İnsan güçlü olmalı. Sevgilide olsa başkasına muhtaç gibi yaşamamalı. Normalde de mutluyum ama sevgilimle farklı mutluyum, onunla da mutluyum. Bu ona muhtaç olduğum anlamına gelmiyor ki bu daha güzel bir şey. Muhtaç ve mecbur olmamama rağmen onu istiyorum.
Gerek olmadığını düşünüyorum. Sevgili ile mutlu olmayı düşünenler bence bunu duygusal boşlukta olunduğu için öyle düşünüyorlar. Şahsen hayatta biri çıkarsa karşına olur zaten bunun dışında illa sevgilim olacak diye sevgili aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kendi başımıza da gayet mutlu olabiliriz aslında. Karşıma ömrünü paylaşabileceğin biri çıkar o ayrı ama bekar olunsa da mutlu olmayı bilmemiz lazım.
Hani şu gelip sonra çekip gidenler. 😃 İnsan kendi mutlu olamıyorsa başkasını nasıl mutlu etsin sanki boş iş bunlar. Yok sevgilim yok niye mutlu değilim. Sanki sokakta yatıyor sevgili. Gerçi çoğu için öyle de, neyse derin mevzular. 😃
Sevgili olmadan mutlu olunur ama " tam " olunamaz. Tam olması için de seni seven ve senin sevdiğin biri lazım. Müşterek yaşadığın biriyle mutluluğunu 5 e de 100 e de katlarsın.
Mutlu olmak için hayatımızdaki eksiklik olarak gördüğümüz şeyleri gidermemiz gerekir. Bu eksiklikler de kişiden kişiye değişir. Kimi için mutluluk para olur, kimi için aşk, kimi için kariyer, kimi için aile... Yani bazı insanlar için evet sevgiliye ihtiyaç vardır ama bu her insan için geçerli değildir.
Mutluluk tek bir yönde gerçekleşmez. Sadece 1 yönü yoktur. Ayrıca iyi bir sevgili bulmak zor... Sevgili kötüyse tam tersi mutsuzluk getirebilir. Kalıcı mutluluk kendine değer vermektir. Diğeri sadece ekstra mutluluk, değer getirmelidir, o kadar.