+1 yılEvvela bu dinimin bir emri ve bu emrin altında yatan sebepler de var tabiki. Öncelikle bu emir sadece kadınlar için de geçerli değil pek ala erkeklerin de dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Kadınlar çok özel yaratılmış varlıklardır. Tıpkı birer mücevher, hazine gibi. Bu hazineyi saklamak gerekir. Örtünmek de bu işe yarar. Şahsen ben sevdiğim kadının diğer insanlara bu hazineyi açık etmesini asla istemem. Çünkü o bana özel olsun. Şimdi diyen olacak bakmasınlar kardeşim diye. Evet bakmasınlar tabi bakanların da Allah cezasını verecek, ama açanların da verecek yani. Ki diyelim ki toplumun yüzde 99u bakmıyor. O yüzde bir bile beni rahatsız eder. Benim sevdiğime kimse bakamaz. Bunun yanında biz erkekler de giyime dikkat etmeliyiz. Kadınların ilgisini çekecek kiyafetlerden, dar kiyafetlerden kaçınmalıyız. Şuna da değinmek istiyorum. Çoğu erkek zannetmiyorum ki dini düşünerek karışsın. Onlarınki bildiğin kıskançlık😂. Neyse inşallah erkekler de kadınlar da üzerine düşeni yaparlar. Vesselam. Bu da heralde soruların arasında en uzun yazdığım yazı galiba 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Eig😂
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 960 cevap paylaştı. Önce kıyafetin amacını gözden geçirmek lazım. Kıyafetten önce yaprak ve dal kullanarak özel yerlerini kapatan insanlar uyanma duygusu ahlaki değerleri kazandıkca ilim öğrenildikce daha kullanışlı şeylerle bedenlerinin daha fazla kapanmasını sağladılar olması gereken de buydu düzen yerine oturdu ve bilekler ve boyunlardan geriye kalanlar örtüldü. Gelelim biz neden kısıtlıyoruz kısmına…
Bir şeyi satarken süsleriz cezbedici yerlerinin görünmesi için ön planda tutarız. Kadın bir eşya değildir ki cezbedici yerlerini açalım veya süsleyelim. Örnek veriyorum bir hayat kadını çalıştığı binada göğüs dekoltesini açarak müşteri davet ediyorsa normal bir kadının gururuna yediremeyip günlük hayatta dekoltesini açmaması gerekiyor veya sanayi bölgelerinde veya köprülerde hayat kadınları müşteri çekmek için mini etek veya şort giyiyorsa normal bir kadının gurur yapıp kendine saygı gösterip bacaklarını açmaması gerekiyor. Kaldı ki mantıklı düşündüğün zaman göğüs dekoltesi cinsel duyguyu tetikliyor veya diz üstü bacak cinsel duyguyu tetikliyor o zaman neden açıyorsun? Erkekler melek değildir sen açarsan onlar bakar düşünür hayal kurar bu bir gerçek ve ben kendime erkek diyorsam içimde birazcık namus kavramı varsa ben sevdiğimi elalemin hayallerine meze yapmam! Giyme kardeşim ölüm yok ucunda canını yakan bir şey de yok açma ya sağını solunu. Buna mecbur değilsin ki? Domuz eti yemezsin neden çünkü ya haram ya sağlıksız dimi ejnebi yemeği.. ee sen türksün senin kültüründe dekolte yok ki ejnebi giyiyor bak bebekte cadde de ilişkiye girdiler bu gün antalyada anne ve çocuğu çıplak yürümüşler ahlaksız bunlar gözün görüyor kanları bozuk peki neden ejnebinin kültürünü tarzını kullanıyorsun? Kimse sana sen müslümansın çarşaf giyeceksin demiyor ki sadece kendine saygın olsun kendini pazarlicak gibi süsleme çok zor değil.10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kıskançlık başlıca sebebi. Çevredeki erkekler kadına malum hiç görmemiş gibi bakınca rahatsız oluyorlar...
