Ailelerin önerdiği, uygun gördüğü kişi ile görüşmek evlilik düşünmek görücü usulü. Ancak çoğu kişi buna karşı veya sıcak bakmıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Görücü usulü evlilik hakkında düşünceleriniz nedir?
Kişiler kartlarını açık oynuyor ve mantık evliliği yapılıyor. işin içinde duygu olmadığı için herkes baştan şartlarını , istek ve dileklerini açık açık söylüyor. flörtte ise işin içine duygu girdiğinden kişiler duygularına göre karar veriyor aşk bitip sıkıldıklarında ortada kalıyorlar çünkü anlaşamıyorlar. ben mantıkla alınan kararları her zaman desteklerim. hala yapmadım bekarım orası ayrı.
şimdiki görücü usulü eskisi gibi değil eskiden direkt isteme olur ve genelde evlenirlerdi. Kisiler evlendikten sonra birbirini tanırdı. Bu zamanlarda ha arkadaşın tanıştırmis ha annen veya tanıdığın. olumsuz olursan sonlandırirsin. Annem çok manita yapmıştır bana 😁
aşk evliliği yapmak isterim ama bulduğum kızlar bir halta yaramıyor yanımda g*tü kalkyor anneme dedim bul güzel bir kız üni okumuş olsun çalışacağım derse işe katarım yatacağım derse yatar dedim annem bulur konuşurum anlaşırsam olur derim deyse bekarken daha rahatım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şimdi yorumlarda vardır ıyy hangi çağda yaşıyoruz görücü usulü mü kaldı vs ama görücü usulü sizin sandığınız gibi değil artık modern insanlar birbirlerini görüyor hoşlantı etkilenme olursa devam ediyorlar eskisi gibi değil ben nişanlımla görücü usulü tanıştım ve aşık oldum bu gayet doğal bişey çoğu insana çağ dışı gibi gelsede alakasız
Öyle olmasini isterdim aslinda.. acaba nasil olurdu merak ederdim.. ama öyle olmadi simdi ise diyorum acaba böyle birsey nasil mümkün olabilir :// bana göre olan birini cevrem nasil bulacak uygun görüp tavsiye edecek? Yani görüsürdüm ama kalbimin isinmasi vs dhaa zor olurdu cünkü ailelerinde tanistigi icin her söyledigim her konustugum seyde herkesin gözü üzerimde hisseder rahat olamaz dürüst davranamazdim da kolay kolay..
Yani tanışma anlamında bu şekilde tanışabilirim. Ancak kendisini iyice tanımadan evlenmem. Eskiler direk gidip istiyordu, evlendikten sonra birbirlerini tanıyordu. Böyle bir şeyi asla yapmam.
Yanılıyorsun nişanlımla görücü usulü tanıştım daha önce hiç hissetmediğim hisleri hissettim ona karşı ve aşığım şu an mantık evliliğiyle alakasız gören herkes bizi sevgili olarak nişanlandı sanıyor
Ben o anlamda söylemedim tanışma olarak söyledim hani biriyle tanışırsın mantıki olarak evet bununla evlenilir dersin daha sonra yine seversin görücü usulünde de tabii ki bu şekilde oluyor benim ailemde de var görücü usulü evlenip de birbirini çokça seven sonuçta önemli olan anlaşmak
Bu mantığını sevdim yaşamış biri olarak söylüyorum benimde sanaldan tanıştığım insanlar oldu ama hep yalan dolan ardından bi sürü şey çıktı nişanlıyım nişanlımla görücü usulü tanıştım ve aşık oldum kesinlikle en doğrusu en güzeli bu düşünceni kaybetme