- +1 yıl
İstediği gibi biri denk gelmemiştir. Çevresindeki olaylar da etkilemiş olabilir. Anne baba ayrılığı varsa, arkadaşlarının yaşadığı bir travma varsa olabilir. İstememesi normal...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende 25 yasindayim. Meslegim var, para kazaniyorum. Bu ulkede niye kendi basima bela alayim? Niye daha fazla sorumluluk alayım? Evlendigimizde ev isleri, meslek hayati, cocuklar, koca bebek olan koca hepsi kadinin üstüne kaliyor. Ben suanki halimle gercekten memnun ve mutluyum. Kendi kendime yetiyorum. Sanki evlenince mutlulugum elimden alinacakmis gibi hissediyorum.
Evlilik demek ozellikle kadin icin bir ton sorun demek. Kocasi sorun oluyor, kaynanasiydi, gorumcesiydi, eltisiydi. Erkek bu ulkede anne evinde yasadigi hayata hanım evinde de devam ediyor cok bir degisiklik olmuyor erkeklerde. Ama kadin oyle degil.
Benim ilkokuldaki sinif ogretmenimde hic evlenmemisti. Sonra ortaokuldaki sosyal bilgiler öğretmenim de hic evlenmemişti. Benim de teyzem burada hic evlenmedi sonra ne yapti etti hollandaya gitti yurtdisinda calismak istiyordu. Ordan evlendi.
Ben turk erkegiyle evlenemezdim diyor. Bu adamla hayati gercekten ortak yasiyoruz, hicbir seyde yalniz birakmiyor, elestirmiyor, saygili diyor. Gercekten mutlu oldugunu da gorebiliyorum 3 yil oldu hala ilk gun ki gibi teyzem hatta daha da guzellesmis, keyfi yerinde. ben turkiyede evlenen hicbir kadinda bu mutlulugu goremedim. Ve sorumluluklarin fazlaligindan dolayi bizim evlenen kadinlarin bekarken olduklari guzellikleri de kalmiyor, yıpranıyorlar.
Hepsi 1 yildan sonra iyice bezmis, evlilik bu muydu, icten ice bosansam mi acaba dusunceleriyle geziyorlar boyle bir gercekte var. Ha bendeki olay yabanci da olsa turkte olsa farketmez evlenmeyi dusunmuyorum.61 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Muhtemelen mesleği de iyidir. Bu feminist kafadan kaynaklanıyor. Kadınlar iyi bir mesleğim olur ve bakımlı olursam her yaşta en iyi erkeklerle evlenirim diye dusunuyorlar ama bu boş bir inanc. Çünkü kadını arzulanir yapan şey gençliği güzelliği ve dogurganligidir. Kendi yaş grubundaki kaliteli erkekler ona bakmaz. Ya daha ileri yaşlara bakacak ya da kendi akrani olan bosanmislara...
00 Yorumla
- +1 yıl
Özgürlüğe alışmıştır. Bunu kaybetmek istemez ben de öyleyim. Karışanım yok eve şu saatte geldin yok bir zorunluluğun yok. Evlenmek ayrı bir olay anlaşamadın boşanmak ayrı bir olay. Kendine bazı rolleri yük etmeden rahat bir şekilde ilişkini yaşamak daha mantıklı ve daha huzurlu geliyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Evlenip başına dert mi alsın? Bence bizden iki nesil önceki o evlenmek şarttır, insan yalnız mutlu olamaz algısı ve bakış açısı artık kırıldı. Yerine ve zamanına göre insanlar artık cinsellik olayını da bir şekilde hallediyorlar. Zaman değişiyor, toplum da buna ayak uyduruyor. Olan şey bu..
10 Yorumla- +1 yıl
Evlilik istemiyordur bu kadar basit
00 Yorumla - +1 yıl
Özgürlüğüne düşkündür, dertsiz başına dert almak istemiyordur. Sadece evlenmeyi istemiyor da olabilir. Ayrıca, seni ilgilendirmez. Her kadın evlenmeye hevesli olmak zorunda değil, her kadın anne olmak zorunda değil. Toplumun kadına çizdiği şablona göre yaşamak zorunda da değil.
21 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar sığ insanlar var ya... Biri "lezbiyen olabilir" demiş, biri "bakire olmadığı için evlenemiyordur" demiş, biri "düzenli cinsel hayatı vardır, evlenmeye gerek görmüyordur" demiş. Yani bu kafalara göre,. heteroseksüel olsa, bakire olsa, cinsel hayatı olmasa evlenmemesi anormal görülecek. Arkadaşlar, evlenmemek de bir tercih. İnsanların evlenmemesi tercih etmesi için mutlaka evlenmemeye gerekçe olabilecek nedenlerinin olması gerekmiyor. Bir kadının evlenmeyi istemiyor olmasını neden anormal görüyorsunuz?
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ben 39 yaşındayım. Evlenmedim. Düşünmüyorum da. Kendimize yetiyoruz. Zaten mutlu yaşıyorız. Hayatımızdakilere bakıyoruz. Daha zaten güzel yaşıyorum, bu kişiyle daha mutlu yaşayabilir miyim, hayır. O zaman ne gerek var evliliğe diyoruz. Aklımız başımızda çünkü. 30 yaşına kadar evlendiniz evlendiniz, sonrası gerçekten istemiyorsunuz, durum bu☺️
20 Yorumla- m+1 yıl
Öğrenilmiş çaresizlik..
Evliliğe olan inancının sarsılışı.
Çevrede fazla sayıda olumsuz yönde örnekler olması..
Aradığını bulamaması..
İçinin ısınamaması, samimiyetsiz gelmesi..
Olumsuz düşünmeye itecek Kıskanç, kötü niyetli birtakım arkadaşlar..10 Yorumla - +1 yıl
Doğru insanı bulamamıştır. Ya da cinsrl tercihleri darklıdır. Ya da akıl ve ruh sağlığı bozuktur. Geçmişte yaşadığı taciz ve travmalar nedeni ile karşı cinsten nefret ediyor okabilir. Ya da her istediğini yapmak, bir çok insan tanımak, hür ve eğlenceli yaşamak hoşuna gidiyor da olabilşr.
00 Yorumla Türkler hep böyle zaten 😂yani herkes evlenmek zorunda mı evlendikten sonrada çocuk istenir kız olursa erkek bir çocuk daha erkek çocuk olursa bir tanede kız isterler sonra üçüncü çocuk bu kadar gerek yok kimse çevrenin belirlediği belli kalıba uymak zurunda değil.
40 YorumlaEvlenmek zorunda değil kanka en iyisi o zaten benim teyzem de 33 yaşında polis 7 yaşında oğlu var ve bu hafta ikizleri olacak. Yani senin teyzen en iyisini yapıyor bence rahat rahat misss
30 Yorumla- +1 yıl
Bende 31 yaşındayım diyaliz hemşireligini okuyrm 30dan sonra he hicde evlilik düşünmedim herkes evlenmek zorunda da degil çıkın artık bu düşünce yapısından ya toplum baskısından midem bulanıyor
60 Yorumla - +1 yıl
Belki de kalbine hitap etmeyen birisini bulamamıştır. Nice insanlar var 50 yaşına gelipte hala evlenmeyen nasip meselesi.
20 Yorumla - +1 yıl
Ben de yapmadım. Düzgün biri çıkmadıktan sonra karşıma laf olsun diye neden evleneyim. Bekarım, param var evim var arabam var işim var yani tek de gidiyor.
00 Yorumla Rahatsızdır erjekkerke cindellik istemiyordur takıntılıyım bazı jadınlar enin yanında bile soyunmuyırlar ne bileyim birrsürü vagigumus oluyorlar yani kapalı kutu gibi düşün
00 Yorumla- +1 yıl
33 yaşından sonra hayata daha ciddi baktığı için herkesi beğenmiyodur. Daha titiz ve seçici davranıyor olabilir. İkinci düşük ihtimal erkeklerden hoşlanmıyor olabilir
00 Yorumla Kuşunu değişik değişik yemlerle besliyor sıkıntıda yoksa bir süre daha evlenmeden götürür, çünkü evlenirse kaçak yememeye eşi karşı çıkar buda sorun yaratır
00 Yorumla- +1 yıl
Kadin hayatini yasamak istiyor sorguluyorsun neden diye ajdjxjnx
21 Yorumla - +1 yıl
Halinden memnundur kendini evlenmek zorunda hissetmiyordur illa herkes evlenmeli diye bir kural yok sonuçta
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Çünkü yaş aldıkça akillaniyoruz. Kendimizi daha çok seviyoruz. Ömrümüzü elin oğluna heba etmek yerine kendimize birikim ve yatırım yapıyoruz.
00 Yorumla- +1 yıl
Çünkü akıllı kadın, biliyor bir erkeğe ihtiyacı olmadığını, neden kahrını çeksin... Ayrıca doğru soru, evlenmek zorunda mı? Hayır...
00 Yorumla Kafa Dengi biri olmayınca evlenemez insan 30 a gelmiş biri olarak böyle düşünüyorum. Sırf evlenmek için. Evlenmem de
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Evlilik herkese göre değil. Bazı insanlar evlilik hayatını sevmiyor. Veya çok sert ve tutkulu bir ilişkisi vardı zamanında onu unutamıyordur
00 YorumlaBelki sapyo seksüel dir yani
Zeki erkek beğeniyordur kardeşim
Ama bulamamıştır
Ve özgürlük çü
Özgürlüğüne düşkün demekki kardeşim00 Yorumla- +1 yıl
Belki birini sevmiş olmayınca kalbini kapatmıştır ya da evliliğin sorumluluğu sgır geliyordur başkasının kahrını çekmek istemiyordur
00 Yorumla - +1 yıl
bir insan neden evlenir diye de soruyor musun acaba
10 Yorumla - +1 yıl
Gönlüne göre birini bulamamıştır
Evlenenler çok mu memnun?10 Yorumla - +1 yıl
Içinden gelmiyordur. Sevmiyor cekemiyordur
Oyle olmak istemezsin ama elinde degildir10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Benim yeğenim misin yoksa? :)) İstemiyordur, kafasına göre birini bulamamıştır belki.
10 Yorumla- +1 yıl
sen 26 yaşındasın önce sen evlen sonra oda evlenir @hxbdjxv
00 Yorumla Güzel bakımlı ve zeki olduğu için evlenmiyor zaten kendine denk birini bulamamıştır
00 YorumlaÇoğu kadın 30 yaşına kadar evlilik yapmadıysa ordan öte evlenmek istemez
00 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşa kadar istedigini bulamamış bu yaştan sonra da akillanmistir hiç evlenmez
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Belkide eskiden bir sevdigi vardı olmadı oda Baska istemedi
00 Yorumla- +1 yıl
Ben neden evlenmiyorsam teyzen de aynı sebepten evlenmiyor
00 Yorumla Kalbine mukabil bir kalp bulamamıştır, kimseyi sevememistir. Evlilik ona cazip gelmiyordur vs. vs.
00 Yorumla- +1 yıl
Zeki olmadığı için , yazık artık millet evlenmeyi başına dert almak olarak görür olmuş vah halimize
00 Yorumla - +1 yıl
Nasip kısmet diyelim belli olmaz karşına biri çıkar onun hemen evlenirler
00 Yorumla Fikir uyuşmazlığı olabilir günümüzde bi çok kadın bu yönde
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Onların kafası kariyer odaklı sanıyorlarki evlenince bitecek ama çok yanlış ilerde anlar
00 Yorumla- +1 yıl
Kader ya teyzen evlenmez zaten alismisdin bh hayata
00 Yorumla - +1 yıl
Beğenilmeyen huyları vardır o da, farkındadır olayın
00 Yorumla Neden evlilik düşünmediğini biz nereden bilelim ki 😂😂onun aklında mi yaşıyoruz dgfgdg
00 Yorumla- +1 yıl
belki geçmişte kötü bi sevgilisi olmuştur ağzı yanmıştır ondan evlilik düşünmüyodur
00 Yorumla - +1 yıl
Kendi kendine yetebilen bir karakterdeyse, başka birisine bağlanıp rahatını bozmak istemiyordur.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence evlenenlerin kötü tecrübeleri,
Ülkedeki evlilik sistemi, sosyal ekonomik durum, gelecek kaygısı gibi konular onun evliliğe bakışını değiştiriyor insanın00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Belki kadınsal sendrom vardır!
Belki çocuk doğurma yetisi yoktur nadirde görülse. Belki aşırı feministtir. Ya da başka bir durum vardır 🤔00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı. Bende 33 yaşındayım bekarım büyük ihtimalle evde kaldım
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bekarlık daha iyi tek erkekle ömür geçirmek zor yani
13 Yorumla- +1 yıl
Subminal mesaj var
- Cevap sahibi+1 yıl
@ucankazmorton one
- +1 yıl
Tum. erkekler benim diyon yani
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yediği önğnde yemediği arkasında , bi alı balda bir eli yağda rahatı yerindedir
00 Yorumla - +1 yıl
Evlenmemeyi tercih etmiştir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Duzsnli cinsel hayati vardir ihtiysc duymazdi4. evlenmeye
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 25,5b cevap paylaştı. Zeki olduğu için.😃
40 Yorumla- +1 yıl
40 yaşındaki ben neden evlenmek istemiyorsam ondandır. 😉
00 Yorumla - +1 yıl
Düşünmeyebilir, bakire olmadığından evlenemeyeceğini düşünebilir, kötü biriyle birlikte olmuş olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Tek başına mutludur belki ya da sorumluluk almak istemiyordur sonuçta evlilik büyük sorumluluk gerektiriyor
00 Yorumla Evlenmediği için güzel ve bakımlı kalabilmiş.
Başka soru?10 Yorumla- +1 yıl
E bizim 60 yaşında hayla bekar var hic evlenmedi bu nasiple alakalı yaş la deyilki
00 Yorumla - +1 yıl
Ne alaka evlenmek zorunda mı sanki 🙄
30 Yorumla Kendini seviyor işte ne güzel
20 Yorumla- +1 yıl
Hayatını yaşamak istiyordur
20 Yorumla - +1 yıl
Olabilir herkesin kendi hayatı
10 Yorumla - +1 yıl
Mutluluğu yalnızken de seviyordur
10 Yorumla - Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi