Doğru kişiyi bulmaktan ziyade, kendine uygun eşi bulmaktır mesele.
İster ki İnsan, eli ayağı, maddi durumu görünümü falan filan şöyle olsun der. İster Allah, ister. O kadar çok kriter sıralar ki tastamam edemez aradığını.
Keşke günümüzde ki insanlar özünde sözünde bir olsa da bu kıstaslara önem vermesek. Değerli olan kişinin dışı ya da giydiği elbise değildir. Ceket giymekle Adam olunmuyor. Her Ceket giyen Adam ola idi memlekette Adamlıktan geçilmez idi.
Asıl meselde işte burada. Kişinin dışı değil içidir. Sen neye değer verir isen ona talip olursun. İyi deyip dışına bakar ise sana o iyidir. Yok, ben yüreğine bakar, ona değer veririm der isen oba talip olursun.
İşte senin talibin, talep ettiğin ne ise sen onu karşında görürsün. Talip ettiğin Dışı ise içindekini görmezsin. Gözünün ucunda ki İnci' yi dâhi görmezsin. İnci' yi sanır mısın her yerde bulasın. İnci' yi görmek için içine bakıp açmak icap eder. Talep eden çoktur inci' yi lakin talibi bir kişidir.
Her insanın Kusuru vardır. Kusursuz hiç bir Beşer yoktur. Güzel sarışın bir Hatun görürsün ama aklı kıttır. Ya da Yakışıklı zengin bir Adam görürsün ama kültürsüzdür. O vakit İnsanlarda birer Tavus Kuşuna benzer. Kantlarını, tüylerini Yelpaze gibi açtım mı? başını döndürüverir Âlim Allah.
Benin kriterimde kişi Güzel âhlaklı, merhametli, vicdanlı, güvenilir, sadâkatli ve mütedeyyin olmalıdır. Bunlar var diye dış görünümü o kadar güzel olmayabilir de. Şimdi ben böyle birini istedim diye dört dörtlük müyüm değilim elbet. Benim de kusurum vardır elbet. Marifet Kusurları örtüp BİR olmaktır. Maksat bir ömür boyu hoş muhabbet edip mutlu olmak mı? yoksa bedenler eskiyene kadar belli bir süreye kadar hayat yaşamak mı?
Bu meseleler önemlidir. Önemli olmasa idi bu kadar yazmaz idim. Belki size doğru gelir, belki de gelmez.
Kişi nasıl ise karşısındakini de öyle görür. Kalp kalbe karşıdır. Elbette muhabbet etmeden karşındaki insan mıdır değil midir bilemezsin. Kapı ardındakini görmek için buyur etmek icap eder. O vakit edebince muhabbet etmek gerekir o kişi ile.
O yüzden Kadıların bu konuda daha hassas ve sabırlı olmalı gerekir. Bir duruşu olmalıdır. Bir saygınlığı ve çizgileri olmak zorundadır. Arkadaş olarak gördüğün insanı ancak mesafeli davranarak tanıyabilirsin. Bu muhabbet her gün de olabilir hafta bir ya da bir kaç kez de olabilir.
Konuştuğunuz konular önemlidir. Konuşulan muhabbetler karşındaki insanın boş mu? dolu mu? olduğunu sana belli eder. Muhabbet ettiğinizde sizden sıkılıp sıkılmadığı ve sizi can kulağı ile dinleyip dinlemediği önemli.
Size değer veren insan sizin muhabbetinizden sıkılmaz, oflayıp poflamaz. Gözlerini sizden ayırmaz. Size odaklanır. Muhabbetten haz alır, keyif alır. Yüzü somurtmaz, kalpten gelen bir tebessümle size eşlik eder. Her ana değer verir. Bu arkadaşlık ileride evliliğe gidecekse sizi kaybetmek istemez.
Ama karşınızdaki insan doğru kişi değil ise bunları yapmaz. Sizi dinlerken sağa sola bakar. Sürekli vücudu hareket eder. Zaman bir an bitse diye ya saatine bakar ya da telefonu ile oynar. Yüzünde bir memnuniyetsizlik olur. Dahası sıkılır. Zaman epeyce ilerlediğinde Size serzenişte bulunur. Çok mesafelisin, yan yana yürüyemiyoruz, bir yanak vermiyorsun, buse vermiyorsun, soğuksun diye diye şakayla karışık hakikati sana söyler.
Sana Şaka yaptım dese de inanma. Onun niyeti Flört etmek. Nefsi duygularını bastırmak. İnsan dokunmadan sevebilir öyle değil mi?
Çok uzattım kusuruma bakma. Son sözüm şu ola;
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Şimdiki zamanla eskisi zamanı isine geldiği gibi kullanan bir kafa yapısı olduğu müddetçe kadınlar hep nasibim çıksında beni bulsun ben kadınım oncelik onlarin onlar ince davransın o sevsin o koşsun o hediye alsin ben bir adım atıp o 10 adim atsin bana düşüncesinde olunup emek ve kiymet bilme meselesine gelince aman hepsi aynı zaten sana ilgimi göstermiyor birak gitsin mesaj mi atmıyor atma dusuncesince olunduğu müddetçe kadin erkek ilişkilerinden bir halt olmaz :)
Keşke herkes böyle olsa ama maalesef yazdığım gibi ayrılığın 2 günde unutulduğu bir çağdayiz fazlaca alternatif var ve bu suni ilişkiler hepimizi zamanla bitiriyor. Hani diyorlar ya 20 yaşındayım ama içim 50 yasinda gibi nedenlerden birisi bu iste
Beraber gülebiliyor, anlaşabiliyor ve sürekli sorun yaşamıyorsan fark ediyorsun. Gün geçtikçe, sana daha çok zaman ayırmaya başlıyor. Yaşamın kıyısı olan bu zamanı, en çok kime harcarsan o doğru kişidir.
Doğru kişi hiç beklemediğin anda karşına çıkar. Hani bazı insanlarda öyledir ya hiç beklemediğin anda birisi karşına çıkar ve onunla çok iyi anlaşırsın arkadaş, dost vs olursun. Birilerini arayınca karşına hiçbir zaman doğru insan çıkmaz bence. Hiç beklemediğin zamanda herşeyden ümidini kesmişken karşına istediğin gibi birisi çıkar
Su dönemde kadınların doğru kavramı çok yanlış bence herkes bir rekabet içinde o yüzden erkekler arasında sürekli bir kıyaslama durumu var en çok kıskanan en çok hediye alan tipler kadınlar için doğru erkek oluyor ama ne zaman gercekten karaktere bakmaya baslicaz o zaman duzelicek her şey şahsen benim için öyle oldu eşim beni buldu
Bulamazsın bu devirde eski de kaldı namuslu iffetli karakteri sağlam insan bulduğunu sananlar pişmanlıklar yaşadılar çoktan deneme sende pişman olmak istemiyorsan 😅
Aramakla bulunan bir şey oldugunu düşünmüyorum. Fakat çevremde evlenen, gördüğüm kisiler hep "bir anda oldu, dilim tutuldu, kalbim onu hep tanıyormuş gibiydi." Gibi sözler soyluyorlardi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
doğru kişi diye birbşeyn olduguna inanmam oluruna bırakırım olursa olur olmadıysa da ztn dunyada tek o yok ya
Nasıl buluruz bilemiyorum. Ama aşk işlerinin kesinlikle şans işi olduğunu düşünüyorum. Nasibin varsa doğru ortamda da bulunursan belki o zaman olabilir. Aranarak bulanacak bir şey yok.