Aşık mıydım yoksa heves miydi , elde etme isteği ya da geçmişe özlem miydi?

Çok ani bir şekilde koptuğumuz çocuklu aşkımı buldum. O zamanlar aşk diye nitelerdim tabii. Biraz yarım kalmışlık vardı. Buralardan uzun yıllar önce taşınmışlar. Gitmeden önce okuldakilere beni sevdiğini söylemiş. Ben yoktum tabi o sıralar hastaydım. Yıllar sonra rüyama girmesiyle onu aramaya koyuldum ve buldum. Üç ay oldu neredeyse aslında onla konuşurken heyecanımı hiç kaybetmedim. İlk başlarda kendini geri tutuyordu. Şimdi beni sevdiğini söylüyor daha çok konuşmak istiyor vs. Bazı özelliklerini elbet de ki sevmiyorum, sevmek zorunda değilim. Konuşurken artık beni kendine ait hissettiriyor. Bu beni mutlu ediyor. Ama sanki ona olan heyecanım bitmiş gibi. Özlüyordum mesela en başlarda. Hala özlüyorum ama en başlardaki gibi değil. Mesela yan yana gelirsek söyle yapalım böyle yapalım derken mutlu oluyorum. Ama eski heyecan yok gibi. Üstelik içimden bir ses ya nasibinde değilse diyor. Kafa yapılarımız çok uyuşuyor. Fikirlerimiz sevdiğimiz şeyler. İlk defa iki hafta önce sesli konuştuk. Sesine hayran kaldım. İki saat boyunca konuşmuşuz ama bana yarım saat gibi geldi. Ama şu aralar 4/5 gündür daha da yakın olduk. Sanki eski heyecanım yok gibi hevesim de yok gibi ama onu özlüyorum. Onunla hâlâ konuşmak istiyorum. Neden sizce?
Aşık mıydım yoksa heves miydi , elde etme isteği ya da geçmişe özlem miydi?