bomba bir haber: “Bursa’da, bir boşanma davasında eşinin maaşına el koyan koca, ‘ekonomik şiddet’ uyguladığı gerekçesiyle ağır kusurlu sayıldı. Davaya son noktayı koyan Yargıtay ise, eşinin maaşını alarak ekonomik şiddet uygulayan erkeğin kusurlu kabul edildiğine hükmetti.”
Konu hakkındaki düşünceleriniz neler?𝓢𝓸𝓼𝔂𝓮𝓽𝓲𝓬 #sosyetic .
Eşinin maaşına el koyan koca şimdi yandı. Eşinizin maaşına el koyar mısınız?
kişi ataerkil ve eril bir aileden gelen arizona kertenkelesi ile evlenmiş ise zaten onlarda kadın çalışması mantıgı ters velev kı sehıre gocmus bıraz beyazlasmıslarsa ve ekonomık konjekturel dolayı karı koca calısması gerektıgınden kabul etmısler varsayalım o gorilden beklenecek hareket eşi maaş aldıgı gun parasını almak olacaktır , cunku kendı cevresınden aılesınden boyle gordu , anası calısmıs ısede kazandıgı parayı babasının elıne sayıyordu cunku kadın kısıtlı kusurlu bır organızma cocuk yapmalı evı temızlemelıydı bu beyınsel yapı ile buyutuldu zaten.
şimdi gelelim ülkedekı yargıtayın verdıgı karara. bana gore usul itibari ile yanlıstır. nasıl kı dini , manevi gerekcelerı goz onune alıp ısmarlama dav açıp ve ona gore hukum verıyorlar ıse ulkenın kıyı kesımı eril aile ve bu mantık yapısından gelen kısılerden olustugunu bılmesı ve verecegı hukumde ıse erkegın bu davranısını kusurlu asla kabul etmemelıydı. su ankı hukumet yapısına ve ona oy veren şükeraya ters bir yapılanma karartı olmus .
not : kadın , erkek evlensede bıreydır ve ozgurdur kadının parası ya da erkegın parası eve ortak harcanır bu zaten ayrı konu.
Evlenmeden önce bu konular konuşulmalı eğer eşinde rızası varsa ortak hesap açılmalı ve iki tarafta da birer banka kartı bulunmalı. Ancak eş bu duruma yanaşmak istemezse tamam deyip geçilir.
Evlilik bu ya iyi günde kötü günde demişsin üçün beşin hesabına düşülmemeli.
Hayat müşterek. Bir evin geçiminin tek bir kişiye bağlı olması kanısını haklı bulmuyorum. kimse kimseye bakmakla yükümlü değildir. >Bu sebeple kadın ya da erkek birbirine karşı bu şekilde davranamaz. Aynı durum kadının eşinin gelirini bilmesine karşın yine de fuzuli harcama yaptığını kanıtlayan belgeler ile mahkemeye gider ise kadın %100 kusurlu bulunarak bir cezai işlem uygulanır. Medeniyet çağındaysak eğer erkeklerin de insan olduğunu, onları da bir annenin büyüttüğünü hatırlayarak ilerlemeliyiz. Evlenince kimse kimseye bakmakla yükümlü olmuyor çünkü
Evlilikte hayat müşterektir, lakin hayatın müşterek olduğu dinamiklere bağlı rol modelini kadın kendi rızası ile belirler dolayısıyla rızayen yapılmayan her şey şiddete teşvik ve tecavüzdür. Akabinde kadın ikna olmadığı her bir konu için yapılan dayatmada baskıcı görüşe suça mahalden dava açma hakkına sahiptir. Kadının değil maaşına el koymak onun için sana su getircem diyipde dolu bardağı kendin içtiğin an bile onu hiçe saymış ve aşağılamışsın demektir bu ve benzeri subliminal şiddeti teşvik ve cinneti durumlara yol açacak herşeyin faili olarak erkek kesinlikle suç işlemiştir nokta
eşinin maaşına ya da herhangi bir kazancına ya da herhangi bir ziynet eşyasına veya değerli değersiz bir şeyine el koymak hödüklüktür. eşiniz sizin ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsa zaten kendisi size önerecektir. eşler birbirine anlayışla yaklaşmalı eşin maaşına el koymak ne demek bu çok yanlış
İki tarafta hatalı kadın buna iltimas göstermemesi gerekirdi erkek bunu yaptığı için baştan hatalı. Soruna gelirsem öyle bir durumda o evlilik mahkemeyle sonuçlanabilir her iki taraf içinde böyle bir duruma boyun eğmem. Eşiminde boyun eğmesini istemem.
İki kişi çalışıyorsa eşinin Maaşına el koymak nedir ya. Eş, hayat arkadaşı, birliktelik, birlikte birşeyler yapmaktır. Zaten eşler biribirine destek çıkar. Bence doğru bir karar. Türkiye’de Kadınlar ayrıca ev işlerinin çoğunu yapmakta. El üstünde tutacağına yaptığına bak.
evlenince her şey ortak olmalı bence senin benim kalkmalı bir kişinin maaşı harcanırken diğeri de birikim için olmalı ortaklaşa kararla yani adamda cimriyse kadının ihtiyaçlarını karşılamıyorsa tamam ama diğer türlüsü boşanma sebebi saçma kaçmış boşanacak yer arıyormuş gibi
Yani evlenmişsek demek ki her şey ortak olacak demişiz. Ortak hesabımız olur aylık giderler çıktıktan sonra kaza bela parası şeklinde oraya bir tutar yatırılır. Ama eşimin maaşını sorgulamam tamam evliyiz eyvallah ama o kendi ihtiyaçları için bana şey yapmak zorunda değil kendi alanında istediğini yapabilir.
Normal bir evlilik düzeninde her şey ortaktır, eşler birbirine destek olur maddi ve manevi fakat el koyamaz. Bazı evlilikler de kadını çalıştırıp, erkeğin tamamiyle kadını sömürme durumu olabiliyor, ki bu duruma da ancak tembel çalışmaya yüzü olmayan sadece yemeyi bilen erkekler dahil. Herkes kendisine yakışanı yapar.
aynı durum benim de başıma geldi, tabi tek başıma gelen de bu değil, devam ediyor, yerel mahkemeler ağır kusur sayılan şiddet mal kaçırma aldatma gibi şeylere göre bir karara varıyor anca, onları da doğru dürüst karara bağlayabilirse tabi iftira atılmışsa suçlu oluyor bilmem kaç yerinden buçaklayan serbest kalıyor. yerel mahkemelerin ne iş yaptığını çözebilmiş değilim, açık şekilde haklı olsam da yerel mahkemeyi ciddiye almıyorum yargıtay'a göre hazırlandık avukatımla yargıtayı bekliyoruz.
Olayın iç yüzünü bilmeden konuşmak yanlış. Adam acaba neden böyle bir şey yaptı onu da bilmek lazım. Bazı boşanmalarda böyle spesifik durumlar olabiliyor. Iç yüzünü bilmeden hareket etmek yanlış olur. Belki de adam aldatildi, öfkeli zarar vermek için herşeyi yapıyor olabilir vs. Vs. Tabi varsayımlar bunlar ama fikir söylemek için detayı da bilmek gerekir.
Yok yahu kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz insan karısının kazandığı paraya el koyar mı. Hiç mantıklı ve doğru bir davranış değil. Gerektiği yerlerde zaten eşler birbirlerini ekonomik destek verirler.
bu noktaya gelen bir evlilik zaten bitmiş bir durumdadır bence bu olayın karsılıklı anlasarak sürdürülmesi gerek sonuçda evlilik hayat ortaklığıdır ortak olarak bu yükün paylasılması gerek kimse hep bana dememeli
Karicim valla çocuklarla maç seyredecegiz 100 lira istiyorum derbi zaten 50 lira 50 liranin 30 liraysi yemek yerim 20 lirasiylada bitince devre bir çay ikinci devre bir çay içerim zaten çocuklar alıp götürecek maça 😂😂😂
Adam getirip bana veriyor istemedigim halde. Kendi param var, isim gucum var ama yinede her haftasonu getirip yuklu miktarda para verir. Ev yaptirmak gibi bi plani oldugu icin para biriktiriyor. Bu durum bi yonden hosuma gidiyor yalan yok 😏
Yani o paralar nerelere nasil harcanmış olay biraz orada yatıyor sanki şimdi adam parayı alıp ailenin genel ihtiyaçları için kullandiysa iş değişir bence yoksa adam kadının maaşını elinden alıp hovardaliga harciyorsa tabi ki yansın
El koyma hakkına sahip değil zaten o eş, köle ve patron sistemi değil ki bu. Şöyle olabilir mesela ki doğrusu bence bu, eşinin ihtiyacı vardır ve ona destek olabilir ama el koymak asla hakkı değil.
Bu mahkemeler keşke evlenirken erkeğin ödediği paralara çözüm bulsa malum gelinlik den kuaför masraflarına kadar erkek ödüyor bu bence kesinlikle ekonomik şiddet
Gayet doğru bir karar. Kimse kimsenin kazancına el koyamaz. Kadın çok müsrif olur belki kontrol sağlamak için olabilir ama bu da karsilikli anlaşmaya bağlı.
Kadının maaşı, erkeğin maaşı, kadının bilezikleri... ne bunlar ya böyle? Evlilikte sen ve ben olmaz, biz olur ve her şey bizim olur. Evliliklerdeki en büyük sorun biz olamamaktan kaynaklanıyor
Yüzde 90 nine el koyuyorum... evimiz ihtiyaçları için harcıyoruz... kendi maaşında bu yönde harcıyorum... kredi kartları eğitim giderleri faturalar ve araç giderler gibi şeyler..
Evli arkadaşlar kadın milleti bu. Valla eve bişey alsa bi zaman sonrada olsa not şeklinde belirtir onu bi konusunu açar. Sen evlenme kafaya takarsın diyor bana. Kaldı ki parasını alıcam
Eşinin maaşına el koymak nedir ya. 2sininde ortak olmalı herşeyi. Çoğu kızımız kadınımız evlenince benim maaaşım bana eşimin ki masraflsra mantığı güdüyor. Oda başka bi saçmalık.
Totona güvenmiyorsan evlenmeyeceksin. :D açıkçası benim düşüncem şu; evlenirsin her şey ortak olur ama kadın ne kadar katkıda bulunacağına kendi karar verir. Çocuk varsa hemde işler tamamen değişir
adamın böyle bidey yapmaya hakkı yok umarım kadın tazminat alır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eşimin maaşına 16 senedir hiç dokunmadım dokunacağımıda sanmıyorum benim kendi aldığım maaş ikimize de yetiyor çok şükür. Kendi isteğiyle kendisi de destek oluyor çoğu yerde
Kadın sabahtan akşama çalışıcak gelicek yemek yapıcak eşine hizmet edicek çocuğu varsa bakıcak bide eşim dediğin insanın parasına bakıcan o adam paragöz olmuştur ben almazdım aksine destek çıkarım imkanım olduğu sürece