Sevgilim tartışma anlarında küfür ve hakaretli konuşuyor düzelmesi için ne yapmalıyım?

3.5 yıldır sevgiliyiz. Her şey güzel ama tartışmalarımız toksik geçiyor. Ona aşırı iyi davransığımı söyleyemem bazı benim sevgisiz davrandığımı değiştiğimi düşünüyor. Geçenlerde çok çok büyük şekilde tartıştık ve ayrıldık. Bana çok kötü bir hakaret etti. “Sen gibi birinden çocuk yapmam” dedi sonra düzetlmek için çabaladı özür diledi. Ama ben o lafı unutamam asla. Beni çok çok kötü etkiledi. Nasıl bunu der diye düşündüm. O gündem beri eski samimiyetimle yazmıyorum ki hatasını anlasın. Soğudun havalandın diyor bana hatta sevgilin olduğunu hatırla artık öyle konuş dedi. Ben iyi konuşmak istemiyorum şu zamanlarda ki dersini alsın tepkimi gösteriyorum çünkü tartışma sonrası ayrıldık. Sonra tekrar barıştık dayanamadık özledik birbirimizi. Ama ben ona barışırken küfür ve hakaretli konuşmadığı sürece hep iyi olacağımızı söyledim. Ve bana söz verdi. Bugün yine önceki tartışmanın konusunu açtığ ve bu yüzden birazcık atıştık. Onu eskisi kadar sevmediğimi düşünüyor. Soğuduğumu söyleyip duruyor. Halbuki tepkimi gösteriyorum. Birazcık sert biriyim evet ama tepkimi göstermezsem buna daha çok devam edicek. Birbirimizi çok seviyoruz. İlişkimiz düzelsin istiyorym. Seneye evlenme planımız var. Ailesiyle 2 ay sonra tanışacağım. Bugünkü tartışmamızda çok sertte konuşmasa bile “sen berbat birisin” diye hakaret etti. Ben daha çok tepki gösterdim ona. Sonra “ Senin bu kafada bu davranışta olduğunu gördüm ya hadi ordan s. et yürümez. Bu ilişkiyi sen çoktan kafanda gebertmişsin. Benim artık her yerim sızlıyor. Canımı yakıyorsun. Bitr böyleysen. Ben sana iyiyken sen mafya gibi konuşuyorsun yok yapamıyorsun bu ilişkiyi” diyor. Bana küfür ettiği için konuşmayı kestim. Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin. Dersini alması tekrar bunu yapmaması için nasıl bir yol çizmeliyim ki bu sorun ortadan kalksın birdaha küfür etmesin lütfen yardım edin ilişkimi kurtarmak istiyorum düzelsin istiyorum eskiden böyle değildi son 1 yıldır böyle.
Sevgilim tartışma anlarında küfür ve hakaretli konuşuyor düzelmesi için ne yapmalıyım?