Merhaba benim ilk evliliğim eşiminse ikinci evililiğiyim. Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var 12 yaşında, çocuğu annesine benziyor aynı doğal olarak antipatim var. Birde benim çocuğum yok resmen eşimi o kızla paylaşmak istemiyorum. Elimde değil boşanma aşamasına geldim kızı bizle kalmak istediği için. Aynı durumda olanlar lütfen nasıl aştınız anlatın..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba..
Eşimin iki tane çocuğu var ilk eşinden benimle kalabilirlerdi ama biri annesi ile diğeri babannede. Üzücü bir durum gerçekten ben bu şekilde olsun istemezdim ama çocukların ve annesinin kararıydi.
Peki annesine benzemese sorun olmayacak mı? Yapma ileride pişman olursun her çocuk suçsuz ve aile ortamında büyümeyi hak ediyor. Ama onun mutlu babası ile olması seni üzecek ve onları üzmene sebeb olacaksa sonu çokta mutlu olmazBen hep diyorum ki iyi ki varlar arkadaşım dostum evladım oldular ❤️10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen 20 yaşındayım babaannemle kalıyorum. Benimde annem babam ayrı. Babam ikinci evliliğini yaptı. 1 sene içinde 2 kez gittim babam ve eşinin yanına, eşide aynı sıkıntıyı yaptı ve babam direkt boşanma kararı aldı. Demek istediğim evlat bulunmaz, eş bulunur. Ve ben bu yaştayım psikolojim bozuldu. 12 yaşındaki kızı düşünemiyorum. Lütfen kızı sevmeye çalışın. Kızla arkadaş gibi olun. Yarın eminim ki kız da size yardımcı olacaktır. Hem de eşiniz sizi daha çok sever emin olun. Bu şekilde yaparsanız evliliğiniz bozulur, bozulmasa bile huzurla sürmez. Dediğim gibi evlatlar babalar için çok önemlidir, hele ki kız çocukları.. Çünkü erkek çocuğu bi şekilde hayatına bakar. Ama kızların ilgiye sevgiye korunmaya ihtiyacı vardır. Dediklerimi düşünün..
316 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
@ezgimmssavur evlat neden bulunmasın yeni karısıyla yeni yeni çocuklar yapar o onun çocuğu değil bakmak sevmek psikolojisini düşünmek zorundada değil anasının bakmadığına @sheee94 neden baksın anası düşünsün kızının psikolojisini
- +1 yıl
@mina15 1. si evlenirken çocugunun olduğunu bilerek evlenmiş. Yani adam “çocuğumla benim bir bağım yok bizle yaşaması imkansız” demediği sürece o kadının da bir gün bu çocuk bizimle yaşar yaşamasa bile babasının ona sorumlulukları var bende eşi olarak illa li yardımcı olurum diye düşünmüştür. Hayatta bir gerçek var. O kızla bunu yazan bayan tabi ki anne kız olamazlar ama abla kardeş, iki arkadaş olabilirler. Ayrıca kız 12 yaşında altını değiştirecek, mamasını verecek değil ya.. Azıcık ilgi vermekten, sevmekten kimse ölmez emin ol. Şunu da söylemeden edemeyeceğim yani düşünseniz çok merhametsizce. İnsanlar boşansalar, başka biriyle evlenseler bile çocuklarına karşı sorumlulukları hiç bir zaman bitmez. Babayla evlenen kadında başta da dediğim gibi bunları bilerek düşünerek evlenmiştir..
