olarak “aynı evi paylaşmadan o kişiyi tanımak mümkün değildir.” Dolayısıyla daha tam olarak her yönü ile sınanmadan “karakteri iyi “ demek için çok erken. Evlilik içinde çok daha zor sınavlardan geçeceksiniz.
Şu anda karşınızdaki kişiyi tanımak önemli fakat ondan daha önemlisi evliliğe başlamadan kendinizi tanımalısınız.
Kendinizi tanıyarak evliliğe başlamak daha iyi sonuç verecektir. Çünkü siz sadece kendinizi kontrol edebilirsiniz , karşınızdakini değil.
Şu ana kadar kafanızda olumlu ve olumsuz veriler oluşmuş. Pekala elimizde bunlar , bunlar var. İlerde olacakları da bilmiyoruz. “Bunlara rağmen evlenmek ister miyim?“ Kar-zarar hesabı yaparak adım atmanız önemlidir. Evlilik duygu ile başlar fakat içinde mantık yoksa sadece duygu ile yürümesi yorar ve zamanla yük olur. Mutluluklar diliyorum.