Selam KS ahalisi! Bazen öyle soğuruz ki aşktan; hayatımıza kimseyi sokmamaya yemin ederiz. Bunun sebebi; bazen ihanet, bazen terk edilmek, bazen de kalbine göre birini bulmamaktır. Ben daha çok birisi yüzünden hiç kalbinizi kapattınız mı onu merak ediyorum. Görüşlere buyrun..Hiç birisi yüzünden kalbinizi aşka kapattınız mı? 🙄🙄
Çok uzun seneler önce yaşadığım bir ilişki yüzünden bende aşka karşı çok soğuk durmuştum haklı olarak. Çünkü insanın canı yanınca gerçekten de artık eskisi gibi hissedemiyor hiçbir şeyi. Daha temkinli bir şekilde atmak zorunda hissediyor adımlarını. Bende böyle bir dönem yaşadım elbette. Aslında korkmamak lazım. Aşık olmak dünyanın en güzel şeylerinden birisi.
Günaydın reis. Aynen dediğin gibi oluyor da işte tam manasıyla güven duymadığın zaman; acaba birgün çekip gider mi sorusuyla yaşarken aşkın gerçek manasından da uzaklaşıyorsun..
İnsanin Kalp kapatması olarak tabir etmeyelim , belli bir noktadan sonra yalnizda yasayabileceginin bilincine variyorsun diyelim.. Şöyle söyliyim 😊;Insanin Kalbi salt Aşka, Sevgiliye açık, endeksli olmadığını düşünüyorum.. Gözlemler vardır, örnekler, olaylar vardir, örnek verirsek ; Ders vardır , birde sinav vardir. Gördüğün dersi anlamak adina, pratik yaparsın.. Pratik yaptiginda , daha net anlarsin , bazen parcalanirsin , tekrar birlesir yola devam edersin... bu Ask, savas, Aile, Arkadaslik , dostluk adina, ne olursa olsun bir Varoluş bulursun.. Varolmanın, bir aşkla değil, bir dostla değil de doğayla, yaşamla, aktivitelerle de varolabilecegini, "donemimizde ki "Ask"in icinde boşuboşuna batıp , yok olacagina, Yalnizlik dedigimiz o arpacik kumrusu diye tabir ettigimiz , sıkıcı denilen yalnizligin ne kadar huzurlu ve leziz oldugunu farkedersin , Bakmazsin, GÖRÜRSÜN yaşamın ta kendisini görürsün, sadece senden ibaretle başladığını, aslında başlatıp bitirme yetkisi yani yetkili kişinin Sen olduğunu görürsün.. 😌 kısacası Suavi der ki;
Yalnızlık, benim için çoğul bir kavram, tekil değil. Yani yalnızlık üreten de bir şey aynı zamanda, insanı çoğaltan, geliştiren, değiştiren, dönüştüren de bir şey.. der re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft
Ben eğer bir şey yapıyorsam bu olumlu olumsuz fark etmez bunu birisi yüzünden yapmıyorumdur kendi istediğim için yapıyorumdur yani başka insanların beni bu kadar etkilemesine izin vermem açıkçası konu aşk bile olsa. Eğer bir ilişkimde kötü bir şey olduysa bu o ilişkimde ve o kişiyle alakalıdır diğer kişilerle veya hayatıma yeni giren girecek olan yeni kişiyle alakalı değildir ve ben herkesi kendi içerisinde değerlendiririm kimseyle kıyas yapmadan.
Oldu 😊allah var cidden sevmiştim yani bütün kusurları zaafım oldu pozitif taraflarına değil kusurlarına tutuldum öyle bir değer verip insan yerine koydum ki bazen kendi duygularıma bakıp bir insan bir insana bu kadar his yükleyebilir mi? Diyordum ama yüklüyormuş sonra o bu hisler altında ezildi ne yapacağını bilemedi herkese yavşamaya başladı şunu fark ettim o mükkemel değil benim ona verdiğim duygular olmasaydı o mükkemel değil keşke biraz insan olsaydı 😃 valla çok seviyordum keşke biraz adam olsaydı ona vereceklerimin sonu yoktu benim her açıdan ama adam olmadı 😃bazı şeyler yaş değil kişilik ile alakalıdır😊
Küsmek değil de soğutan oldu. Aşkla bir derdim yok, suç insanlarda. Hak etmeyenler aşk falan yaşamasın, kimseyi de oyalamasın. İnsanların duygularıyla oyuncak gibi oynayanların yaşadığı şey aşk falan değil, böyleleri yalnızlığa mahkum olmalı.
Aşka küsmem çünkü olmadım. Kendine küstüren ama gönül almayı bilen oldu. Bugün bir soruda daha demiştim; bana ayrılık şarkılarını unutturan kadına aşık olurum diye. Bitecek bir şeye kapılmak istemem. Madem aşık olucam ilk ve son olsun.
Aşka küstüren biri olmadı. Bu konuda genelleme yapmıyorum. Her insan farklı.. Beni genel anlamda ilişkilere yaklaşımı mı dengeleyen bir şey oldu. O da hayatıma aldığım insanların güvenimi sarsması. Ve bu insanlar sevgili de değildi.. Bu anlamda karşı cinsle, aşkla alakalı bir ön yargım yok:-)
Güneşin Oğlu filminde “başıma ne geldiyse senin yüzünden geldi ama ben yine de meftunum sana” diyor. Bizimki de öyle bir şey işte. Geçmişin faturasını başkasına kesecek değiliz meftun olmuşuz bir kere.
Evet, zamanında platonik olduğum biri bana bunu yaşattı. Halbuki ne kadar saçma bir düşünce imiş diyorum artık. Birisi yüzünden aşka küsmek nedir? Herkes aynı mı? Neyse ki artık bu düşüncede değilim. Aşka tamamen açığım.
Hayatta en değer verdiğim insan küstürdü. Sadece aşka değil hayata da küstürdü. 2 yılımız vardı birlikte. Ailelerimizle tanışmıştık söz yapacaktık.
Ama. bir baktım terk etti on gün sonra da çalıştığı yerde biriyle nişanlanıyor. Komik geçerken. Ailece komplo kurmuşlar. Ne kadar delikanlı olursanız olun. Bazan olmuyor. Hiçbir sorun da yoktu. Çok iyi anlaşıyorduk. her şey güzel gidiyordu. Tek ailesi istemiyordu. Ama nafile. Oysa kendisi demişti ailem istemezse de bir şekilde hallederiz diye. Gerçekten iyi halletti. Iki yılım tüm hayatımı mahvetti. Allah belalarını versin.