Güncellemeler
+1 yıl
Ay farkından ya da yanlış girdiğim için sistemde yaşım 29 olarak gözükmüş sanırım. Tam olarak 30 yaşındayım, yanlışlık olmasın arkadaşlar.
Merhaba KS.
30 yaşındayım, bir kamu kurumunda çalışıyorum. Tam mesleğimi belirtmek istemiyorum ama sivil halk içine rahatça karışıp sosyalleşmem pek mümkün olmuyor. An itibarıyla doğu vilayetlerimizden birinde küçük bir ilçede görevliyim ve 3 yıl burada kalacağım. Evlenmek istiyorum. Eş adayı bulabileceğim bir ortam yok. Çünkü hem yukarıda yazdığım gibi sosyalleşmeye müsait bir ortam yok, hem de ast-üst ilişkisinden dolayı buraya atamayla gelen personelle gönül ilişkisine girmem etik değil. Benim durumumdaki meslektaşlarım bu sebeple sıklıkla memleketlerinden bir eş buluyorlar aile aracılığıyla ya da doğuya bekar gelmiyorlar. Kişiliğim gereği hiç görüşmediğim, bir şeyler paylaşmadığım bir kızla evlenmeye sıcak bakmıyorum, dolayısıyla memleketimden birini buldurmayı düşünmüyorum.
Bana akıl verecek, tecrübe paylaşacak biri var mı? Tayin olmayı bekle, evlenme diyebilirsiniz ama bir sonraki görev yerim de büyük ihtimalle şu ankinin bir tık daha gelişmiş versiyonu olan bir yer olacak, yani aynı senaryo orada da yaşanacak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İşin gereği bulunduğun yer ev götürülebilir yer mi en önemlisi bu
Hocam lojman... Lojmanda aile kalabiliyor, evet.
Oradan kız bulman zor , ya internetten yapcan buda güzel değil. Yine aile eş dost aracılığıyla izinlerde falan birileriyle görüşcen. oraya gelmeyi kabul etmesi lazım tabi kızında. Tabi sen begencen o gelecek mi , sen beğenmicen o gelmeye hazır olacak. Niyetine gir gerisi nasip neticede.
Yorumlardaki diğer iki arkadaşla konuşmalarımızın özetini çok güzel özetlemişsiniz. Vaziyet aynen budur. Buradaki kamuda çalışan arkadaşlarla iletişimimiz sınırlı düzeyde, internet benim çok uzak olduğum bir tanışma biçimi, geriye kalan memleketteki aile ve eş-dost. Tabii bundan sonra benimle bir oradan oraya yer değiştirmeye razı olmak da dâhil anlaşabileceğim bir kız gerekiyor, yani mecbur o da memur olmalı. Dediğiniz gibi, mecburen uzak mesafe falan aldırmayıp, akrabamın bana bahsettiği bir kız vardı, onunla görüşmeye gitmeliyim bu yaz. Da hiç içime sinöigkr Allah var... 1700 km mesafeden ilişki yürütmek skxmskxk
"Özetini özetlemek" az önce böyle bir tabir icat etmişim.
İçiöe sinmiyor* yazmak istemiş şair orada.
Uzak mesafede olunca niyetinii başta belli etcen, zaten Uzak zamanının geçmesi işleri daha da zorlaştircak. Kafana yatarsa 2. İzinde basarsın nikahı.
Kaldığınız yerde çarşıya çıktığınız zaman. Cafe ortamları veya orada çevre yapip birini bulabilirsiniz
Asker değilim sayın üye, sanırım kullanıcı adım yanılttı sizi, sevdiğim komik bir söz o. Kafeteryalar konusunda kesinlikle haklısınız, zaten burada sırf memurların takıldığı bir-iki mekân var. Okul, hastane, Hükûmet Konağı, polis merkezi, orduevi vs. hepsi ilçe merkezinde olunca hâl böyle oluyor. Fakat sorun şu ki, ast-üst ilişkisi ve görevimin idari-adli yönü olması işleri biraz farklı boyuta taşıyor. Diğer kamu personeliyle aynı masada oturup sohbet etmemize maalesef pek hoş gözle bakılmıyor, etik bulunmuyor. Dolayısıyla sosyalleşme imkânı otomatikmen kayboluyor.
