Bence kadın erkek farketmeksizin adım atabilir. Duruma, şartlara göre belli olan bir durum. Kadının ilk adımı kadını basit yapmaz. Belki erkek çekingendir. Belki erkek kadının farkında değildir. Yani açık olmak önemli. Ben şahsen hoşlanmış isem belli ederim. Erkek bunu anlamazsa ben konuşabilirim bile bu konuyu ve niyetimi. O yüzden benim için hiçbir sakınca yok. İçinden geldiği gibi olmalı insan.
Daha baştan bu tür saçma kurallar belirlenecekse ohooo o ilişki hayatta yürümez. Cidden anlamıyorum, tamam bazı cinsiyet rolleri zorunlu ve gerekli ama bunların gereği ne abi allah aşkına kim atmak istiyorsa atsın işte ne kasıyorsunuz.
İstediğim sevgiyse ve ışık gördüysem hiç affetmem atarım adımı. 😃 Bence cinsiyet gözetmeksizin herkes bunu yapmalı. En azından hayatta kaybetmeyeceğiniz şey kendiniz ve aklınız olmasın.
Gurur yapıyor kadınlar asıl mesele o.. Bir de erkekler de reddedilince öncesinde arkadaşça bir diyalog varsa o yıkıma uğruyor. İlk adımı kadının atması dünyada değil ama Türkiye'de çok zor..
Gurur kaybedince işe yaramaz kardeşim. ☺️ Reddedilince elbette eskisi gibi olmaz bir şeyler. Nedeni bir tarafın sevgisi arkadaşça diğerinin ise sevgili tarzında. Bence de uygun olmaz diye düşünürüm. Yıkım değilde uzak durulması iyidir. Hiç olmazsa reddedilme kabul edilip sonradan terk edilmekten ve sessiz gidislerden daha iyidir emin olun. Türkiye odaklı konu değil çoğu orta doğu ülkelerinde bu durum var.
İlk adım diye bir şey yok ya, konuşmaktan ve vakit geçirmekten keyif aldığın birisiyse bunu ona açık açık belli etmelisin bence ve o da seninle aynı şekildeyse karşılıklı adım atılmış olur, herhangi bir şeyden veya birinden adım beklemek çok saçma bence.