Merhaba arkadaşlar. Birazcık uzun ama lütfen okuyup yorum atmanızı istiyorum ikilemde kaldım. Sevgilimle 1 buçuk senelik iliskimiz var. Nişan düşünüyoruz ama sevgilimin babası çok gözü açık bı adam. Nişanda bizim adette geline bişey takılır. Ben durumlarını bildiğim için fazlasina kacmiyorum sadece kolye küpe bileklikten oluşan bi set yüzüklerle beraber toplam 20 bin tutuyo. Bunu bile çok görüyorlar şu an değil düğünde takalım diyolar bense nişanda takılmasını istiyorum bizde hiç bu şekilde giden gelin olmadı. Düğünde de 3 bilezik takacaklarmis yani toplasan bütün takilarim 50 bini geçmiyor düğünde dahil oda ikimize gidecek zaten amacim gelecek için yatırım yapalım sevgilim krediyi odeyemezse zorlanirsa hem onla çalışıp hem o takıları bozdurup borcun yarısından cogunu kapatcam. Ama ailesi bı yüzükle olayı bitirmek istiyor. Hiç kızım sen ne istiyosun sizde adet nasl soran yok. Ve sevgilime çok fazla maddi destek çıkamayacaklarini söylemişler nişanı ben yaparm ben öderim düğünü siz ödeyin demiş babası. Haksız mıyım bu durumda ne yapmam gerekir nasl bi yol izlemem gerekir fikirlerinize ihtiyacım var.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada sevgilimin evi arabasi hiçbir şeyi yok zamanla beraber çalışır kredi çekip alırız en kotusunden. Biraz olsun köşede paramız dursun birlikte cabalayalim istiyorum
Ayıp ya, düğün erkek tarafına ait, kolaya kaçmış...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben ona yük olmamak için üzerime ne düşüyorsa onu alcam yani o 50 bin ödüyorsa bende 50 bin oducem onu zor durumda bırakmamak için normalde bütün kuzenlerim herşeyi erkek tarafına aldırdı sadece ceyizleriyle gittiler üç kuruşn lafını yaptı babası ne yapacağımı bilmiyorum
genelde insanların durumu olmasa bile herkes üzerine düşeni yapıyor gerekirse borcun altına giriyor belli ki bunun babası ne kendine ne oğluna değer veriyor çok tuhaf kendini rezil eder daha çok
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oğlu umrunda değil zaten onu gorebiliyorum adam kendini kurtarma derdinde. Gerçekten artk bu durum baya canımı sıkmaya başladı. Üzerine düşeni yapmak yerine ne kadar ucuza kacabiliirim düşüncesine girmiş babası çocukta bişey diyemiyor baba gibi arkasında durmuyo çünkü
Aileler daha tanışmadi sadece biliyo herkes kredi çekince nişan için tanıştırcaz gelip isticek zaten adam kendini rezil eder evlendikten sonra muhattap dahi olmayız çocuğunu bu duruma sokan insanla
Çalışıyo oto tamirde kalfa şu an asgari aliyo. Tabi ordan çıkacak patron çok sorunlu biri. Daha askerliği bitireli iki ay oldu hemen gelir gelmez ise girdi anca toparladı kendini bı anda birikim yapamadı kartlar var onların borcunu kapatıp birikime baslicak
İlerde çocuğumuz olacak belki çok zor bı an yasicaz maddi olarak bu durumda gidip onları bozdurup o sıkıntıdan kurtulmak amacım herkesin başına her türlü durum gelebilir gerçekten bu durum fazlasıyla canımı sıkıyo arkadaslarim neler istiyo erkek tarafından ben o dahada zor duruma girmesin diye uğraşıyorum
Ben kendisine de dedim eğer anlasamazsak bı sorun olursa takilarin bende kalmaz hepsini geri getiririm dedim başkasının malında gözüm yok öyle durumda gider teslim ederim beni de taniyolar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ayıp ya, düğün erkek tarafına ait, kolaya kaçmış...
Ben ona yük olmamak için üzerime ne düşüyorsa onu alcam yani o 50 bin ödüyorsa bende 50 bin oducem onu zor durumda bırakmamak için normalde bütün kuzenlerim herşeyi erkek tarafına aldırdı sadece ceyizleriyle gittiler üç kuruşn lafını yaptı babası ne yapacağımı bilmiyorum
Hem şimdi, hem sonrası seni çok zorlayacak...
Biliyorum o kadar ikilemde kaldım ki ne karar vereceğimi bilmiyorum çok ikilemdeyim
Bence daha yolun başında restini çek, yoksa daha sonra hiç yapamazsın. Bence böyle boyun eğmemelisin
genelde insanların durumu olmasa bile herkes üzerine düşeni yapıyor gerekirse borcun altına giriyor belli ki bunun babası ne kendine ne oğluna değer veriyor çok tuhaf kendini rezil eder daha çok
Oğlu umrunda değil zaten onu gorebiliyorum adam kendini kurtarma derdinde. Gerçekten artk bu durum baya canımı sıkmaya başladı. Üzerine düşeni yapmak yerine ne kadar ucuza kacabiliirim düşüncesine girmiş babası çocukta bişey diyemiyor baba gibi arkasında durmuyo çünkü
aileler tanıştı mı bence evlilik yoluna girseniz yapar gibime geliyor kendi rezil olur çünkü
Aileler daha tanışmadi sadece biliyo herkes kredi çekince nişan için tanıştırcaz gelip isticek zaten adam kendini rezil eder evlendikten sonra muhattap dahi olmayız çocuğunu bu duruma sokan insanla
senin ki çalışmıyor mu işi yok mu
Çalışıyo oto tamirde kalfa şu an asgari aliyo. Tabi ordan çıkacak patron çok sorunlu biri. Daha askerliği bitireli iki ay oldu hemen gelir gelmez ise girdi anca toparladı kendini bı anda birikim yapamadı kartlar var onların borcunu kapatıp birikime baslicak
Altınları alıp kacacan dimi senigidi seni
Paragöz olsam bu adamla beraber olmam. gider zenginini yolarim. Altın para pulda da gözüm yok ilerde yokluk çekmemek için istiyorum bunları
yav tamam bişe demedik herkes geleceğini düşünüyor :)))) yoksa kim paragözki dimi :))
İlerde çocuğumuz olacak belki çok zor bı an yasicaz maddi olarak bu durumda gidip onları bozdurup o sıkıntıdan kurtulmak amacım herkesin başına her türlü durum gelebilir gerçekten bu durum fazlasıyla canımı sıkıyo arkadaslarim neler istiyo erkek tarafından ben o dahada zor duruma girmesin diye uğraşıyorum
şaka yapıyorum ama nişanda takılması peki güvenli değil
Ben kendisine de dedim eğer anlasamazsak bı sorun olursa takilarin bende kalmaz hepsini geri getiririm dedim başkasının malında gözüm yok öyle durumda gider teslim ederim beni de taniyolar
Doğrudur ama işte lafla peynir gemisi yürümüyor