Sınav senesi sevgili olan insanın dertleri vol1
maalesef birçok kişi karaktersiz ve sana da öylesi denk gelmiş.
Bir süre o acıyı yaşayıp içinden akıtmaya çalış ama asla içinde kalmasın o zehir.
Bu hislerle ders çalışamaman oldukça normal sürekli dikkatin dağılıyordur eminim ki.
maalesef bir süre de böyle devam edecek
Anında o hisleri kenara atmak oldukça zor.
Tabii o acı hissini de alıp tak diye içinden fırlatıp atamazsın.
Sen o hissi olabildiğince içinden atmaya çalış ve acını da yaşa ki için de yara olarak kalmasın.
Kendine bir süre mühlet ver.
Sınav senen olduğu için ders çalışırken de oldukça ağlayacaksın bu aklına geldikçe.
Kendine sıcak bir şey demle güzel bir yürüyüş yap o kötü enerjiyi içinden at. İnsanlarla konuş.
Sonra tekrar dersine otur.
Tekrar çalışmaya devam et.
Arada molalar ver derin bir nefes al sana iyi gelecek.
O molaları hakediyorsun.
Hiç mola vermeden kendini rahatlatmadan masa başında saatlerce depresif oturursun sonra bir bakmışsın gece olmuş.
Kendine arada temiz hava ve baş kaldırma molası ver ve geri oturup zihnini boşalttığın anlarda derslerine odaklanmaya çalış.
Kimse geleceğinden ve senden önemli değil Senin hayatında bu da kulağına küpe olsun.🍰🧁🍭🍯🍓20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞöyle düşün :Sen değil, o kaybetti ama çalışmazsan zamanın, şu ana kadar verdiğin emek de boşuna gidecek. Ardına baktığında değmeyen biri için harcadığın zamana acıma ihtimalin de var. Hayattaki hiçkimse, senden daha önemli değil. Kurtulduğunu düşün ve kendine "Ben, daha iyilerini hak ediyorum." de. İlişkinizin devam ettiğini ve sonunda evlenmiş olduğunuzu düşün. İş işten geçmeden köprüleri atmış oldunuz. Kurtuldun. Aslında şu an yeni olduğu için bizim diyeceğimiz her şey boşu boşuna. Göreceksin, zamanla her acı geçiyor. İlk zamanki gibi üzemiyor. Hem zaten üzülmesi gereken de sen değilsin. Seni kaybettiği için o üzülsün.
10 Yorumla
+1 yılboş ver bırak o asıl kendini aldatmasiyla kalsın. Gelip geçici insanlar için bir yılını daha feda etme sakın. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin hatta ona inat daha çok çalış. Güzel bir yere git ki seneye bu vakitlerde pişman olma. Yoksa su an oturduğun odada bir yılını daha geçirirsin. O zaman şu anki gibi ona değil kendine kızgın olursun. Bunu kendine yapma. Seneye bu vakitlerde belkide üniversitede tanıştığin çok daha farklı bir insan olacak hayatında. Onu da bekletme. Derslerine odaklan ve bu yılını heba etme degersiz bir varlık için
10 Yorumla
Toparla kendini bir an önce derse başla bende geçen sene aldatıldım. İnan öyle şeyler yaşattı ki bana duysan ağzın açıkta kalır. Pişman olduğum nokta durup savaşmam , acımla yüzleşmediğim için çok hatalar yaptım ama geldi yine acıttı canımı ben yol verdim bu kez ve sınav tercihi yapmadığım için bu senede sınav paramı yatırmadığım için 2 yılımdan oldum. Sakın birisi için geleceğinle oynama bir an önce toparlan ve dersine çalışmaya başla zaten ders çalıştıkça üzüntüyü bastıracaksın inan bana güçlü Dur
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Şimdi olaya başka bir bakış açısı ile bakmanı istiyorum. İnsan kendini böyle bir durumda kendini suçlama mali. Kendine pay bicmemeli. Hata ya da ayıplamacak bir duruma kendini koymamali. Bilmelisin ki o onun ayıbı. O onun kusuru. Sen ayıp ya da yanlış ya da kötü bir şey yapmadin. Bazen şer gibi gördüğümüz durumlarin arkasında hayr vardir. Bazende tam tersi. Misal geçmişte bende bir kizi çok sevdim. Deli gibi aşıktım. Yemeden içmeden kesildim. Sanki onsuz hayat olamaz tarzinda düşünüyordum. gozlerim sanki mühürlenmiş. Onun benimle olmaması bir şer gibi bakıyordum. Aradan yıllar geçti ve evet bugün o kızın bana olmaması daha güzel olmuş diye biliyorum. O günden sonra tüm yasadiklarimda şunu söylüyorum. Rabbim benim için hayırlı olacaksa olsun yoksa olmasın. Sen Hayri dile. Bence senin bu aldatil. a olayında bı bakış açısı ile bakmanı istiyorum. Ve zamana bırakmani. Peki bu durumda iken bu acı varken zamanımı nasıl gecirmeliyim. Nasıl atlatabilirim bu acıyı.. öncelikle anılarını ve yaşadıklarını beyninde tekrarlama. Ruminitasyon yapma. onunla yaşadığın acı tatlı olayları tekrar tekrar düşünme. İnsanların sana tekrardan affetme falan fikirleri verebilir, ve bu senin olaya saplanmana sebep olabilir. Eğer aklından tamammen bitirdiysen kararlı ol. Kendine sevdiğin bir sosyal aktivite yap. Bugün senin için sadece senin uzun zamandır yapmayipta yapmayı sevdiğin bir aktivite yap. Bu süreçte ailenle ya da sevdiğin ve güvendiğin bir arkadasin ile eğer çok dolarsan konusabilirsin. unutma bunu yaşamanın bir sebebi var. Belki ileriye yönelik bir hayır. Zamanla göreceğiz. Kendine iyi bak güzel insan ✋
20 Yorumlaİnsan..
En sevdiğiniz insanın bile size en büyük yıkıcılığı yapma potansiyelini bu yüzden en başta düşünmek bu gibi durumlarda daha az hasar sağlar. Yani kim olursa olsun bilmediğimiz yönleri vardır insanların ve bize gösterdikleri yalnızca bir kısımdır, o kısımda ağırlıklı olarak karşılıklı menfaate dayalı bir ilişkidir ve mesela bazı insanlar menfaatleri değişince değişebilirler o yüzden şöyle demek lazım "insandır her şeyi yapabilir.".
Ve gönül ilişkilerinde birini hayatımıza almadan önce acele etmemeliyiz. Gönül sarayımızın duvarları, kapısı ve muhafızları oldukça sağlam olmalıdır çünkü kalp yara aldığı zaman çok zarar gören naif ve hassas bir organdır ve en güzel en yüce organımızdır (burada kast ettiğim kalp gönlümüz). Gönül yoldaşımızın kale gibi değişmez, sağlam olması gerekir aksi takdirde böyle hüsranlar da kaçınılmazdır. Size tavsiyem şudur, beynin çalışmasında şöyle bir ilkesi vardır ana sisteminde yani, sizi çok üzen meseleleri tamamen unutmak gibi (bu yüzden sizi üzen meselelerin ayrıntılarını hatırlamazsınız) ama bu resetlenme ve acı yüklerden kurtulmak, hafiflemek için de odak noktanızı mutlaka değiştirmeli ve günlük rutinler edinmelisiniz, sizin için oldukça hassas olan bu süreci arkadaşlarınızla ve mümkünse aileniz, dostlarınız gibi çok yakınlarınızla geçirin, güzel şeyler düşünmeye çalışın ve en önemlisi umut edin bu karanlıkların biteceğine dair.. Umarım bu oldukça zor ve yıprattırıcı süreci en az hasarla atlatırsınız🌺10 Yorumla
+1 yılSen bence mantığını kullanip artık tamamen kapatıp bu konuyu derslerine odaklan Man lazım unutma ki Sana Eş sevgili Bu hayatta bir şey vermez eğitim ve akabinde yapacagin kariyer senin hayatıni yönlendirirKızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
20 YorumlaŞöyle düşün. Bu olayı yaşaman hayatta kimseye gözü kapalı güvenilmeyeceğini öğretti sana. Ve bundan sonrasında seni sevmeyen , önemsemeyen belkide şu an kendi keyfine göre umursamadan yaşayan bir insan dışı hayvanı düşünerek ona istediğini vermek yerine gelecekte senin önüne çiçekler serecek bir insanla mutlu bir yuva kurman için kaldığın yerden çalışmalarina devam edebilirsin. Belki bu hayatına girecek kişi 1 ya da 2 sene içinde girmiş olacak. Belkide 5 - 6 ay sonra daha kısa bir süre sonra. Kısacası mutluluk her yerden gelebiliyor. Önemli olan senin iyi yerlere gelmen. Sen iyi yerlere gelirsen karşına da o kadar iyi insanlar çıkacak. Hedefini alçaklarda arama !
24 Yorumla
Soran+1 yılİstediğim bölümü tutturabiliyorum gözüküyor 😌
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim desteğin içinde ❤
+1 yılBu hayat, başkalarının hatalarını kendinde ödeyeceğin bir bedel değildir. Biri sana bu yanlışı yaptıysa, kendi kaybıdır. Sen sınavına odaklan, sınavdan sonra kazanacağın okula ve yeni hayata odaklan. Senin amacın bu olmalı artık. 5 para etmez birisi değil.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılBence duygularını görünüş olarak düzgün olmayan bir deftere yaz. O an kime neden sinirlendiysen , hatırladıkça ne seni üzüyorsa yaz. Yazarken ağlama hissi gelirse tutma kendini. Buna iyi hissetmeye başlayana kadar devam et. Zaten birkaç kez yazdığında daha iyi hissettiğini fark edeceksin. İşin bittiğinde de o defteri yakıyor musun , parçalıyor musun , yüksek bir yerden fırlatıyor musun sana kalmış. Ayrıca bu süreçte eve kapanma arada çık bi yürü temiz hava al. Yarım saat yürümen hem derslerine engel olmaz hem de seni rahatlatır. Yeni yeni ders çalışmaya başladığında da park , balkon gibi açık havada bir yerde çalışmanı öneririm. Umarım daha iyi hisseder ve sınavda istediğin sonucu elde edersin 💕
20 Yorumla
+1 yılNe mi yapacaksın?
Daha sağlam duracaksın ki kişinin yalnızca kendini aldattığını ona göstereceksin.
Aslında göstermeye bilene gerek yok.
Saatlerini, günlerini "bunu bana nasıl yapar?" Gibi düşüncelere girme hiç.
Önünde duran geleceğin/kariyerin şimdi bunun için kendinden vazgeçmenin hiç sırası değil!
Size iyi gelen şeylere odaklanın ve geçmişten vezgeçin yoksa geleceğe açılan kapıdan geçemezsiniz.20 Yorumla
+1 yılKendini toparlamak zorundasın. Toparlamalısın değil bak zorundasın. Belki ömür boyu bir daha göremeyeceğin bir eleman için hayatının geri kalanında pişmanlık yaşama. Olmamış say, güzel şeyler düşün. İçine kapanma arkadaşlarının desteğini geri çevirme.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Kendini biraz zorlamanı tavsiye ederim. Göreceksin ki ders çalışmak, başka bir şeye odaklanmak çok işine yarayacak. Üzülme demek, takma demek büyük saçmalık ve bunlara hiç girmeyeceğim. Rutinini bozup süreci kendin için daha da zorlaştırma. Hayat ondan ve onunla yaşadığın ilişkiden ibaret değil, bunu kendine tekrar hatırlat. İnsanın kendine gelmesi, kendini bulması dünyadaki en kıymetli, en esaslı kavuşma. Kendine yüklenme, sar sarmala ve yaralarını sar. En değerli varlığın kendi benliğin çünkü.
10 Yorumlabende 1 ay önce aldatildigimi ögrendim, ve 1 aydir ayriyim, inan bana deymiyor, aklima geliyor mu geliyor, ben bile 1 ay sonra, zor konsantre oluyorum okula, ama yapcak birsey yok, bunlar gelip gecici, bir kac ay sonra cok pisman olucaksin calismadigin icin...
11 YorumlaSınavdan sonra intikam almak için sevgili yap felan sevgili aşk işi boş iş tecrübe edinmeye çalış her sevdiğin insana neden bırakıyor veua bırakmıyor hatanı gör hatasını gör. Duygusallığı bırak. Kendim balık burcuyum duyusal olursan gururunla yok olur gidersin. boş ver hayatı kendin için yaşa. 😌
03 Yorumla
Soran+1 yıl😁😁😁
+1 yılKendini o psikolojiden soyutlayıp tamamen kendini iyi hissedeceğin ortamlara yönel. Seni iyi hissettirecek şeylere yönel. Senin modunu düşürecek müzikler dinlememeye çalış. Sonuçta hayat devam ediyor ve sen sorumluluklarının peşinden gitmeye devam ediyorsun. Herkes kaldığı yerden devam ediyor. Ve eminim sınavın da çok güzel geçecek bu şekilde dediklerimi uygulamaya devam edersen.
