Olgun ve karakteri oturmus bir beyefendi ile iliski yasiyorum. Ancak ara ara tartismalarimiz oluyor. Hicbir sonuca varmiyor. Son zamanlarda tartismalarda birbirimizi yipratmaya basladik. "Gel yikici degil yapici olalim" dedikce ortada hicbirsey yokmus gibi davranmaya basladi. Bu sekilde yipraniyprum. Ama karakterine de aşığım ondan uzaklasamiyorum.
sizce devam etmeli mi? Evlenmeli mi? Yoksa gormezden gelindigin noktada seve seve de olsa ayrılır misiniz?
sizce devam etmeli mi? Evlenmeli mi? Yoksa gormezden gelindigin noktada seve seve de olsa ayrılır misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Olgun karakteri oturmuş olsa böyle mi yapar? Yapıcı olmaya çalışır.
Tartisma olduğunda simdi konusmayalim ofkeliyken hicbir yere varamiyoruz. Sonra konusuruz diyor. Ondan bi karsilik, bi kere de hayirdir sorun ne demesini bekliyorum. Ama o hicbirsey olmamis gibi devam ediyor. 3 gun sonra tekrar ortada bi sorun var diyorum "sen yine eskilere takili kalmissin. tartismak istiyorsun benim kafam kaldirmiyor" diyo. Bende gormezden gelmeye calisiyorum ama bu sekilde nereye kadar devam eder.
Aynı karakterde biriyle evliydim ve ayrıldım. Oturup sorun cozemiyorsun kavga etsen olmuyor agliyorsun olmuyor güzelce söylüyorsun olmuyor sana göre sorun var ama ona göre güllük gülistanlık bir ömür geçmedi valla bitirdim
bende aynı şeyleri yaptım. konuşuyorum olmuyor. sustum olmuyor. onun yaptığı gibi hiç bir şey yokmuş gibi görmezden geldim olmuyor. en sonunda "sen ortada bir sorun yok diyebilirsin umrunda olmayabilir ama benim için bi sorun var ve sen ne kadar devam edebilsen de bu sorunu ben çözemeden devam edemem. ki bu sorunu da seninle oturup çözmem gerek." dedim. "seninle bi ara uzun uzun konuşmayı düşünüyorum bende" dedi ve yine uzunca bi sessizlik "yapıcı olmayı beceremiyorsan benim elimden daha fazla bir şey gelmiyor. sürekli birbirimizi yoruyoruz. bana birtek gitmek kalıyor" dedim. o da "sorunları sıcağı sıcağına çözme taraftarı değilim. elbet birgün çözerdik ama sen değer veriyorum diyorsun ancak şimdide gitmekten bahsediyorsun. oldurabilirken oldurmaza sokuyorsun. tartışmalarımız da bi sonuca varmıyordu. sende belli ki sıkılmışsın. gitmek istiyorsun gideni zorla tutamam." diyip devamında ben sana şöyle değer verdim böyle değer verdim diyip allaha emanet" dedi.
son anda bile suçlandım. o kadar yıprandım ki kendimi aciz hissediyorum. acaba gerçekten oturup konuşacak mıydı benimle diyorum ama hayır. konuşmazdı bunu da biliyorum.
Hemen kabullenmiş ayrılmayı örnek tamam oturup konuşalım diyebilirdi
ben ona "elimden gitmekten başka bir şey gelmiyor." dediğimde profilinde araba storysi paylaşıp arka planda "gökhan özen bile bile yandı yüreğim (yana yana söndü yüreğim
benim sonum sende bilirim
unutamadım seni…...)" çalıyordu. o günden sonra da ne eski samimiyet oldu ne başka bir şey. gidişimi kabullendi. belkide o storyde kalbininde aklınında başkasında olduğunu anlamalıydım. gidişimi kabullenerek de bunu doğruladı.
Sorunları çözemiyorsanız o sorunlar birikir. Ve ilişkiye zarar verir. Neden yapıcı olamıyorsunuz?
Tartisma olduğunda simdi konusmayalim ofkeliyken hicbir yere varamiyoruz. Sonra konusuruz diyor. Ondan bi karsilik, bi kere de hayirdir sorun ne demesini bekliyorum. Ama o hicbirsey olmamis gibi devam ediyor. 3 gun sonra tekrar ortada bi sorun var diyorum "sen yine eskilere takili kalmissin. tartismak istiyorsun benim kafam kaldirmiyor" diyo. Bende gormezden gelmeye calisiyorum ama bu sekilde nereye kadar devam eder.
