Flörtümle başörtülü kızlar hakkında söyledikleri yüzünden konuşmayı kestim, haksız mıyım?

Ben başörtülü değilim zaten seküler bir ailenin kızıyım ama başörtülü kızlar için çoğu hediye pakedi gibi örtülüp babasından damada hediye ediliyor ama neredeyse hepsinin arkası kurcalanmış dedi. Ben de ona onlar da birer insan ve inançlarına göre yaşıyorlar veya zorla kapanmışlar niye böyle iğrenç konuşuyorsun diyince de aileleri insan muamelesi yapmıyor ben mi yapacağım dedi ve çok tiksindim artık konuşmayalım dedim ama arkadaşlarım sanane sana bir şey dememiş fikrini söylemiş diyolar. Hani inanca saygısızlığı geçtim de madem bu kızların zorla kapatılıp mal gibi hediye edildiğini düşünüyorsun. Neden öfkeni bunu yapanlara değil de kızlara yönlendiriyorsun. Bu empati yoksınluğu değil bu hem cinsiyetçilik hem inanca saldırı bence. Sonuçta kapalı bir eş/partner istemiyorum demek ayrı aşağılamak apayrı.
Güncellemeler
+1 yıl
Bildirimleri kapatıyorum arkadaşlar. Haklı olduğum kararıma vardım ve insanlar bana saldırıyor hoşuma gitmiyor bu. Ben herkes birbirine saygı duyarsa farklı inançları da taşısak beraber yaşayabileceğimize inanıyorum. Bana saygı duymuyorsanız söylediklerinizin benim için bir anlamı yok. Saygılı olanlarla da konuştum zaten.
Flörtümle başörtülü kızlar hakkında söyledikleri yüzünden konuşmayı kestim, haksız mıyım?