Konuştuğum kız neden böyle davranıyor?

Arkadaşlar o kadar garip şekilde canımı yakıyor ki yaptığı olay şu kızla aşağı yukarı bir haftadır konuşuyoruz İnternet üzerinden konuşurken bazen çıkıyor bazen geliyor bekliyor gitmiyor falan yakın hissettiriyor soğuk yaptığı yok sevgilisinden ayrılalı 4 5 hafta olmuş falan bende arkadaş olarak konuşalım dedim olur dedi konuşuyoruz kısa cevap verdiğimde kısa cevap verme dedi niye dedim bilmiyorum ama yakın hissettiriyor açıkcası ve sanırım hala daha eski sevgilisini seviyor anlattığı zaman gözlerime bir bakışı vardı görmen lazımdı dedi bende hala daha aşıksın dedim hayır dedi tabi ki ama asıl olay şu mesela konuşuyoruz işi varsa onu diyor görüşürüz sonra diyor ya da gece uykum geldi yatsam olue mu diye soruyor olur diyorum ama mesaj atıyor yatmıyor ve bu sürekli oluyor dün gece yaklaşık 40 dakika daha aktif kaldı her seferinde aktif olmaya devam ediyor bugün konuşmadık daha acaba ben mi onu çok sıkıyorum/rahatsız ediyorum/çok yazıyorum ama bana dediği şeyde öyle bir zamanda geldin ki çok iyi oldu vs çok basit bir şekilde mutlu edebiliyorsun felan diyor biliyorum çok uzattım ama eksik kalıp anlaşılmamasını istemedim sizce ne yapmaya çalışıyor?
Konuştuğum kız neden böyle davranıyor?