Nişanlıyım, nişanlımıda çok seviyorum. Düğünümüz olsun istemiyorum. Çok gereksiz buluyorum. O parayla evimize bir şeyler alsak daha makbul olur diyorum ama nişanlım olmaz diyor. Ailesi binlerce insanın düğününe gitmiş, altın takmış. Biz düğün yapmazsak taktığımız para ve altınlar boşa gider diyor. Nedir bu düğün takıntısı ya?
Ben düğünümüz olsun istemiyorum! Türk insanında ki bu düğün sevdası ne zaman bitecek?
İllaki düğün yapmamak da değil aslında. Tamam bir eğlence olabilir ama aşırı derecede yüksek seste hiç anlamadığım müzikler açıyorlar herkes ortaya toplanıyor şakır şakır oynuyor davul sesi zurna sesi zaten bir yandan. Bu eğlence değil ki insan böyle bir ortamda mutlu olmaz Ben sadece izlemek için gittiğimde bile o kadar sıkılıyorum ki bunu kendi hayatımda Kendi düğünümde düşünemiyorum. Daha güzel şarkılarla müziklerle daha güzel bir ortamda daha normal ses tonunda daha normal danslarla bence herkes mutlu olabilir ve düğünde isteyebilir.
Dün akşam bir düğüne gittim. En son çocukken düğüne gitmiştim. İnanılmaz rahatsız oldum bende. Müzik sesi aşırı fazlaydı. Durmadan gelin ve damadı anans ile halaya kaldırıp durdular. Düğün bitmeden çıktım eve geldim ya sıkıntıdan.
Düğünleri bende sevmiyorum ve feci sıkılıyorum. Kayınvalideniz takı konusunda haklı. Takılar geri dönüşü olsun diye takılıyor. Düğün yapmadan da akrabalarını çağırabilir, geniş bir yerde sade bir nikahınız olabilir ve yine takı merasimi yapılabilir. Davula, zurnaya ne gerek var. Şatavatlı merasimlere ne gerek var.
Evet bayılırlar düğüne çalgı çengiye. Baba padişah gibi giyinir dik durur, anneler de adeta kraliçe arı gibi süzülüp durur ortalıkta. Kendilerini gösterecekler tek dertleri bu 😂
Dün akşam bir düğüne gittik nişanlım ve ailesi de geldi. Hiç oynamadım, aşırı rahatsız oldum. İnanılmaz gürültü vardı. Düğün yemekliydi. Yemekli olduğunu duyan gelmiş 😂 geline baktım garibim surat 5 karış. Damat gene aynı. Aileler sırıtıp duruyor. Ne gerek var ya. Evine harca o parayı ya da tatile git eşinle. Oh miss. Sırf millet eğlensin oynasın diye düğün yapmak saçma.
Yok tatil olmasada olur. Evimize eşya alırız. Eşyamız tamsa bile kenarda dursun. Lazım olur zor günler için kalsın. Gereksiz çünkü milleti eğlendirmek için düğün yapmak