Bir insanı kâlbimize almak başka, hayatımıza ve geleceğimize ait görmek bambaşka.. Ne olmalı ki o insanın geleceğimizde sağlam bir yeri olduğunu anlayalım?
İç organlarımızda hissederiz. İlk önce kalbi ele geçirir. Ardından midemizde karıncalanmalar başlar. Ardından ruhun derinliklerine girer. Ardından rüyalarımıza girer ve gözlerimize girer. Girmediği yer kalmadığı an bir insanı geleceğimizde görmüş oluruz.
Selam🌸 Hayırlı Sabahlar... Dostun arkadaşın sevgilinin iyisi güzel gün de değil, zor günde belli olur, derler.. İyi gün de herkes yanımız da olur zaten , mühim olan zor gün de yanımız da kaç kişi ona bakmak lazım.. Bir insanı gerçek mana da tanımak istiyorsak şayet, ona karşı ufakta olsa bir hata yapmamız gerekir, bu hata karşısın da bize karşı olan yaklaşımı ve tutumu nasıl olacak oradan da anlaşılır, aslında.. Çünkü gerçek bir dost, insanı en ufacık bir hatasın da silen hayatından çıkaran değil, aksine yapılan hatanın üstünü örtüp anlayış hoşgörü gösterip hatayı düzeltmeye çalışandır.. Ayrıca bir insanı gerçek mana da tanımak istiyorsak onunla ufaktan bir kavga şart bence..😂 Çünkü insanlar gerçek yüzlerini sinirliyken ortaya koyuyorlar.. Mesela ilişkilerde hep çiftler ayrılırken birbirine gerçek ve en çirkin yüzlerini gösterir.. Beraberken ilişki devam ederken birbirlerine karşı söyleyemediklerini hep ayrılık anına saklarlar ve birbirlerinin üzerine kusarlar.. Hatta sevgili mi beraberken hiç tanıyamamışım, ancak ne kadar çirkef veya ağzı bozuk biri olduğunu ayrılırken tanıdım sözü burdan gelir.. Ayrıca, Fani dünya da kimseye güvenmeyeceksin en yakın dost bildiklerine bile, çünkü gün gelir dostun düşman, düşmanın dostta dönüşebilir..
Çok dürüst olmalı öncelikle Dönek olmamalı İlişkisi varken ilişkim yok diyip aşk tutkusunu anlatmamalı.. Sadakatsiz olmamalı.. Çıkıyor meydana bunlar.. Sen istemesen de Allah gösteriyor sana.. ben ihanete uğradım nasıl öğrendim benden habersiz biri sevgilimi işletip ekran ss İni bana atınca. Çok çok iyi düşünmek lazım bir de çok ince memedlere güvenmeyin bin çeşit yalanını görürsünüz.
Aidiyet duygusu olduğu zaman insan kendini ona ait hissettiği zaman geleceği düşünebilir. Güven kokmalı insan. Eğer kendini ona kayıtsız şartsız teslim edebileceğini düşünüyorsa geleceğinde var olabilir.
Önemli olan onun ne söyledikleri değil, senin ne gördüklerin. İyi bir dost veya eş olarak hayal etmişsen o kişiyi ya güzelliğinden hoşlanmışsındır ya da karakterinden. Ama gelecek hayallerde görüyorsan muhtemelen onun karakterini sevmişsin demektir.