- +1 yıl
@mina15 Ayrıca yeni karısıyla yeni çocukları olur ne kadar düşüncesizce saçma sapan bir yorum. Sizin babanız diyelim ki başkasıyla evlendi ve sizi maddi manevi terketti. Babanız olmasa bile sizin çocuklarınızın başına gelmeyeceği ne malum? Ne insanlarsınız gerçekten acınası yorumlar. Ya yaşınız kücük ya da gerçekten düşüncesiz ve kötü kalpli birisiniz
- +1 yıl
@mina15 Üstte yazdığımı anlamayarak mı okudunuz acaba? Bende diyorum ki üvey annesi sonuç olarak bunları bilerek evlendi. Ayrıca eşini seven insan eşinin çocuğunu da sever. Kimse kadını zorla evlendirmedi. Bu adamın cocugu var benimde sorumluluklarım olacak diye illa ki düşünmüştür. Bende diyorum ki zaten kız kücük değil. Altını değiştirip mama vermeyecek. O kızın şu an aradıgı şey sevgi ve güvenli bir aile
- +1 yıl
Demek istediğim evlat bulunmaz, eş bulunur. bence bu daha saçma bir yorum istemeye bilir sevmeyebilir sevmek zorundada değil kadın zaten kötü davranıyorum dememiş ki kötü davranmak ayrı sevmemek ayrı tabiki herkes analı babalı büyüsün o kadar çok düşünüyorsa annesi alsın annesi neden zaten üvey anneye bırakıyor annesin bakmadığı çocuğa elin kadını bakmak sevmek zorunda değil eş hayat arkadaşı herşeyden daha önemli
- +1 yıl
Bak gülüm benim 1. ihtimal belki annesi başka bir adamla evlidir. Bir kız çocuğunun yabancı bir erkekle aynı evde kalması çok zor. Sonuçta o adam bu kızın öz babası değil. Allah korusun taciz eder, döver. Bunlar olmasa bile kızın babasında kalması en doğal hakkı. Sonuç olarak bir insanın eşi nasıl namusu oluyorsa, kızı da aynı şekilde namusudur. Oturdukları ev sadece kadının değil, adamın kızına da ait. Üvey anne konusunu tekrar diyorum. Bu kız sonradan ortaya çıkmamış. Başından beri varmış. Ve bu kadında bunu bilerek evlendi. Yani çocuklu adamla evlenmenin sorumluluğu diğer evliliklere göre fazladır. Bir de diyorum ki o kız zaten 12 yaşında. Bakıma muhtaç bir kız değil. Mantıken kız okuyordurda. Günün çoğunu okulda geçirecek. Eve gelince 1 tabakta ona yemek koyacak. Ayrıca diyorum ki anne kız olamazlar zaten ama onu eşinin çocuğu, kardeşi gibi görebilir. Evlat bulunmaz eş bulunur cümlemde demek istedim ki; Senin eşin ölsün gider başkasıyla evlenirsin. Ama evladın ölse ömrün boyunca acısı geçmez. Bu yüzden evladın yeri her zaman eşten öncedir. Hele ki bu kız çocuğuysa. İnsanlara yapıcı akıllar verin.
- +1 yıl
Bir çocuğu sevmek bu kadar zor olmasagerek.. Diyorum ya öz kızı gibi sevemez. Ama ona bir abla, bir kardeş olabilir. Her şey karşılıklıdır ayrıca. Bugün bu kadın kıza yardımcı olur, yarın bu kadının cocugu oldugunda kız yardımcı olur
- +1 yıl
herkes senin gibi düşünmek zorunda dedğil senin mantığınla hareket ederken evladın ölüncede yeni bir çocuk yaparsın (Allah kimseye vermesin) Sonuçta o adam bu kızın öz babası değil çok güzel kadında onun öz annesi değil ben sokağa atsın demedim ama sevmek zorunda değil annesi sağken hele hiç değil biz farklı pencerelerden bakıyoruz olaylara sanırım
- +1 yıl
Sanırım farklı pencerelerden bakıyoruz. Ama sağlıklı bireyler yetişmek için çocuğun hem anne sevgisi hemde baba sevgisi görmesi lazım. Benim demek istediğim eşini seven çocuğunu da sever sevmese bile saygı duymak zorunda. Saygı duymaktan kastımdan biri de eşinin çocuğu o evde yaşamak istiyorsa kabul etmek zorunda. Kimse kusura bakmasın ev sadece onun değil ayrıca en başta da dediğim gibi çocuğun varlığını bilerek evlendi. Ben kimseyi yargılamam ama het zaman yapıcı olmaktan yanayım.. Çocuğu gerçekten sevmek varken, gitsin annesi baksın banane demek her zaman daha kötü bir yoldur. Sevgi her yaraya merhemdir.. Ve her sorunun aşılmasına yardımcıdır. Ve son olarak dedim ki kadın eşini çıkmazsa sokacağına ona destek olsa hem eşi daha çok sever onu hemde evliliği çok daha güzel ilerler. Ama çocuğunu istemezse ya evliliği biter ya da huzurlu bir evlilik olmaz.
Soran+1 yıl@mina15 beni gerçekten sadece siz anlamışsınız, sağ annesi o kızın. O popo dolaştırsın diye çocukmu bakayım ben doğrururken banamı güvenmiş. Aynı şey benim başıma gelse ben tanımadığım kadına emanet etmem. O neden bana kakalıyo kızını bu hiç adil değil zaten netim biter evliliğim kesinlikle esnemeyeceğim biliyor eşimde
- +1 yıl
Canım benimde üvey kızım var ben ilk evlendiğimde hayalim buydu onunla arkadaş gibi olacaktım kızım gibi olacaktı ama onun niyeti hiç öyle değilmiş bulaşıkları yerleştirir misin diyorum o senin görevin bu evin gelini sensin dedi... daha 11 yaşındayken... ben bir tek göz yaşımda dünyayı tersine çeviririm yaptı evde en ufak bir şeye faydası yok 15 yaşına geldi haftada bir çamaşır değişiyor midem bulanıyor inanır mısın... eşimle hemen hemen her gün kavga ettik... ben durmadan sikayetleniyorum o Esra ablam bana bunu dedi bunu yaptı en son babası ile benim ile hoc bir alakası olmayan bir konu yüzüne kavga ettiler annesinin yanına gitti ilk defa sonra geldi babaannem ile kalmak istiyorum dedi... onun acisindan da benim acimdan da en mantikli olan bu oldu ikimizde birbirimize tahammul edemiyorduk en son ona baban ile ayrılsak mutlu olacaksın galiba dedim hiç bir şey demedi olur mu öyle şey vs. Demedi gerçekten 4 yıl tahammül ettim ona ama çok. yiprandim ve çok üzüldüm emeğine yazıkmis gerçekten
- 2 ay
@Esrmanur 11 yaşındaki bir çocuktan bulaşıkları yerleştirmesini bekleyemezsin. Çocuk sana gayette düzgün bir cevap vermiş. Haftada bir çamaşır değiştiriyor ne demek yani yok ayda bir deseydin zaten ben her gün çamaşır değiştiriyorum mesela senin gibi pis yaşamaya mecbur mu herkes? Çocuklu adamla evlenirken düşünmen gerekiyordu bunları. İnşallah adam bir an önce kızını yanına alır.
Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı. Böyle bir şeyin gizli kalmayacağı için, baştan belli olan bir şey için sorun çıkarmak bana çok normal gelmedi.
Yani evlat bu illaki babasının yanına gelmek isteyecek.
Aynı durumda değilim ama bir tanıdığım bu durumun içinde.
Evlendiği kadının bir oğlu vardı ve bu aralarında hiç problem olmadı.
Hatta çocuk abi der.
Bazen onlarda, bazen de ananede kalır.
Sizin anlayışlı olmanızı ve bu duruma alışmanızı tavsiye ederim.00 Yorumla
Böyle bir sorun olacağını öngörerek adamla evlenmeyebilirdin, hadi empati yapayım adamı çok seviyor bırakmak istemiyor olabilirsin fakat 12 yaşında bir kız sokakta kalamaz annesinin durumunu bilemiyorum fakat annesinin maddi ve manevi durumu yeterli olsaydı alacağına eminim. Eğer anne almak istemiyorsa o zaman suçlu bir yönden annesi. Eğer illaha ki adamla ayrılmayacağım diyorsan kız ile düzgünce konuşup anlaşmayı deneyebilirsin, sonuçta kızın 12 yaşında olduğunu söylüyorsun, belki de bir süre sonra seni de gerçek bir ebeveyni olarak görmeye başlayacak. Olmuyorsa yapacak hiçbir şey yok ayrılman gerek, üzgünüm.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBunu söylemelisin yani istemediğini
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltam da benim durumum benim çocuğum yok evlendiğim adamın 2 tane çocuğu var ama büyükler babalarıyla araları limoni görüşmüyorlar annem çok karşı çıktı ama ben birşekilde ikna edip evlendim çocukları sevmeye gelince seviyormusunuz derseniz sevmiyorum sevmek zorundada değilim geçen kaynanama ulaşamayınca eşim panik yapıp kızını aradı o baba dedikçe cinlerim tepeme çıktı kötü bir üvey anne değilim zaten hiç karşılaşmadık kız 27 yaşlarında falan evli oğlan 23 yaşlarında annesiyle yaşıyor aslında benim derdim çocuklarla değil ama onlara her baktığımda anneleri aklıma geliyor onlar o kadının çocukları diye içimde olumsuz duygular oluşuyor en büyük Arzum eşime sağlıklı sıhatli özürsüz kusursuz vatannına milletine hayırlı vicdanlı merhametli bir evlad verebilmek Rabbim isteyen herkese nasip etsin amin seni çok iyi anlıyorum o senin çocuğun değil bir annesi var gitsin annesinde kalsın babası görüş günlerinde görsün ama belkide eski karısı sizin yuvanız dağılsın diyede çocuğu gönderiyor olabilir eşinle konuş orta yolu bulun yerden göğe kadar haklısın
1418 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif sanane sen benim ne yaşadığımı bilmeden yorum yapıyorsun kınayın Allah 5 bin beter şekilde kendine versin kafayı sıyıranda sensin bekara karı boşamak kolay tabi inşallah sende çocuklu biriyle evlenirsinde görürsün
- +1 yıl
Emin ol ben çocuklu biriyle evlenirsem o çocuğu kendi çocuğummuş gibi aynı evde yaşadığımız için sahiplenirim. Siz ne anlarsınız bide ona hayırlı evlat vermek istiyorum diyosun yazık yazık. kendinden 20 yaş küçük birini kıskanıyorsun bide üstüne hayırlı bebek vermek diyosun. İnşallah kurtulurlar senden fesat insan.
