Valla en sevdiğim bir şey diyemem Çoğunu unuttum Ama şu an bir film ile karşılaşmıştım efsane idi V For Vandetta buna benzer bir şey yazılıyor En sevmediğimi bilmiyom
şu an bulamadım ama daha doğrusu şöyle anlatayım Bir kadın var mikrofonun başında Işte oradan okunuyor Ses geliyor filan Nomralde bir nevi tanrısal müzik ya Bunu bir kadın okuyunca Değişik hissettirmisti
Müzik ordular tarafından gaza getirmek için kullanılmış Ya da karşı tarafı korkutmak için Bu ilk defa olmuyor Müziğin yaptığı çağrışım çeşitli duygular tetikleyebilir Ama günümüzde işe eski ve yeni bir çok türlü türlü müzik dinleyebilirsin Lobi muhabbetini abartmanın cok da anlamı olduğunu düşünmüyorum Akım çıkıyor Insnalar uyuyor Donem dönem değişiyor He zamanla müzik ritmi aynı olmaya başlamış Işte bu yüzden Insnalar eskileri dinliyor Kimse seni engellemez Isteyen istediğini yapar
Sadece kitaplar değil mantık kavramını bilip Neden sonuç ilişkisi kuracaksın Örnek ; ne kadar severse sevsin ister anan ister baban ister seni göklere çıkaran sevgilin Dedikodu ediyorsa senin de dedikodu edicek Kusurlarını söyleyecek millete Belki sırlarını dahi satacak Bir şeyi analiz ederken asıl sebebine inmeye çalışacaksın sürekli gözlem yapicak ve araştıracaksın duygusal düşünmeyeceksin Basit ve mantıklı düşünmeli Sherlock holmes i oneriyorum Evet sherlock insanlardan daha hızlı düşünür Ama aslında Basit ve mantıklı düşünür Kitapta tek abartı deha olan sherlockun hızlı düşünmesi ki bunu bir deha yapabilir Ve tabi bazi hikayeler gerçek hayatta olması zor olsada imkansız gibi gelmiyor Insanları sürekli analiz etmeye çalıştıkça Ayrıntılarda ki asıl sebebi görmeye çalıştıkça Beyninde bir birikim olur sende git göre daha hızlı ve ayrıntılı tanırsın Şuanlik bu kadar yazayım eğer başlarsan ilerde daha ayrıntılı açıklarım Ya da soru cevap şeklinde gideriz
Sana yardimci olucagini dusunsuğum Kitap önerilerim şunlar ( hatirladiklarim);
Sherlock holmes Doğan cüceloğlu ; gerçek özgürlük , var var Rolf dobelli ; hatasız düşünce sanatı Montaigne; denemeler
Tongfu ( başlangıçta ki yerden istediğin bölümü oku)
Ve bir toplumu tanımak istiyorsan Elinden geldiğince klasikler oku Unutma burada tek yapman gereken Neden sonuç ilişkisi kurmak Sherlock ile baslamani oneriyorum
Rica ederim Napayım çok zevk alıyorum Kendimi sherlock gibi hissediyorum arada Burada bile Ka c kişiyi sasirttim Bence müthiş bir hobi Ve aslında insanın acziyetini gösteren ne kadar basit olduğunu gösteren bir hobi
Bende böyle insanların dış görünüşüne bakarak veya beden dilini anlayarak yorumda falan bulunmaya çalışıyorum. Ama tabii daha yolum var geliştirmem gerek
Hatta ahlak dahil Bir tecavüzcüyü anlamaya çalışacaksın Onu bile bir haklılık payına oturtmaya çalışacaksın ( felsfik olarak) Ama bu tecavüzcüyü savunduğunu gostermez Sadece hiç bir değer yargısını aşılamaz olarak görmeyeceksin Sorgulamaya devaaam Zaten bunu bırakmazsan hayatın coook değişir Sherlock un filmini izleme Kitabını oku
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
En sevdiğin yabancı film ve en sevmediğin yabancı film
Valla en sevdiğim bir şey diyemem
Çoğunu unuttum
Ama şu an bir film ile karşılaşmıştım efsane idi
V For Vandetta buna benzer bir şey yazılıyor
En sevmediğimi bilmiyom
Neden bu kadar pozitifsin la hic mi negatif seyler yasamiyonuz hep ben mi yasiyom
Yaşıyorum ama insanlara belli etmemeye çalışıyorum onları sertlerimle niye üzeyim
Ve gerçekciyim
Gerçekçiliktede huzur vardır be babus
Doğru düşünmeyi öğrenmek gerekiyor
aaaaaaaaaaaaaaa en sevdiğim naruto müziği yaaaaaaaaaa
sorum bütün gün evde misin dbbdnddnjdjd
Bazen okula gidiyorum yürüyorum
Başka mekanlarda kitap okuyorum
Ama genelde evdeyim
