Evlilik mi ayrılık mi?

Ben çok kararsızım ve çok korkuyorum korkma nedenim benim çocukluk travmam , babam annem küçükken ayrıldı , etrafımda herkesin evliliği çok kötü geçti. Bizde 5 senedir birlikteyiz ve 3 senedir de nişanlıyız.. okul bitti nişanlandık ataniriz diye bekledik atanamadik ve şu an iş bulma derdindeyiz , o da artık beklemek istemiyor , evlenelim diyor. Düğün yapmicak, yemek yedircek , eşya almicaz ilk zamanlar apartta kalacağız , bunu bile kabul ettim , etmek zorundaydim çünkü durumlari iyi değil, önceden parayı onemsemezdim aşk derdim ama şimdi de diyorum ki " işe girelim , sen biriktirmesen de ben biriktireyim hazır da hissetmiyorum işe girdijten sonra maddi özgürlük olduktan sonra bir beni bana birak , anneme yardım edeyim ( boşandılar babamla )" dedim. Hiçbir zaman hazır olamazsın, annene evliyken de yardım edersin diyor ama evliyken iki asgari ücret nasıl anneme yardım edeyim , daha ceyizim bile hazır değil , bana zaten takı bile takacağın meçhul , bırak ben yapayım bazı şeyleri , herkesin hayali var herkesin isteği var ama ben zaten bazılarından vazgeçmek zorunda kaldım diğerlerini de yapmak istiyorum. Geciktirmek yanlış diyor böyle şeyler gecikmez diyor beni anlamıyor. Bu zamana kadar önceden girseydik işe önceden cabalasaydik o zaman , ben bu sene yani Kasım Aralık az kaldı 4-5 aya bir şey hazırlayamam hazır değilim diyorum. O daha askerlik belli değil bu ay gitmeyeceği ya da gideceği belli olur. Gitmezse temmuzda anca işe girer. Offf bilmiyorum kendimi çok tuhaf hissediyorum. Ailem annem yani bana bıraktı , çok da sevmiyor zaten. Önceden evlenirken altın takı alamamışlar içinde kalmış. Haklı olarak benim bazı şeyleri yaşamamı istiyor ama kızının nişanlısının da durumunu biliyor. Yani bir yandan diyorum bırakayım boş ver evlenmeyeyim. Zaten anlaşamıyoruz ki baya şeyde habire pürüz çıkarıp tartışıyorduk , zaten korkum var ki o da anksiyete bozukluğu hastası psikolojik hastalığı var sinirli , ona kalsa onun yüzünden hasta oldum kötü hallere düştüm ve evlenmemiz gerek. Bilmiyorum. Kafam cokk karışık
Evlilik mi ayrılık mi?