• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

4 yıldır birlikte olduğum sevgilimle kavga ettik! Sizce kim haklı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
43
Yapay Zekaya Sor
Objektif bir şekilde yorumlar mısınız arkadaşlar?
Sevgili Soruları Sevgi Soruları Yorum Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Mozzzarelllagirll
    Mozzzarelllagirll Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bana göre bir tık sen daha haklısın.

Benim bir arkadaşım kızın birinden aşırı hoşlanıyordu. Evlenmeyi düşündüğünü falan söyledi, hem bize hem kıza. Daha sonra kız "Annem şöyle diyor, teyzem böyle diyor. Niye hala evlenmiyoruz, beni oyalıyor musun?" tarzında şeyler söyledi. (1,5 senedir sevgililerdi.) "Hayatım biliyorsun düğün için hala para biriktiriyorum, ben evlenmeyelim demiyorum, sadece biraz daha zaman lazım." dedi. Ama kız üsteleyip sürekli "Şu söyle dedi, bu böyle dedi." diyince arkadaş anında vazgeçti. Bize "Kız çok fazla dolduruşa geliyor. İlerde evlendiğimizde de annesinin, teyzesinin, arkadaşlarının lafına gelip benimle tartışır kendi aklıyla hareket etmez." dedi.

şu an sevgilinizin üstüne bu konuda çok geliyor, onu sıkıştırıyor olabilirler. Genelde başkalarının lafına gelip size böyle çıkışlarda bulunmuyorsa, biraz alttan alıp bu konuyu yüzyüze konuşursanız sorun çözülebilir gibi. İkinizinde hakkında hayırlısı neyse o olsun.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Tazmanyacnvr
    Tazmanyacnvr Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Cocuk çok mantıklı bir şekilde sorunu dile getirmiş senin ailen de destek olacaksa evlenelim benim maddi gücüm şu an bu masrafları yapmaya yetmiyor demiş açıkca. Erkek olsam yaparlardı ama kuz olduğum için yapmazlar demişsin. Neden bi erkek evlat kadar değerin yok mu ailenin gözünde? Düğün yapmayın nikah kıyın ev eşyalarına da durumları varsa yardımcı olsunlar kızlarının iyiliğini dusunuyorlarsa. Maddi gücü el veren her aile çocuğu için en iyisini yapmak ister. Bu konuda %100 sen haksızsın. Sinirlendiği için asabilesmis ama herkes sinirlenir bu durumda. Ben çocuğa hem hak veriyorum hem de bu kadar mantıklı bir şekilde açıklamasını yapıp karşısındaki insana dürüst olup geçiştirme yoluna gitmediği için tebrik ediyorum

4
    8 Yorumla
    • Tazmanyacnvr
      Tazmanyacnvr
      +1 yıl

Kız paylaşmış sanmıştım paylaşanin sen olduğunu görmemişim kanka kusura bakma😅 %100 haklısın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Estağfurullah 🤗 Çok teşekkür ederim keşke herkes senin gibi düşünse

Yorumla
    • Tazmanyacnvr
      Tazmanyacnvr
      +1 yıl

Rica ederim. Sinirlenmekte haklısın ama tahammül etmek kelimesi ağır bi kelime. Tahammül edilen şey sevilmeyen şeydir normalde. Kırarsın karşındakini :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklısın kırıcı oldum orada. O söylediğim hoş değildi ama sevmeyen birisi 4 senesini vermez ki. Birde ailesi benim onu kullandığımı söylemiş. Parasını hiç almadım, parasını yemedim. Ne bilim öyle abaza biri değilim, cinsellik vs durumu olmadı. Nasıl kullanıyorum anlamıyorum neyini kullandım bir bilsem. 😊

Yorumla
    • Tazmanyacnvr
      Tazmanyacnvr
      +1 yıl

Ailesi seni kullanıyor dememiştir bence. O ailelerin kurabilecegi bi cümle değil. Oyalıyor demiş olabilir annesi belki. Sevgilinde bi adım atman için ailesini öne sürmüş bak ailemde böyle düşünüyor beni oyalama evlenelim artık demeye getirmiş ama yanlış cümleler kurmuş. Seni seviyorsa zaten yapacağın düğün ya da alacağın eşya için değil sen olduğun için seviyordur. Maddi durumunu bilmiyor mu? 4 yılda seni tanıyamamış mi? Eğer evlenmek istiyorsa seni imkanın el vermediği şeyler için zorlamak yerine orta yolu bulmaya çalışması gerekirse ailesinden de destek olmalarını istemesi lazım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Biz ilk tanıştığımız dönemler, tanıştıktan 6 ay sonra filan ailesiyle tanıştım. Evlerine bir gittim, sanki saraya girdim. Villada yaşıyorlar havuzlu filan. Ben durumu anlattım dedim ki sizin kızınız varlık içinde yaşıyor ama benim ailem sizler gibi varlıklı değil, orta gelirli. İleride evlenirseniz biz ne güne duruyoruz dedi ailesi. Sende bizim bir oğlumuzsun, kafana bişeyi takma biz varız yeter kı kızımız mutlu olsun dediler. Şimdide diyorlar ki sıfır daire al, şu kadar altın al, düğün kır düğünü olsun. Yemekli ve içkili güzel bir düğün olsun. Alacağınız eşyalar en iyisinden olsun vs. Tamam ama 4 sene önce bişeyi kafana takma önemli olan sizin mutlu olmanız kızımızın mutlu olması diyen aile bugün neden böyle diyor. Birde en basidi sıfır daire alsam, içini en kaliteli eşyalar ile döşesem, altın alsam, düğünü yemek ve içkili yapsam 5 Trilyon para gider. Bende o kadar para yok olsa keşke zaten yapardım. Kız arkadaşım gidip ailesine dün farklı dediniz bugün böyle diyorsunuz bu çocuk bunları nasıl yapsın demek yerine gelip ailem böyle diyor ailem şöyle diyor deyip duruyor bana. Ayrılalım dedim dün akşam. Ayrılığı unut onu kafandan çıkar diyor. İyide nasıl olacak diyorum ben ikna edicem diyor. Ailesi ikna olsa bile bu yaptıkları hareket yüzünden soğudum ya. Cidden annesini annem gibi seviyordum ama nefret etmeye başladım.

Yorumla
    • Tazmanyacnvr
      Tazmanyacnvr
      +1 yıl

Ailesinin kızın sana soylediklerinden haberi bile olmayabilir. Ayrıca ailesinin şans karşı bir sorumluluğu yok ama kız arkadaşının var. Onlar böyle birsey dediler diyelim neden getirip sana söylüyor. Bu tartışma olmadan da isteseydi ikna ederdi bence onları. Beni kullanıyor musun diye kendi düşüncelerini iletmiş bence o sana. Ailesine tavir alman nefret etmen çok saçma olur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bak ben hiç böyle düşünmedim. Dediğin gibi olabilir. Siz kızlar çok fenasınız😂

Yorumla
  • Hasstr56
    Hasstr56 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 60%
    +1 yıl

Evlenmek istiyorsanız oğlum kızım diye bir şey yok aileler yardım etmeli burada haksizsin bacim

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Soruyu soran benim knka, bacım dedin ama olsun😂

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

Ayy hiç bakmadım kusura bakma kanka kız sandım ya😅

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

Bak işte sen onun ailesi için elin oğluysan oda senin için elin kızı onun için niye para harcasınlar. Böyle durumlar da kimin durumu daha iyiyse o çoğu şeyi o yapar. Ama sonu kötü olmuş kanka o kadar yapmasaydin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen el oğlusun, ailem niye yardımcı olsun para harcasın deyince sinir krizi yaşadım ufak çaplı sinirden öyle dedim sonda 😂 normalde öyle bir şey asla demem

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

Oda el kizi

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

El oğlu el kızı olarak gorecekse aileler ilişkide evlilikte yürümez

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Benim değil ailede, sülalede bile gelin diye bişey yok. Mesela abim evli, annem hiç gelinim demez hep kızım der. Ailem sevgilime de o kadar değer veriyor ki. Ama onun ailesi öyle değil. Onlara göre ben elin oğluyum

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

Benim ailem de öyle. Bazıları böyle çürük çıkıyor işte

Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

Haksızsın neden biliyor musun? 4 koca sene birinin hayatındasın ,. onun hayallerindesin, ama gel gelelim adım atmamışsın hiç. Para biriktiremedim bahane senin için değil. O yeni tanışanlar için olabilir. Sizin bu ilişki için çoktan fedakarlık yapmanız gerekiyordu.
    O nunda yanlış düşündüğü şeyler var birtek erkeğe yüklemek olmaz. İkiniz sırt sırta vermeliydiniz.

