Sürekli arkaya bakarak yürümek gibi bir şey bu.. Evet, ileri doğru yürüyorsun ama önünü görmeden sürekli korku ve şüpheyle arkaya bakıyorsun.. Korku, şüphe ve güvenin olmadığı yerde ilişkide olmaz.. #54srp
Güven sorununa rağmen ilişkiyi ayakta tutan şey nedir?
akıl, ekseriyetle ihtimalleri hesaplar. sıkça sorgular. muhasebe sonucunda güven duygusu filizlenebilir. ihtimaldir , aksi yönde bir yargı da oluşabilir. insanlar, muhatap oldukları kişiye güveni kendileri verir. sevdiğine güvenmeyen insan ya herkese aynı refleksi gösteren, sorunları olan birisidir. ya da karşısındaki insan onda güven duygusunu oluşturamamıştır. kuşku sevginin en öldürücü zehridir. güven sorununa rağmen ilişki ayakta kalamaz. yeterince muhasebe edilmemiş olabilir. zorlansa da fayda etmez. sevgi çok güçlü bir duygudur. olmayanı oldurur , yapılmayanı yaptırır. sonu derin hayal kırıklığıdır.
Şüphe ve güvenin olmadığı yerde ilişki de olmaz mı? Asıl şüphe varsa ilişki olmaz. Güven sorunu olan kimseler bunu çözmek için gerekirse tedavi görmeli. Karşısındaki insana eziyet bu. Geçen biri sosyal medyada yazmış kocam gelir gelmez tüm telefonlarını kontrol ederim, üstünü başını kontrol ederim vs diye. Sebebi de babasının annesini terk edip başka kadınla evlenmesiymiş. Yaşanılan zor evet ama bunun suçlusu kocası mı? Güven sorununa rağmen ilişki ayakta duruyorsa onu ayakta tutan bu güven sorununa katlanan diğer taraftır.
Güven sorunum varsa ve ilişkiyi bitiremiyorsam ya çok seviyorumdur ya da canım önde gideniyimdir. Ama bu durumu yaşarsam, ister çok seveyim ister çok alışayım her şekilde kendine saygısı olmayan canım biri olmuş olurum. :D O yüzden o tarz şeyleri yaşamam. Güven sorunum varsa bitiririm. Uzatmam.
Rest çekecek ve çekip gidebilecek cesareti olmayan güvensizlik vampirine teslim olur. Güven belki de en güzel gözlerde göremeyince o gözleri anlamsız kılar. Belki de en iddialı fiziksel hazları azaba çevirir güven; yokluğunda! Güven duygusu en mühim kazanımdır ve o kimseye torpil geçmez!! #Hey! 🍀🍀
Aslında bakarsan içinde güven problemi olan bir ilişki her an yıkılmaya hazır kağıttan bir eve benzer. Temeli sağlam olmaz ve içinde insan kendini hiçbir zaman güvende hissetmez. Böyle bir ilişkiyi ayakta tutan en büyük etken sanırım kişilerin birbirine olan sevgisi. Onun da bir yere kadar etkili olacağını düşünüyorum. Bir yerden sonra ilişki bu bile kurtaramaz
Acaba yanılıyor olabilir miyim kaygısıdır bence. Aynı duyguları zaman zaman ben de yaşıyorum. Lakin kanıtım yok sadece duygu bunu davranıştan vs. çıkarmıyorum saçma şeyleri birleştiriyorum. Karşı tarafa söylediğimde yok artık gibi bir tepki alıyorum
Güven sorununa rağmen ilişkiyi ayakta tutan tek şey acaba güvenimi kazanabilir mi düşüncesi olabilir. Ama güven sorunu olan bir ilişki eninde sonunda tepetaklak olur.
Çaresizlik bence. Çünkü ilişkide çare yoksa mecburiyetten ilişkiyi ayakta tutmaya çalışıyor insan. Tehdit almış olabilir, zaafından vurulmuş olabilir vs
Umut kırıntısı ve sevgi diyebilirim. Sonu değişmiyor hep hüsran olur. Olmayan sebeplerden güven sorunu duyuluyor ise bu partnerinin değil kendisinin sorunudur.
Diğer kadınlar da o hanzoyu neden tercih ediyor düşüncesiyle hanzoya yanaşır... Ve hanzo coşar huhuhu... Sonra yakışıklı güven veren kişileri kadınlar saf birazcik da ezik sandığı için güvenmiyorum bahaneleri ararlar.
Şüphe duyduğum her ilişkiden uzaklaşıyorum, yalnız olmak yanlış kalpte olmaktan iyidir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
güvensizlik ve şüphe tutku yaratır o da aşık olduğunu zannetmene sebep olur kadınlar da böyle hislere aşıktır aslında o yüzden çok sadık çok sakin adamları değil güvenemeyeceklerini seçerler