En samimi olduğum insanı nasıl dışarı çağırabilirim?

Arkadaşlar soru başlığı biraz mantıksız gibi duruyor ama, şöyle bir durum var. Benim herşeyimi paylaştığım dostum dediğim benden 7 yaş küçük bir kız var ve aynı işyerinde çalışıyoruz. Abisi de bizim işyerinde çalışıyor. Onlarla aramız o kadar iyi ki, annesi abileri ve hatta yengesiyle bile çok iyiyim. Defalarca onlarda kaldım, yemek yedik tatile gittik. Kızla da dostuz ama 1 yıldır hiç dışarı çıkıp bir şey yapmadık. Dışarıda bir çay içmişliğimiz bile yok. Sadece işte ve onlara gittiğimde görüşüyoruz. Onun dışında da soyal medya vs konuşuyoruz. Dün akşam saat 1 de durumuma yorum yapıp bir sıkıntı olup olmadığını, istediğim zaman ona anlatabileceğimi söyledi. Bende bugün dılarıda bir kafeye gidip bir nargile vs söylemeyi düşünüyorum ona. Ama çok çekiniyorum nedense. Daha önce birlikte alışverişe gidelim diye sözleştik ama hastalandı. Sonra bir gün bir yerde tavla atalım dedik yine havada kaldı. Bugün haftasonu ve biraz ansızın olacak. Doğru olur mu, nasıl tepki verir bilmiyorum. Yanlış anlamaz umarım. Ona “ya biz senle bir yıldır hiç dışarıda buluşmadık. İşin yoksa bir nargile söyleyebilirim desem uygun olur mu?” Sizce nasıl bunu teklif edebilirim?
En samimi olduğum insanı nasıl dışarı çağırabilirim?