Bu müziğin nasıl yapıldığını izlemiştim
O yuzden ayrı bir anlamı var
nasıl yapılmış li k atsana
şu an bulamadım ama daha doğrusu şöyle anlatayım
Bir kadın var mikrofonun başında
Işte oradan okunuyor
Ses geliyor filan
Nomralde bir nevi tanrısal müzik ya
Bunu bir kadın okuyunca
Değişik hissettirmisti
hertz leri bikionmu
On e lo
Ses şiddeti mi
https://youtu.be/wH6YiMwC8zM
Aha buldum
https://youtu.be/0nmpkhzMURY
güzelmiş
Müzik ordular tarafından gaza getirmek için kullanılmış
Ya da karşı tarafı korkutmak için
Bu ilk defa olmuyor
Müziğin yaptığı çağrışım çeşitli duygular tetikleyebilir
Ama günümüzde işe eski ve yeni bir çok türlü türlü müzik dinleyebilirsin
Lobi muhabbetini abartmanın cok da anlamı olduğunu düşünmüyorum
Akım çıkıyor Insnalar uyuyor
Donem dönem değişiyor
He zamanla müzik ritmi aynı olmaya başlamış
Işte bu yüzden Insnalar eskileri dinliyor
Kimse seni engellemez
Isteyen istediğini yapar
İnsanları analiz etme konusunda hangi kaynaklardan yardım aldın
Sadece kitaplar değil mantık kavramını bilip
Neden sonuç ilişkisi kuracaksın
Örnek ; ne kadar severse sevsin ister anan ister baban ister seni göklere çıkaran sevgilin
Dedikodu ediyorsa senin de dedikodu edicek
Kusurlarını söyleyecek millete
Belki sırlarını dahi satacak
Bir şeyi analiz ederken asıl sebebine inmeye çalışacaksın sürekli gözlem yapicak ve araştıracaksın duygusal düşünmeyeceksin
Basit ve mantıklı düşünmeli
Sherlock holmes i oneriyorum
Evet sherlock insanlardan daha hızlı düşünür
Ama aslında Basit ve mantıklı düşünür
Kitapta tek abartı deha olan sherlockun hızlı düşünmesi ki bunu bir deha yapabilir
Ve tabi bazi hikayeler gerçek hayatta olması zor olsada imkansız gibi gelmiyor
Insanları sürekli analiz etmeye çalıştıkça
Ayrıntılarda ki asıl sebebi görmeye çalıştıkça
Beyninde bir birikim olur sende git göre daha hızlı ve ayrıntılı tanırsın Şuanlik bu kadar yazayım eğer başlarsan ilerde daha ayrıntılı açıklarım
Ya da soru cevap şeklinde gideriz
Sana yardimci olucagini dusunsuğum Kitap önerilerim şunlar ( hatirladiklarim);
Sherlock holmes
Doğan cüceloğlu ; gerçek özgürlük , var var
Rolf dobelli ; hatasız düşünce sanatı
Montaigne; denemeler
Tongfu ( başlangıçta ki yerden istediğin bölümü oku)
Ve bir toplumu tanımak istiyorsan
Elinden geldiğince klasikler oku
Unutma burada tek yapman gereken
Neden sonuç ilişkisi kurmak
Sherlock ile baslamani oneriyorum
Öncelikle teşekkür ederim bu kadar açıklayıcı ve uzun yazdığın için 💫 Ayrıca bu kadar kendini geliştirmen çok güzel cidden imrendim 🍀😊
Rica ederim
Napayım çok zevk alıyorum
Kendimi sherlock gibi hissediyorum arada
Burada bile Ka c kişiyi sasirttim
Bence müthiş bir hobi
Ve aslında insanın acziyetini gösteren ne kadar basit olduğunu gösteren bir hobi
Ve sende yaparsın çok zor değil
Önemli olan merak etmek ve gelişime açık olmak
He birde dinden tür tarihe kadar
Sana öğretilen ne kadar doğrular varsa hepsini sorgulayama açık olucaksin
Beynin sınır kabul etmiyecek
Bende böyle insanların dış görünüşüne bakarak veya beden dilini anlayarak yorumda falan bulunmaya çalışıyorum. Ama tabii daha yolum var geliştirmem gerek
Anladım çalışıcam bunun için çünkü ilgimi çok çekiyor
Hatta ahlak dahil
Bir tecavüzcüyü anlamaya çalışacaksın
Onu bile bir haklılık payına oturtmaya çalışacaksın ( felsfik olarak)
Ama bu tecavüzcüyü savunduğunu gostermez
Sadece hiç bir değer yargısını aşılamaz olarak görmeyeceksin
Sorgulamaya devaaam
Zaten bunu bırakmazsan hayatın coook değişir
Sherlock un filmini izleme
Kitabını oku
Bak Insnalari daha çok davranışları ile analiz edersin
Diş görünüş ve beden dili tek başına sağlıklı sonuç vermez
Davranışlara odaklan
Yolun açık olsun
Çok teşekkür ediyorum, yazdıklarına dikkat edicem 😊🍀
Bu da sana hediyem