00 Yorumla
+1 yılYeni bi ortamda cok daha iyi cok dah kaliteli insanlarla karsilasicaksin toplan isine gucune bak acik ya da gizli bi cok insan aldatiliyor hepsinin bu yasananlara takilip kaldigini dusunsene insanin cani dayanir mi buna yani gonlu gecmis yapabilcek birsey yok aldatmasi kotu tabi savunulcak yani yok ama kalp bu yonlendiremiyorsun kendini toplamaya calis zaten baskada caren yok güzelim
00 YorumlaSen yapmadın ya o yapmış demekki sana değer vermeyen biriymiş, sil gitsin dersine bak, sınavına odaklan maalesef dünya ve insanlar böyle ilk aldatılan sende değilsin hayat devam ediyor. Mezun ol elinde bir altın bileziği olur, kendini bırakma hayat devam ediyor.
00 Yorumla
+1 yılboş ver erkekleri ayaklarının üstünde dur bak bende o yönden çok yara aldım depresyona girdim Şu an halledemezsek 9 ay çekeceğiz ben hiç iyi degilim bunalıma girerek ders çalışıyorum hiçbir şey yapasim yok çok zor bir erkek için değmez inan karaktersiz biri için yılların gider
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayatını kararmasına izin verme, inanıyorum güçlü birisin, kalk ayağa başarınla o yıkılsın, ona ne kaybettiğini göster, sakın tutup kaldırma, unutma o sana acımadı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini toparlayıp derslerine yoğunlaşacaksın buna mecbursun... derslerin senin geleceğini şekillendirecek.. seni haketmeyen biri için geleceğini şekillendirmekten vazgeçmemelisin..
10 Yorumla
+1 yılSeni hak etmiyor pisliğin teki işte. O mu daha değerli yoksa geleceğin mi? Bunu düşün karar ver canım benim sakın kendimi böyle biri için üzme bırak o üzülsün sen gibi bi kızı kaybettiği için.
10 Yorumla
+1 yılÇok ağır bir şey ve bunun affı olmaz. Şu an aşk meşk işlerini bir rafa kaldırıp geleceğine yön verecek olan sınavı düşünmelisin. Rahata çıkınca aşk meşk işleri çok daha kolay
11 Yorumla- +1 yıl
Nasibinde varsa daha iyileri gelip seni bulur zaten
+1 yılBirkaç gün her şeye ara ver. Tamamen kendine odaklan üzül, ağla, zırla sonra tek başına da her şeyin en güzelini yaşayacağını kendine söyle ve yeni planlar yap kendine hedefler koy sadece onlara odaklan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın sakın bir erkek için geleceğini mahvetme bak bende aldatıldım zamanında üniversitede okuyordum o zamanlar sınavlara girmedim daha ucunu toparlayamadım ve okulu bıraktım bir erkek için değer mi hayır
10 Yorumla
+1 yılDünyada düşünecek sadece o insan mı kaldı… o sana nasıl kıya bildiyse sende unutmayı öğren
20 Yorumla
+1 yılaldatilmayacagini mi saniyordun hayat bu kimseye guvenilmez ogrenemedin mi hala? herkesi kendin gibi sanarsan hayatinda cok fazla hayal kirikligi yasarsin
00 Yorumla
+1 yılBu ruh hali yakın bi arkadaşın desteg>yle aşılabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım yok
+1 yılBütün onu hayırlaran şeylerden uzak dur, kafanı iyice boşaltmaya çalış ve sana verdiği eşya falan varsa hepsini yak. Bir iki güne toparlarsın
00 YorumlaLan Enfazla 1 gün oturup ağlarsın 1 hafta sonra başka sevgili yaparsın manyak mısın kzm sen sal gitsin
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendi kaybetti silmen gerek aglamak hic bir cozumu kavusturmaz veya o olayi silmez seni de iyi yapmaz
00 Yorumla Aldatılmak zor bir durum ama aldatıldığını biliyorsan salacaksın kimse kendi haline hayatına bakacaksın🙂👍🏻
00 Yorumla
+1 yılHepimiz aldatıldık ama hayat devam ediyor derslerin hayatın önemli sen önemlisin bunu bil ve kendine gel
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeymiş beynin bacak aranda değil kafanın içinde calışması gerekiyormuş hala bundan bir sey anlayamadiysan daha beter ol
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yılbir kaç gün ara verip bence kafanı dağıt sonra da artık kabullenerek dersine asıl ki ona inat daha iyilerini bulacaksın
00 Yorumla
+1 yılevet çok kötü bir durum insan kendini bir türlü toparlayamaz yaşayan ve yaşatan kişiler için süreç çok farklı
00 Yorumla
+1 yılHiçbir erkek kadın bi insanın hayatına yön vermemeli bu konu için diyorüm * de gitsin önüne bak sınavına bak başarılar
00 Yorumla
+1 yılAğla diyenlerin kafasını zkm bu arada boş ver güzelim o üzülsün karaktersizligine sen geleceğine bak önüne daha düzgün biri çıkar illa ama hayatını sen yonlendireceksin
10 YorumlaHırs yap inadina çaliş. Ben dün bitirdim sevdigim çocuku. Artık takmıyorum. O pişman olacak biliyorm. Bu yüzden zehir gibi ders çaliş. Ona inat basarili ol
10 YorumlaSınav ondan daha önemli değil. Bas gaza hırsını dersten çıkar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılTek aldatılan sen degil sin kendini sınavlarına ver
00 Yorumla O seni kaybetmiş.. bundan sonra üzülmesi gereken kişi sen değilsin. Süründür onu 😈
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVay köp oğlu köpek kızın aklını başından almış eşşoğlusu ne yapsak acaba hiç üzülme gardasim okulunu düşün. böyle g. avatlari düşünürsen her şey dahada çıkmaza girer
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu hayat başkalarının pisliklerine üzülerek zamanını bedelini harcayacagin bir hayat değil biran önce silkelen ve kendine gel.
- Aşk İlişkileri konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılZor bir durum ama derslerine çalışman gerekiyor öyle bir insan için hiçbir şeye değmez
00 Yorumla
+1 yılSeni aldatan kişiye ders vermek için bile çalışmaya değer. Seni ne olursa olsun güçlü görmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldatılmak çok kötü bir his kin nefret öfke duyguları ağır basar hemen kendine gel intikam almakla uğraşma eğer iyi bölüm kazanırsan en büyük pişmanlığı yaşatırsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Gez dolaş kafa dağıt kendine geldin mi sınav işi de hallolur
00 YorumlaÜzerine bir soğuk Su içerek hayatına devam et okul bitene kadar da ciddi ilişkilerden uzak dur
00 YorumlaHayatının o insandan ibaret olmadığını kabullenmeye çalışmalısın.
00 YorumlaBu zamanda çok normal heryerde taş gibi kizlar var insanın aklını çekiyorlar.
00 YorumlaHiç kimse senden önemli değil seni hak etmemiş hak etse aldatmazdı. Bir yerde o da üzülür şüphen olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 cocugunla sokaktami kaldın evli değilsin. sevgililik evlilikle biten bir süreçtir. sizinki arkadaşlık başkasıni bulursun
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü bir şey yasamissin ama sınavlar çok önemli bu yüzden meditasyon oneriyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de aldatıldım o kadar üzüldüm ki anlatamam.
şu an çok pişmanım kendimi o kadar üzüp yıprattığım için
Değmeyecek insan içinüzme kendini00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkafana takma varlığı ne kazandırdı ki yokluğu ne kaybettirsin sen sınavını kazan hep mutlu ol o ona daha çok koyar emin ol pes etme dik dur üzüntünü falan asla belli etme
10 Yorumla
+1 yılAffetme sakın da ne yaparsan yap en büyük hatan olur
00 Yorumla
+1 yılbundan 5 sene sonra umrunda dahi olmayacak..
ne kadar boş olduğunu anlayacaksın..00 Yorumla
+1 yılSeni baskasina tercih etmis biri icin sen sinavindan mi olacaksin kafanda bitirmelisin ihanetin en kralini yasadim ben senden daha degerlisi yok seni gozden cikarmis biri icin geleceginle oynama
00 Yorumla
+1 yılBelki bu hayatta öyle yerlere geliceksin ki belki o insana sana Bi engeldi senin şer sandığım belki rabbimin sana verdiği güzel bir hayirdir dusunme olumsuz şeyler ve geleceğine odaklan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor ben de aşk acısı çekince yeme içme çalışma hepsi gidiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence artık alışın bunlara ve karşılaşınca sadece umursamayın
00 Yorumla
+1 yılya sanki nikahlı karı kocada aldatıldım diyor. Seneye kalmaz zaten ayrılır sende başkasını bulursun ödeşirsiniz. Sizinki evcilik oyunu. Tam g. rizekalı bu z kuşağı yeminle.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin hatan, bu dönemde sevgilinin olmasıydı zaten.
00 YorumlaYaşadığınız bir olayın,
5 yıl sonra bir önemi olmayacaksa,
5 dakikan fazla kendinizi üzmeye değmez.10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar