Karahindiba sana aşkımı sunuyorum demektir. Seni seviyorum bunu bil benim ol demektir. Ben senden üzerime basılsa da vazgeçmem, sensiz yapamam demektir. Aşktır hindiba , özlemdir, saftır, sadıktır. Yüzsüzdür sevdiği konusunda. Ne olursa olsun odur bir başkası değil "O". Sizler de sevin bu çiçeği alıp dikin, sulayın, büyütün.😍
Menekşe çiçeği ise eski zamanlarda kişi; birine olan duyguları yoğunlaştığında, aşk evresine geldiğinde ona menekşe çiçeği verirmiş.🌺 Menekşe, sana duyduğum büyük aşkı bu çiçekte simgeliyorum anlamına gelirmiş.💜
Vay be çok güzelmiş😇, karahindibalari severim ama menekşe pek değil 😅. Ama favori çiçeğim nergis 🥰🥰. Merak ettim onun anlamı ne acaba😅
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sevdiğini elde edememenin ağırlığı altında sararıp solar ve ölür. Daha sonra periler Narcissos 'un cesedinin yerinde bir çiçek bulurlar: Nergis. O günden bu yana nergis kendini beğenmişliğin sembolüdür. Orman tanrıçaları; Narcissos 'un kendi yansımasını gördüğü su pınarını gözyaşı kavanozuna dönüşmüş olarak bulurlar.🌸
Kendini begenmisligin sembolü olmasa güzel olurmuş ama yine de çok seviyorum 😅. Çok güzel görünüyor ve çok güzel kokuyorlar😇. Teşekkürler anlamı için 😇
En İyi Cevaplar