Sizin meslek arkadaşlarınız'in tanıdığı olabilir belki. Veya memur olmasa bile kendini geliştirmiş okumuş iyi birini bulabilirsiniz belki
Aynı lojmanda kaldığım bir mesai arkadaşım bana geçtiğimiz aylarda böyle bir şeyler çıtlattı, ne kadar ciddiydi bilmiyorum ama... hiç görmediğin, tanımadığın, üstelik hiç gitmediğin memleketlerden bir kızla sırf gönül macerasına atılmak için gidip buluşmak falan... ekstra deplasman, ekstra risk gibi geliyor ya. İş bu raddeye kalırsa ailemin aracı olması daha mantıklı olacaktır, hiç değilse az çok tanıdığımız bir kız olur.
Eğer sizin yaşadığınız şehirde değilse kız şayet bir süre telefonda konuşup birbirinizi tanıyıp fikir Kafa yapısı uyuşursa gidip görürsünüz olmazsa da kısmet değilmiş
Bu bahsettiğiniz kişi olmaya aday bir kız var aslında, hem ailemin yaşadığı yerde kendisi. Aşağıdaki yorum yazan diğer arkadaşa da bahsettim biraz. Ama işte uzak mesafe ilişkisine dönüşüyor ya, o biraz canımı sıkıyor. Hadi bu yaz gittim gördüm kızı, anlaştık da diyelim. Evlenmek için en az 3 yıl beklemek gerekecek ve o üç yılda aramızda yaklaşık 1700 km olacak. Gözden uzak olan, gönülden de... bilirsin.
Uzak mesafe ilişkisi zor fakat arada güven sadakat olunca bir şey olmaz Fırsat buldukça gidersiniz oraya olursa eğer uzun süre beklediğiniz için daha çok bağlılık olur arada
Bu arada doğu görevi dediniz hangi il acaba
Van'ın bir ilçesi. Ya burada hâlimden memnunum, yanlış anlaşılmasın, bölgeyle ve bölge halkıyla hiçbir derdim yok. Aksine böyle yeni yerler görmek çok hoşuma gidiyor, bundan önce de 3 yıl Soma'da görev yaptım, orayı kendim seçmiştim ailemin yanı diye, ondan önce de 3 yıl stajımın 1 senesi Ankara 'da, gerisi İstanbul'daydı. Ama her şeyin bir sonu var 😂. Ya benim kendimden yana şüphem yok, çünkü sadakatsizlik yapabileceğim ortam yok zaten ahahah. Ama işte hanım kızımız daha genç, ekmeğini de yeni eline almış, akranı meslektaşlarıyla bir çalışacak; neden hayatının bu en renkli dönemini memleketin öbür ucundaki bir erkeği senelerce bekleyerek geçirsin ki... Hakkı var, ben olsam ben de istemezdim. O yüzden girişmek istemiyorum uzak mesafe olaylarına.
Sizde böyle düşünmekle haklısınız. Yeni meslege atandıysa çevre faktörü var üzülmeyin sonradan
Van'ın hangi ilçesi
Yeni atanmış, öğretmen, 3 yıl atandığı yerde kalması gerekiyor. Ya kadrolu bile olsa sonuçta ben de ha deyince evlenecek değilim. Bunun anlaşması var, görüşmesi var, sözü-nişanı-nikahı var... O yüzden her halükarda doğru düzgün göremeyeceği birine bel bağlamış oluyor, ben de aynı şekilde. Açıkçası bötle bir işin sonunu pek mutlu görmüyorum.
Dost, ilçeyi söylemesem daha iyi olabilir, herkes görüyor yazdıklarımı ya..
Haklısınız. Van'ın ilçesi olarak gelişmiş bir yer var memur kesimi orada çok oluyor sahil yürüyüşü felan ordan biri ile tanışabilirsiniz
Tanışmak çok problem değil ya, sahile gerek kalmadan, çalıştığım binada bile bir sürü personel var bekar. Ama anlatmaya çalıştığım, hoş değil. Arkamdan "... beye bak, nasıl da yürüyor nüfustaki kıza" falan demeleri benim için iğrenç bir şey olurdu. O yüzden ben bu yaz köyümde sosyalleşsem iyi olacak sanırım. Mecbur artık, uzak mesafe falan, bakarsın yürür. (Kendimi teselli çabaları...)
