Eski nişanlımı tekrar birlikte olmayı ikna etmek?

13 sene birlikte olduğum kızla geçen yıl sözlendik. Eylülde kendisinin öfke kontrolü olmaması nedeniyle çok kötü ayrıldık. Kendisi aramızdaki sorunu ailelere taşıdı ve aileler birbirine girdi. Annem de annesini arayıp bitirme kararı almışlar. Annem benden habersiz ilişkimi bitirdi diye hala onunla konuşmuyorum. Daha sonra kızla barıştık ve Ocak ayında ailesi ile görüşmeye gittim. Her iki tarafında gönlü olacak şekilde halledecem deyip çıktım. Sözlüm kız kardeşim ona küfür ettiği için düşman olarak görüyor. Bende bu terbiyesizliği sana değil bana yapmış dedim. Annemi de sevmiyor. En sonunda Mart ayında benimle olmayacağını kendine yol çizdiğini benimde artık kendi hayatıma bakmam gerektiğini söyledi. Yani bu sevdadan vazgeç sevgi karın doyurmuyor, herkese rezil olmuşuz vs vs. Üstelik çok ağır hakaretler, ithamlarda bulundu. Kendisini aileme karşı koruyamayacakmışım. Bütün bunlara rağmen 2 kez yanına gittim ikna olmadı. 3. Kez bu ilişkiyi kurtarmak için harekete geçmek istiyorum. Beni her yerden engellemiş ve 2 aydır hiçbir şekilde iletişime geçemiyorum. Numarasını da değiştirmiş. Babasıyla konuşmak istiyorum ama bunun için kendi ailemi karşıma almaya değer mi? Çünkü annem kesinlikle ben yokum diyor. Başka bir şehirde kamu personeliyim maddi durumum da gayet iyi. Babası da o aileye kız vermem demiş. Benim babamda bu aile sana göre değil diyor. Bütün bu olanlara rağmen her şeyi sineye çekip yıllardır birlikte olduğum kızı ikna etmek için 3. Kez karşısına çıkayım mı? Kız babasına çok değer veriyor. Karşısına çıkınca nasıl tepki vereceğini bilmiyorum ama onu gördükten sonra babasıyla konuşmak mantıklı olur mu?
Eski nişanlımı tekrar birlikte olmayı ikna etmek?