Herkes sevilmeye layık. İnsanın egosu devreye girince eski sevgiliye negatif duygular hisseder. Halbuki insanlar sevdiğiyle anlaşamadığı için ayrılsa da iyi duygular besleyebilir. Sonuçta milyonlar arasından sevgi duygumuzu tetikleyen bizim için özel insanlardı. Öyle böyle suçlamak benim istediğim gibi olmadı diyerek, bencillik etmektir.
Aşk kavramı içinde sonsuz güven, sonsuz sadakat, sonsuz sevgiyi barındırır ve sonsuz olan her şey yalnızca Allah’a aittir. Böyle kuvvetli bir duyguyu hiçbir beşerden alamazsın. Beşerden beklenildiğinde de kalbe acı çektirmekten başka hiçbir şeye yaramaz. Bu yüzden aşk yalnızca Allah’a aittir. Naçizane fikrim✍🏻
Tasavvuf aşıkları. Düşünsenize; varlığı ve aşkı yaratanın varlığında "hiç" oluyorlar. Aşkta erimek aşka ermektir. Hala okuyorum ve o aşka doğru ilk adımı ne zaman atabilirim, o cesarete ve şansa ne zaman kavuşurum bilemiyorum.
Yıl olmuş 2022 hala aşk meşk diyenler var, nasıl bir hayal dünyası var bu kafaların şaşıp kalmamak elde değil, zayıflığın tutkusu bu olmalı, daha zayıf olan birine karşı bir teselli dilenciliği, işte aşk bu, zayıfın kendisinden daha da zayıf olanla beraber acizlik içerisinde teselli arayışıdır.