Sorsan bana sen hazirmisin diye bende değilim. Ama aramızda ki fark şu ben kimsenin hayatına girmiyor senin gibi yıllarca sevgili olup hayallerini baltalamiyorum kimsenin.. haddime göre yaşıyorum.

Hiç kusura bakmayacaksın 4 yıl az bir süre değil. Bu ekonomik şartlarda bu saatten sonra kısa sürede o parayı toparlaman zor. Siz eniyisi ayrılın.

3
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim görüş için kardeşim. Uzun uzun yazmışsın sağolasın. Ama işler senin sandığın gibi değil. Ben ilişkinin başında herşeyi hem sevgilime, hem ailesine anlattım. Yani şu işi yapıyorum, şu kadar maaş alıyorum vs dedim. Onlarda ileride olurda evlenirseniz biz sizin arkanızdayız dediler, kafaya takma dediler. Özellikle annesi sende benim oğlum gibisin, kafana bişey takma, biz destek oluruz, senin durumunu anlıyoruz dedi. 4 yıl geçtikten sonra kızım kirada oturmasın kızıma ev al, düğün yemekli ve içkili olsun, şu kadar altın isteriz demeye başladı. Sence kim kimin 4 senesini çaldı? Burada verdiği sözün arkasında durmayan insan mı haklı, ben mi haklıyım? Elini vicdanına koy. Ev fiyatları, kır düğünü fiyatları, altın fiyatları, eşya fiyatları ne kadar biliyorsundur. Biraz olsun kendini benim yerime koy. Kim kimden 4 sene çaldı?

Yorumla
    • KahveSacliHeRif
      KahveSacliHeRif
      +1 yıl

Sonradan değişmeleri kabul edilemez , başta nasıl konusulduysa öyle ilerlemeli lakin sen çok ağırdan almışsın öyle düşünmelerine zemin hazırlamışsın.

Ufak ufak birşeyler koyup kenara bir plan içerisinde ilerleseydiniz ( siz eki kullandım çünkü en baslarda da anladığım kadarıyla sevgilin seni ekonomik koşullarda yalnız bırakmış konuşup beraber bazı şeylere girecektiniz oda onun hatası ) amma velakin sende o da ilişkiye devam etmişsin iz ve 4 yıllık geçen sürede reaksiyon alamamışsın hiç. Misal ben hazırlığımi suna göre yaptım , ekonomik olarak sizin istediğiniz düğünü yapmam , kendi evimize çıkmamız olası gözükmüyor. Ben bunu yapabilirim derdin. Ailesine rağmen kız senin tarafına geçerdi eğer seni gerçekten seviyorsa. Ama elde avuçta olmayınca o da imkansız olmuş.

İlişkinin başlarında bu günleri o zamandan görüp beraber yol almak lazım. Bu asgari ücret meselesi falan şu an ortya çıkan bir durum değil ki senin îcin.

Hakkınızda hayırlısı ama tekrar söylüyorum bitme noktasına gelmiş sizinkisi. İlerisi gözükmüyor şu ekonomik şartlarda.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

42

Cevap

37

Cevap

• Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 23
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.

Bir de bayıl Yusuf. Haklıyken haksız durumuna düşmek tam olarak da böyle bir şey sanırım. Bir kere tahammül etmekle insan sevdiğine tahammül etmez ki. O sözün bile o kadar itici ki. Bulduğu çocuğun bacısını da ben alayım falan. Asıl o 4 sene boyunca sana nasıl tahammül etmiş. Kendini sakin ve güzelce ifade et. Maddi durumum iyi değil o yüzden şu an evlilik düşünmüyorum de. Dediğim gibi haklısın ama bazı sözlerinle kendine haksız durumuna düşürmüşsün. Kızın ailem destek olamaz lafı da zaten başlı başına bir saçmalık. Senin ailen destek oluyorsa onun ailesi de destek olmalı her şeyi erkeğin üstüne yıkmak dediğim gibi fazlasıyla saçmalık.

1
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

İkinizde haklı gibisiniz ikinizde biriktirdikleriniz dışarı çıkmış

1
    0 Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı.

Son yazdığını okuyana kadar sana hak veriyordum.
    4 yıl sevgilim dediğin birine böyle çirkinleşebiliyorsan değeri yoktur senin için.

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.

Sen haklısın

0
    0 Yorumla
  • YarabantlıRakıŞisesi
    YarabantlıRakıŞisesi Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 35
    +1 yıl

Aile bağları önemlidir ama bura da kızın aklı bulanmış. Senin durumunu bilip, seni savunmuyorsa sıkıntı. Sana haksızlık yapılmış ama sen de ona öyle diyerek haksızlık yapmışsın. Tamam hayat pahalı, şartlar zor ama insan hiç sevdiğine "Annen sana başka koca bulsun" denir mi. Ayıp dostum kendine gel. Bazı lafların geri dönüşü yoktur.

2
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben ilişkinin başında aldığım maaşı yaptığım işi hem kıza, hem annesine anlattım. Anne ve babası önemli olan kızımızın mutluluğu, gerisini sen düşünme biz arkanızda oluruz dediler. Bugün geldiğimiz noktada ise ailesi sıfır ev al, düğünü kır düğünü yap yemekli ve içkili olsun, eşya alırsanız en kalitelisini al kızım herşeyin en iyisine layık birde altın isteriz diyorlar. Bana bunları baştan söylemediler. Destek oluruz bişeyi kafaya takma oğlum dediler. Annesi son zamanlarda sürekli kız arkadaşıma baskı uyguluyor. Kız arkadaşım annesine gidip sen bu çocuğa başta böyle dedin şimdi niye böyle diyorsun bu çocuk bunları nasıl yapsın diye hesap sormak yerine annem böyle diyor annem şöyle diyor derse ben nasıl sakin kalabilirim. Banada hak ver

Yorumla
    • YarabantlıRakıŞisesi
      YarabantlıRakıŞisesi
      +1 yıl

Hak veriyorum da sen öfkeyle kalkıp zararla oturmuşsun. O yanlış yaptı diye sen de yapma. Madem bunları biliyor gidip annesi ile kendisi konuşsun ama sen ellerine bir koz verme. Gidip annesine derse bana böyle böyle dedi, kıza der "ben sana demiştim" daha çok işler.

Yorumla
    • Hasstr56
      Hasstr56
      +1 yıl

@Salladünyayıı oh oh maşallah hiç dusunmuyolarmı acaba bu çocuğun bunlara gücü yetmiyo borç harç olduğu zaman nasıl odicek kızım ne yicek ne içecek nasıl gecinecekler. Her konuda sen haklısın dostum böyle insanlara cins oluyorum

Yorumla
  • Curiosus
    Curiosus Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Sen haklısın kesinlikle. Kız annesinin dolduruşuna gelmiş sana patlamış. Ayrıca kızın fikrine de katılmıyorum. Evet evlenirken normal şartlarda erkek tarafının yükü daha ağır olur ama benim çevremde de erkek tarafının durumu olmayıp çoğu şeyi kız tarafının karşıladığı tanıdıklarım oldu. Yani iki kişi birbirini gerçekten seviyorsa bu yapılabilir. Tabi annesi zengin damat bulma peşinde değilse. ;)

2
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim gerçekten allah senin gibi insanların sayısını arttırsın. İşte objektif bakış açısı budur. Türkiye de kız aileleri nedense sorumluluğu erkeğe veriyor. Erkek düğün yapsın, erkek şu kadar altın taksın, erkek ev alsın, eşya alsın. Ama bunları nasıl yapacak diye düşünen yok. Annesi iyi niyetli olsa kızını doldurmak yerine bana gelir söyler. Oğlum siz evlenin, bende senin annenim der. Sende benim oğlumsun o kızımsa der. Biz arkanızdayız der. Ama yok herşeyi ben yapıcam.

Yorumla
    • Curiosus
      Curiosus
      +1 yıl

Şöyle de bir gerçek var bu ülkede hiçbir şey iyiye gitmiyor hep daha kötüye. O yüzden aileden de desteğin yoksa ve asgari ücretle çalışmaya devam edersen bugünün şartlarında yapamadığını bundan beş sene sonra da yapamayacaksın. O yüzden ya kız tarafının madem durumu daha iyiymiş onların destek olması lazım ya da o kızı bırakıp bu konuları daha sorun etmeyecek el birlikte daha az şeyle orta yolu bulabilecek bir kız bulmalısın kendine.

