Pişmanım. Lütfen yol gösterin?

Merhabalar. En baştan şunu söyleyeyim lütfen beni yadırgamayın. Ben şu an 24 yaşındayım. Geçmişte çok zor şeyler yaşadım birine deliler gibi aşık oldum 5 yıl ve o duygularımla oynadı sonra ailem onunla gecmiste 2 ay sevgili olduğumu öğrendi ve herkes bana sırtını döndü.. Sonra üniversiteye gittim 3 defa intihar girişimim oldu. Ölmeyi bile beceremedim hiçkimsem yoktu ailem boş yere hayatı bana zindan etti tertemizdim duygularim masumdu. Ama sonra psikolojim bozuldu boşluktaydım maddi manevi zorluktaydım eskiden namaz kılardımm önce namazı bıraktım çünkü beni her şeyden soğuttular sevdiğim adam kalbimi ailem ruhumu aldı benden..
Ve ben çok büyük hatalar yaptım hep sevgi aradım beni seven destek olan cikinca kendimi kaptirdim sonra kendimi kaybettim toplamda 4 sevgilim oldu 4 üyle de yakınlaşma yaşadık 11 kişiyle de tek seferlik veya iki seferlik oldu. Ama hiç kimseyle tam bir birliktelik yaşamadım.
Ve ben bu kadar şeye rağmen o adami unutamadım taa ki karşıma aslında kaderim buymuş dediğim adam çikana kadar.. Bu kişi hayatıma girdikten sonra ben kendime geldim.. Sanırım ona aşık oldum ve onu kaybetmekten çok korkuyorum. Ama o çok dindar ilki benim. Benim ise berbat bir hayatım oldu ( ama psikolojim bozuktu) Herneyse bu sevisme yasadiklarim sevdigim adamla ayni sehirde degil yani şu anda sevdigim adam öğrenemez ama ben üzülüyorum. Ona anlatsam bana deliler gibi aşık olmasına rağmen gider. Anlatmak istemiyorum bana anlat demeyin. 3 ay sonra nişanlanacağız.
Ben sadece pişmanım tövbe ettim tekrar namaza başladım. Allah beni affeder mi ben eskiden çok dindardım imamhatip okudum ama psikolojik sorunlarim beni kötü yola itti. Bu arada bende borderline hastalığı da var. Duygusal boşluğa girince kendimi kaybettim. Ama iyileştim hickimseyle konuşmuyorum sosyal medya yok namaz kiliyorum. Ne yapmam lazım sizce sevdiğim adami hak ediyor muyum yoksa ondan gitmeli miyim :((
Bir de Allahın kapısı herkese açik beni de affeder mi ki? :((
Pişmanım. Lütfen yol gösterin?