21 Yorumla- +1 yıl
Kadın kendini bilmiyor mu saçmaa😐
+1 yılÇünkü başka kadınların giydiklerine dibleri düşüyor aynısı kendi sevdiklerinin başına gelir ona da başka erkek bakar diye korkuyorlar 🙄 masum olmadıkları için masum bakmıyorlar mevzuya
37 Yorumla- +1 yıl
Yani hep işte pisler allah tüm erkekleri bir sabah uyandığında üçüncü bacaksız bıraksın djjdjd
- +1 yıl
Amin diyesim gelmedi buna 😂
- +1 yıl
Genelininki gitsin bazılarınınki kalsın kdjdjd 😂
- +1 yıl
Tamam o zaman amin 😂
- +1 yıl
Amin yarappii jsjsj
- +1 yıl
Mersi 🌷
- +1 yıl
Rica ederim🌺🍀
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u +1 yılDışardaki sırtlanlardan korumak için, yeri geliyor babam hatta erkek kardeşim bile “bu açık değil mi?” diye beni vazgeçirmek için şanslarını deniyorlar :D sanırım erkeklerin düşüncelerini, aklından geçenleri yine erkekler en iyi bildiği için. Yoksa Sevgili kişisiyle yalnız buluştuğunda giydiğin bir şeye “woow göz kamaştırıyorsun” dediği ama aynı elbiseyi dışarı çıkarken giymek isteyince, kıskançlık kavgaları olmazdı. Nasıl giyindiğimiz değilde, nerde giyindiğimiz sorun oluyor.
30 Yorumla
+1 yılBu şekilde kadınları koruduklarını düşünüyorlar. Kadınlara daha az bakıldığı için de kıskançlık duyguları coşmuyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Ortada eş geçilen bir detay vardır. Çoğu erkek sevgilisinin giyimine karışmaz. Genelde erkekler eşinin giyimine karışırlar. Bu olaya çok dikkat etmek gerekiyor. Kaldı ki erkeğim diyen birisi yanında eşinin mini etekli dolaşmasına izin vermez. Son olarak Türk kadını nerde ne giyeceğini gayet iyi bilir. O yüzden çoğu erkek karışma işine bile girmez.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 266,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKıskandıkları ve güvenmedikleri için. kadınlar da bayılır zaten kısıtlanmaya kurallara uymaya. her söylediğini yapan erkek istemez onlar
10 Yorumla Selamlar,
Aslında bunun en büyük nedeni yine Türkiye'de yaşanmasıdır. Şahsen bu tür tepkileri aynı çift Hollanda'da yaşasa göstereceğini sanmıyorum. Burada kadına, komşusu tecavüz ediyor. Ülkemiz zaten medeni bir ülke değildi. Şimdi Arapları doldurdular iyice yontma taş devrine geri döndük. Bir kadın kendi başına zaten cesaret edemiyor şort giymeye. Genelde de erkekler sevdiklerini rahatsız etmesinler diye kısıtlama yoluna gidiyorlar.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılyukarıda yazan yorum kısmen doğru olsa da tamamen katılmıyorum. sevgilimin giyimine neden karışırım. kendisi farkında olmadan hödüklerin bulunduğu ortama girebilir ve tacize maruz kalabilir. plaja giderken neden mayo giydin demem. ancak haricinde bulunduğu bölgeye göre tabiki de giyim kısıtlamaları olabilir. örnek çeşmeye gezmeye gittik orada ne kadar kısa giyindiğinin bir önemi olmaz herkes aynı açıklıkta giyinmektedir. lakin daha kırsal alanlarda tüm dikkatleri üzerine çekecek açık kıyafetler giyilmesi ileri geri konuşmalara dedikodulara hatta laf atmalara bile neden olabilecektir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. İşin guvensizlikle alakası yok... Birincisi bunun altını çiziyor ikincisi başka kızlara kendi aklindan geçenler zirvaligini da bırak her insan bir değildir çünkü.. nerde nasıl giyinmesini bdikten sonra karışmam zaten giyinisine.. ama okuzlerin, insan gorunumlu hayvanların olabileceği yerlerde açık seçik giyinirsen tabiki kısıtlanırsin.. hatta bunda kasıt ararım kadında.. senin iki gösteris yapacağım diye adamın başını belaya sokamazsin.. biz maalesef truk milleti olarak atara atar gidere gider bir milletiz.. yanındakine kız arkadaşına laf atılınca boş ver bebeğim şimdi başımı belaya sokmaya değmez diyecek kadar medenilesemedik maalesef.. hal böyle olunca kadına düşen görevde sevdiği erkeğini sıkıntıya sokmak değil sıkıntılarını azaltmak olmalı.. yoksa zaten sevgisi de yalandır kendiside iki yuzludur.. selametle 🙂
10 Yorumla
+1 yılEvet, bazıları kadınların ne giydiğine durduk yere karışıyor... Onları hariç tutuyorum çünkü dini vs. sebepleri olabilir.
