Eski sevgiliyle arkadaş kalmak mantıklı mu?

Merhabalar arkadaşlar öncelikle lütfen soruya öylesine cevap vermeyin çünkü benim için önemli bir konu. 3 gün önce 3 4 aylık ilişkimle ayrılmak zorunda kaldık ailelerle alakalı bi durum ama 3 4 ay olduğuna bakmayın onunla çok mutluydum ilk defa birinin yanında kendim gibi rahat rahat davranabiliyodum. Onun içinde öyleydi bunu uzun uzun anlatamayacağım ama o da beni çok sevdi hatta ayrıldığımızı duyan herkes kısa süreli bi şaşkınlık geçirdi o seni çok seviyordu nasıl olur bu falan dendi. Kendisinin en yakın arkadaşlarıydı bunu söyleyenler. Neyse arkadaşlar biz bu çocukla sevgili olmadan önce de 2 ay gibi bi süre arkadaştık zaten sevgili olduğumuz süre boyunca da ikimizde kıskanç olduğumuz için çok kavga ediyorduk yani aslında bizden zaten olmazdı. Ve dün arkadaş kalmaya tekrar karar verdik. Ben istemedim en baş çünlü arkadaş olursak beni öyle görmeye başlar sevgisi azalır ve tekrar barışamayız diye ama kendisi hayatımda senşn gibi birine çok ihtiyacım var senin yanında çok mutluyum huzurluyum falan dedi ve düşünince bende öyleydim Beni çok sevdiğini söyledi ama arkadaş da kalmak istiyor. Sizce arkadaş kalmalı moyız. Sevgiyi öldürür mü bu arkadaşlık
Eski sevgiliyle arkadaş kalmak mantıklı mu?