Selam KS ahalisi! Bugün sizinle yine çok önemli bir konuyu masaya yatıralım istedim. Bana birlikte gidilen mekanlarda hesabı kim ödeyecek muhabbeti çok saçma geliyor. Şöyle ki; iki taraf da çalışıyordur, herkes kendi yediğini içtiğini öder veya yemeği bir taraf ödüyorsa kahve ve tatlıyı da diğer taraf öder. Ya da bir tarafın yanında o gün para yoktur, diğeri öder. Mevzu ne olursa olsun, para muhabbeti çok uzamamalı yoksa insanın aklına değişik değişik sorular geliyor. Sizce birlikte gidilen mekanlarda hesabı kim öder?Cinsiyet farketmeksizin ben biriyle dışarı çıktığımda; o ısrar etmediği sürece hesabı öderim şahsen..
Bu hesap ödeme muhabbeti bir tek bana mı saçma geliyor 🤔?
Ben erkeğin hesap ödemesinden çok rahatsız oluyorum ve olabildiğinceee karşımdaki kişiden önce davranmaya çalışıyorum ayrıca erkeklerinde hesabı kendilerinin ödemesi konusunda yazılı olmayan kanun gibii davranmaları beni geriyor... Belkide "erkek öder, erkek tabi ki o ödeyecek şeklinde 'kalıplaşmış cümleler olduğu için erkeklerde kendilerini zorunlu hissediyor olabilir biilmiyorum ama bu durumdan cok rahatsızım. Sevgilim veya normal arkadaşım kim olduğu fark etmiyor hesabı karşımdaki kişiye ödetmeyi sevmiyorum ama benn ödemek isteyince o esnada geçen konuşmayı da hiç sevmiyorum.. Bence erkekler artık bunu aşmalılar ve "hesabı erkek öder kafasında olan kadınlarda bu düşünceden çıkmalılar.. Kız arkadaşlarımla oluncada hesap ödemeyi ilk tekliif edenlerden olurum hep engel olmaya çalışıyorlar ama olsun :D
Kimseye minnet etmeyi sevmiyorum belki buda benim bu yönümü tetikleyen etkenlerden birisii olabilir.
Güzel bir düşünce şekli. Ben genel olarak birlikte olduğum insanlarla geçirdiğim zamanın kalitesine ve eğlencesine bakıyorum, para benim için en son planda. Arkadaşlarım söz konusu olduğunda para falan umrumda olmaz. Fazlasıyla verici olabilirim.
buluşmaya kim davet ettiyse ödeme ona aittir. Bu kadar basit. Ayrıca; bence tüm kadınlar ben de dahil bir şeylere dahil olup, arada elimizi cebimize atalım istiyoruz. Adamlar ATM değil haliyle. Yemek ondansa tatlı kahve de benden olsun ne olacak. Ama nadiren ısrar kıyamet kabul ediliyor. Bir de masada bunun tartışması yaşanıyor gerksiz gerginlik.
Ayrıca; şöyle bir durum var ki erkekler hesap ödediklerinde kendilerini iyi hissederler. Bu da onların güçlü hissetmesine neden olur. Kadın hesabı ödeyince sanırım bir kötü hissetme hali de oluyor. Belki de gurur yapıyorlar.
Elini cebine atmayan pintileri konu dşı bırakyıorum.
al benden de o kadar. usta sırf bu yüzden karşı cinslerimle olan tüm buluşmalara tok gidiyorum biliyorum ki her halükarda hesabı onlar ödemek isteyecekler ben de masraf çıkartmamak adına hep çay/kahve içiyorum. neden benin yiyip içtiğim şeyleri ödesinler ki... tamam benim de cebimde öyle para olmuyor da hesabıma kitabıma göre kendim yer içer öderim hani illa hesap ödeyen erkek gözümüzde kahraman olmuyor en azından benim açımdan.
Masaya yatırılan konuya müdahil olmaya geldim.. Herkes yedigıni ictigini ödeyebilir bunun yanında mesela birisi hesabimi ödediyse bir sonrakine mutlaka ben öderim haberi bile olmaz. Ama denk geldim diye söylüyorum cantada cuzdan arama numarasina da gerek yok hoş bunlar arkadasim degil zaten ama gerek yok yani ödeyebilirmisin dese daha samimi gelir
bende sinir olurum böyle şeylere birlikte gidilip bişi yeniyorsa yarı yarıya ödeme yapılmalı bi kişiye yüklemek doğru değil ya da biri yemeği öder diğeri tatlı ikram eder ya da karşı taraf ödiyemiyecekse hiç o gün sen ödersn başka bi günde o öder bu böyledir
Yazdıklarına katılıyorum. Arkadaşla gidiliyorsa genelde ortak ödenir ya da bi taraf ısmarlar karşı tarafta başka zaman ısmarlar ya da kahveyi tatlıyı alır. Sevgili ile gidiliyorsa genelde erkek öder kızda sinemaya gidiliyorsa sinema biletini kahve icilecekse kahveyi ödemeyi teklif eder. Her iki tarafında maddi durumunda sıkıntı olmadığını düşünerek söylüyorum bunlari
Bu konunun tartışılacak yanı yok evet farketmez dediğiniz gibi de yapılabilir ama bu konu erkeğe yakışır, kadına düşmez uygun olan budur, kadının ödemesi bence erkeği rencide bile eder... Herşeyin bir raconu usulü var...
Yani dediğim gibi ben hesap ödemekten gocunmam, çünkü benim için önemli olan hesabı kim ödeyecek muhabbetinden ziyade sohbetin, muhabbetin kalitesidir..
Eskiden kadınlar erkeklere saygı gösterir erkekleri üstün görürdü ama günümüz kızları kadın erkek eşitliğine inanıyor ve erkeğin hiçbir şekilde üstün görüp sözünü dinlemiyor böyle bir ortamda erkek hesap ödüyorsa saftır. Ama kadın gittiği her yere izin isterse haber verirse erkeği üstün görürse erkek ise istediği gibi gezer eğlenir izin almazsa dediğin olur
Eskiden erkekler yazdıklarımın hepsini yapardı ve hesap öderdi madem eski raconu beğeniyorsun bunları kabul etmen lazım yok bunları kabul etmem diyorsan yediğini içtiğini ödemen lazım 😉
Senin gibiler erkekleri kullanıyor racon böyle erkeğe yakışır dememiz tamamen erkeği kullanırken uydurduğunuz kılıf. Ayrıca para hesap eden değil parasını yedirmeyen erkekle olmam diyorsun amaç belli
@met96 derdim para değil, kimsenin parasını yiyecek biri hiç olmadım parayada ihtiyacım yok kendim de öderim ama sen bunu anlayamazsin hadi başka kapıya...
@met96 haddini bil ayrıca, beni parasıyla değil satın alınacak parasıyla sohbetime bile ulaşacak adam daha anasından dogmadi, kişi kendinden bilirmiş işi bunu unutma
Bazı kadınlar yanında para bile taşımaz sosyal medyada videosu vardı adam ben cüzdanımı unuttum sen öder misin diyo kadın yanına adam gibi para bile almamış 🤣 sömürgenler sizi
Kızlar Bir Adım Öneen iyisi Alman üsülü arkadaşım şehir dışından geldi bir arkadaşıyla buluşacaktı buraları bilmediği için bulaşacakları cafeye biz götürdük eşimde bizimleydi yediler içtiler kimse elini cebine atmıyor eşim ödemek zorunda kaldı tabi 155 tl hesap asla cimri değilim ama bozuldum resmen 155 tl az para değil
Herkes yedigini öder, parası olmayana diger arkadaş destek çıkar, bazen biri öder sonraki buluşmada digeri ismarlar... fakat hesabi erkek odesin diye peşin peşin bekleyen kız biraz sorgulanir.. daha evlenmedik hayirdir?