Uzun ilişki bu kadar kolay biter mi?

Merhaba
5 yıllık Sevgilimle nişanıma 10 gün kala aileler yüzünden ayrıldık onun ailes istemedi ortaya incir kabuğunu doldurmayacak ve yalan yanlış sebepler öne sürdüler sevgilimde bana ben bir seçim yapmam gerekirse ailemi seçerim dedi ben ona hiç seçim yapman gerekiyor demedim sadece dengeyi koru dedim. Sonra hakkımda söyledikleribazı yalan şeyler vardı ben söylemişim gibi onlara inanmış sevgilim ama ben kimin söylediğini öğrenince o kişiyle olan yazışma ve ses kayıtlarını gönderdim sevgilime aslında söylediğim şeyleri bambaşka şeyler ama hepsini yaşan yanlış anlatıp sevgilimi doldurmuşlar ve oda dolmuş anlayacağınız. Ben bunları kanıtlayınca bana sen boş ver herkes senin düşmeni bekliyor bunları düşünme dedi. Ertesi gün konuyu açtığımda bu konuları artık konuşmak istemiyorum ara verelim bir süre kafamızı dinleyelim dedi nişanım iptal oldu 10 gündür hiç yazmadı instagramda 50 tane fotoğraf var onda da bende de ne birbirimizi sildik ne fotoğrafları birbirimizden haberimiz yok şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bir yete çağırıp bu işi noktalamam mı gerekiyor yoksa gerçekten zamana mı bırakmam gerekiyor bilmiyorum. Ailesi beni istemiyor bu iş ileride olur mu. Sevgilim ailesinden korkuyor anladığım kadarıyla onların rızası olmadan olmasını istemiyor ama eşi olacak insanı da tek kalemde silebiliyor be demek ben ailemi seçerim ben de senin aile sayılırım: arkadaşlar şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum Yardıma ihtiyacım var çıkmazsa hissediyorum.
Uzun ilişki bu kadar kolay biter mi?