Benimle para için mi evlenmek istiyor?

3 senelik arkadaşım bana evlenme teklifi etti. Ben hemşireyim. Kendisi de arkadaşlarıyla bir şirket kurduğunu söylüyor ama resmi olarak henüz ortak olmadım ama resmi işler tamamlanacak diyor. Annemle tanıştığında anneme annem diyip elini öptü çok sıcak davrandı. Bir gün arkadaşlarıyla ortak bir buluşmamızda bir arkadaşına işim olmazsa sevgilim bana bakar, benim hemşire sevgilim var falan dedi. Ben de şüphelendim ve anneme anlattım. Annem kendisiyle konuşup şirketle ilgili resmi belgeleri görmeden ve evlilik sözleşmesi yapmadan katiyen evlenmemize izin vermeyeceğini söyledi. Her şeye tamam dedi. Evlilik sözleşmesini de kabul etti ama henüz şirketle ilgili bir belge göstermedi. Şirket sahibi ortağı falan olmasına gerek yok. Orada çalışan olması düzenli bir işinin olması aslında bizim için yeterli. Ama sürekli şirket ortağıyım diyor ama ne ortak olduğunu ne de çalışan olduğunu ispatlamıyor. Annemle son konuşmasında da anne değil abla demiş ve çok soğuk davranmış. Sizce ben ne yapmalıyım? Bu kişiyle evlenmeli miyim?
Benimle para için mi evlenmek istiyor?