Biriyle nazik bir şekilde tanışmak yürümek demek değil bu karşı tarafın sığ düşüncesidir.
Bırakın insanlar ne diyorsa ne düşünüyorsa düşünsünler onları hiçbir şekilde memnun edemezsiniz önemli olan sizsiniz. Uzak mesafe ilişkisi çok zor yıpranırsınız sonunda mutsuz olmazsınız inşallah
Sosyal medyadan bul birini sende
Daha önce tanışıp görüşmediğim birine sosyal medyada yürümek istemiyorum. Bunun yerine sahiden görücü usulü evlenirim, daha uygun bana. Üzgünüm, yine de fikir için sağ ol ama bende çalışmayacak.
Tamam işte sosyal medyadan tanış yüzyüze görüş olursa olur olmazsa rotayı değiştir.
Bahsettiğiniz tanışma yöntemi kesinlikle şu sıralar çok revaçta. Ama maalesef sosyal medya tanışmalarının insanı değilim. Bu platformlara güvenmiyorum kıymetli dost. Fikir doğru ve güzel, yalnızca benim anlayışıma uygun düşmüyor.
Yolun açık olsun yiğido ne diyim sjsj
Teşekkürler, gönlüne göre olsun. Bir şey soracağım, uzak mesafe ilişkisi ne derece mantıklı? Ailem memlekette ve bana bahsettikleri bir kız vardı yakın zamanda, öğretmenmiş. Gidip görsem yazın, anlaşsak bile 3 yıl ayrı kalmamız gerekiyor. Böyle ilişki yürütülmes gibime geliyor. :S
Uzak mesafe ilişkisinde birinden biri muhtemelen aldatır veya başkası araya kaynak olur birinden biri muhtemelen başkasına aşık olup pişman olur. Bulaşma hiç anlayacağın
İyi de evde kaldım o zaman 😂. Tamam, bu işler aceleye gelecek işler değil, 40 yaşına kadar da beklerim ben, sorun yok. Ama bundan sonra da yaşantımda değişen bir şey olmayacak ki... Bugün Van'da görevliysem, 3 yıl sonra belki Sivas'ın, Hakkari'nin bir ilçesi olacak. Orada da aynı şeyler yaşanacak. Yanlış yaptık, büyük sözü dinleyip giderken evlenecektim zamanında.
Meslekte hata yok yani 😂 sen zaten hizmetçi arıyorsun boş ver ananlar köyden bulsun sana zahmete girme.
Haydaaa Allah aşkına hizmetçi aradığım çıkarımına nereden vardın? Ya yanlış anladın bir sözümü, ya da ben yanlış anlattım. 👀
Giderken evlenecektim sözünden bunu anladım yani evlenmek için evlenmek istiyorum gibi bir şey bu gelende evin işini yapsın bana hizmet etsin mantığı var.
Yavv iyi de o benim savım değil kii. Ben onu pişmanlıktan ziyade durumumla alay etmek için yazdım. Sahiden, staj döneminde amirlerimiz hep böyle dedi, "Gittiğiniz yerde zorluk çekersiniz, o yüzden şimdi evlenin". O yüzden arkadaşlarımın yarısı evlendi mesela atanmadan. Aksineç gördüğünüz gibi, ben bu öneriye uymadım bile. Tabii arka planını vermeden anlatınca evlenmiş olmak için evlenseydim gibi bir temenni çıktı ama niyetim o değildi. Öyle olsa şu an da zaten düşünmem yok uzak mesafeydi, yok sosyal çevreydi falan diye. Gider evlenirim.
Ya sen memur değil misin zaten gittiğin yerde şansına artık bakarsın aynı meslekten bulursun bişey olmaz düşünme bu kadar, her nasip vaktinin esiridir.
İzinlerde gezip tozmalısın yeni insanlar tanımalısın
Hemşire bul ya da öğretmen
Görücü anca.
Evlenir