Merhaba dostlar uzun zaman önce platonik bir aşk yaşadım etkisinden zor çıktım ve olgunlaşma ile birlikte tamamen bittiğini düşünmüştüm ki son zamanlar da tekrar kendini hissettirmeye başladı son aldığım duyumlara göre nişanlı olduğunu ve evleneceğini biliyorum ikimizde büyüdük benimde en azından ciddi ilişki kurma yaşım geldi şimdi içimde bir yerlerde ufak ufak o var ve aklımı ele geçirmeye çalışıyor kalbimin yanında kurtuluş ya da çözüm lütfen teşekkürler
Bende yaşamıştım üzülerek söylüyorum takıntı Biseylerden kaçmak için kendini değerli hissetmek için bişeye birine tutunursun Karşındaki insanın ne olduğu kim olduğu bile önemli değildir Bir kere o seni onaylamıştır Bütün gelecek hayellerini onunla birlikte olmak üzerine kurarsın Kafamda birini yaratırsın sahte bir karekter Onun bütün olumsuz yanlarını görmezden gelerek ona bağlanır sıkı sıkı tutunursun Onunla anlam kazandığını bitek onun seni anlayabilecegini düşünürsün sanki o hayatından gidince seninde hayatın son bulacakmis gibi hissedersin Kolun kanadın kırılmış gibi sanki bütün hayatın elinden alınmış gibi hissedersin...
Yani aslında hayatında ne eksik özdegerin yok mu Neden sadece onunla mutlu ve değerli hissettiğini düşün Azra kohenin bir sözü var "Kendi değerini başkasının gözünden ölçen herkes gibi değersiz hissetti " Geçmişinde çocuklukta ailede ne yaşandı acaba bişeye bağlanmana tutunmana sebep olan şey ne
Şüphesiz eksiklik bunları tekrar düşündürdüğün için teşekkür ederim peki bu aşk olayları sadece eksiklik ile mi olur yani kalben oluşan bir şey olamaz mı ya da şunu mu demeliyiz platonik sevenler bir eksiklik barındırıyorlar?
Örneğin ben geçmişte birini çok sevmiştim onu hayatımın merkezine koymuştum ondan ayrıldıktan sonra duygularım bitince objektif olarak bakınca beni maddi manevi olarak sömürüdüğünü köleleştirdigini işine gelmeyen durumlarda asagiladigini sırf değersiz hissettirip cinsel anlamda kullanmak için bir çok şey yaptığını farkettim Başlangıçta gerçek olsa bile zamanla sahte olduğunu düşünüyorum Mesela hep emrivaki yapıp bize gelir yemek yerdi ama asla sofrayı toplamaya veya kurmaya yardım etmezdi bir gün kafeye çağırmıştı tam hazırlanırken menü fiyatını söylemişti bende çok üzülüp gitmemiştim Sürekli açıklarımı kollar en ufak bir hatamda yüzüme vururdu yanımda başka kızlarla konuşmaktan hiç cekinmezdi hatta iltifat ederdi sürekli evlenince gezeriz yemeğe gideriz söyle böyle yaparız der dururdu hep eleştirirdi makyaj yap dar giyinme saçın bozulmuş o adam sana niye baktı gibi bir sürü saçma sapan şey söylerdi bence bu sevgi değil kesinlikle sömürü bir insanı mutlu bir gelecek vaadiyle kandırıp neyse işte sahte bişey bu belki senin ilişkin böyle değildir belki senin verdiğin değeri hak eden biridir
En İyi Cevaplar