Ben sevgilimin giyimine karışmak istemem ama yaşadığımız ülke çok tehlikeli. Her taraf tecavüzcü sapık, şort giyiyor diye laf yiyenler vs. var. Avrupada vs. yaşasam böyle bir derdim olmaz çünkü orada insanlar bunu normal karşılıyor.
Ülkede şimdi mülteciler de var bunun üzerine ek olarak. Yok yani, bu işin sonu kötü.10 Yorumla
+1 yılçünkü afedersin ama kuzuyu ormana salmaya kurda kuşa yem olmamasını umut etmeye benzer o dediğin yahu giyimine karışmayacaksak neyine karışıcaz tuttuğu takıma mı? bizim sevgilimiz/eşimiz dışarda ten gösterecek milletin ş3refsizi de mk*zün trene baktığı gibi bakıp evde asılacak mı? ne biçim iş o öyle, aşkın temelinde 6 element var
sevgi, saygı, anlayış, aidiyet, şehvet ve ''sahiplenme'' e sahiplenmeyeceğimiz kadını niye gezdiriyoz yanımızda sizin dediğiniz gibi kullanıp atalım o zaman madem korumayacaz, sahiiplenmeyecez, kıskanmayacaz.10 Yorumla
+1 yılBenim eşimde kısıtlıyor kıyafetlerimi ama kıskançlıktan yapıyor gözü benden başkasını görmüyor çok şükür ama bende aynı şekilde onun kıyafetlerine karisiyorum mesela yakası açık tişört giymesini dar eşofman giymesini kesinlikle istemem vs bunun gibi şeyler ama sözümü dinliyor ve yapiyorda bende aynı sekilde
20 Yorumla
+1 yılçünkü bu onlar için bi ego tatmin etmr etraftakilere karışan elindeolmadığı için kuduruyolar sevgilisin, n karısna karışanlarda yanınds o kadının ağırlığınıbtaşıyamayacağını düşündüğü iöin birin güveniyosan bece ne giyerse giysin sonuçta klı bende dersin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGünceline cevap olarak :) burada eşşeğe tecavüz eden iğrenç hemcinslerim var bunu bile bile de lades diyorsalar :) yapacak bir şeyim yok dini boyutunu saymıyorum zatende sevap günah her koyun kendi bacağından asılır. Benim ki ben paylaşacam yapımda yok :) benim olan benimdir yani her yeri meydanda fıldır fıldır gezecek eee benim dışardaki insanlardan ne farkım kaldı :) dokunmam mı :)
10 Yorumla
+1 yılTürk erkeği değilim diyip işin içinden sıyrılmak istiyorum bazen. Türklerin genelini sığdırdığınız kalıpların hiçbirinin içinden ben yokum. Geneli kendini geliştirememiş olacağından kaynaklıdır ki böyle saçma sapan kalıpların içinde hep türk erkekleri var. Maalesef!
10 Yorumla
Fakirlik beyin fakiride yapabilirmi reda sence
Doğrusu hepimiz süper güçleri olan melek olarak doğmak isterdik peki gerçek böyleyse
Çıplak yerler eğitimle kapanır
Yani boş bir soru redda torres
Bu konuları yurt dışı şansı olarak düşün redda torres
Dersi dinlemek gerekir10 Yorumla
+1 yılNe giyeceğini bilmeyen biriyle ilişki yaşamam. Zaten onunda giydiği şeyleri bilerek gidip konuşmuşumdur. Sonradan kısıtlamam.
20 Yorumla
+1 yılTürk erkeği kadınını kıskanır ve bu sebeple sadece giym olarak değil bir çok konuda kısıtlayacı olabiliyor..
