Herkes sevilmek için can atıyor, peki neden kimse sevmeyi göze alamıyor?

Bu sorunun bir benzerini daha önce ben de sormuştum. Bu arada sorularının tarzı benim soru tarzıma benziyor, her neyse konuya dönecek olursak. Çünkü modern çağ insanlara hep kendini, önce kendini, en çok kendini sevmeyi öğretti ve insanlar birbirlerini sevmeyi unuttular. Kendine değer ver, kendini mutlu et gibi bir çok kalıpla insan yalnızlaştırıldı, insan yalnız da yaşayabileceği kanısına vardı. Lakin yaratılış kadın ve erkek olarak birbirini tamamlayan olarak olmuştur. Kadın olmadan erkek, erkek olmadan kadın var olamaz. Bir süre sonra bazı insanlae sevmek sevilmek istedi, lakin çoğu insan yalnız mutlu olduğunu sandı. Dolayısıyla insan bilemiyor karşısındaki de gerçekten sevilmek istiyor mu, gerçekten sevmeyi biliyor mu, böylece çekimserlik oluşuyor. Ayrıca artık insanlarda minnet duygusu yok. O yoksa başkası olur kafasında çoğu insan. Özellikle kadınlar para kazanmaya başladığında erkeğe muhtaç olmadığını ima ederekten çok aile yıkılıyor. Ya da erkekler ekonomik sorunları bahane edip sevmeye yeltenmiyorlar. Daha bir çok sebep bulunabilir.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kendisine güvenemiyor belki ya da daha dogrusu karşısındakine. Sevmek cunku zaafdır kendini varlıgını birine emanet etmek. Herşeyden önemlisi karşı tarafa seni kırabilme hatta paramparca edebilme gücünü sunuyorsun. Aynı şeyi sana başka biri yapsa mesela tın olmaz ama onun yaptıgı basit bişey seni mahvetme gücünde. Onu hayatının merkezi yapıyorsun ve o merkez sarsılınca tüm dünyan da alt üst oluyor. O yüzden insanlar korkuyor haklı olarak
Çünkü sevince acı çekebiliyorsun. Kimsenin sevip sevmeyeceğinin garantisi yok.
Bu ne biçim soru ya sevmeyi göze almak ne demek herkes birini seviyordur burada ne alaka şimdi sevmediklerini nerden çıkardın hiçbir şey anlamadım shshsha
Şöyle ki... Sosyal medya olsun, gerçek hayat olsun herkes çok güzel sevilmek istiyor, bu bariz belli. İstiyorlar yani ama kimse de ilk önce sevmeyi göze alamıyor, ilk kendisinin harekete geçmesini istemiyor. Korkuyor. Sevip de sevilmemekten.
Kendinin yapmaya göze alamadığı, istemediği şeyi karşısındakinden istiyor çünkü muhtaç. İhtiyaçlı olarak yaratılmış.
Herkes sevilmek için can atmıyor. Çoğu insanın karşılıklı sevgi istediğini düşünüyorum. Tek taraflı olan sevmek de tek taraflı olan sevilmek de hoş değil can atılacak bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
Can atmaktan kastım; istemek, çok istemek. Bu neredeyse her insan da var. İstisnasız. Benim demek istediğim, sevlmeyi isterken sevmekte geri duruyor insan.
Yani normal sevgisinin kullanılmasından ya da karşılık alamamaktan korkar. Gurur konusu olur kendisi için
İlk başta karşı tarafın yönelmesini istemesi de hem korkudan hemde sevgiye muhtaçliktan
Karşılıklı sevgi yoksa olmaz , varsa anca ortak tanıyan birileri varsa onlarla ortayı bulurlarda bu saçma olur illaki bir zaman sonra biri yönelir.
Sevgi bilmiyolar ki birini sevsinler
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş