Hep böyleleri denk geliyor bana, modernlikle genişlik arasındaki ince çizgiyi bilmiyorlar ☹️ Daha başlamadan bitiriyorum çünkü özgürlüğüne düşkün olan birini adam etmek neredeyse imkansız. Çapkın birini hayatıma alıp yıpranacağıma, aklı başında birini bulurum ne yıpranmam ne de kıskançlık krizlerine girmem mis gibi hayat 🔥👌
Ben de aynı şekilde özgürlüğümün kısıtlanmasına gelemem fazla. Ama özgürlük anlayışım şu şekilde: Her zaman birlikte olamayız, yeri geldiğinde beni benimle bırakacak. Çok fazla darlamayacak. Benim de bir hayatım olduğunu unutmayacak. Zira bazı ilişkileri görüyorum, örneğin kızın sevgilisi var ama sanki kölesi olmuş affedersiniz. Ben ne yapayım öyle sürekli karşımdaki insanla olacağım bir ilişkiyi.
Karşımdaki insan da benimle bu anlayışta bir özgürlüğe sahipse olurum. Çünkü olması gereken bu. İnsan biraz da ozgur olmalı. Ama özgürlükten anladığı sürekli orada burada sabahlar olmasın ise yoooook, hayır!
Yazdım yazdım sildim. Ben de özgürlüğüme düşkünüm ama bağlıyım da. Özgürlükten kasıt fingirdeme ve flört haklarını kaybetmekte korkmaksa ve bundan dolayı arıza çıkıyorsa diyecek şeyim yok.
onu diyecek biriyle baştan olmam zaten de bunu diyen insan aşkın 6 maddesinden 4 tanesine sahip değil demektir 1 tanesi bile eksikse hemen çözmen veya işi bitirmen gerekirken. sevgi saygı sahiplenme aidiyet şehvet anlayış, bu dediğin kişi ne sevgi ne saygı ne anlayış ne de aidiyeti biliyor hissediyor dedim ki 1 tanesi eksikse bile sakat sayılan ilişki bu 4 ü yoksa zaten hiç var olmamış demektir.
Özgürlük anlayışı kafasına göre takılıp konuşup gülüşmekse böyle bir insanla sevgili olmam. Yerine göre kıskanç, sahiplenen , dikkat eden , önemseyen , benimseyen biriyim. Sevgilim dediğim insandan aynı hassasiyeti görmezsem zaten bu günümüz ilişkisi olur ki gerek yok ben eski kafalıyim
Özgürlüğünü kısıtlamamam gerektiği için o bir konuda bana göre suçlu olsa da ayrılmak ağır olur, çünkü hiç bir ilişki birbirinin özgürlüğünü kısıtlayacak boyutta kıskançlıklarla yürümez. Ama "Bana kimse hesap soramaz!" cümlesinden sonra ayrılmayı düşünebilirim. Çünkü üsluba önem veriyorum ve yaptığı hatadan (bana göre hatadan) sonra bir de bu üslupla konuşursa bende ipler kopar.
Özgür olur zaten bunu bende istemem yani. Özgürlüğünü kısıtlayamam zaten. Amncak böyle söylerse bana kimse karışamaz edasıyla tavır takınıp beni ezerse işte o zaman istediğin kadar özgürsün der yoluma bakarım. Detaydaki söz beni çıldırtır ve ilişkiye son noktayı koyar.
Şimdi burada özgürlüğün tanımı önemli. Her insanın ilişkilerde kendine göre kriterleri vardır. Benim de kendince sınırların ve çizgilerim var. Misal gecenin bir yarısına kadar alkollü mekanlarda erkek arkadaşıyla eğlenemez. Ya da sürekli durmadan arkadaşlarıyla dışarıda gezmesini istemem. Çünkü ben kıskanç bir adamım. Yobaz ya da bağnaz değilim ama kadınımın böylesi özgür bir ruha sahip olmasını istemem. Yok ben kendi bildiğimi okurum derse de. Artık özgürce istediğini yapabilirsin derim.
Haklısın soracak kimse de yok bu satten sonra derim ve çker giderim. Onunla mı uğraşıcam. sevgi aşk vallahi bi yere kadar onların da süresi var. Bunaldın mı hiç bir şeyi gözün görmüyor. Yalnız geldim yalnız da giderim nolmuş yani
Bana kimse hesap soramaz dedigi an öylemi diyorsun cınım derim peki ilk önce bi aramayı yazmayı keserim soğuk duş etkisi yaratırım haa baktım odamı aramıyor yazmıyor keyfime göre takılırım.
zaten sana bu lafı söylüyorsa içinde sevgi aramam..
Bırakırım ki zamanında da bırakmış biriyim başta aptal aşık gibi her şeye tamam diyoruz ama gerçekler kapıya dayanınca ben bunu neden kendime yaptım diye sorguluyor insan kendini bu hayattaki en değerli varlık kişinin kendisi olmalı kimseyi hayatının merkezine koymamalı ki değer onun karşısına da değer verecek insanlar çıkabilsin..
Yaşandı. Bunu diyen kız arkaplanda başka işler çeviriyordur ve de sevgisi bitmiştir. Hiç kimse, sevdiği onu kıskandığında ve rahatsız olduğunda böyle bir cümle kurmaz. Empati yaparak durumu anlayışla karşılar. Tabi ki kıskançlığın nasıl bir olay sonrası yaşandığı önemli. Benim dediğim durum başkasıyla konuşma halinde yaşanan kıskançlık. Örneğin, giydiği kıyafetten dolayıysa bu durumda anlayış gösterilmez
Aşırı kıskanç biri olmadığım için sevgilimle bu aşamaya geleceğimi sanmıyorum. Ben bile gelmissem zaten durum ciddi shshsh Kendine gel sonra konusalim der giderim
sevgılı isek zaten kuramlar ve kurallar ıle paralellik butunu mevcuttur. bu cumleyı direten kullanan bırı ıle tanıyamadık demektır bırbırımızı sevgılı olmayada gerek yok
Sürdürürüm ama onunda ağzına s.. m. İlişki baktım yanlış yola gidiyor adama tasma bağlar sürükleyerek sırtıma ipi dayayarak çekiştire çekiştire kendi yoluma sürerim onu
Aha valla bu benimki 😅 ben sana hesap sorarim ama sen bana hesap soramazsin diyo burnundan getiriyorum sonra kurban olayim sal beni soz bidaha laflarima dikkat edicem diyo.
Zaten kimsenin özgürlüğünden vazgeçmesini istemem. Çünkü bu durumda birey olamaz. Ama en ufak şeyde bile "sana hesap mı vericem" olaylarına giriyorsa o da çok sıkıntı.
Sürdürürüm, çünkü ancak özgür bireyler birbirlerini sevebilirler. Yetişkin insanlar birbirine hesap sormazlar, birbirlerinden izin almazlar, birbirlerine tasma takmazlar.
Erkek arkadaşım Koç Burcu ve ben Aslan Burcuyum ve bu sıralar pek dışarı çıkamadığım için aşırı kıskançlık gösteriyorum ona güveniyorum ama yinede ben evdeysem oda evde otursun benle konuşsun istiyorum garip hallerdeyim bir an önce biter bu durum umarım 😅ben dışarı çıkarım herkes kurtulur
Öyle kafama göre çıkıp geç saatte eve dönmezdim de herşeye karışması da sıkardı insanı, Kız arkadaşımın biraz karışması da hoşuma giderdi tabi, Gerçi kız arkadaşım yok ki boşa cevap vermiş oldum :D
Özgürlükte bir yere kadar. Kişilerin birbirine karşı sorumluluğu var. "Ben istediğimi yaparım. Bana kimse hesap soramaz" diyorsa bunu bir ilişki bittiği zaman rahatlıkla yapabilir. 😄