Çok iyi birine benziyor ama önceki evliliğinden dolayı bir çok şeyde temkinli olduğunu söyledi. Ayrıca yapı olarak ciddi biri ben ise daha neşeli biriyim. Düşünce olarak beğendim ama bilmiyorum bir yandan da korkularım var. Sanki eğlenmekten uzak duruyor gibi hissediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok iyi birine benziyor diye evlenip evlenmeme kararı alınmaz çok iyi biri olduğuna emin ol önce. Hoşlanıyorsan ilişkiye başla her şey güzelse ciddileşir sonra evliliği düşünürsün. Ve boşanmalarda genelde tek taraf suçludur. Kimse boşanma niyetiyle evlilik yoluna adım atmaz. Evliliğinde ne yaşadığını ve neden boşandığını güvenilir bi kaynaktan öğrenmen lazım. Ve bunu sorarak değil ilişki içerisindeyken zamanla öğrenebilirsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞöyle bir yorumlara baktım da millet hep hata olur falan yazmış inşallah onlar da boşanmaz da tek boşanan biz kimiz kardeşim öyle insanlara da hak tanıyın insan yerine koyun yani artık evet ben de boşandım ve atıyorum karımı dovdugum için işkence yaptığım eve ekmek almadığım için falan bosanmadik nen iki arkadaşımı şehit verecek bir kaza yaptım sadece ben sağ kaldım ama o benim yanımda olmadı şimdi söyleyin bakalım kaba taslak anlattığım haliyle anlattığım olay büken insanlar benimle evlenmek istediğini sorduğunda ona da mı hata olur diyeceksiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik için acele etme, önce ne kadar iyi anlaşıyorsunuz ondan iyice emin ol. Bu adamı ne kadar istediğini iyice tart, daha önce evlenmiş karısından hevesini almış ve bazı şeylere enerjisi kalmamış olabilir. Yaş çok önemli değil ama yaşam tarzı farklı ise sen dışarı çıkmaya can atarken o otur evde derse evliliğin rezil bir hal alır. Kendin gibi birini bulman lazım ki mutlu olabilsin.
00 Yorumla
+1 yılBiriyle sadece iyi birine benziyor diye evlenilmez tabi.
Ayrıca daha önce evlilik yapmasi veya senden büyük olmasıda evlenmemek için bir kriter değildir.
Aranızdaki uyum , sorumluluk sahibi olması vs vss özellikler daha önemli. Ve kilit nokta o insanla bir ömür gecer mi , sana saygı duyar mı ve senden beklentileri neler falan bunlara odaklan00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
62Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılHala korkuların varmış Ben o yüzden tavsiye etmiyorum mesele senden büyük olması ya da daha önce evlilik yapmış olması değil senin Emin olamaman korkularının olması korkuyla evlilik yapılmaz bir hayat yaşanmaz doğrusu.
43 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama bir yandan da çok güzel huyları var beğeniyorum hatta böyle birini bir daha bulamam endişesi de var
- +1 yıl
Asıl sorun da bu aslında sen bir daha onun gibi birini bulamayacağın için onu istiyorsun yani Bir nevi ona mecbur kalmışsın gibi bir düşünce ile istiyorsun ama bulama ne olacak ki ömrünün sonuna kadar bekar olmak suç değil kötü bir şey değil hata yanlış değil ama istemediğim biriyle tam olarak içine sinmeyen biriyle evlenmek bence yalnız olmaktan çok çok daha kötü
- +1 yıl
Yazacağım şeyleri yazmışsın. Başka söze gerek yok çok haklı.
- Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kararı alır iken aileniz ile birlikte alıp bunu karşı tarafa kendi kararınız gibi söyleyin. Evlenmiş boşanmış olması problem değil. Fakat evliliğini neden bitirdiğini senin net bir şekilde bilmen gerek. Birde burada şunu düşün bu kişi evlilikteki sorunları çözmek yerine ayrılmayı seçiyor. (yüz kızartıcı şeyler hariç ise)
12 Yorumla
Soran+1 yılSevmediği biriyle aile baskısıyla evlenmiş anlaşamamışlar sonra
- +1 yıl
Bundan emin isen seni de sevdiğini düşünüyor isen yine dediğim gibi bu kararı ailen ile al ki ailenin her zaman senin arkadan olduğunu bilsin
Adam hem ciddi hem evlenmiş artık senın her harakerinde bir neden arar diyer evliliyle kıyaslar senin enerjin ona gereksiz gelebilir.. Senin hayatın karar senin... Neişin var evlenmiş biriyle kendin gibi evlenmemiş birini bul iki tarafta kendine bişe katarak evlilik sürecini ögrenerek sorumluluk sahibi olur...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Bence bi hata tamam kimse bosanmak icin evlenmez ama emin ol 2 tarafinda kabahati vardir ayrica 8 yas oldukca fazla bnce 3-4 yasi gecmemeli bn 31 rim 23 yasindaki kucucuk bi kizceye nasil o gozle bakayim bea o daha yeni uniden mezun olcak kipir kipir kocaman bi hayat var bnse isini yolunu almis artik belli bi yasam tarzi olan biriyim ben hergun cilginlik yapamam o yapar hakli simdi yapti yapti sonra yapamicak
04 Yorumla- +1 yıl
Abi bence bu konuda yanılıyorsun. Ben 18 eşim 21 di yıllarca onun derdini çektim erkek daha geç olgunlaşıyor. Şimdiki aklım olsa en az 27 yahut 28 yaşnda biriyle evlenirdim o yaşlarda oturuyor erkeklerde mantık hatta 30 da olur. Bi abla vardı komşumuz oğlu benden 2 yaş ufak yaşımı ögrenince şok olmustu sen bu yaşta 2 cocuk bakıp buyutuyorsun çok olgunsun benim oģlan hala ergenlikten çıkamadı dye
- +1 yıl
@pmkprnssnkyblnayk evet biz erkekler daha gec olgunlasioz ve cidden 27-28 den sonra evliligin degerini anlicak konuma gelioz o yuzden hep diom kizlar 24-25 ten once evlenmeyinn ki erkek arkadasinizda sizin kiymetinizi bilsin 18 de evlenirsen hic olmadik seylere birbrinizi uzer durursunuz 2 cocuktan bide cocuk oldumu tamam bi evde artik gecin gecinebilirsen
- +1 yıl
Erkekler geç evlenmeli evet bunda hem fikiriz ama kendiyle aynı yaşta biri yerine ondan daha kucuk. yaşta biriyle evlenmeli bence kafalar denk olsun diye
+1 yılBence kendine uygun biriyle evlensen daha güzel olur. Eski karısı (varsa cocukları) hep hayatınızın bir tarafında olacak. Bide senden büyük ya düşünceleriniz catışacak o hep daha olgun sen nisbetde daha cocuksu olacaksınız şimdi iyiyse bile bi kaç sene sonra bu daha bariz olacak hem fiziki olarak hem zihnen daha yaşlı olacak. Hayt enerjini emecek
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaş farkınız var onun ciddi olması ondan ayrıca temkinli çünkü evlenmiş ayrılmış. Neşeli olman normal yaşına göre. Kendine denk olan çocuklara baksana ne işin var böyle adamla. yazık edersin kendine. O bilerek ağırdan alıyordur bulmuş küçük kızı tabi ister.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapta gör eşeğin s*kini.
Annem yapmış babamla babam hem 10 yaş büyük hem de daha önce 3 ay evli kalıp ayrılmış annemle 25 senedir her gün kavga küfür yaşadılar annem her fırsatta söyler kendimden 10 yaş büyük adamla evlendim benim heyecanlarım onda yoktu anlaşamadık insanlar da karı koca gibi görmedi o kadar yaş olunca diye.00 YorumlaHemen evlenmek zorunda değilsin biraz vakit geçir baktın olmuyor ayrılırsın. Daha önce evlenmiş biri için tabiki travmaları vardır o da seni tanıdıkça daha olumlu bakacaktır. Ha evlenip boşanmış ha sevgilisinden ayrılmış ne fark ediyor ki çocuk yoksa
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu en dogru sen verebilirsin..
İyice tani..!
Tereddüt ettiğin kücük bir detay dahi varsa.. evlenme!
Neden evlenmek istiyorsun?
iyi ve kötü yönlerini yaz bir kayıda.. sor kendine yapabılırmısın?00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. o önceki evliliğin verdiği sıkıntıdan dolayı ciddi davranıyor olabilir ama tam bilemeyiz.
açıkça her şeyi konuş konuşmadan netleştirmeden kendi kafana göre karar verme
evlenmek kolay ama boşanmak inan çok zor00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. 8 yaş büyük bir fark sayılmaz.. abim bekardi kendiyle yaşıt biriyle evlendi dul ve çocuğu vardı. O kadar mutlu ki Allah bozmasın.. sen dengin olduğunu ve sevdiğini düşünüyorsan diğer meselelere takılma..
03 YorumlaYani eger icinizde korkulariniz varsa bir olcun tartin gerekirse karsinizdaki kisiyle de bunu konuşun. Konusma sizi tatmin etmezse dogru olan karar hangisidir diye net bir degerlendirmede bulunun bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yavrucum, açık açık sor düşüncesini. Ayrıca insanlar evlenmeden her haltı yapıyor, en azından o devlet denetimindeymiş. Evlenip boşanması önemli değil de zihniyeti önemli, hemen güvenme, sor, araştır, benden sana tavsiye.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 998 cevap paylaştı. Yaş konusu cok önemli değil de iyi olsa eski karısı bırakmazdı demi? Ayrıca içinde şüphe varsa emin ol gerçekten de şüphende yanılmazsın iyice araştır adamı
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Yaş farkının yanında karakteristik farklılıklar ilişkide sorunlar çıkarır. Bunun dışında sorunlu bir süreç geçirmiş ayrılmış belli ki buda sana doğrudan yansır her hareketinden bir şey bekler.
00 Yorumla
+1 yılBu kadar soru işaretlerin var iken evliliği şimdiden düşünmen çok gereksiz her şey için çok erken, bir şeylerden ne zaman emin olursun o zaman düşleyebilirsin.
00 YorumlaÇok ciddi çok sıkıcı çok ve sorunlu birine benziyor ben böyle tiplere güvenmiyorum herseyleri sahte geliyor
Evlenip ayrılması veya yaş sorun değil bence ama uyumsuzluk çok büyük bir sorun bence.00 YorumlaBende benden 6 yaş büyük evlenip ayrılmış çocuklu biriyle beraberim şu an. Ben durumundan çok kişiliğe karaktere düşüncelere önem veririm. Once insan olmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Yahu yorumlarda çok gördüm evlenip ayrılmış, ilklerini yaşamış. Bu zamanda daha evlenmeden ilklerini yaşamış her haltı yemiş temiz ayağına yatan o kadar kişi var ki.. Sen sanma artık evlenmemiş kişilerin çoğu temiz. Sana tavsiyem kişiliğine, karakterine, anlaşıp anlaşamadığınıza ve huzuruna mutluluğuna bak
Bence yaş önemli değil ama sen çok eğlenceli o durgunsa problem ikimizi eğlendirebilirim diyorsan sorun yok ama ondan beklersen zor.
00 YorumlaO adamın yaşam sevincini elinden almışlar.
Hayata yeniden döndürebilirsin çok güzel bir evlilik yaşarsın00 YorumlaMutlak doğru veya yanlış olduğunu din dışında kimse iddia edemez. İnancın yoksa kendi keyfin bilir ne yapacağın hakkında.
00 Yorumla
+1 yılEşinden neden ayrıldı oncelikle bunu bilmelisin evliliği yıkmanın sebebi ney? Ona göre yol daha kolay cızılır canım
00 YorumlaÇokmu arıyorsunuz anlamadım senin ilkin olmasını istemiyor musun bukadar rahat olmayın
12 Yorumla- +1 yıl
Cahil kızlar çok ya
+1 yılBence evlenebilirsin benden 15 yaş büyük biriyle evleneceğim ben de ağustosta
10 Yorumla
+1 yılBende ayrılmış biri olarak her şey sevgiyle olmuyor. Nacizane fikrim zamana bırak. Şüphen varsa sakın başlama. Emin adımlarla ilerle. Olmuyorsa da zorla oldurma sakın. her şey gönlünüzce olsun. Mutluluklar diliyorum
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sen daha önce evlilik yapmamışken evlenip boşanmış birini mi alacaksın?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 422 cevap paylaştı. Biraz daha vakit geçir
Sana uymuyorsa tercihini sen yapmalsn00 Yorumla
+1 yılBence kendinden 3-4 yaş büyük biriyle evlenmesi Çünkü arada 8 yaş çok büyük kafa dengi olmazsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle senden 8 yaş büyük olduğu için birçok konuda görüş ayrılığı yaşayabilirsin ve onu düşünceleri sana cahilce gelebilir, onun gerikafalı olduğunu düşünebilirsin. Zaten dediğine o ciddi ve sen neşeliysen düşünceleriniz ve görüşleriniz farklı olur. Kendinden çok büyük erkek sıkıntı olur. Belki seni sıkabilir, istediğini yapamazsın, özgür bırakmaz, kısıtlayabilir. Asla kendinden çok büyük erkekle evlenme. Max 5 yaş ve o bile fazla.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOlumsuz tecrubesinden dolayı bu davranışı normal bence. Eğer çocuğu yoksa tanışabilirsiniz..
00 Yorumla Zor bence. Yasin büyüklüğünddn önemli olan ikinizin kacli yaşlar da olduğu önemli
00 Yorumla
+1 yılUzak dur, tecrübeli olduğum bir konu. Sana tek tavsiyem uzak durman olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır o kadar büyük biriyle evlilik yapmamışsa bile evlenme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğu yoksa sorun yapma bir de neden bitmiş evliliği onu araştır
11 Yorumla
Soran+1 yılSevmediği biriyle aile baskısıyla evlenmiş anlaşamamışlar sonra
Gizli Üye(25-29)+1 yılYatakta tecrubelidir kesin ama duygusal anlamda biesey hissetmiyorsan olmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkesinlikle evlenmemelisin. seninleyken bile eğlenmekten uzak görünüyorsa evlenme. aklında en ufak bir şüphe varsa dahi evlenme. çünkü ileride evliliğiniz çok toksikleşebilir… ve bu inan ki aşşırı berbat bir şey.
