24 yaşındayım, güzel bir fakülteden mezun oldum. Atama bekliyorum, idealize ettiğim memuriyet.
muhafazakar biriyim, öyle bir ailede yetiştim. Daha önce sevgilim, görüştüğüm olmadı. Utangaç ve çekingen bir yapım var.
boyum kısa fakat kilom ile orantılı.
beyaz tenli ve renkli gözlü, 5/10 tipi olan ortalama biriyim.
ibadetlerime önem veririm, dikkat ederim.
kapalı biriyim, açık ve dar giyinmem.
daha önce yurtdışına gittim ama yabancı dilim maalesef kötü.
yakın çevreme karşı sabırlı ve konuşkan, tanımadığım kimselere karşı ise çekingen ve utangaç biriyim.
arkadaşlarım ve yakın çevrem bilgiç biri olduğumu söyler, meraklı ve araştırmayı seven biriyim.
fakat karşı cinsim ile partner bazında arkadaşlık, sohbet kuramıyorum. Şimdiye dek evlilik düşüncem yok diye kurmadım şimdilerde olabilir diyorum ama gerek sosyal çevrem olmaması gerekse çekingen olmamam sebebi biraz da çok güzel bir kadın olmamam sebebi ile birileri ile tanışmıyor ve bu anlamda arkadaşlık kuramıyorum.
ne tavsiye edersiniz? Sizce nasıl insanlar ile anlaşabilir ve uyumlu olabilirim?
(müslüman olması ve islami yakınlığı olması benim için ilk sırada olan ve değer verdiğim durumlardan biri)
muhafazakar biriyim, öyle bir ailede yetiştim. Daha önce sevgilim, görüştüğüm olmadı. Utangaç ve çekingen bir yapım var.
boyum kısa fakat kilom ile orantılı.
beyaz tenli ve renkli gözlü, 5/10 tipi olan ortalama biriyim.
ibadetlerime önem veririm, dikkat ederim.
kapalı biriyim, açık ve dar giyinmem.
daha önce yurtdışına gittim ama yabancı dilim maalesef kötü.
yakın çevreme karşı sabırlı ve konuşkan, tanımadığım kimselere karşı ise çekingen ve utangaç biriyim.
arkadaşlarım ve yakın çevrem bilgiç biri olduğumu söyler, meraklı ve araştırmayı seven biriyim.
fakat karşı cinsim ile partner bazında arkadaşlık, sohbet kuramıyorum. Şimdiye dek evlilik düşüncem yok diye kurmadım şimdilerde olabilir diyorum ama gerek sosyal çevrem olmaması gerekse çekingen olmamam sebebi biraz da çok güzel bir kadın olmamam sebebi ile birileri ile tanışmıyor ve bu anlamda arkadaşlık kuramıyorum.
ne tavsiye edersiniz? Sizce nasıl insanlar ile anlaşabilir ve uyumlu olabilirim?
(müslüman olması ve islami yakınlığı olması benim için ilk sırada olan ve değer verdiğim durumlardan biri)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kendin gibi erkeklerle anlaşırsın ancak çünkü çok fazla kriter insanı sıkar. Ben okurken sıkıldım düşün…
Kendimi tanıttım, kriter değil ki onlar benim en önemli kriterim ve ilk sırada olan islami yakınlık.
Kendimi tanıtmadan bana nasıl tavsiye, öneri verebilirsiniz ki?
masum :D umarım kendine göre biri bulursun
Amin inşallah
kapalımısın
Evet
Muhafazakar biriyle ve görücü usulü
Benim ailem ve yakın çevremde görücü usulü yok, böyle evlenen yok yani bizde
Anladım. Ama sen biraz erkeklerle irtibat kurmaktan çekinen birisin sanırım. O zaman açık kapı bırakmalısın
Tanımadığım insnalar ile nasıl irtibat kurabilirim ki? Yani zaten bana yazan eden de yok, sosyal medyada fotoğrafım yok ve sadece akraba ve yakım arkadaşlarım ekli. Profilimde de kendi fotom yok, olsa bile biri benim tipime bakıp ekliyorsa benim gibi 100 kişiye de ekler yazar düşüncesindeyim.
Yani yapamıyorum ben bu işleri
Ama bak şimdi sen görünmüyorsun sonra nasıl tanışacağım diyorsun. Bu fikrini değiştirmen lazım.
Ama ne yapabilirim? Kimseye gel tanışalım diyemem, bilmiyorum ki yani cesaret de edemem zaten.
Hayır zaten sen demeyeceksin. Onların gelmesi için biraz açık kapı bırak. Mesela profiline kendini koy. İnsanlar seni görmeden nasıl seni beğenip tanışmak istesin ki? Ayrıca gayet sohbet eden birisin
Ama beni dış görünüşümü beğenip ekleyen biri benden çok daha güzel olanları da ekler ve mesaj atar. Yani ve sosyal medya ben nasıl güvenebilirim ki?
İnsanlar dürüst değil, açık değil. Yalan söyleyip kandırırlar beni, saf biriyim inanırım da.
Ve öyle güzel biri de değilim zaten..
Ama şöyle düşün. Dışarıda da olsa insanlar senin yüzüne bakarak beğenecek. Ne yani beğenmesinler mi 😃 bunun sosyal medyası veya sokağı yok ki. Dışarıda da kendini biraz göstermelisin. Nasıl dersen mesela arkadaşlar edin, ortamların olsun. Ortam derken düzgün kahve arkadaşlıkları falan
Yok işte, benim sayılı arkadaşım vardır. Çok arkadaşım yok arkadaşlarım da benim gibi muhafazakar insanlar.
Yüzümü beğenen daha güzel yüz görse onu da beğenir benim için insan olarak beni sevmesi beğenmesi değerli. Bunu da beni tanımayan insan bilmez, böyle saçma bi düşüncem var ama işin aslı ben utanıyorum.
24 yaşıma kadar böyle bir sohbetim olmadı karşı cinsimle, böyle bi deneyimim yok. Utanıyorum yani, utangaç biriyim maalesef zaten.
Yapamıyorum işte..
çok zor yani benim için. Daha önce bana biri böyle bir şeu söyledi; yüzüm kızardı utandım çekindim çok.
Adım atsam bi arkadaşım olsa sonra zaten alışkanlık olur anlarım ama yok yani
Kendimi düzgün ifade edemiyorum şu an bile
Yok ben seni gayet iyi anladım. Sen çekingen olduğun için aklına öyle yanlış bir fikir geliyor. Hatta çekingenlikten öte kendini beğenmediğin için illa ki benden güzeli var ve onları da beğenir diyorsun. Oysa durum böyle değil. Her erkeğin ve her kızın mutlaka daha güzeli vardır.
İşte vardır bana yazan başka insanlara da yazar ben tanımadığım etmediğim insanla nasıl konuşup bu yola girerim? Yok yani güvenemem.
Beni seven zaten beni tipim için sevmez, öyle biri değilim çünkü.
Biraz da muhafazakar olmam etkili diye düşünüyorum, şimdi erkekler gezip tozmak ve bazı şeyler yaşamak istiyor bende de o yok yani.
Bu gidiş ve düşünce ile olmaz zaten benim, böyle gider
Ama sen güvenemem olmaz deyip zaten en başta kesip atıyorsun. Bu düşünceden kurtulmazsan asla olmaz. Seni sen olduğu için sevmesi için önce seni görmesi beğenmesi tanıması lazım. Öyle değil mi?
Ama nasıl güveneyim? Sizin kızınız olduğumu düşünün, güvensin ister miydiniz?
Zaten tanışabilsem, bir noktaya gelse evet ama bende başlangıç yok. Geçimi zor olan ve sert biri değilim. Sadece çekingen ve utangaç biriyim ve özgüvenim düşük. Sosyal bir varlık olma gereksinimini karşılamıyorum bu.
Bu nedenle zaten 24 yaşına kadar kimse ile konuşmadım etmedim öyle olsa benim de hayatımda belki birileri olurdu..
Hemen güven demiyorum ki güven zamanla kazanılır. Adımı sen bile atmayacaksın karşı taraf atacak🙂
Böyle olduğum için atmıyor işte kimse 😅
😃ya şu an bile bir sürü konuştun bak. Demekki aşabilirsin bu durumu
kendin gibi biriyle anlaşırsın
Çok dert etme nasip bulur seni
Dert etmedim de yani insan bazen düşünüyor
Mutlaka herkes duşunuyor ama dua et gerisi takdiri ilahi her şey vaktinde olur
Orası öyle
Teşekkür ederim
görücü usulü var.
Benim aile ve yakın çevremde böyle bi durum yok.
nasıl yok? dindarım diyorsun etrafında öyledir büyük ihtimal illa istemeye gelirler merak etme :)
Benim annem babam 60 yaşına yakın insanlar görücü usulü evlenmemiş yok, trakyalıyım ben. Bizde öyle istemeye gelmek vs gibi bi durum yok yani. Çevremde 1 kişi bile yok.
Allah versin
Amin amin
Zıttınla
Çoğu konuda zıt fikirlere sahip olmak anlaşmazlık ve huzursuzluk getirir gibi geliyor bana
Duygusal anlamda cekim genelde kimlerle peki
Olmadı ki... bana birkaç kişi böyle bir teklifte bulundu ama hiç düşünmediğim için kibarca reddettim.
Bilmiyorum yani daha önce hiç konuştuğum flört ettiğim olmadı
Bu nedenle soruyorum
İlkler kıymetli ve zor olur kendini kesfettiğinle bulduğun umarım uyumlu olur
İşte yapamıyorum sorun da bu ya... Teşekkürler
Bol sans