Yorumla
    • sewen
      sewen
      +1 yıl

Seni gercekten tebrik ediyorum. Mesele burada niyetler, zihniyetler. Anne ve kizi artniyetli cok acik. Dese ki masrafa girmeden yapalim, ama eminim altini dugunu herseyini de isterler. Adam soygun mu yapsin? Durumunu basindan beri biliyodun baslamasaydin.

Yorumla
    • Curiosus
      Curiosus
      +1 yıl

@sewen Ee yani belli ki dört yıl önce de asgari ücretle çalışıyordu, dört yıl önce de ailesinin durumu yoktu. Başından belliymiş. Ayrıca sadece kızın ailesinin desteği değil kız da çalışıp yapsın bir şeyler. Ya bir de cidden o kadar büyütülecek bir şey değil ya. Zaten aileden bir ev falan kalmadığına göre bu durumda ev alacak haliniz yok evler uçmuş gitmiş. Kiraya çıkacaksınız sadece evin içini döşeyeceksiniz. Onu da normal şartlarda da zaten kız ve erkek tarafı eşit derecede yapıyor. Düğün altın vs de istemesin bi zahmet. Ayrıca bu ekonomik şartlarda artık ben pek kimseden öyle eskisi gibi gösterişli düğünler göremiyorum çoğu kişi nikahla evleniyor artık.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Keşke senin gibi düşünse herkes. Senden çok iyi kaynana olur ha ileride 😂

Yorumla
  • Bizamaninmeleki
    Bizamaninmeleki Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Haklıyken haksız konuma düşmüşsün son söylediklerin yüzünden. Tamam maddi durum şu an çok zor ama 4 yıldır çalışan ve sevdiği olan biri de bunun bir gün geleceğini bilip ona göre birikim yapmalıydı. Her ay kenara bin TL koysan (4 yıl önce asgari ücret düşüktü ama o zaman da altın vs alınıp koyabilirdin) şimdiye 50 bin TL kenarda para olur onunla da sevgilinin istediği standartta olmasa da ailelerin vs desteği en kötü ihtimal kredi çekerek düğünü yapardınız. Benim anladığım sevgilin seni çok seviyor ve hayatının her anını seninle yaşamak için sabırsızlanıyorken sen ona 'annen zengin koca bulsun seni istemiyorum' demiş oluyorsun. Çok gurur kırıcı lafların var böyle fevri konuşmaya devam edersen 4 yılınız ziyan olur. Benden sana tavsiye. 🌸

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben annesine ilişkinin başında benim işim bu, maaşım bu, ailemin durumu bu, gelecekte yapabileceklerim bunlar diye belirttim dürüstce. Annesi ise sorun değil, sende benim bir oğlumsun, kızım mutlu olsun ben sizin arkanızda olup her konuda destek olurum dedi. 4 sene boyunca sorun etmeyen insan sonrasında saçmalamaya başladı. Kızım kirada oturmasın, sıfır ev alın diyor. Ev fiyatları malum. Düğün isterim ama içkili ve yemekli kır düğünü olsun diyor, böyle bir düğünün fiyatı belli. Altın isterim diyor, altın fiyatlarını yazmaya gerek yok. Peki ben tek başıma bütün bunları nasıl karşılarım? 2 tane petrol ofisleri, 3 tane marketleri var. Kızı evlenecek sonuçta, durumlarıda iyi. Destek olabilirler kızlarının mutluluğu için. Benim elimden bir şey gelmiyor gelse zaten yaparım.

Yorumla
    • Bizamaninmeleki
      Bizamaninmeleki
      +1 yıl

O zaman sen erkek gibi çık annesinin karşısına konuş tekrar bakın ben böyle düşünüyorum de, ortada ciddi bir adım yok zaten isteme vs olduktan sonra aileler kendi aralarında konuşur böyle maddi konuları ne isteniyor ne yapılabilir ama siz bu şekilde ilerlerseniz aileler arasında da anlaşmazlık olur evlenseniz bile mutlu olamazsınız. Biraz sakin ve mantıklı hareket etmeye çalışın, iki tarafında gönlü varsa orta yol bir şekilde bulunur. Böyle anlık meselelerde olan kalp kırıklıkları edilen laflar uzun süre unutulmuyor maalesef.

Yorumla
  • İnce_Memed
    İnce_Memed Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 33%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.

4 yıl az bir zaman değil, kimse o kadar zaman geçirdiği için, İlk cümlesinde sen beni kullanıyormusun diyemez öyle bir hakkı yok bir kere bu güvenmediğinin göstergesi ikincisi de yalnış yakışıksız cümleler... sen durumunu açıkça ifade etmişsin ciddi bir ilişkin varsa ortak halledilir, maddiyat bazı şeylerin önüne geçerse orada ciddi bir ilişkiden çıkıyor her şey sonra iş birbirini suçlamaya döner.. kızın senin durumunu anlamasıni beklerdim ama dış etkenler fazlasıyla müdahil olmuş açık net.. hayırlısı olsun kardeşim..

0
    0 Yorumla
  • mutsuztospik
    mutsuztospik Takip Et
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Kız evlenmek istedigi icin hakli olarak nu soruyu sormus ama burada elin oglu muhabbeti agir olmus ve sacma olmus. Sen gayet mantikli bir sekilde kendini aciklamissin ama sondaki biraz kaba olmus sanki

1
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ya onu sinirden söyledim. O kadar sinir oldum ki bana seni ailem elin oğlu olarak görüyor demesine. Çok kırıldım yani

Yorumla
    • mutsuztospik
      mutsuztospik
      +1 yıl

Ikinizinde hakli ve haksiz taraflari var ama kiz biraz gerikafali sanirim tüm masrafi sana yikmak istiyor gibi ve ailesinin gazina cok gelecekmiş gibi duruyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bugün ailesinin lafıyla ilişkiyi bitiren, yarın ailesinin lafıyla boşanır. Annesi şey diyemez mi? O benim kızımsa sende benim oğlumsun. Ben sizin mutluluğunuzu istiyorum. Siz evlenin, ben sizin arkanızdayım diyemez mi? Ama herşeyi benden bekliyor o kadın. Bütün kaynanalar mı böyle ya

Yorumla
    • mutsuztospik
      mutsuztospik
      +1 yıl

5 elin 5 parmagida bir değildir illaki farkli olanlar da vardır. Peki barismayi düşünüyor musun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Biz 4 senedir en fazla 2 saat küs kalabildik barışırız da işte annesinin beni el oğlu olarak görüyor olması kırdı beni

Yorumla
    • mutsuztospik
      mutsuztospik
      +1 yıl

Belki annesi söylememistir o söylemiştir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yok ya o konularda kız arkadaşım yalan söylemez ne yazdıysa odur. Annesi o yapıda birisi zaten. Ne diyim bilmiyorum. Herşeyin hayırlısı olsun

Yorumla
    • mutsuztospik
      mutsuztospik
      +1 yıl

Hakkinda hayirlisi bakalim. eger oda evlilik istiyorsa bunun tek kisinin emegiyle olmayacağını evliligin iki kisiyle olacağını iki tarafinda elini tasin altina koyması gerektigini söylemelisin. Çünkü bu ekonomik sartlarda mümkün değil tek kisinin ustlenmesi

Yorumla
  • Legalpainn
    Legalpainn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

"Annene söyle sana koca bulsun" lafından sonra kesinlikle kız haklı. Seven bir erkek, böyle bir kelimeyi söyleyemez sevdiği kadına. Asgari ücret diye sonsuzadek evlenmeyeceksin o zaman. İlla lüks şeyler olması gerekmiyor, sen teklif bile etmemişsin anlaşılan.

1
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben annesine ilişkinin başında benim işim bu, maaşım bu, ailemin durumu bu, gelecekte yapabileceklerim bunlar diye belirttim dürüstce. Annesi ise sorun değil, sende benim bir oğlumsun, kızım mutlu olsun ben sizin arkanızda olup her konuda destek olurum dedi. 4 sene boyunca sorun etmeyen insan sonrasında saçmalamaya başladı. Kızım kirada oturmasın, sıfır ev alın diyor. Ev fiyatları malum. Düğün isterim ama içkili ve yemekli kır düğünü olsun diyor, böyle bir düğünün fiyatı belli. Altın isterim diyor, altın fiyatlarını yazmaya gerek yok. Peki ben tek başıma bütün bunları nasıl karşılarım? 2 tane petrol ofisleri, 3 tane marketleri var. Kızı evlenecek sonuçta, durumlarıda iyi. Destek olabilirler kızlarının mutluluğu için. Benim elimden bir şey gelmiyor gelse zaten yaparım.