10 Yorumla
+1 yılÇünkü Türk'ün sapığı yetmezmiş gibi yurtdışından ithal sapık getirdik milyonlarca yeterli bir açıklama olmuştur sanırım redasu
12 Yorumla- +1 yıl
🍀
- +1 yıl
✨
Evdekine karışıp dışarıdakileri gözüyle yiyen
ö… zlerrr10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kendi kadınlarını namus abidesi görür kıskanır başkasının karısına kızına bakarken ağzının suyu akan neslinin son örneği iguana modeli erkek cinsidir
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. korumak için bence. Sonucta hayır mavi değil yeşil giy demiyorlar, ama erkek olarka erkek zihniyetini vs daha iyi bildiklerinden kollamak istiyorlar ortalama Erkekler. (uç örnekler hariç onlar salt piskopat)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılSahip olgu şeye kimsenin ona onun gibi bakıp yükselip arzylamasını istemez bunun en büyük sevebi giyim makyaz yanı dışarıya güzelligini yansıtıp ona bakan erkeklerden birine gönlü kayıp onun ihanetine sebep olup kensisinden soguması baskasına bakması
10 Yorumla
+1 yılHihi bende de çok kocam gelmiş diyor pembe şal takma gittim bu sıcak ta siyah taktım pembe de açık rengi cıvık pembe değil yani güzel desen değiliz ben sıkıldım gerçek ten kapalı olmama rağmen rengine cinsine karışmalarina
10 Yorumla
+1 yılÇünkü başkalarının sevdiğimiz kişiyi görmesini dahi istemiyoruz. Gayet basit. Kıskançlık diyebilirsin sanırım...
Güncelleme için yazıyorum:
Birinin aklından geçenleri bilmen için o kişi gibi olman gerekmez.10 Yorumla
+1 yılgiyinmeyi bilmeyen eş dost sevgiliye karışılır kendini melek musso sananlara yol verin
https://www.youtube.com/shorts/8w3U9KKKMr810 YorumlaBana özel giyinse sorun olmaz açıkçası da dışarıda giyince sorun olabilir. Erkek erkek kafasını anlar ondan olabilir. Şahsen sevgilimin kıyafetlerine çok mini olduğu ya da aşırı açık olmadığı sürece pek karışmam
10 Yorumla
+1 yılHani kızlar sevgililerine der ya bir kadına denk geldiği zaman buna içim sinmedi bunda bişi var lütfen konuşma çıkart vs vs. Erkeklerde sonuç itibarıyla çevreyi piyasayı bilir. Nerede nasıl giyinmesini bildiği sürece ben bişi demem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı. Bir Türk kadını olarak bu soruyu sormanı yadırgadım dersem sözlerim yadırganmaz sanırım. Yaşanan toplumun kültürel yapısı ve dahi dini gerekler bunu salık verir insana da o yüzden.
20 Yorumla
+1 yılGvvatt olmadıkları için. Kendilerine ait olana herkesi ortak etmek istemedikleri için. Başka erkeklerin Sevgililerine bakıp bakıp fantezi kurmalarını istemedikleri için.
20 Yorumla
+1 yılAbartmadan ne giyerse giysin karışmam. Burası Türkiye, saçma sapan bir sürü insanla dolu ortalık. Yoksa o nereye ait olduğunu bilmiyor mu? Neden karışalım?
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılNerede nasıl giyinmesi gerektıgını bılıyorsa karışmam tabı kı. Ama o anlık ılla ıstedıgı kıyafeti gıymek ısterse de ‘ sen giy güzelim , rahatsız edenin gözlerini yumurta posetıne akıtırım ‘ derim
20 Yorumla
+1 yılÇünkü erkekler erkekleri çok iyi tanıyor. Sevgilin sen mini giyerken diğer erkeğin aklından geçenleri çok iyi biliyor. Ve rahatsız olur bundan.
20 YorumlaKarışanlar ayrı karismasalar ayrı dert bu adamlar napsin karışanlar a bunaltiyon deniliyor karismayanlara kiskanmiyo diye trip atılıyor bazen hemcinslerimi anlamıyorum
10 Yorumla
+1 yılGiydiklerine değil, giymediklerine karışıyoruz.
Mesela tayt giydin de, altına neden don giymedin gibisinden? Kadınların giydiğine asla karışmıyoruz biz.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAçık olarak görüp beğendigi kıza sahip olunca kapattirmak ister 😄.
Bu yuzden cok giyinmesini bilmeyen kizlardan uzak duruyorum. Onu ben adam edemem10 Yorumla Karışsın isteyen çok fazla kadın var. Karışmayınca ne biçim erkeksin şeklinde yargılandığımız oluyor. Sırf bu duruma düşmemek için ara sıra öylesine karışan var.
10 Yorumla
+1 yılŞöyle o tarz insanlar kendileri açık giyene karşı iğrenç şeyler düşünürler ve başkalarının da kendi sevgilisi için aynı düşüneceğini düşünürler 😃bu biraz da özgüvensizlik ve güvensizlikten kaynaklı
10 Yorumla
+1 yılKıskandıkları için bence ya da başkalarının bakmasını istemedikleri için. Fazla açık seçik giyinmiyorsan karışma gibi bir lüksü ya da bir bahanesi olamaz.
10 Yorumla
+1 yılDışarıdan bir canım öküz gibi bakıp saçma sapan düşünceler düşünmesi falan bunlar rahatsız edici şeyler yani o yüzden çok dekolteli giyince ya da dikkat çekici olunca biraz sıkıntı oluyor.
10 Yorumla
+1 yılerkeklerin hepsi cinselliğe karşı koymayan koyamayan insanlar. bazı kadınlar da öyle. bu yüzden ilişkide türk erkekleri sahiplenici oldukları için ve de diğer erkeklerin ne kadar istekli ve cinsel isteklerine karşı koyamaz olduklarını bildikleri için giydiklerinin dikkat çekmesini istemez. ama kadın güçlü ve hem kendi seçimlerini kendi yapabilecek kuvvette olduğu için zaten ne giymek istiyorsa onu giyecektir
10 Yorumla
+1 yılÇoğu erkegin özgüven sorunu var bu yüzdende kadını kısıtlayıp otorite kurmak istiyorlar bu ilişkilere zarar verir
20 Yorumla
+1 yılYanlış anladın. Türk erkeği kadınları giyim konusunda kısıtlamıyor, aksine teşvik ediyor. Giyinin ki açık yeriniz gözükmesin. Bunu istiyoruz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Özgüven eksikliği var birde kendileri aldatmaya meyilli oldukları için kadınları da aynı şekilde görüp güvenemiyorlar
10 Yorumla
+1 yılBence dünyanın her hangi bir coğrafyasındaki her hangi bir erkek karşısındaki erkeği kendinden bilir tezini savunurum.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılÖrf adet gelenek diye bir şey var. Uymayan kadın sevgilim olabilir karışmam gezeriz tozarız. Ciddiyet beklemek yok bizde her şey net.
10 Yorumla
+1 yılİlişkiye zarar verir, evet.. Cunku karsit goruslu oldugumuz ortaya cikar. Anlasmazlıklar başlar daha dogrusu ortaya çıkar. Ciftler zamanla sogurlar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bir de kafalarda şöyle bir şey var ; takıldığına karışmaz evleneceğine karışır. Bu tabu neden oluştu? niye var hala anlamış değilim. gerçekten böyle karaktersizler varsa hayret ediyorum.
10 YorumlaErkek muhabbeti genelde onun mı bunun tü
Öyle olunca aman benim manitamı kimse görmesin derdine düşüyor
O ortamlarda muhabbeti yapılmasın diye10 YorumlaSeviyorsam kıskanırım, sevdiğime güvenirim ama karşı tarafın ne olduğu belli değil dışarısı fesat kaynıyor
10 YorumlaAçılmayı medeniyet sananlar var da ondan belki. 😀 Karışan zaten sevdiğin insanlar olur. Kapının mandalı gelip karışacak değil.
10 YorumlaBana kalırsa kadınla alakalı sorun yok çünkü diğer erkekleri iyi tanıyor
20 Yorumla
+1 yılkimse kimseyi kısıtlayamaz herkesin hayatına kimse karışamaz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü aynı türk erkekleri açık giyinenlere öküz gibi bakar.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılDiğer erkeklerin aklından ne geçtiğini bildiğimiz için.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılİlginçtir;
Bir çoğu, karışmayınca sevmiyor kıskanmıyor diyip ayrılıyor 😀10 Yorumla Kadınları koruyorlar güya. Kadını kimden koruyorlar orası meçhul😃
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılSeven sevdiğini kıskanır.
Kıskanması lazımda karismasida gayet doğaldır10 Yorumla Başka erkeklerin etkilenmesini istemez ve kıskanır da ondan.
10 Yorumla
+1 yılYüzyılların, insanlığın sorusu bu.
Cevap yok maalesef.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. İnsan sevdiğini kıskanır, kıskanmayan erkek net gevşektir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılAsla karışmam nişanlımın giyimine istesiğini giyinebilir
10 Yorumla - Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler