Sadakat kalmadı, sosyal medya en büyük sebeplerinden. Sevgililik ve evliliğin birbirinden farkı kalmadı. Her şey yaşanıp, tüketiliyor. Sahtelik daha ön planda. Tahammül ise evliliklerinden kıyısından köşesinden dahi geçmiyor. İnsanları tanıyamamak gibi bir sorunumuz var, bu sorun büyüyüp gidiyor. Aynı evin içerisine adım atıp üstünden 6 ay geçtiği zaman maskeler iniyor ve başlıyor soğuk rüzgar. Gerçekten şeffaf olunmalı.
Kimse kimsenin nazını çekmiyor, çekmek istemiyor, çünkü seçenek çok. Evli olması farketmiyor, bir kaç tane flört ve eşini bi arada idare edebiliyorlar. Tabii bunu yapamayanlarda var, bunlar az cesaret edip boşanıyorlar. Evlendikten sonra ilgi, alaka, sevgi minimuma iniyor ve insanlar bunu eşiyle düzeltmeye çalışmak yerine, bu boşluğu ve açlığı en çokta sanal alemde gidermeye çalışıyorlar. İyi gün ve kötü gün için verilen söz, sadece iyi gün için geçerli şimdiki zamanda, kötü zamanda herkes vınnn..
Sosyal medya yüzünden insanların seçenekleri arttı ve şaşırdılar akıl tutulması yaşıyorlar. Aslında sosyal medya sadece içimizi dışımıza çıkardı ve insanlık olarak içimiz nefret edilesi şeylerle dolu maalesef. Muzdarip olduğumuz taraf bu
Tahammül kalmadı demiş herkeste ben katılmıyorum Eskiden kadınların ekonomik özgürlükleri gidecek kapıları sahip çıkanları yoktu ve evliliklerini surdürmek zorunda kalıyorlardı yani aslında muhteşem evliliklere sahip degillerdi simdi kadinin ekonomik ozgurlugu var aileler destek cıkıyor elin oğlunun kızının kahrıni mı çekeyim diyor e bunun yanında tabi tükenmişlikler de var evlenmeden önce herseyi yasayip sonrasina birsey kalmayınca sıkıcı hale gelmeye başlıyor ve noktalanıyor. Aldatmalar vs vs bunları söylemiyorum
İnsanlar avrupadan bir şeyşer öğrenelim, onlar gibi olalım derken çok yanlış yönlendirdiler kendilerini. Evet artık herkes kendi değerinin farkında ancak karşında ki insanı da unutmamak gerekiyor. Her şeyi pamuk ipliğine bağlı yaşar olduk. Olursa olur, olmazsa da yenisini yaşarız öantığına büründük. Kendi değerimizi hissetmeye başladığımızda hislerimizi unuttuk. Kırılan, bozulan artık tamir edilmek yerine çöpe atılıyor. Ne de olsa yenisi var...