Tip gerçekten bu kadar önemli mi?

Arkadaşlar özet geçeceğim. Elim yüzüm gayet düzgün, güzel bir kızım. üç beş kilo fazlam vardır o da şu an vermek istemediğimden üşeniyorum. Onun dışında kusurum yoktur karakterim düzgündür. Karşımdaki kişide de anlaşabileceğim, sadece sevgili değil arkadaş olarak da eğlenebileceğim konuşup görüşebileceğim birisi olmasına bakarım.
Böylelikle bir süredir bir çocukla görüşüyorum karakteri kişiliği çok düzgün ailesi çok iyi. Ciddi olduğunu her fırsatta belirtiyor, hatta ben biraz yavaştan bile alabiliriz diyorum. Birlikteyken eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Doğru düzgün kavga edemedik çünkü sürekli birimiz alttan alıyor. Benim ailem biraz sorunlu, kendi iç ilişkilerinde de aynı şekil. Annemle babamın arası iyi değildir, kavgadan gürültüden bıkmış durumdayım. dolayısıyla sakin bir ilişki istemiştim ve buldum.
Fotoğrafımızı kime göstersem yok çok büyük gösteriyor, yok saçları dökülmüş, yok kel mi, yok bilmem ne tarzında yorumlar yapıp moralimi bozuyorlar. Önceden hiç düşünmediğim şeyleri, düşünceleri kafama sokup huzurumu kaçıyorlar. Özellikle de ailem. Yok bu çocuk çok sakin, yok saçları dökülmüş v. bir sürü negatif yorum.
hiç daha pozitif bir yorum yaptıklarını görmedim.
Korkum bu düşünceleri aklıma işlemeleri.
Böyle yaptıkları için fotoğraf koyamıyorum paylaşamıyorum birisine bahsederken çekiniyorum. Bu durumda olsanız ne yapardınız? Gerçekten bunların beni etkilemeye başladığını düşünüyorum o yüzden kendime de kızıyorum. Bu durumdan kurtulmanın bir yolu yok mu?
Tip gerçekten bu kadar önemli mi?