Yorumla
    • Kkimbilir
      Kkimbilir
      +1 yıl

Yani yanlış anlama ama kızda da var kanka kız seni biliyor annesine diyemez mi anne bunlara gerek diye ama demiyorsa kızı da sorgula derim annesini durdurabilir sonuçta ve haklısın sonuna kadar bu devirde bunları karşılamak çok çok zor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

@Kkimbilir gidip annesine bu isteklerini bu adam nasıl yapsın demek yerine annem şunu dedi, annem bunu dedi diyor. Benim öfkem buna yoksa ben kimseyi kıran biri değilim. Düşün o kadar sinirlendim ki o cümleleri söyledim mesajda

Yorumla
    • Legalpainn
      Legalpainn
      +1 yıl

O zaman yapabileceklerini yap ve kızı istediğini göster. Buna rağmen kabul etmiyor ve ekstra talepte bulunuyorlarsa" tamam "diyip çekip gideceksin olay budur.

Yorumla
    • Legalpainn
      Legalpainn
      +1 yıl

Kanka ben her şey yapılsın demiyorum zaten. Evlilik bile teklif etmemiş. Cidddiyete dair hiçbir adım atmamış. Seven insan beraber olmak için elinden geleni yapar ve bu kelimeleri sevdiğine kadına edemez ya.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İnan o kadar kötüyüm ki bu aralar. İş stresi, ailevi sorunlar, kız arkadaşımın ailesi derken çok bunaldım artık bunalıma soktular beni. Yazdıklarım hoş değil bunun için özür diledim zaten sonrasında ama banada hak ver ya. Bi kardeşin abin olarak gör beni. Öyle empati yap

Yorumla
    • Legalpainn
      Legalpainn
      +1 yıl

Tamam anlıyorum. En azından sen de düşün tekrar. Gerçekten istiyorsan sen de sonunda beraber olmak istersin. İstiyorsan yapabileceklerini tekrar söyle ve artık noktayı koy. O da istiyorsa, bazı şeylerden fedakarlık yapar ve olur. Olmuyorsa uzatmayın. 4 sene geçmiş artık. Ne ücret durumu değişecek ne de başka bir şey. Ona göre devam et ve oyalıyor gibi gözükme. Senin de zamanın çalınıyor sonuçta.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Annesinin isteklerini yerine getirmem için 5 trilyon lazım.
      Sıfır daire istiyor.
      Altın istiyor bir dünya.
      Eşyaların hepsi 1. Sınıf olsun diyor.
      Düğün yemekli ve içkili olsun diyor.
      Ben kız arkadaşıma ayrılalım dedim, ayrılıktan bahsetme bir daha diyor. Benim verebilecek bir şeyim yok. Seven bir kadın sevdiği ile ahırda yine yaşar. Ailesinin müdahale etme hakkı yok. Param varda yapmıyorsam haklılar ama yoktan var edemem ben. O Allaha Mahsus bişey. Bu saatten sonra kendileri bilir. Hesaplarına gelmiyor ise ayrılırız herkes kendi yoluna gider. Sevgi de bir yere kadar benim için

Yorumla
    • Legalpainn
      Legalpainn
      +1 yıl

Sevse de kimse ahırda falan yaşamaz. Geçinmek önemli özellikle de bu devirde. Geçim derdine düştükten sonra ağızda tat falan kalmaz. Sadece asgari yetmez ve ikiniz de çalışırsınız. Diğer istedikleri şeyler ağır. Yapılması biraz zor şeyler açıkçası. Dediğin gibi devam et. Kaç yıllık ilişkiler bitiyor sonuçta.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yok ahırda zaten yaşanmaz o lafın gelişi. Orada demek istediğim sevdikten sonra her şartta yaşarsın. Mücadele verir daha iyi şartlara geçersin. Kız arkadaşım çalışmıyor. Babasının 2 petrol ofisi, 3 ayrı marketi var. Çok iyi durumları çalışmaya gerek duymuyor. Başım dönmeye başladı artık şu siteden biraz çıkayım ben 😂

Yorumla
  • Aysee2001
    Aysee2001 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Kusura bakma da kız haklı 4 senedir aklın neredeydi? 4 senedir hiç mi birikim yapamadın? ciddi düşünseydin zaten az çok bir şeyler yapardın diye düşünüyorum. Zaten kızın ailesine benim erkek arkadaşımın durumu yok yardım eder misiniz demesi senin ailesinin gözünde bitmiş olması demek. Ben kızın yerinde olsaydım sana yol verirdim. 4 sene asla kısa bir süre değil , istenilseydi yapılırdı her şey.

1
    12 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

😄Geçmiş olsun

Yorumla
    • Aysee2001
      Aysee2001
      +1 yıl

Sana geçmiş olsun kanka benlik bir şey yok😅

Yorumla
    • met96
      met96
      +1 yıl

Niye erkek mecbur mu kadına altın almaya düğün yapmaya

Yorumla
    • Aysee2001
      Aysee2001
      +1 yıl

@met96 mecbur evet kız alıyor sonuçta neyin kafasındasınız?

Yorumla
    • met96
      met96
      +1 yıl

Nereye kız alıyor eskidenmiş kız almak şu an evlenen erkek ayrı eve çıkıyor annesine babasına hizmet etsin diye evlenmiyor eskiden kız almak varmış adam evlenir karısını aile evine getirirmiş şu an öyle mi kız ve erkek ikiside aile evinden kopuyor yuva kuruyor sen neyin kafasını yaşıyorsun kız almak mı kaldı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

@met96 Dostum mevlana demiş ki. 40 Alimi yendim, bir cahili yenemedim. Geçmiş olsun dileklerini ilet ve kendi haline bırak böylelerini. Bunlar her zaman ben haklıyım kafasında insanlar. Beyinleri var ama içi boş. Parmaklarına yazık, muhatap olma. He de geç. 😄

Yorumla
    • met96
      met96
      +1 yıl

Ya cidden çok saçma erkek de kızda aile evinden çıkıp yeni hayat kuruyor ama bu çıkıp kız alıyorsun diyo iyi madem kız aldık gelsin anamla babamla yaşasın anama babama hizmet etsin bana hizmet etsin eskiden böyle olduğu için kız almak derlermiş şimdi bu şartlarda yaşamayan kızlar kız alıyorsun kolay mı al altını yap düğünü demesi komik gerçekten

Yorumla
    • Aysee2001
      Aysee2001
      +1 yıl

@salladunyayii sen bana laf yetiştirecegine 4 yıllık ilişkin aklını kullanmadigin için bittiğine üzül

Yorumla
    • met96
      met96
      +1 yıl

Anlatsana tam olarak nasıl erkek kız almış oluyor bizde bilelim?

Yorumla
    • Aysee2001
      Aysee2001
      +1 yıl

@met96 bak Akıl var mantık var 1 yıl 2 yıl 3 yıl değil tam 4 yıl çıkmışlar Yani bu 4 yılda istenilseydi o kadar büyük paralar biriktirilirdi ki

Yorumla
    • met96
      met96
      +1 yıl

Kadında erkek de birlikte biriktirmeli devir değişti artık erkek kız alıyor diye bir şey kalmadı masraflar yarı yarıya ödenmeli çünkü iki insan birlikte hayat kuruyor her şey ortak ve yarı yarıya olmalı tek tarafa masrafları yıkmak bencilliktir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İlişkim bitmedi ki, kavga ettik dedim ayrıldık demedim. Ayrıca amacım sana laf sokmak değil. Saçmalıyorsun çünkü. Yaşına baktım daha 21 yaşındasın ergenlikten yeni yeni çıkıyorsun yaşına veriyorum. Büyüme küçüğüm, hayat senide harcar

Yorumla
  • Gamzekrt
    Gamzekrt Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 50%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Bir yandan kız haklı ama haksız yönü de var tabiki. Erkeğin durumunu bilipte, elinde olmadığını biliyor ama hala yokuşa sürüyor. O da gerçekten seni sevse maddi açıdan sıkıntı çıkarmazdı bunun lafını da yapmazdı. (bu konuşmanın devamını çok merak ediyorum 🤭 acaba sonuç ne oldu).

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Konuşmanın devamı olmadı, sahilde oturuyoruz şu an kola çekirdek aldık 😂

Yorumla
  • Birkirikkalphikayesi
    Birkirikkalphikayesi Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Annesi bilmiyor galiba şartları bi çıksın dolaşsın.. kızını dolduruşa getireceğine adam akıllı alsın fikrini söylesin o da seninle konussun.. ikinizinde üslubu kötü bide evlenmeyi dusunuyorsunhz iki mesajda anlasamamissinix sende bir zorluk çıktı diye sevdiğin kızı sözde seviyorsun ya elalemin adami alsın diyip kız kardeşi varsa kendine istiyorsun yani diyecek bir şey yok..

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen elin oğlusun, ailem destek olmaz denilmesi benim zoruma gittiği için öyle bir tepki verdim.
      Kız arkadaşımın son mesajında ne oluyor ya sakin ol derken ki şaşkınlığı benim nornalde asla uslubunu bozmayan bir insan olmam.
      Bir anne kızının mutluluğunu istiyorsa, maddi durumuda iyiyse destek olabilir.
      Annesi olacak insan bana gelip daha önce ben düğünü yemekli ve içkili isterim, kızımın kirada oturmasını istemem, ev almanı isterim. Altın isterim, bilmem ne isterim dedi.
      4 sene önce biz bu ilişkiye başlarken aile yapımı, aylık kazancımı vs hem kız arkadaşım ile hem ailesi ile paylaştım.
      4 sene sorun yoktu da şimdi mi sıkıntı oldu onlar için.
      Düğünü erkek yapsın, hemde lüks olsun. Evi erkek alsın. Altınları erkek alsın. Eşyaları erkek alsın. Böyle saçmalık olabilir mi? Ben tepki gösterdiğim için belki hatalı görünüyorum ama birde bunun arka planı var. Çok doluyum kusura bakma

• Birkirikkalphikayesi
      Birkirikkalphikayesi
      +1 yıl

Hayır annesinin amacını anladim biz bi şey yapmayalım hep erkek alsın etsin anladim onu ama sondaki tepki kötü yani daha başka bi deyişle diyebilirdin bence

• AgresifKızıl
    AgresifKızıl Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Kızınn ben kızım ailem bana neden yardım etsin demesi çok yanlış erkeğinde Türkiye şartları belli asgeri ucret alıyorum diyipte evlilige adım atmaması çok tuhaf yani Tuhrkiye şartları hep böyle olacak adım atmamayı buna bağlıyorsanız neden 4 yıldır birliktesiniz ben neden adım atmıyoruz dediğimde karşımdaki kişi şartlar belli deseee madem evlenmeyeceğiz bi 4 yıl daha seni bekleyemem kusura bakma derim yani..

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen kendi ilişkinde benzer bir durum yaşadığın zaman ayrılabilirsin o senin en doğal hakkın. Aynı şekilde kız arkadaşım da benden ayrılabilir. Bunu defalarca söyledim. Mutlu olacaksa eğer, ayrılsın
      Hiç bir şey senin sandığın gibi değil. Asgari ücret almak elbette bahane değil ama annesi olacak şahıs ben düğünü yemekli ve içkili isterim, kır düğünü olsun diyor. Kızımım kirada oturmasını istemem, ev satın al diyor. Altın isterim diyor. Eşyaları kaliteli olsun isterim diyor. Ben 4 sene önce annesiyle tanışırken yaptığım işi, aldığım maaşı, gelecekte neler sunabileceğimi, imkanlarımı peşin peşin anlattım. Sorun yok biz arkandayız dedi. Yeter ki kızım mutlu olsun dedi. 4 sene boyunca eyvallah diyen anne şimdi çıkıp benden düğün isterim lüks olsun, ev isterim sıfır daire olsun, altın isterim, eşyalar 1. Sınıf olsun isterim derse ben tepki gösteririm. Burada ayrılması gereken kişi senin sandığın gibi karşı taraf değil, benim. Kusura bakma yani.

Yorumla
  • FakDıSistım
    FakDıSistım Takip Et
    +1 yıl

Az bile demişsin. Ben kızım ailem bana destek olmaz ne demek çocuğu değil misin sen? Çocuğunun mutluluğunu istiyorsan, evlenmesini istiyorsan destek olacaksın çocuğa. Evler milyon lira olmuş en dandik araba 200 bin tl olmuş, en basit düğün 100 bin tl, bi ev dizmek istesen 150 bin tl. Milletin fiyatlardan haberi yok herhalde anlamıyorum valla ben.

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ailesinin 2 tane petrol ofisi var, marketleri var. Ama maddi açıdan destek olmuyorlar benden bekliyorlar herşeyi.

Yorumla
    • FakDıSistım
      FakDıSistım
      +1 yıl

Saçmalık resmen madem yaptın destek çıkacaksın elin çocuğu mu bu?

Yorumla
    • FakDıSistım
      FakDıSistım
      +1 yıl

Senin kız arkadaşının da tutumu çok saçma her şeyi erkek halletsin oldu canım sen ne yapacaksın afedersin bacak aranı açmak dışında?

Yorumla
  • Trilogy588
    Trilogy588 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 97%
    +1 yıl

4 yıldır sevgilisin senin hayatını biliyor başkaları söylüyor diye konuşuyor. evlenmek istiyorsa onun ailesi de yardım edebilir niye erkeğe yükleniyorlar bu kadar. turkiyenin şu anki ekonomisi çok kötü bunu bilmiyorlarmi. sevgilin çalışıyorsa evlenmenize mani yok bence. Seven insan iki kanepe alır evlenir. ben yaşadım bunu ve çok mutluyduk

0
    0 Yorumla
  • İrşii
    İrşii Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

İkiniz de haksızsınız. Sen dinlemeden sana olan sevgisini evlilik teklifi gelmemesi üzerinden haksızsın, önce ağzını arayıp sebebini az çok anlayabilirmişsin. O da son kurduğu cümlelerle haksız. Annene, kardeşi varsa onu da bana yapsın filan hoş şeyler değil.

0
    0 Yorumla
  • ProfDiceksiniz
    ProfDiceksiniz Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Bak brom,

Kızın/kız tarafının haksız olduğu taraflar, senin durumunu bile bile bunları istemesi, annesinin dolduruşuna gelmesi, ayrıca maddiyat konusunda sana destek olurum diyen annenin değişmesi ve değiştiği halde kızın ısrarları

Senin haksız olduğun taraflar, mesajlardan anladığım kadarıyla sadece üslubun ve söylediklerin.

0
    0 Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı.

Sende haklısın o da. Sinirlendiğin için son cümlelerin kırıcı olabilir ama sana anlayış göstermeli. ben onların oğlu değilim kızıyım neden para versin vs diye düşünüyorsa evleneceği kişiye de karışma hakkı olmasın bir zahmet. Gerçekten türkiye şartlarında evlenmek çok zor.

0
    0 Yorumla
  • Drakula3584
    Drakula3584 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.

Kardeşim ilişki de sevgililik uzayınca ilişki çatırdamaya başlıyor ben bunu yaşadım ve sonunda da ayrıldık bazı kızların aile tarafı ya fazla yüksekten uçuyor ya da kız kişisi antin kuntin sebeplerle kavga çıkarmaya ayrılmaya çalışıyor. Bunu bilen biri neden bu zamana kadar sevgili olmuş diye sorarım ben bazıları birileri gibi zengin gelmiyor dünyaya kimisi ailesiz büyüyor ne anne tanımışlığı var ne de baba kimisi de parçalanmış şekil de büyüyor ya da eksik büyüyor.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok haklısın hocam. Artık yapacak bir şey yok. Benim aile yapım belli, aldığım maaş belli. Benim elimden bir şey gelse başım gözüm üstüne. İşlerine gelmiyorsa varlıklı bir ailenin oğlunu bulsunlar. Bende isterdim bir genç olarak iyi şartlarda olmak ama bu yönetim bize bunu layık görüyor

Yorumla
  • Sükût_uHayâl
    Sükût_uHayâl Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

Kiz annesinin ağzıyla sana hesap sorduğu için haksız. Sen de öfkeni kontrol edemeyip, hoş cümleler kurmadığın için haksızsın. 4 yilda bir çaban oldu mu evlilik için ya da herhangi bir yatırım falan. Belki bunları görmedikleri içindir bu düşünceleri.

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Birikim yaptım, 60 bin TL biriktirdim. Ailesi de biz destek oluruz dedi hep sende bizim oğlumuzsun dediler. Bişeyi kafana takma dediler. Şimdide 0 daire al, düğün yemek ve içkili olsun, şu kadar altın isteriz demeye başladılar. Ben Türkiye şartlarında bu istekleri yerine getiremem. Düne kadar arkanızdayız, sade nikah olsada olur diyen aile bugün benden dünya kadar şey istiyor. O istekleri yerine getirmem için 5 trilyon para lazım bana. Bendede o kadar para yok. Olsaydı Türkiye de yaşamazdım zaten.

