Bir platformda Jöh olan biri cici kız sen clup clup gezerken ben sen rahat uyu diye nöbetteyim yazmış bende dedim ki bütün kızlar öyle degil oylelerini tercih edip herkese o gozle bakamazsiniz dedim bundan önce üç kuruş para ödeyip askere gitmeyen bedelli yapan erkeklere laf soyleyin dedim oda dediki bütun kizlara oyle demedik joh poh olan kadınlar var dedi askere para için çalısiyor para icin bu meslegi yapıyor diyen hiçbir yere gelemez diye uzun uzun yazmıs sanırim uzman cavuslara soyledigi mi mi dusundu uzman cavuslara bedelli asker mi diyorlar ben neyi yanlış soyledim asker düsmani değilim yanlıs konuştumda kalbini mi kırdim diye içim rahat etmiyor çok vicdan yaptım asker olan var mı bu konu hakkında bilgisi olan
Güncellemeler
+1 yıl
Guncell
Bedelli askerli ne demek 6 ay askerligini yapmayip para ödemek değil mi?
Bak şimdi olay şöyle Gerçekten şu anda askerlik yapmak ciddi anlamda zor bedelli askerlik İşte o senin dediğin gibi 6 ay para ödemek şartıyla askerliğini bitirip gelmek demek Ama şu an gerçekten uzun dönem askerlik yapan insanların işi ciddi anlamda çok zor o Sen club club gezerken ben seni koruyorum derken şunu söylemek istiyor arkadaş Yani sen orada keyfini sürerken Ben burada seni rahat edebilmek için ülkeyi kuruyorum anlamında söylemek istemiş Bu da seni yargılayıcı herhangi bir şey yok Emin olabilirsin Sadece askerliğin zor olduğunu söylemek istemiş bedelli askerlik olayına Evet şu an herkes karşı özellikle uzun dönem yapan insanlar niye Çünkü Adam diyor ki ben diyor burada diyor karşılık gözetmeksizin vatanı koruyorum adam 6 ay bedelli yapıp geliyor bu da biraz insanlara koyuyor açıkçası
O sana cevaben direk söylememiş genel konuşmuş hem bedelli askerlik yapanlardan hem de para için maaşlı askerliği seçenlerden bahsetmiş. Bedelli askerlik para ödeyip 1 ay askerlik yapmak demek.
bütün kızla öyle diyen yok zaten özel harekatçı kızlar tanıyorum ben bedelli yapan erkek clup clup geziyormu ya da aldığı paranın sefasınımı sürüyor? Hayır sürmüyor aldığı paranın sefasını çünkü oda dağda asker vatani görevini yapıyor o görevi bir hayat biçimine çevirmiş ve gönülden yapıyor emin ol her tanıdığım askerler para için yapıyor diyor ama ben bir erkeğin o eziyetleri çekmeden daha fazla para kazanabileceğine eminim ama para için yapıyorlar diyenlerin bir yere gelemeyeceğinden eminim. boyle soyledi