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif inşallah evlenirsinde görürüz bakalım nasıl oluyor öyle profilde vucud sergilemeye benzemez bu işler
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif benim çocuğum değil sevmek zorunda değilim kötü davranmıyorum zaten görüşmüyorumda banane ya
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif fesatta sensin demekki seninde bir üvey anne acın varki böyle konuşuyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif profil resmine bak ergen gör kendini
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif sen dikkat et bukadar büyük konuşmakla kendin huzur evlik olmada
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif gerçek yaşımı nerden biliyorsun kuyruk acın olmazsa böyle saldırmazsın hadi yavrum sen parka git salıncağa falan bin elma şekerde istermisin
Cevap sahibi+1 yıl@secilelif saygısız z kuşağı
- +1 yıl
Bana kalırsa senden anne olmaz. cocuklarin suçu ne
- 10 ay
Sizinle kesinlikle konuşmaliyiz aynı durumdan muzdaribim özelden mesaj atilabiliyor mu fikir almak isterim
- 10 ay
Gerçekten yaşamayan bilemez uzaktan davulun sesi hoş geliyor insanlara kimse kınamasın kimsenin hikayesi henüz bitmedi bende yaşıyorum şu an aynı şeyleri kimse yaşamayacak değil boş boş konuşmak çok kolay hayat bu ne getireceği belli olmaz şu an ne yaptığını merak ediyorum açıkçası ve konuşmak isterim sizinle🙏
- 2 ay
Ne kötü büyü ve anne değilim diyor kızının babasına baba demesine bile tahammül edemiyorsun bir de diyorsun ki sağlıklı sıhhatli özürsüz hayırlı vatana millete bir evlat vereyim senin gibi bir insandan hayırlı bir evlat çıkmayacağı kesin. Ayrıca istersem on evlat ver yine de o babanın bir tane kızını değiştiremezsin. Hatta sana şunu söyleyeyim babasının mirası en çok kızına ait. Şu an adam aniden ölse senden çok kızına kalıyor. Her ne yaparsan yap ikisinin arasına giremezsin. Adam inşallah kızıyla daha çok vakit. Hatta kızın çocukları falan olduğu zaman gelip dedelerin yanında da yatılı kalacaklar istediğin kadar aldı burada. Sen sen o kızın da babasının da hayatına çok sonradan girmişsin yani demem o ki dağdan gelip bağdakini kovamazsın ve kızın annesi de seni hiç ilgilendirmez. Bir de küçük bir kızla değil yani 27 yaşındaki evli kadından bahsediyorsun. Kız kocasından boşanıp çocuklarıyla sizin eve bile gelse hiçbir şey yapamazsın. İstersen babasını boşabilirsin tamamen senin kararın. Kocan senin kocan olmaktan çok kızının da oğlunun da babası. Sen ona on tane de çocuk versen bu hiçbir zaman değişmeyecek istediğin kadar ağla burada.
- 2 ay
Kötü üvey anne değilim diyor kızının babasına baba demesine bile tahammül edemiyorsun bir de diyorsun ki sağlıklı sıhhatli özürsüz hayırlı vatana millete bir evlat vereyim senin gibi bir insandan hayırlı bir evlat çıkmayacağı kesin. Ayrıca istersen on evlat ver yine de o babanın bir tane kızını değiştiremezsin. Hatta sana şunu söyleyeyim babasının mirası en çok kızına ait. Şu an adam aniden ölse senden çok kızına kalıyor. Her ne yaparsan yap ikisinin arasına giremezsin. Adam inşallah kızıyla daha çok vakit geçirir. Hatta kızın çocukları falan olduğu zaman gelip dedelerin yanında da yatılı kalacaklar istediğin kadar ağla burada. Sen o kızın da babasının da hayatına çok sonradan girmişsin yani demem o ki dağdan gelip bağdakini kovamazsın ve kızın annesi de seni hiç ilgilendirmez. Bir de küçük bir kızda değil yani 27 yaşındaki evli kadından bahsediyorsun. Kız kocasından boşanıp çocuklarıyla sizin eve bile gelse hiçbir şey yapamazsın. İstersen babasını boşabilirsin tamamen senin kararın. Kocan senin kocan olmaktan çok kızının da oğlunun da babası. Sen ona on tane de çocuk versen bu hiçbir zaman değişmeyecek istediğin kadar ağla burada.
28 yaşında olgun bir kadınsın ve eşini 12 yaşındaki masum bir çocuktan mı kıskanıyorsun? Yaşının insanı olmanı tavsiye ederim. Yeni yetme ergenler bile bu kadar vicdansız ve mantıksız düşünemezdi. Aynı yaşta sayılırız. Ben seninle aynı durumda olsaydım o çocuğa sadece sevgi besleyebilirdim. Ona tam anlamıyla bir anne olmazdım ama ablalık yapabilirdim. Ayrıca küçük bir çocuğu sırf kıskançlığımdan dolayı babasından ayrı büyümesine neden olacak kadar bencil ve vicdansız da olamazdım. Kendini o çocuğun yerine koy. Parçalanmış bir ailenin çocuğu o. Zaten yeterince üzgün ve yorgun. Bir de üvey anne problemi ile karşı karşıya kalıyor. Sence de bu kadarı fazla değil mi?
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılbacım
zor durum sıkıntılı durum haklılık yanlarında cok fazla .
velhasıl sen yokken ilk aşkı ve seks yaptıgı eski eşi ve ilk gözağrısı kızı var.
bunlar senden once. burada esının tutumu onemlı , kız demek kı annesının yanında bazıo sorunları var kı baba yanı ıstıyor .
cok kucuk daha uzerıne oynama derım cunku sen gıdersın onlar kalır
. cocukta yok zaten adam kızını tercıh eder senı degıl.
bunuda bil
. adam evlenmıs bosanmıs zaten bunu ve cocugu oldugunu bılıyordun gelıp kalmasa bıle babası olarak kızını gorecektı ,
ama bence zorlama şartları giden sen olursun , doğrusuda bu adam tabıkı kızını canını kanını tercıh edecek , sokakta senden bi dunya var .20 Yorumla Birincisi eşin böyle bir durumda seni değil çocuğunu seçer. Kendini böyle bir tercih durumuna getirmemelisin. Bi kere kulvarlarınız farklı ve emin ol sen ilk sırada olamazsın gerçek bir baba için. Aynı zamanda bu tutumun onun senden soğumasina neden olur net. Ve ayrıca empati yap biraz ve kendini hem o babanın hemde kızın yerine koy. Babasının kabul etmedigi bir kız çocuğunun psikolojisini ve duygu durumunu düşün rica ediyorum. Sonra da kendini babanın yerine koyup senin kızını istemeyen bir adamla evli olduğunu hayal et. Eğer bunları yapamıyosan da bence hiç zorlamamalısın kendini bu evliliğe devam etmek için çünkü ömrün boyunca bu durum ve benzerleri sürekli önüne çıkıcak...
20 Yorumla12 yaşında kızı kıskanan bi zavallısın. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali doğrulqrı diyeni disslemişsin. Allah o kocanı doğru yola sokarda seninle boşar inşallah. O çocuğun hakkına girdiğin için çocuğun olmuyordur. Olmasında zaten annesi ne ki. Yazık yazık.
74 Yorumla- +1 yıl
Sen zavallı bir insansın. O çocuğun annesi asıl bi bok olamamış ki çocuk babada kalmak istiyor. Öyle bi kadının çocuğuna bakmak hiç kolay olmaz. Sülük gibi yapışıp kalacak. Öteki kadın gününü gün edip yaşayacak. Evet babasında kalmasında bir sakınca yok. Ama onlarla yaşamak ne demek? Evlenirken çocuğu biliyordu diye kalıcı olarak sorumluluğunu almak zorunda değil. Sen de inşallah evlendiğin gece boşanmanın canım sığır. Sırf sana yazmak için üyelik aldım. 19 yaşında mal ergen
- 10 ay
@fridakahrol0942 ne güzel söylemişsiniz🙏
- 2 ay
@fridakahrol0942 Ben de sana yazmak için Üyelik aldım. Sülük gibi yapışıp kalacak ne demek o onun babası istediği kadar yapışıp kalır çocuklarının sorumlulukları sadece Anneye ait değil çocuk ister anne isterse babasının yanında da kalır. Bir de öyle bir kadın çocuğundan bir şey olmaz diyorsun sanane çocuğun kişiliği belki çok farklı bir kişilik olacak yani mecburmu annesi sadece tek başına bakmaya? Evlenirken çocuğu olduğu bir adamın çocuğuna Hayatı boyunca sorumluluk sahibi olacağını bilmelisin. Kimseye de burada beddua Edemezsin herkes evlendiği kişinin sorumluluklarına ve sonuçlarına katlanarak ve bunu bilerek evleniyor. 19 yaşındaki mal dediğin insanlar kadar aklında fikrinde yok. Allah herkesi sizin gibi şeytanlarlardan korusun.
+1 yılEvlendiğin de biliyordun kızı olduğunu.
Egonu aş ve iletişim kurmaya çalış kız ile.
İnsanlığını, kıskançlığının kurbanı yapma.
Ve çocuğu kazanmaya çalış. Allah sana çocukları sevmediğin veya çocuk sorumluluğunu almayı beceremeyecegin için çocuk vermemiş olabilir.
Batı çocuğun sevgisini kazan yarın bir gün elden ayaktan düştüğünde şans yardımı dokunsun.
Sevgi ek şefkat ek aynısını biç, nefret ekme!51 Yorumla- +1 yıl
Düzeltme:
Batı değil Bari
Şans değil sana olarak okuyun
Aile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı. Temelde neden istemediğini hiç düşündün mü ya da o kızın yerinde olsaydın hangi duyguları yaşardın diye empati kurabildin mi hiç? Düşün 12 yaşındasın ve tam ergen adımlarının ilk dönemleri. Yaşadığı psikoljik baskı, anne baba sevgisi ve senin yaklaşımın.