Devam etmiyor işte. Geçmişe dair birikimler sürekli önünde engel olarak çıkacak. Tavsiye ettiğim bir şey değil ne yazık ki
bende aynı şeyleri yaptım. konuşuyorum olmuyor. sustum olmuyor. onun yaptığı gibi hiç bir şey yokmuş gibi görmezden geldim olmuyor. en sonunda "sen ortada bir sorun yok diyebilirsin umrunda olmayabilir ama benim için bi sorun var ve sen ne kadar devam edebilsen de bu sorunu ben çözemeden devam edemem. ki bu sorunu da seninle oturup çözmem gerek." dedim. "seninle bi ara uzun uzun konuşmayı düşünüyorum bende" dedi ve yine uzunca bi sessizlik "yapıcı olmayı beceremiyorsan benim elimden daha fazla bir şey gelmiyor. sürekli birbirimizi yoruyoruz. bana birtek gitmek kalıyor" dedim. o da "sorunları sıcağı sıcağına çözme taraftarı değilim. elbet birgün çözerdik ama sen değer veriyorum diyorsun ancak şimdide gitmekten bahsediyorsun. oldurabilirken oldurmaza sokuyorsun. tartışmalarımız da bi sonuca varmıyordu. sende belli ki sıkılmışsın. gitmek istiyorsun gideni zorla tutamam." diyip devamında ben sana şöyle değer verdim böyle değer verdim diyip allaha emanet" dedi.
kim haklı kim haksız bilmiyorum ama son anda bile suçlanınca artık kendimi hem aciz hemde tükenmiş bitik bir vaziyette buldum.
Sorunları sıcağı sıcağına çözme taraftarı olmamak? Pardon da karşındaki insan ruhsuz mu? Kendine yüklenmekten vazgeç, kendine zarar vermekten başka bir işe yaramaz
inandığına göre sıcağı sıcağına olursa öfkeyle çözülemezmiş. o yüzden de biraz üzerinden zaman geçip sakinleşilmesi gerekirmiş. ben hep sıcağı sıcağına çözme taraftarıyım. ama e hadi yine de düşüncesine saygı duydum kabul ettim. bigün sorunlar çözülür diye bekledim. baktım bi kere de "hayırdır sorun ne" demedi. ben konuyu tekrar açınca da "eskilerde çok takıntı kalıyorsun" diyor. bu şekilde evlilik asla devamm etmez ama onun beni iyi hissettirdiği günlerii de özlüyorum. bu durumdan nasıl kurtulacağımı inan bilmiyorum.
Zaten amacı o, kaçmak. Evlilik sürdürebileceğinizi de düşünmüştüm. Çift terapisine katıldınız mı hiç?
sorun görmeyen biri böyle teklif ile gelsem "aşkım bizim bi sorunumuz yokki" diyecek ve yine beni görmezden gelecek. o yüzden hiç denemeyi düşünmedim. katılmadık
Bence bi konuşup fikrini öğren. Tamam derse ilişkinin kurtarılabilir demektir
ben ona "elimden gitmekten başka bir şey gelmiyor." dediğimde profilinde araba storysi paylaşıp arka planda "gökhan özen bile bile yandı yüreğim (yana yana söndü yüreğim
benim sonum sende bilirim
unutamadım seni…...)" çalıyordu. o günden sonra da ne eski samimiyet oldu ne başka bir şey. gidişimi kabullendi. belkide o storyde kalbininde aklınında başkasında olduğunu anlamalıydım. gidişimi kabullenerek de bunu doğruladı. bundan sonra da ne o eski o, ne ben eski o. düzelir mi bilemiyorum.
İçinden geçen ne?
Onunla doya doya ask yasarken hayati paylasmak istiyorum. Iyisiyle kotusuyle herseyi yasayalim istiyorum ancak istenmedigin yerde durmak iinsanin ke dine yapabilecegi en acimasiz kotuluktur. Kendime saygimdan onume bakmam en dogrusu.
Kolay kolay atlatabileceğine inanıyor musun peki?
Kendimi axiz ve bi o kadar yorgun tukenmis hissederken hic kolay olmayacak. Ama bir gun arkama baktigimda herseye gulumseyip gececegim. Şu an tek istegim Umarim o da pisman olup geri doner
Neden aciz olasın? Bir şeyleri anlatabiliyor olman hala güçlü olduğunu gösterir. Tükenmek için sence erken değil mi?
Kiymetimin anlasilmadigi bir yerde anlasilmaya calismak yoruyor. Gercekten birgun kiymetim anlasildigi, anlattigimin anlasildigi bir yerde daha da mutlu olur muyum?
Neden olmayasın? Dünya sadece bugün değil ki. Senin mantık çerçevesinde konuşmaya ihtiyacın var. Konuşmak ister misin?
Yıkıcı değil yapıcı olalım diye sen diyorsan ortada bir sorun vardır. Onun demesi gerekmez mi bunu madem olgun karakterli?
"Olgun ve karakteri oturmus bir beyefendi" tanımında bir sıkıntı var gibi gözüküyor.
dutsun o ser. efsiz duysun ben gidiyorum onun olsun tüm angara
evlenirim