Yaşandı. Beni incittiğini fark etmeyip çok ileri gittiği için sevgisinden şüphe ettim ve bunu da açıkça söyledim, yeni bir ilişkiydi, onu tanımak istiyordum ama güven yoktu bunu da açıkça dile getiriyordum ama sanki onun sevgisinden şüphe etmeye ve güvenmemeye hakkım yokmuş gibi her seferinde kıyameti koparıyordu en sonunda da ayrıldık. Dipnot: tartışmalar olabilir ama çok ileri gitmemek lazım, ihanet gibi bir durum söz konusu değilse ya da çok büyük bir anlaşmazlık yoksa her şey konuşarak çözülebilir, hırs ve intikam duygusu sevgiye engeldir. Birbirinizi seviyorsanız hiçbir şey karşınızdakinin kalbini kırmamaktan daha önemli değildir. Karşılıklı sevgi kolay bulunmuyor basit sebeplerden kavga çıkarmayın, ayrılacaksanız bile incitmeden yapın bunu.
Sevmek; bu kadar basite indirgenecek bir olgu değildir. İnsanlar kavga edebilir, tartışabilir ve belli dönemlerde kırıcı olabilir. Eğer temelde gerçek bir sevgi varsa ayrılık düşünülmemeli. Bana göre ayrılık son seçenektir. Artık yapacak bir şeyin kalmadığı, tüm umutların tükendiği ve ilişkinin tamamen zaman kaybı haline döndüğü andır. Her tartışmada ayrılık akla geliyorsa; bana göre kişiler zaten birbirini hiç sevmemiştir. Böyle bir rüzgarın içinde savrulmanın da bir mantığı yoktur bana göre..
Yalan ve ihanet dışındaki her tartışma ilişkiyi perçinler daha iyi tanımaya vesile olur herşeyimi onaylayan biriyle olamam ben mükemmel olmadığımı biliyorum çünkü sevgilim benimle tartışacak yeri geldiğinde uçan tekme atacak sanırım ben deli seviyorum 😅
Ayrılmak için bir ilişkiye başlamam. Tartışmalarda aklıma ayrılık gelmez. Çünkü ihanet ve yalan olmadıkça, her sorun konuşarak çözülür. Ayrılmak en kolayı, zor olan yıkılan evi onarmak.
Bu sıradan bir soru olmuş bence hiç kimse her tartışmada elbette aklına ayrılık getirmez... Bu evlilik basit algılanması bence kötü olmuş.. anne ile her tartıştığınız baba ile tartıştığınız da kardeşinle vs.. hayatından çıkarmak bukadar kolaymı.. hele birde çocuğun var ise.. Bu soru evlilik için çok sıradan olmuş..
Bence gelmemeli. Eğer akla böyle bir düşünce geliyorsa bir yerlerde büyük sorun var demektir. Tartışma olduğunda akla önce neden oldu ve nasıl çözülür soruları gelmesi lazım bence.