- Lütfen birazcık kitap okuyunuz. <3
Kültürünün uyuşmadığı birini sevebilir misin?
- Lütfen birazcık kitap okuyunuz. <3

Öncelikle gerçekten kültür farkı dolayısıyla kendisinden hoslanani reddedenleri tenzih ederek bir kaç kelam etmek isterim bu konuda.
Kadınların bir kısmı flört döneminde erkeğin onlara o arzuladıkları hayatı sunamayacagini gördüklerinde ya da mesleki olarak kendilerine denk görmedikleri için beraber olmaya utandiklari için. bu kültürel farklılık masalını ortaya koyuyorlar.
Karşıdaki insana azcik değer verseniz bizden olmaz çünkü benim istediğim hayatı senin maddi olanaklarıyla sağlayamayız der açık konuşursunuz. Öyle yok kültürsüz muş, yok elit değilmiş , yok üniversite mezunu değilmiş , yok kafalar uyuşmazmış falan geçin bunları yemiyoruz.
Birde son zamanlarda zeki erkek arıyorum lafı ortaya çıktı. Kadınların zeki erkekten kasitlari adamın sosyal yaşantısı , maddi gücü ve mesleki statüsü.
Yargılamak haddim değil , sadece dürüst olsunlar. Erkeğe sen söyleşin ondan olmaz demek yerine gerçeği söylemeleri lazım. İyigeceler
Şöyle sevilebilir ; O kişiye karşı aşırı bir libido duyuluyorsa ya da çok zor şartlarda elde edilmiş bir birliktelik ise olgun ve taşıyıcı tarafın karşılıksız empatik fedakarlıkları sayesinde bu edinilebilinir. Sonrasında bu edinim stabil bir şartlanmışlıkla uzun süre gidebilir.
Şimdi kültürden kültüre değişir
Arap kültürü, hint kültürü, uzak doğu asya kültürü çok ağır ve yeri geldiğinde iğrenç
Sevgi her şeye yetmez
İşte bunu diyorum ya :) <3
Evet ya kesinlikle
Sorunlar doğal. Kültür, bölgesel veya öğretilen yetişilen ortamla ilgili olan bir şey değil zaten sadece. O kafalar uymuyorsa olmaz.
Cevap
23Cevap
Sevilebilir ama evlilik imkansız
Hayır kültürümün uyuşmadığı birisiyle sevgili olamam, kültür derken ülke olarak değil, inanç ve hayat bakış açısı olarak
Sevmek mesele değil de ileride ilişki içinden çıkılmaz hale gelebilir. Mesela kitap okumayı severim bu saçma bulunur ve müdahale edilirse olmaz. Bağlama çalmaya çalışıyorum çalışma yaparken bu baş ağrısı nedeni olarak görülürse dayanamam... Bu ve benzeri durumların onlarca örneği olabilir 🙂👍🏻
İnsan severse çok fazla kültür konusuna takılacağını zannetmiyorum. Çünkü daha sevginin atıldığı o ilk tomurcukta bile acaba kültürümüz uyuşur mu uyuşmaz mı diye sorgulamaz bile insan kendini. Bu durum ancak sonradan ortaya çıkabilecek bir olgu. Seversin tanırsın alışırsın ve belli bir sonra kültürel olarak birbirinize uymadığınızı anlayabilirsiniz. Dediğim gibi bu ancak sonraki mesele.
İnsan aşık olacağı insanı seçemez. Ama aşk bir an olan bişi. Kültür falan dinlemez. Sevgiye gelince uzun vadede farklı kültürlerin farklı kafa yapın farklı dünya görüşün olan birisini sevemezsin. Çünkü anlaşamazsın.
Sen evli misin :)
Evlendiğinde anlarsın :)
Sevebilirim ama ilişkiyi devam ettirmem. Birini sevebilmek için tek kriterim karakterdir. Ancak kafa yapımız uyuşmuyorsa o ilişki ayakta duramaz. Uyum ve güven bir ilişkinin olmazsa olmazıdır.
hayır yaşam şekli, hayata bakışı, değerleri, ahlak anlayışı vs vs uyuşmayan biriyle ilişki yürümez sonuçta yaptığınız şey hayat birleştirmek nasıl kedi ile köpek çiftleşmezlerse bu da o misal
Gönül ferman dinlemez, dinletebilene de gerçekten sevdiği söylenemez.
Dünya insanıyımdır, yaramaz ve suça meyilli olmadıkça partnerim kolay uyum sağlarım.
Öncelikle neden olmasın gibi gelir ama bir gün mutlaka patlar bu iliski diye düşünüyorum.
Benim için kültür değilde pek kafa yapısı daha çok önemli
sevilebilir tabiki iki tarafda birbirine uyum gösterip anlayışlı olcaksa olur
Kültür göreceli bir kavram. Benim için kafa yapısı önemlidir.
Severim beraber de olurum ama eğlencesine beraber olurum. Evlenmem
Kültür uyumsuzluğu var ise zaten o iletişim uzun sürmez.
Ben öyle biriyle evlendim çeşitli avantaj ve dezavantajları var onunla güzel ama ailesiyle asla uyuşamıyoruz
Bu çok farklı anı yaşamak ile ömrü hesaplamak arasında derin bir uçurum, metaforda var, kısmet te
Kültürümün uyuşmadığı biriyle arkadaş bile olmam
Sevebilirim ama anlaşmak cok zor olur
Hayır en başta belli olur o fark beni çekmez
zor ama imkansız değil..
Öyle biri ile asla asla asla!
Sevsemde uzun tutmam ilişkiyi 😩
Mümkün değil.
Olmaz
Mümkün değil
Hayır
Evet çok zor.
Sanmıyorum böyle bir şeyin mümkün olduğunu