Yorumla
    • Sükût_uHayâl
      Sükût_uHayâl
      +1 yıl

Anladim. Haklısın bir yerde de kendince onlar da haklı olabilir. Oturup sakince konuşup orta yolu bulabilirsiniz, abartilacak bir durum yok. Neticede herkes imkanına göre hareket etmek zorunda..

Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

ikinizde birbirinizin beteri şekilde tepkiler vermişsiniz
    birincisi o kız annesini dinlememeli
    ikincisi senin tepkilerin ne? ne biçim konuşmalar bunlar
    peki kaç sene daha beklemeli kız seni?

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bekle diyen mi var? Kapı orada, gidebilir. Bunu kendisine de sürekli diyorum.

Yorumla
  • Kalamamarkadas_
    Kalamamarkadas_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Bi yönden haklısın ama kızda senin ciddi olmadığını düşünerek bunu yazmış, ona sakin bir şekilde şu an durumum yok durumum olunca zaten evleneceğiz yazsaydın işleri bu kadar büyütmezdin şimdi olacağı varsada kız arkadaşın istemez

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Noluyor sakin ol yazmış son mesajında. Sonrasında beni arayıp yanlış anladın beni, sakince konuşalım dedi ve konuştuk. İstememe gibi bir durum yok yani ortada. Burada istememesi gereken biri varsa oda benim. Ben annesine ilişkinin başında benim işim bu, maaşım bu, ailemin durumu bu, gelecekte yapabileceklerim bunlar diye belirttim dürüstce. Annesi ise sorun değil, sende benim bir oğlumsun, kızım mutlu olsun ben sizin arkanızda olup her konuda destek olurum dedi. 4 sene boyunca sorun etmeyen insan sonrasında saçmalamaya başladı. Kızım kirada oturmasın, sıfır ev alın diyor. Ev fiyatları malum. Düğün isterim ama içkili ve yemekli kır düğünü olsun diyor, böyle bir düğünün fiyatı belli. Altın isterim diyor, altın fiyatlarını yazmaya gerek yok. Peki ben tek başıma bütün bunları nasıl karşılarım? 2 tane petrol ofisleri, 3 tane marketleri var. Kızı evlenecek sonuçta, durumlarıda iyi. Destek olabilirler kızlarının mutluluğu için. Benim elimden bir şey gelmiyor gelse zaten yaparım.

Yorumla
    • Kalamamarkadas_
      Kalamamarkadas_
      +1 yıl

Doğru söylüyorsun eğer kız tarafının durumu bu kadar iyiyse onlar kızlarına destek olabilirler yani sen haklısın şu an daha net oldu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim kardeşim. 🥰

Yorumla
  • sewen
    sewen Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 44%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,1b cevap paylaştı.

Bunu soyleyen adama helal olsun cok guzel konusmus. Sakin geri adim atma. Hem evlenelim de hemde sen yukumlulukten kacin. Hadi desen ki dugunsuz altinsiz nikahla evlenelim, ona da olmaz derler. O zaman geriye sadece soygun yapmak kaliyor.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anlamıyorum banka filan mı soyayım abi. Türkiye şartlarında ben ne yapayım. Annesi destek olmak yerine kızı dolduruyor. Allahtan korkusu olsa düşünür ya. Der ki bu çocuk zengin değil, ailesi de değil. Benim durumum iyi. Nihayetinde kızım evlenecek. Ben destek olayım bunlara der. Ama anca kızı dolduruyor

Yorumla
  • Tugbarabia
    Tugbarabia Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Kız olunca aile destek olamıyormuş yani? Asgari ücretle de evlenilir bence, yoksa bu gidişle bir ömür boyu beklersiniz. Bu evlenmemek için bir neden değil. Son cümlen için de bir tokatı hak ediyorsun açıkçası

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Son cümleyi yemin olsun sinirden dedim ve ilk defa kullandım. Elin oğlu muhabbeti saçma değil mi. Ne olurdu şimdi annesi beni arasa, ya da karşısına alsa. Dese ki, o benim kızımsa sende benim oğlumsun. Ben sizin mutlu olmanızı istiyorum. Siz evlenin, bende üstüme düşeni yaparım. Size destek olurum.. Şunları söylese ne olurdu. Evi yusuf alsın. Altınları yusuf alsın. Düğünü yusuf yapsın. Eşyaları Yusuf alsın. Ya nasıl alayım anasını satayım her şey uçmuş.

Yorumla
    • Tugbarabia
      Tugbarabia
      +1 yıl

Herşeyi senden bekliyorlarsa yolunuz açık olsun diyeceksin

Yorumla
  • _candan
    _candan Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenmek istiyor belli ki sende atarlanmışsın şahsen bana böyle yapan biriyle konuşmam uslup yanlış maaş konusunda haklı olabilirsin ama 4 sene gerçekten fazla. Hiç mi birikim yapamadınız kızda çalışıp biriktirsin

0
    6 Yorumla
    • _candan
      _candan
      +1 yıl

"Bacısını ben alırim."kız hala senle konuşuyorsa kendini şanslı say

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen çalışıyor musun bir yerde bilmiyorum ama Türkiye'de para nasıl biriktirilir verdikleri maaşla? Zaten 3 kuruş para veriyorlar. Ayrıca sen elin oğlusun demek yerine ailesi destek olabilir. Niyeti ciddi değil demiş annesi, kullanıyor seni demiş. Madem kızlarının evlenmesini istiyorlarsa destek olsunlar ne olacak zenginler yani sonuçta. Benim için değil kızları için yapsınlar. Son olarak da kendisi de benim gibi çalışıp birikim yapabilir. Evde oturduğun yerden sallamak kolay.

Yorumla
    • _candan
      _candan
      +1 yıl

Bende onu dedim şahsen evlenecek olsam ki düğün düşünmüyorum ev esyası vs derken baya maaliyetli biraz çalışır köşeye koyarım az maz ama eşim olacak kişiye destek olurum bunu demelisin ailesini sömürmek istiyor gibi gözükme. Ben çalışıyorum bana oturduğun yerden mi dedin bilemiyorum ama bu laflardan daha çok bilinçliyim iyi günler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sana demiyorum sana niye diyim. Konu kız arkadaşım olduğu için ona diyorum. İyi günler 😂

Yorumla
    • _candan
      _candan
      +1 yıl

Basta çalışıyor musun diyince ben alındim ksoxmwod

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hayır canım sana demedim herkes yanlış anlıyor beni bugün 😂

Yorumla
  • Oluştur
    Oluştur Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 74%
    +1 yıl

Evlilik meraklısı kadınlardan koşarak uzaklaşacaksın, temel felsefe.
    Derhal kıçına tekmeyi vur, kafan rahat olsun.
    Kendini mal statüsünde gören, evlenmeyince kullanıldığını düşünecek kadar aptal olan biriyle daha fazla vakit kaybetme.

1
    1 Yorumla
    • Etek_kontrol_
      Etek_kontrol_
      +1 yıl

Süresiz nafaka kalkmadığı sürece evlenmem ben çok doğru demişsin abi

Yorumla
  • Sarı_Papatyam_benim
    Sarı_Papatyam_benim Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 71%
    +1 yıl

sende çok ağır konuşmuşsun herşeyi kızın ailesi alcak diye bişi yok kız zaten çeyizini yapmıştır illaki eşyalardanda neyi almak istiyorsa onu alır tüm evi kızın ailesi dizmes sen erkeksin taksite bağlar alabilirsin

0
    0 Yorumla
  • MuscleKing_T
    MuscleKing_T Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 93%
    +1 yıl

Çevresindekileri gördükçe tribe girmiş bir kadın var karşında. Tabi 4 senelik de bir ilişki. Niyetin ciddi ise en azından bir yüzük ile niyetini belli etmelisin dostum. Evlenmek istemiyorsan da yol vermelisin ki herkes hayatını ona göre planlasın.

0
    0 Yorumla
  • Benchbas
    Benchbas Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Haklisin abi sonuna kadar asgari ücret ile 500 k nasıl verip ve borç ödiceksin hiç dusunmuyorlar erkektir yapar biraksinlar bu kafayi yardimda etmiyorlar hani kadın erkek eşitti bumu eşitlik

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Eşitlik sadece lafta kardeşim.

Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Masrafları yarı yarıya ödeyin en güzeli bu ama masrafların yarısını ödeyemem derse nikah yeterli bu devirde kızlara düğün yapmak altın almak saçma çok meraklıysa kendileri yapsın düğünü

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinliklee

Yorumla
  • karıkaa
    karıkaa Takip Et
    +1 yıl

Ahhshahs son cümleye bittim 😄 o da haklı ama dile getiriş şekli yanlış sen de haklısın keşke o da çalışsa sen de çalışsan da para biriktirip evlenseniz ama dediğin gibi annesi aklını bulandırmış

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu kaynanaların hepsi böyle işte. 4 senedir aslan oğlum aslan oğlum diyordu şimdide kızını kullanan biri oldum. Son cümleyi sinirden dedim bu arada 😂

Yorumla
    • karıkaa
      karıkaa
      +1 yıl

Fark ettim 😄 sakin olun bu işler nasip işi hem kullanmak çok kötü bir tabir birdaha konuşun bu konuyu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Parasını yemedim hiç. Cinsellik desen hiç yaşamadık öyle evlenmeden istemiyoruz. Ben nesini kullandım anlamadım. Biraz sakinleşelim konuşuruz 😊

Yorumla
  • dreamliner61
    dreamliner61 Takip Et
    Master Yaş: 43
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.

yani aslında çocuğun böyle parlamasına şaşırdım.
    normal bir şey söylemişsin ama çıkarımlar yapmış kendisi.
    kastettiği şey konusunda onu rahatlatmalısın ( annenin sana birini düşünmesi bulması iddiası hak.)

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Soruyu soran benim, o çocukta ben oluyorum hocam 😊

Yorumla
    • dreamliner61
      dreamliner61
      +1 yıl

pardon ya yorumlar karıştı sanırım.
      ben o mesajlardaki kimin neyi yazdığını karıştırmışım

Yorumla
  • _indigo_
    _indigo_ Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Sen haklısın kardeşim, asgari ücretle geçinmeyi kolay zannediyorlar.

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • _indigo_
      _indigo_
      +1 yıl

Abi sen baştan sona her cümlende haklısın, hiçbir cümlen için suçluluk hissetme. Zaten başta netçe açıklamışsın durumunu, dengesiz davranan onlar. Madem maddi durumları iyi, boşa esirgemesinler de evlenin. Neticede kendi kızlarının mutluluğu için harcayacaklar.

Yorumla
  • bafiabi
    bafiabi Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 91%
    +1 yıl

Helal olsun sağlam giydirmişsin. Bu desteklediğim tarafın...
    Çok ayıp özelinizi burada paylaşman. Bu eleştirdiğim tarafın...
    Haybeden gerçek üstü aşk izledin mi veya okudun mu
    Aynı sahne var

0
    0 Yorumla
  • Sıcakşarapicelimm
    Sıcakşarapicelimm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bazi kizlara ayar oluyorum adam tek basina evlenecek sanki. Elini tasin altina koymuyo bi de sen beni kullaniyosun muamelesi yapiyo ıy evlerden ırak.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allahına kurban olurum 😂

Yorumla
  • mekwkrwldmw
    mekwkrwldmw Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Evler zaten en kötü 1.000.000dan başlıyor. 4 senedir bir birikim yapmış olsan bile bir ev bile alamazsın bırak düğünü felan bu konuda haklısın. Hem düğünde sadece senin tarafın mı gelecek iki taraf da yardım etmeli yani evin kızı olması onların hiç yardım etmemesi anlamına gelmez. Ama sen de her şeyi biriktirip bi anda sevgiline her şeyi diyip kırmışsın. Bence sen ondan özür dile o da eğer ciddi evlilik düşünüyorsa aileler bir toplaşıp düğün planı yapsınlar seni de fazla zorlamasınlar altın vs.

0
    0 Yorumla
  • jazz-yapma
    jazz-yapma Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Hocam evlilik gerçekten çok zor bir iş. Allah yardımcın olsun. Evet, Türk toplumu evliliği gerçekten çok zorlaştırıyor ve erkek tarafına çok fazla yük olunuyor.

0
    0 Yorumla
  • MoRTeamRFB
    MoRTeamRFB Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 60%
    +1 yıl

Çocuk çok haklı evlilik evlilik diye tutturuyor bu kızlar. Şartlar ne zaman olgunlaşırsa o zaman evlenilir.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anlatamıyorum ki anasına.

Yorumla
    • MoRTeamRFB
      MoRTeamRFB
      +1 yıl

Kardeşim bir kız annesinin sözlerine karşı seni savunmayip her şey annemin istediği gibi olsun istiyorsa o kızdan uzak dur. Annesi makul biri değil anlaşılan. Ve sonuna kadar sana katılıyorum öyle bir damat istiyorsa kızına başka bir koca baksın. Haklısın sonuna kadar

Yorumla
  • Batukann
    Batukann Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 92%
    +1 yıl

Bence bu konuda masrafların yarı yarıya bölünmesi lazım kız tarafıymış erkek tarafıymış fark etmiyor söz konusu mutluluk

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu adet bi Türkiye de var. Düğünü erkek yapar altını erkek alır eşyaların çoğunu erkek alır evi erkek alır

Yorumla
    • Batukann
      Batukann
      +1 yıl

Bu yüzden saçma buluyorum ben hatta düğün yapmak bile istemiyorum aileler arasında bir şey olur biter neden boşa masrafa girelim ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bende öyle düşünüyorum ama kaynana adayı olacak şahıs kabul etmiyor. Dört dörtlük düğün istermiş yemekli. Biraz vicdan olsa düşünür bu çocuk nasıl yapsın diye

Yorumla
    • Batukann
      Batukann
      +1 yıl

Valla aileler karışamaz bu konuya bizim geleceğimiz söz konusu eşimle anlaştıktan sonra kimse karışamaz

Yorumla
  • Sugarbird
    Sugarbird Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Kız evlenmek istiyor sen durumundan dolayı evlenemem diyorsun o zaman sizin için yolu sonu gelmiş demek

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yolun sonuna geldik bacım

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Baştan sona kadar her bir kelimesinde haklısın kardeşim. Kesinlikle geri adım atma, bırak kaybeden o olsun. Allah hayırlısını versin hakkında.

1
    0 Yorumla
  • jojo27
    jojo27 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 81%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 614 cevap paylaştı.

Ne olursa olsun çoktan evlenmeliydiniz bahane değil asgari ücretle çalışmak herkesin cok geliri mi var ki?

0
    0 Yorumla
  • Elfffcnnn
    Elfffcnnn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Yani burada seven insan o cümleleri ne olursa olsun kulanmamalıydın.

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sinirle söyledim artık o kadar bıktım ki annesinden.

Yorumla
    • Elfffcnnn
      Elfffcnnn
      +1 yıl

Ama annesinden bıktım o bu sözleri haketmez. Gerçekten onu seviyor musun? Bilmem ama buradan bakınca kendi görüşüm böyle diyen birinin sevgisi ne kadar iyi olabilir ki.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben ilişkinin başında aldığım maaşı yaptığım işi hem kıza, hem annesine anlattım. Anne ve babası önemli olan kızımızın mutluluğu, gerisini sen düşünme biz arkanızda oluruz dediler. Bugün geldiğimiz noktada ise ailesi sıfır ev al, düğünü kır düğünü yap yemekli ve içkili olsun, eşya alırsanız en kalitelisini al kızım herşeyin en iyisine layık birde altın isteriz diyorlar. Bana bunları baştan söylemediler. Destek oluruz bişeyi kafaya takma oğlum dediler. Annesi son zamanlarda sürekli kız arkadaşıma baskı uyguluyor. Kız arkadaşım annesine gidip sen bu çocuğa başta böyle dedin şimdi niye böyle diyorsun bu çocuk bunları nasıl yapsın diye hesap sormak yerine annem böyle diyor annem şöyle diyor derse bende lafımı esirgemem kusura bakma.

Yorumla
    • Elfffcnnn
      Elfffcnnn
      +1 yıl

Ya seni ekonomik olarak baskı yapıyorlar doğru değil. Sen de deseydin tekrardan ben böyleyim. Seni seviyorum kazandığım , bütçem beli eğer işi yokuşa süreceksen ya da darlıyacaksan yapma kalbini kırmak istemiyorum deseydin. Sen elinden geleni yaptıktan sonra eğer hala böyle davranırsa da artık sizin bileceğiniz iş.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben söyledim zaten ayrılmayı aklından çıkar, senden vazgeçmem seni çok seviyorum diyor ama işte ailesinin istekleri var. Kaçırırım olmadı yapacak bişey yok 😂

Yorumla
    • Elfffcnnn
      Elfffcnnn
      +1 yıl

Sen bilirsin

Yorumla
  • Plüton9
    Plüton9 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

mesajlar harici haklısın, konuşmalar çok kaba
    ayrılık bile düşündürür

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Farketmiyor artık. Kendileri bilir. Ben 4 sene öncede böyleydim, şimdide böyleyim. Benim yaşantım bundan ibaret. Gitmek isteyen gider zorla tutacak halim yok

Yorumla
  • bayrakmerve27
    bayrakmerve27 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.

Bence kız haklı o kadar sene bekliyor bir beklenti içine girmesi doğal

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tamam gri pijamayı g0tüne çekip koltuğa uzanarak şuradan ev alalım, şurada düğün yapalım, bu kadar altın isterim demeyecek o zaman 😊

Yorumla
  • _BombacıMülayim_
    _BombacıMülayim_ Takip Et
    +1 yıl

Böyle bi kıza 5 dakka katlanmam. 4 yıl dile kolay iyimiş :d

0
    2 Yorumla
    • _BombacıMülayim_
      _BombacıMülayim_
      +1 yıl

Ama annesi doldurmuş belli yine de düşüncesi iyi değil kız erkek ayrımı mı kaldı mk

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Başkası olsa 40 defa ayrılmıştı

Yorumla
  • Ogzdr
    Ogzdr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

Kızda haklı sende haklısın değişik bir durum iki tarafta haklı 🤷🏻‍♂️

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Eyvallah kardeşim

Yorumla
  • umursamazbirkedy_
    umursamazbirkedy_ Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Aklına takılmış, onu üzmüş olabilir düşünceleri. Bu kadar kaba olmanız gereksiz bence.

0
    0 Yorumla
  • _AnaisWatterson_
    _AnaisWatterson_ Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl

Mesajlara ve görüşlere yazdıklarına baktım ve bence sen haklısın

0
    0 Yorumla
  • isimsizkralicee
    isimsizkralicee Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

İkiniz de haklısınız 🤦‍♀️

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İkimiz birden nasıl haklı oluyoruz 😂

Yorumla
    • isimsizkralicee
      isimsizkralicee
      +1 yıl

Buna bende anlam veremedim ama ikinizde haklısınız 😂 empati kurdum ikiniz içinde. İkiniz de haklı çıktınız. Ama bunun bir çözümü vardır sen şimdiden birikim yapmaya başla, kızın ailesinden katkı istemen anormal bir durum değil yardımcı olsunlar biraz. İlla düğün olacak değil ya sade bir nikah bile o kadar hoş oluyor ki. Bi de kıza karşı biraz ağır konuşmuşsun hani annen sana zengin koca bulmuş demen ağır olmuş özür de dile

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

😂 Biraz sakinleşelim sakince konuşuruz her zaman ki halimiz alıştım artık

Yorumla
    • isimsizkralicee
      isimsizkralicee
      +1 yıl

Bencede 😂 hakkınızdan hayırlısı neyse o olsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim allah razı olsun 👏🏼😊

Yorumla
    • isimsizkralicee
      isimsizkralicee
      +1 yıl

Rica ederim 😊

Yorumla
  • İdentityKa
    İdentityKa Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

4 yıldır hayatında olan bir insanın sana "beni kullanıyor musun?" tarzında bir kelam etmesi ve bunu düşünebiliyor olması zaten her şeyi bitirir..

0
    0 Yorumla
  • Kkimbilir
    Kkimbilir Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Gayet haklısın ben oğulları olsam yaparlardı ne ya kız erkek fakr eder mi aile yardım eder ayrıca anlayışlı olmak lazım bu devirde evlenmek kolay mı sanki

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
  • Forbiden06
    Forbiden06 Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Bu tur muhabbetlerin sonu ayrilikla bitio gelecek evlilik meselesi

0
    0 Yorumla
  • sadzany
    sadzany Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Yusuf'un tepkisini çok haklı buluyorum. Böyle biriyle ömür geçer mi bilemem ama ilişkide fedakarlığın önemini biliyorum.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim Yusuf ben oluyorum 😂

Yorumla
  • yayeterbe
    yayeterbe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Son yazdığından dolayı senin hatan. Sadece kendini anlat ve bırak o düşünsün. sinir yok hep sakin ve mantıklı.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sinirlenince patlıyorum hemen yapım böyle çocukken de aynıydım

Yorumla
    • yayeterbe
      yayeterbe
      +1 yıl

Kendini tutmayı öğrenmelisin. Çıldırsan da eğer o haklı olmak istiyorsan yapman gerek bu ne yazık ki

Yorumla
  • SaLVaDoR247
    SaLVaDoR247 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Elin oğlu kelimesini duyduktan sonra bassyadın engeli. Hem çirkinleşmemiş olurdun kanka ama haklı olan sensin boş ver.

0
    0 Yorumla
  • TheDeparture
    TheDeparture Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

kız haklı, ayrılın bence asgari ücretle milletin hayatını yakma.

0
    0 Yorumla
  • Ayzıiıttt
    Ayzıiıttt Takip Et
    Master Yaş: 108 , eic 32%
    +1 yıl

Üslubuna bakınca senin evet kız başka koca bulsun.

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ablamsın, yanlış anlama ama şu sitede senin görüşlerine baktığım zaman hep insanlara karşı bir öfken var. Daha doğrusu erkeklere karşı var. Lütfen yanlış anlama amacım kırmak değil. Ama sorduğum sorulara bu kaçıncı cevap verişin bilmiyorum. Eski hesabımdayken de bir kaç defa sorularıma cevap verdin. Bir tane elle tutulur güzel görüşünü görmedim. Bilmiyorum ne kazanıyorsun böyle davranarak ama hoş değil yaptığın. Yinede teşekkür ederim görüşün için, sağolasın.

Yorumla
    • Ayzıiıttt
      Ayzıiıttt
      +1 yıl

Güzel olana çiçek böcek demek ki güzel gelmiyorsunuz gözüme. Normal bir erkek git başka koca bulsun annen sana demez diyemez.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ablacığım ben ilişkinin başında herşeyi zaten anlattım. Ailesi de kafana takma, biz arkanızdayız dedi. Bugün ise ev al, kır düğünü yap, altın al diyorlar. Kız arkadaşım annesine tepki göstermeli. Başta böyle dedin, şimdi bunları diyorsun, bu çocuk bunları nasıl yapsın demeli. Gelip o bunu diyor, diğeri şunu diyor dememeli bana. Söylediğim şeyler hoş değil farkındayım ama anlık öfkeyle söyledim artık dayanamadım

Yorumla
    • Ayzıiıttt
      Ayzıiıttt
      +1 yıl

Sende haklısın ama birine git birini bul dersen senin için sonuçlar kötü olur. Yani şöyle düşünür bu nasıl bir geniş nasıl bu kadar değersizim onun gözünde gibi. Annesinin etkisi altınsa kalması normal. Çünkü Türkiye’de biliyorsun ki her işin içine giren anneler var.

Yorumla
  • enthusiasticpq
    enthusiasticpq Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 66%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.

Anneler ortalığı karıştırmak için var.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok seviyordum annesini ama artık nefret ediyorum

Yorumla
  • Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 4 yıldır birlikte olduğum sevgilimle kavga ettik! Sizce kim haklı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

2 senedir beraber olduğum sevgilim ile kavga ettik! Sizce kim haklı arkadaşlar? 6 cevap verildi
Sevgilimle kavga ettik, sizce kim haklı? 15 cevap verildi
Sevgilimle kavga ettik kim haklı sizce ne yapmalıyım? 9 cevap verildi
Sevgilimle kavga ettik kim haklı sizce bu durumda ? 4 cevap verildi
Sevgilimle kavga ettik? kim haklı? ? 5 cevap verildi
Sevgilimle kavga ettik sizce kim haklı? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaban mersini özü sever misiniz?
  • Deveye ayran iç demişler kırk çadır devirmiş niye nolmuş? içeceksin ayranı, öpeceksin arabı... demişlermi ne?
  • Risk almayı sevenlerden misiniz?
  • Yapmaktan en zevk aldığın şey ne?
  • Bezelye pilav ikilisini seviyor musunuz bezelye de et mi tavuk mu olmalı?
  • Yalnız mısın Sevgilin yanında mı?
  • şu an kimler denizde olmak istiyor?
  • Dondurma yemeden durabilen var mı, siz kaç gün dayana biliyorsunuz?
  • Hangi yemekler limonsuz olmaz?
  • Genelde yaşınıza uygun mu davranırsınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