30 Yorumla
+1 yılSen gerçekten tam bi beyinsizsin ya 12 yaşındaki çocuğu mu kıskanıyorsun inanamiyorum çocuk babasının yanında kalmak istiyor hem başka nerede kalabilir ki şu egonu ve hırsını bi tarafa bırak çocuğu sevmeye çalış sırf senin kıskançlığından yüzünden çocuğu babasının evinden koyamazsın zaten sen kimsin ki böyle bisey yapabilirsin ayrıca eşin seni değil çocuğunu seçer canım bunu da unutma
20 Yorumla12 yaşında, ergin olmamış bir çocuk için aşırı bir tepki bu. Senin mantığına göre gidersek kızın babası o sen kimsin ki kendini onunla paylaşılacak bir değer olarak görüyorsun diye bir soru sorarsa zamanı geldiğinde umarım tatmin edici bir cevabın olur.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durumda siz olsaydınız çocuğunuzu istemeseydi kocanız siz ne hissederdiniz? Sırf eski eşinize benziyor diye.
Evlenmeden önce düşünmeniz gerekirdi. Bu konuları konuşmanız gerekirdi. Ben bir o çocuğa annelik yapabilir miyim her ikimiz içinde anne -çocuk ilişkisini dengede tutabilir miyim? diye şimdi siz o çocuğu babasından ayırmamalısınız. Belli bir dönem öz annesinde belli bir dönemde sizde kalsın böyle olursa hem öz annesini hemde babasını görmüş olur ve özlemini giderir.12 Yorumla
Soran+1 yılYaşamayan hissettiğim şeyi bilemez o kadının suratını görüyorum
Cevap sahibi+1 yılMerak etmeyin ne demek istediğinizi anlayabiliyorum bende sevmediğim bir insanı görmek zorunda kalmıştım. Şunu anlamalısınız eşiniz sizinle yoluna devam ediyor. Eşiniz o hanımefendiyle anlaşamadığı için yollarını ayırmış (elbetteki siz o hanımefendiyi sevmeyebilirsiniz) ama şu an yanında kim var? SİZ VARSINIZ. Eşinizden bir parça o yavrucak onun suçu günahı yok o istemedi ki böyle bir hayatı yaşamayı.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuğun yani annesinin yanıdır.
Annesi haliyle kısıtlıyordur, kısıtlamalıdırda
Cocukda bundan sıkılmış olabilir
Kurtuluş babanin yani diye düşünmüştür akılı
Yanınıza gelip bir kaç ay sonrada annemi istiyorum der.
Yaz tatilinde gelsin görsün anasimi iyi bakiyorum sizmi:)
Görsün ay anayı konyayı
Arkasina bakmadan tüyer11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnnesi ile neden artık kalmak istemiyor, merak ettim
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. o çocuğa düşmanınız değilde masum bir can , annesiz kalan bir yavrucak, ihtiyacı olan bir garipmiş gibi davranmalısınız. Empati kurun, sizin başınıza gelseydi ne olurdu. bence ona iyi bir anne ya da arkadaş olabilirsiniz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşinin kızı da seni babası ile paylaşmak istemiyor ve o yüzden babası ile kalmak istiyor olabilir bu çok normal bir durum senin eşinin kızını istememen hiç hoş değil. Çünkü evlenmeden önce bunu eşinin çocuğu olduğunu biliyordun
00 Yorumla Bu "ya hep ya hiç" gibi bir durum.
Aşmanın tek yolu bunun bilincinde olmanızdır.
Ya çocuğu da eşiniz gibi, eşinizden bir parça gibi sevip sahiplenebilmelisiniz ya da ikisinden de vazgeçmelisiniz.20 Yorumla
+1 yılPaylaşamıyorum işi yanlış bence sonuçta eşinin çoçuğu o kalmak istemesine bir şey diyemem ama eşine çoçuk bakımından anlayış göstermen lazım sonuçta bu çocuk sen evlenirken var idi
00 Yorumla
+1 yılKimse senin kafana silah dayayıp da çocuklu adamla evlen demedi.
Evlenmeseydin o adamla o zaman...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadının çocuğu değilde kocanın çocuğu olarak bak, ayrıca adamla evlendiğinde bilmiyor muydun çocuğu olduğunu birgün sizinle kalmak isteme ihtimali olduğunu
23 Yorumla
Soran+1 yılGörmüyordum az görüyordum. Öyle kabul ettim. Psikolojisi çok sağlam bir insan değilim on gün yanımda kalsın ona bi takayım hemen çökerim. O yüzden kararım net istemiyorum çünkü hiçbir şey benim sağlığımdan daha önemli değil annesi sağ bana mı güvenmiş doğururken şahsen ben olsam çocuğumu tanımadığım kadına emanet etmem oda etmesin
- 10 ay
Kendimi görüyorum sizde konusmayi aşırı istiyorum sizinle psikolojim benimde çok kötü bu durumda
- 2 ay
O zaman çocuğun babasından boşanmalısın hiçbir şekilde çocuğunun ve babasının ikisi arasındaki ilişkiye karışamazsın ve çocuğa bakmak sadece annenin sorumlulugu değil çocuk isterse babasını da yaşar yani o senin kocan olmaktan çok onun babası hatta kocanın mirasının büyük bir kısmı şu an annenden ölse kızına kalır ben sana o kadar söyleyim. Başta evli değilsen evli olmayan bir adamla evlenecektin o zaman. Kimseyi babasından ayıramazsın. Hatta babasının sorumlulugunu da çocuklarından ayıramazsın. Adam inşallah seni nasıl birisi olduğunu anlar ve senden boşanır. Hatta yeni düzenlemeyle uzun süre nafaka alamıyorsun.
+1 yılNe elinde değil biraz daha açabilir misin? Ufacık çocuk da istemediğin şey ne?
110 Yorumla
Soran+1 yılO kadının çocuğu olması yeterli
- +1 yıl
Çocuk ne yapsın bu çocuğun elinde mi gerçekten sana acıyorum ya 12 yaşındaki çocuğu kıskandığın icin sana acıyorum
- +1 yıl
@bernayagmurr çocuğun elinde olan bişey yok
- +1 yıl
E o zaman neden k. şarlık yapıyor
- +1 yıl
@bernayagmurr kendisine sormak gerekmez mi?
- +1 yıl
Sordum bakalım cevap verecek mi acaba pek sanmiyorum çünkü yemez bi tarafı
- +1 yıl
@bernayagmurr ben cadıyım diycek hali yok.
Soran+1 yıl@bernayagmur sen ne diyon kendi kendine khpe😂
- +1 yıl
Asıl * sensin kardeşim 12 yaşındaki çocuğu mu kıskanıyorsun aptal
- +1 yıl
* yerine khpe kardeşim yerine de o... ç olacaktı canım klavye öyle çevirdi senin gibi bi k. şar benjm kardeşim olamaz
Adamın çocuğu olduğunu bilmiyormuydun, bunun olabileceğini düşünecek zeka gücün yokmuydu zamaninda.
Günah o çocuğa10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki sizle kalcak babasi degilmi. Sen bilmiyormuydun evlenirken bu adamin baba oldugunu boyle seyelrin basina gelebilecegini
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkızıyla yapamayacaksan ne skime evlendin kızını atacak değil ya da kızı kalmak isterse bizde kalamazsın mı diyecek emin ol tercih yapması gerekirse tekmeyi kıçına yersin bence kabullen ve huzur bozma
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim umurumda değilki ben boşanırım zaten idare et diyen taraf o ben yalvarmıyorum ayrılma benden diye. Sen beni burada gidecek yerim yok diyenlerle karıştırma eşimden 5 kat daha varlıklıyım maddi olarak
Cevap sahibi+1 yılvarlıkla ne ilgisi var boşandığın anda b kadın olarak 2. el muamele göreceksin bunu da unutma
Cevap sahibi+1 yılhıı tamam dediğin gibi olsun
+1 yılSenin hadidin mi çocuğu istememek. Adamın yerinde olsam sanyide sekteri çekmiştim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yıl12 yaşında küçük kızı mı kıskanıyorsun? Harbi beyinsizsin.
10 Yorumla Evlenirken biliyorsan ve konuşulmuş konuysa eşinin çocuğu kardeşim, kalacaksın nokta.
10 Yorumla12 yaşında la çocuk nərde kalacak yâni konuşma konusu bile olamaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir düşünce ile evlenmen hataymış çocuğu olan adamla
10 Yorumla Ne kadar anasına benesede eşinizin kızı illaki kalıcak biraz kızında psikolojisini düşünün lütfen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİşin gücün le ilgilen cocuk okulda olack send bi bebek yapınca drgere binersin
00 Yorumla Tamam da adam ne yapsın kızını sokağa mı atsın, Baştan bunları konuşup çözmüş olmanız gerekirdi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu ihtimali göze alarak evlenmedin mi sen daha adamın eski eşini kıskanıyorsan ohoo zor işler
00 Yorumla
+1 yılAlma aklın varsa alma. Hiç huzurun kalmayacak emin ol buna. Kötü olacaksan en başta al. Madem evladı çok kıymetliydi eski karısını evladı hatrına çekseydi beyefendi. Gerekirse boşan ama sakın başka bir kadının doğurduğunu alma sokma evine
110 Yorumla
+1 yılSenin bu egonla yürümez bu evlilik kızıda üzme kendini de eşini de üzme boş ver aşamazsın aşılmaz boyle durumlar icinde varsa vardır bitti bu kadar zorlama kendini aştıgını düsünürsün ama icinde bi yerde kalır kötü sonlanmasin
00 Yorumla
+1 yılNe demek istemiyorum ya kızcağız babasıyla kalmak istiyor sen ne aralarınna giriyorsun madem istmemşyordun böyle bi şey olmasını evlenmiş adamla evlenmeseydin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunu bile bile evlendin sevdiğin adamın kızı o senden daha önemli ayrıca yaptığın bencillik.
20 Yorumla
+1 yılSonuç olarak o bir çocuk. Tabi ki babasına da ihtiyacı var. Bencil olmamak lazım. Bir babayı çocuğundan koparmak kötü bir şey olsa gerek. Çocuğu sevmeyi deneseniz belki her şey daha güzel olur.
10 Yorumla
+1 yılBoşan o zaman. Kıza kurban ol sen
510 Yorumla
Soran+1 yılSen benim bkuma kurban ol
- +1 yıl
😂😂😂😂😂
Ruh hastası - +1 yıl
ÇSJLHAFSklsgfhlskjaghdfljadfhasdşklhlJDSHFGKLJamfjGDHFJSi
- +1 yıl
Aynen öyle
Jdjdksodkocifmfifodkdisjdidnxixjidjdjxjddiididi - +1 yıl
vurun kezbana :D
- +1 yıl
@zimbabwe-cumhurreisi
Evlenmesinler kardeşim
Bilmiyorlar mı çocuk anasız babasız yapamaz değil mi?
Zaten soruyu soran arkadaşin nefret etme sebebi "kızın annesine benzemesi" çıldırıyor mübarek - +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
@kalpyanlishissetmez bi de aşağıda ailem de fişekliyor demiş. gafa yok ki :D
- +1 yıl
Çok var bunlardan ya. Cidden hep empati eksikliğinden başka bir şey değil. Hatta daha evlenmeden çocukları babadan nasıl uzaklaştırırım diyen kadınlar tanıdım. Vicdan meselesi
- +1 yıl
bana yememek için hafif konuşuyorum, ama doğuş gibi yardırasım var :)
10 ayAynı problemi yaşıyorum özelden görüşme imkanımız var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bunu bilerek evlendin. Kiskanman tamamen cocukca.
23 Yorumla
Soran+1 yılAma böyle anlaşmamıştık
Cevap sahibi+1 yılEvlat bu napicak adam. Sokaga mi atsin. Ergen cagda bir kiz cocuguna bu yapilirsa ileriai kotu olur
Cevap sahibi+1 yılAnnesi evlwndiyse o adamla durmak istemeistir .. az empati yap
+1 yıl2. el dul adamı alırken aklın nerdeydi
22 Yorumla- +1 yıl
soran hiç disslike atma bunlar gerçekler kendin gibi bekar biriyle evlenecektin
- +1 yıl
Ya da evlenirken bunları göze alacaktı dimi
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbugün de yeterli kezbanlık dozumuzu aldık.
16 Yorumla
Soran+1 yılKes defol
- +1 yıl
hasgdhjagsdds. +9 Kezban.
Soran+1 yılAbuzer ego tatmini edemezsin burada hadi git bkunda oyna
- +1 yıl
hem kezo hem çirkef asjkdfhsadjhfsdfa
Soran+1 yılBoomerang gibi atıyorum geri geliyorsun amele sümüğü gibi yapıştın soruma 😂
- +1 yıl
ızdırabın olucam senin :)
Kadın olup Kadın düşmanı çok ülkede
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu küçük kızdan kıskanman garip
00 Yorumla Bu durumda kızını seçer seni değil
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeseydin çocuklu adamla o zaman
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kafayimi yedin isde gercek uvey anne sensin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılKalsın ne olacakki
10 Yorumla
+1 yılTedavi almalisin
30 Yorumla
+1 yılEski eşi ne düşünüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAlmıyor kızını cunku ailesi istemiyor
Cidden sana yazık o egonu yen bu ne hırs
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevmeyi denesen olmaz mı
05 Yorumla
Soran+1 yılAilemde fişekliyo beni alma sakın diye canım o kadın gezecek sen dadılık yapacaksın diye onada sinirlerim bozuluyo
Cevap sahibi+1 yılayrıl kızım, senle o olmaz asla, çocuğa yazık
- +1 yıl
@mina15 kadın tek başına mı çıkarmış :d ailesi çok haklıyda evlendirmeseymiş mk
Gizli Üye(25-29)+1 yılya bi sg
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşarsınız
00 Yorumla
+1 yılBiji
00 Yorumla
+1 yılkalsın ne olcak
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin ilk evliliğinden olan kızı bizimle kalmak istiyor, ben istemiyorum. Nasıl aşacağım bunu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler