Arkadaşlar tecrübeli ve mantıklı olanlar Allah rızası için cevap versin bana Teşekkür ederim?

Öncelikle inançlı biriyim ama başıma öyle kötü şeyler geliyor ki …9 aylık sevgilim var çok utanıyorum ama ilsk girdik zorla oldu o çok istiyordu ben istemiyordum ama sevdiğim için yaptım. bin pişmanım. SAKIN YAPMAYIN KIZLAR NE KADAR SEVSENİZDE.
Şimdi aileler tanıştı evlenmek istiyorum ben onunla her şeyi yaşadığım için başkasıyla zor olurum diye. Bir de seviyorum fakat nolduysa her şeyimiz zıt mesela aynı evde kalıyoruz ben ilişki yaşamak artık istemiyorum o da bunu biliyor uzak duruyor benden ama hiç mantıklı düşünmüyor o çok rahat. Bense gerginim çok. İşi gece bitiyor ben onu bekliyorum bu da benim sinirimi bozuyor. Ona yapmaması gerektiğini söyledikçe arada bir alkol alıyor ben iyi olmak istiyorum alkol almasın sadece birlikte belli zamanlarda alalım istiyorum ama o 3 günde bir versen 1 bira içer hemde gülerek. Bana göre günah mesela. Küfür etme diyorum tamam diyor 2 gün sonra duyuyorum küfürü arkadaşlarıyla muhabbet ederken. Bazen esrarda içiyor çok arada. bende içtim maalesef onunla. Arkadaşlar kafam allak bullak onunla hep iyi saygılı olalım istedim birbirimize ama nolduysa ne onunla gülebiliyorum ne de kendimle mutluyum. Çok mutsuzum pişmanım her şeye. üzüntüden eski sevdiğim çocuğa bakıp duruyorum. Nolur beni kınamayın Ne yapmam lazım Allah rızası için bana yol gösterin. Allah kimsenin başına bu derdi vermesin. Amin
Arkadaşlar tecrübeli ve mantıklı olanlar Allah rızası için cevap versin bana Teşekkür ederim?