Birini kendinize eş/sevgili olarak belirlemek için kriterleriniz nelerdir?

*Sadık,
*Temiz Kalpli,
*Yeri gelince hanım, yeri gelince kaplan olabilecek,
*Temiz ve bakımlı olacak,
*Merhametli olacak,
*Oturmayı/kalkmayı bilen,
*Bir yere gidildiğinde eşini utandırmayacak ve en iyi şekilde temsil etmesini bilecek,
*Ailesini ilk plana koyacak,
*Kocasının bir dediğini iki etmeyecek,
*Kocasının aile ve akrabalarına iyi davranacak,
*Yemek yapmasını bilecek,
*Çalışmak istemesi ona bağlı (Fakat çocuğuna iyi bir anne olmak, çocuğunu ve eşini ihmal etmemek şartıyla)
*Güzel ve çekici olacak,
*Mümkün ise babadan ev, arsa, tapu, miras vb... olacak.
*Eşine manevi açıdan destek olacak,
*Özel günlerde kocasına hediye alıp onu gezdirecek, kocasının moralini hep yüksek tutacak,
*Dedikodu yapmayacak,
*Ahlaklı olacak,
*Savurgan olmayacak,
*Empati yapabilecek,
*Hanım toplantıları, Kısır-Altın günlerinde yapılan yiyecekleri ilk kocasına tattırıp “Olmuş mu?” diye soracak,
*Doğacak çocuğun ismi konusunda kocasına öncelik tanıyacak,
*Ehliyeti olacak,
*İlk yardım eğitimi almış olacak,
*Asgari düzeyde bilgisayar kullanma becerisine sahip,
*Prezantable,
*Seyahat engeli olmayan,
*Zor Hayat Şartlarına Hazırlık Eğitimi almış olan,
*Hamilelikte kocasına hormon değişikliklerinin etkisini mimimum seviyede yaşatacak,
*Tercihen Aş ermeyen,
*Bebek bakımında geceleri nöbet tutabilecek,
*Tüm bu hayat şartlarına rağmen Sürekli Güler yüzlü ve Hanım Hanımcık kalabilecek,
Niteliklerde olmalı bence.
😀😀😊
Şimdi herkes hayal eder ama aşk bu, gelir kapıya tak tak eder, bir bakmışsın bambaşka birisi ama hayırlı olan kişidir belki. Tabi ki hayal ediyorum ama bu işler belli olmuyor gerçekten.
Rica ederrrim :)
Listem yok, karşılıklı duyguların oluşması yeterli benim için. İnsanın kimi seveceği belli olmuyor, o yüzden fazla boş geliyor bana o kriterler falan...
Ahahah 😂😂 hayal kuruyordum ve tam da hayal ettiğim kişi geldi buldu beniii❤
Cevap
9Cevap
Beyaz ten ve sarışın, birde eğlenceli olması
Hahah iyi fikirmiş.😂😂 Tanışmak isteyene atarsın görseli "bak bakalım delikanlı, bu kriterler varsa sende ulaş bana" dersin fhdhdh
Cidden en önemli kriterim sempatik biri olması. Sempatik olması, sempatik olması. Doyasıya eğlenmek istiyorum o kişiyle ya. Bu kadar dhfhfh
Sempatik oğlu sempatik diyorsun :D
Valla öyle ortalık Nemrut gibi gezen kişilerle dolu. Kimse gülmüyor ya, asık asık suratlar. Enerjimi düşüremem.
Doğrusu o zaten. Sempatik olmalı, olumlu olmalı.. :D
Yanlış anlaşılacak bir durum yok zaten sag ol inşallah sana da 😅
Kadını zardan ibaret obje görmeyen. 15-22 arası kız beğenmeyen benden bi iki yaş büyük olabilir yaş farkı önemlidir. Sırf gençim zarım var diye evlenmek istemediğini öğrenmem lazım bu yüzden 30 yaş üzeri kadınlar hakında ne düşünüyor diye sorarım ben 30 olsam yüzüme bakarmıydı sever miydi bu çok önemli. Yalandan bakire değilim gerçek yüzünü görmek için obje görüyorsa ayrılırım. Bakire olmayan yaşı büyük yaşı küçük kadınlara ne gözle baktığı önemlidir. Her kadına saygı duymalı bencil narsist erkek yapar kadın yapamaz kendini üstün varlık gören kadını kullanılmış obje gören erkek yapınca adam gören erkekleri Allah korusun benden bizden.
O belki bir şey yaşamadı. İstemeye hakkı yok mu?
Bakirse bakir istemeye hakı var tabi ama bi kadınla sırf bakire ve 20 yaşında diye evlenilmez böyle erkekten sadakat beklemem ben karısı 26 üstü olunca aldatır demektir.
Hayır yani geçmişi bir kriter onun için öyle düşünün.
Karım olacak kişi tüm geçmişini bana anlatmak hesap soracak deneye hakı yok kendileri övünerek anlatıyor ama. Geçmiş önemliyse kendi geçmişin de bakacak
İşte tamam kendi geçmişinde olmamış birisi için diyorum.
Zekası ve düşünceleri çok önemli benim için. Tavrı ve tarzı beni etkilerse gerisinin çok önemi yok.
Adam olsun, karı kızla işi gücü ilgisi olmasın yeterli
işi gücü olması
sorumluluk sahibi olması
aile değerleirne önem vermesi
çocuk sevmesi
sadakati
sygısı
beraber eğlenebiliyor olmamız
beraber ağlayabiliyor olmamız
her zorluktan daha da güçlenerek çıkmış olmamız
Uzun boy, iri vücut, ilgili sahiplenici annesinin ağzına çok fazla bakmayan, işi evi olsun, dışarıyla çok fazla haşır neşir olmayan, dışarıya aslan bana kedi olan, gezmeyi sevsin, üşengeç olmasın, konuşkan olsun saatlerce boş yapsak sıkılmayacağım biri.. Daha çok var da aklıma gelenler bunlar geçmiş olsun evde kaldım şslcşslfl
Kara kaş kara göz kas boy eski höt hötlük derdim eskiden. Şimdi ise bana değer versin kibar çalışkan bakımlı olsun öğrenmeye ve öğretmeye açık olsun diyorum (mehmet aslantuğa o konuda hayranım)
Liste yapılmaz ama beyinde bir şablon vardır mutlaka. Etki alanına giren kişiyi beynimiz o şablona oturtmaya çalışır. Elenir veya geçer öncelik sırasına göre..
Bunun için arkadaşıma uzun bir liste yapmıştık. Ancak ne kadar kriter olursa olsun evrenin ya da inancınız her ne ise onun size bi nanik yapma olasılığı oluyor. En iyisi akışa bırakmak.
Zengin sadık yaşı benden büyük değil. Kesinlikle küfür etmeyen
Uyum neşe sadakat güven saygı sevgi fedakarlık romantizm şevkat merhamet 🙏
Ya düzgün ss alaydın da kısmetimiz vardı belki sjxkmcmv
Anlayışlı ve bana karşı bir güveni olsun cidden yeter
Net bir kriterim yok ama ailesine ve aileme çok saygılı biri olması şart.
Esmer olamaz kardeşim sarışın mavi gözlü ya da kızıl yeşil gözlü olacak o kısım sdklfjsd
Karşı cins arkadaşının olmaması ve sadık olması önemli. Dış görünüş olmasa daha iyi, başkalarının gözü olmaz.Çok kıskancımdır :D
_ Yay burcu olmalı
_ sarı ya da turuncu saçlı olmalı
_ kocaman gözleri olmalı
Hahha o kadar fazla kriter var kiii ama en önemlileri kalbinin temiz olmasıyla, vicdanlı bir insan olması. Sonraa esprili komik, zeki olsun gerisi halolur
Arkadaslarini çok kıskanırım ama karışamam. İyi vakit geçirelim farklılıklara saygılı olalım yeterli :)
Öyle net bir kriterim yok. Hissederim herhalde 😀
Kriterim olan biri değilim
canım baska bir sey değil
Beni gerçekten sevsin yeter
Kuş beslesin satranç bilsin mizah okusun
Adam olması yeterli
Aslında yok ama var da
Var iste birseyler😄
Kadın olsun yeter.
Evet var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?