00 Yorumla
+1 yılKendin enerjiksen ve o durgunda bu böyle gider karşı taraf için hatta eksi olarak senide durgunlastirir negatif enerji veren insanlarla takılmak bananiyi gelmiyo onların olduğu moda giriyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun eğlenecek hali mi kalmış nasıl sömürülmüşse artık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,3b cevap paylaştı.
+1 yılneden kendin gibi hiç evlenmemiş biri değil de o peki ?
00 Yorumla
+1 yılKardeşim buna biz karar veremeyiz otur düşün konuş başkalarının onayını alarak biriyle evlenmeyin abi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin eğlenceli tarafına ne diyor ayak uydurur belki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazı acı tecrübeleri o hale getirmiştir. değiştirebileceğini düşünüyorsn evlen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşık değilsem tercih etmezdim ama bilemiyorum. Neden boşandığını önemserdim herhalde.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen uzak dur ben şahsen evlenip boşanmış biriyle evlenmezdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEmin olmadan ani karar verme. Evlenmiş olması sorun teşkil etmez bence. Sadece biraz zaman
00 Yorumla
+1 yılEglenmekten uzak duruyir degil agzi bir kez yanmis sadece temkknli davyaniyor net yani tabi zamanla tanidikca evlilik karari alabilirsin bence
00 Yorumla
+1 yılseviyorsa kendine göre olduğunu düşünüyorsan olabilir ama önceki evlili onun yüzünden mi gitmiş sanada aynı şeyleri yapmasın sonra
00 YorumlaEğer bu soruyu soruyorsan kendine, hayır evlenmemelisin.
10 YorumlaEğlenceli olsa cıvık biri derdin her lafa bi hükmünüz var yani😄zamans lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi evlilik yaptığı için ikincisinde daha temkinli davranır bence ve hatayı hep önce kendinde arar o bi artı
01 Yorumlakanka mutlu olamazsın
22 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılNiye evlenemeyesin düzgün bir insansa her şey hallolur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenç ruhlu ve bakımlı biriyse olabilir neden olmasın benim arkadaşım kendinden 9 yaş büyük biriyle evlendi cokta mutlu olabilir yani kültür uyuşmazlığı yoksa ve uyum varsa olur neden olmasın
00 YorumlaYani yapmak istediklerinizi konuştunuz mu
20 YorumlaYaştan ziyade tanıyın seversen evlenirsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHata yapma bence her şey dengi dengine ve seninki gibi hata yapmakk uzereydim iyi ki yapmmamisim harcama kendini
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Hayır ilklerini zaten yaşamış kendi dengini bulsun
010 Yorumla- +1 yıl
Tam bi bakire kafasi
- +1 yıl
@--görükleli__ ne alaka senin ilk diyince aklına bekaret mi geliyor demek ki senin kafa bekaret kafası. İlk evlilik heyecanı ilk düğün heyecanı ilk biri ile hayat paylaşma heyecanı Türkiye’de erkekler ve kadınların evlenmeden beraber yaşaması falan bunlar sık olan şeyler de ben mi bilmiyorum? O dediğin kafadan sende var benim aklıma bekaret gelmemişti
Soran+1 yıl@--görükleli__ sen şimdi bunu diyerek adam mı oldun acaba. Bekarken öyle dersiniz evlenince bakire olsun dersiniz
- +1 yıl
Evlilik istemiyor artık erkekler farkında değil misin, çevreni iyi gozlemlemiyorsun çoğu erkek ciddi değil bu işlere
Soran+1 yıl@--görükleli__ önceden de zaten sadece seks için evleniyorlardi. Değişen bir şey yok. Artık kadınlar eskisi gibi istemiyor
- +1 yıl
Evet seks olmasa erkeklerin gözünde bi hiçsiniz, nasıl eskisi gibi istemiyormuş kadınlar?
Soran+1 yıl@--görükleli__ ya bi defol git
- +1 yıl
Ne oldu gerçekleri duymak zor mu geldi , bi düşün bakalım seks olmasa ne yapalım sizi? Yüzünüze bile bakmayiz
Soran+1 yıl@--görükleli__ sen ve senin zihniyetin beni ilgilendirmiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSeviyosan evlen senin hayatın
00 Yorumla
+1 yılsenin ve onun yaşı kaç
00 Yorumlaİyice tanımadan böyle bir yola girme
00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Benden 8 yaş büyük ve daha önce evlilik yapmış biriyle evlenmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım