2 seneyi geçkindir birlikteyiz sadece yanağımdan falan öpüyordu doğum günümde ilk defa merdivende otururken öpüştük ve boynumu emdi bilmiyorum günah demeyin bende biliyorum yakında askere gidicek 1 aya kalmadan gelince söz falan her neyse bilmiyorum hatamı yaptım kötü hissediyorum boynumu öperken kelebek hissi oldu ama öpüşürken hiçbir şey hissetmedim zaten aşık değilim ama normal mi not:19 yasındayım sevgilim21
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle seni takdir ediyorum 2 senedir birliktesin ve ilk defa öpüşüyosun daha 2 günlük sevgilisine her yerini açan bir sürû kiz var kendilerini hayatima sokmasamda görûyoruz duyuyoruz benimde hayatima girmek isteyen bu tarz tipler az çok oldu ve seni gerçekten takdir ediyorum sorunada gelirsek belli ki Allaha kalpten bağli birisin tabi Allah bilir bunu ama Allaha bağli olmasan çoktan nefsine uyardin bence evlenmeden olmaz diyosun bu devirde kaldi mi ya böyleleri ne güzel vallahi yaptiginin günah olup olmadigini en iyi Allah bilcek ama gençlik dönemimizde yaptigimiz hatalara karşi rabbimiz çok affedicidir diye düşünûyorum ama evlilik olmasada 2 senelik bir ilişki bence zaten öpüşmeyi hak eder diye düşünüyorum ama tabi aşıkta degilim diyosun aşik olmadigin bir erkege kendini nikah olmadan öptürdün burada belki Allah katinda bir sorun olursa olur ama tabi ki en dogrusunu Allah bilcek artik
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler güzel fikrin için
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle aşık olmadığın bir insanla neden birliktesin? O yüzden öpüşürken bir şey hissetmemişsin. Evlenince işkenceye dönüşür ilişkin. Öpüşmekle değil beraberliğini sürdürmekle hata yapıyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ama alıştım ona
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
40Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır istersen yapabilirsin
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılZinanın her türlüsü günah. Kur'an zina yapmayın değil. Yaklaşmayın diyor. Yarın o ölse askerde Allah korusun. Ey kulum ben sana zina'ya yaklaşmayın dediğim halde sen kim oluyorsun da dini nikâh yapmadan benim emrime karşı gelmiş bir şekilde huzuruma getirildin derse ne cevap verecek? Sen ne cevap vereceksin. O yüzden evlenmeden böyle şeylere müsade etme. Bugün askerden gelince söz, nişan düğün yaparız der. Yarın askerden gelir. Seni eve çağırır gel film falan izleriz der. Sonra o an ki zevkle dayanamaz verirsin her şeyini. Sonra bu çocuk senden ayrılırsa olan senin hayatına olur. O yüzden kımseye güvenme bu konuda. Kur'an'ın Allah'ın emrine karşı gelme
22 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılYani aslinda o kadar üzülüyorum ki bu toplumun getirdigi baski altindaki düsüncelere. Sevgilin ile öpüsmüssün ne var ki bunda, neden kendini günahkar hissediyorsun bu kadar? Mutlu oldugun bi ani mutsuzluga cevirme. Sinirlarinizi bildiginiz sürece her sey gayet yolunda -bence-
34 Yorumla- +1 yıl
Ben de işte onu söylüyorum Artık yıl 2022 ve toplumda Bazı şeylerin Bence açılması gerektiğini düşünüyorum Böyle şeyin hali daha Sorulur olması gerçekten bana o kadar çok tuhaf geliyor ki ya toplum fazlasıyla baskısı bir insan topluma gore mi Yaşar Hayır kendi istek ve arzularına göre Yaşar hiç kimse kusura bakmasın Bana toplum ne derse desin Afedersin bir tarafında bile değil insanlarda işte Bunlar daha böyle olduğu sürece toplum daha çok baskı yapar
- +1 yıl
@Клвдияивановна Maalesef öyle. Diger ülke vatandaslari ilk öpücüklerini bundan 30- 40 yil sonra bile - hatta yollarini ayirmis olsalar da- tebessüm ile anip, bunda yasadiklari duygulari animsarken, benim güzel ülkemin güzel vatandaslari utanc ile animsayacak -animsiyor- Üzücü bence aslinda... Fakat bu demek degil ki, önünüze gelenle de yatmalisiniz. Sinirlara önem verdikten sonra mutlu olmayi kendinize cok görmeyin. Cünkü siz bunu cok görürseniz bi baskasi da sizin mutlu olmaniza müsaade etmez. Ne derler bilirsiniz; "Bir binanın çoğu camı kırıksa insanlar diğerlerini kırmakta çekinmezler ve bunu suç olarak görmezler. Hayat da buna benzer. "
- +1 yıl
yukarıda kavga ediyorum sabahtan beri yeter ya ne mllar var afedersin
- +1 yıl
@Клвдияивановна Cevap verme boş ver. Esigi gecememis egitim ve ahlak seviyelerini öncelikler yükseltmeleri gerekir ki, uygun bi zeminde tartisma saglanabilsin. Fakat kisa bi göz attim da anadan, bacidan, zinadan girmis olaya vatandas.. Komik bence. Acilen yükseltilmesi lazim bu tiplerin algi seviyesinin. Aksi halde yillar sonra imtihanimiz corona degil, cahiller ile olacak.
+1 yılNiye hata olsun ki? Hata belki şurada olabilir :Aşık olmadığın biriyle öpüşmen ama bu ülkede erkekler (daha ziyade) bir şeyleri daha özgür bir biçimde yaşayabiliyorken, tek namus bizde var gibi davranış sergileyen birçok kişi ne yazık ki hala varken altı üstü öpüşmüşsün. Dersin daha ileri boyutlu şeyler yaşadın. 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıldır ilişkiniz var ve daha ilk kez öpüşüyorsunuz... Pesss... Bu nasıl ilişki ya? Hangi devirde yaşıyorsunuz kuzum siz? Evlendiğinizde deneyimsizlikten dolayı sizi %80 olasılıkla cinsel mutsuzluk bekliyor, geçmiş olsun. Birbirinizin deneme yanılma tahtası olacaksınız. @aerolite abi bugün akıyo maşallah
23 Yorumla- +1 yıl
Aşık değilim demişsin bir de, 2 yıldır ne işin var o zaman onunla?
Soran+1 yılseviyorum dünkü
+1 yılYa şöyle şeyleri artık gerçekten ayıp kırmayın yani Bunlar normal şeyler arkadaşlar Niye artık seni 2022 ve biz hala bunları aşamadık yani böyle şeyleri soruyoruz
359 Yorumla- +1 yıl
Pardon da herkes aynı düşünecek bir şey yok? Dini açıdan hassas düşünebilir ve din de zaman 3022 olsa bile değişmez. Bunlar aşılmaması gereken şeyler kanımca
- +1 yıl
@kırgınsevgili offf yine din yine din yahu neden hersey din din din diye diye insanları bitirdiler zaten milattan önceye gittik insanlar ikiye bölündü hangi gelişmiş ülkede din unsuru kullanılıyor onlarında bir inanası var değil mi ama neden adamlarda din unsuru on plana getirilmiyor ya şu din konuları felaket canımı sıkıyor artik
- +1 yıl
Senin canını sıkabilir fakat beni ilgilendirmiyor bu durum, her şeyin basitleşmesi hoşuma gitmiyor
- +1 yıl
@kırgınsevgili basitlesmek değil bu neymiş efendim toplum. baskisiymis öyle mu canım hadi gelsin bir allahin kulu benim özgürlük alanıma girmek veya yargılamak veya eleştiri yapmak gibi bi hatada bulunsun bakalım siz böyle insanlara baskı yaptıkça o insanlar o baskılara karşı inadına bunu yaparlar ve sonuna kadar da destekliyorum helal olsun
- +1 yıl
Gelişmiş toplumlar uzay çağını yaşarken biz hala 21. Yüzyılda din tartışması yapıyor olmamız ciddi anlamda komedi otur tiyatro seyret ben gülüyorum ki bi tarafımla toplum bildiğin tiyatro 😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Ortadogu cografyasindan başka ne beklersin 😂😂😂😂
- +1 yıl
Seni güldürdüğüme sevindim fakat senin gibi düşünmüyorum kimsenin ne yaptığı beni entegre etmiyor ama sana şunu söylemeliyim aşırı normalleşmeden dolayı senin gibi bir çok insan da buna karşı tepkisini koydu
- +1 yıl
@kırgınsevgili kardeş bak senin anlamadığın bir şey var opusmus anlatabildimmi ne var bunda allahaskiniza ya ya velev ki sevişsin bize ne kime ne ona ne bana ne sana ne?
- +1 yıl
Bizi ilgilendirmiyor dediğin gibi fakat senin dediğin başka bir şey 2022 yılında bunu mu dert ediyorsunuz normalleştirin gibisinden ben istemiyorum normalleştirmek sen isteyebilirsin ben eşim olacak adamla ilk öpücüğümü almak isterdim ne bileyim özel olsun falan
- +1 yıl
@kırgınsevgili oyi başarılar o zaman kardeş ne diyim
- +1 yıl
Teşekkürler neden normalleştirmenin farkındayım fakat dinin bazı değişmez normalrı var bunlar hep bizi korumak için
- +1 yıl
@kırgınsevgili ya bak dini karıştırma sevmiyorum diyebilirsin din diye insanların beynini yıkama çok din diyosan bu kadar yenen kul hakkının hesabını sorun amlatabildimmi neyse ya iyigunler diliyorummmm
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha Anneni başkasıyla zina yaparken yakalarsan zoruna gitmemesi lazım o zaman senin mantığına göre. Ya da bacın f*ck bulursa abi benim f*ck ilişkim var dediğinde ses etmemen lazım. İlerde kızın olursa telefonla aradığında baba erkek arkadaşımın kucağında çeşitli pozisyonlardayım şu an lütfen daha sonra ara dediğin de tamam kızım kolay gelsin demen lazım o zaman senin mantığına göre. Aş bunlar aş Baba derse tamam kızım haklısın demen lazım o halde.
- +1 yıl
Asıl dinin normalleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bence din kişiye özel bir konudur bunu topluma yansıtıp insanları kısıtlamanın anlamı yok
Bu arada ilk öpücüğünü eşin olacak adam için saklamanda sakınca yok zaten öyle bir konunun dinle alakası olmaz ama dinlere göre. şekillenip boş boş dert yanmak bence biraz saçma duruyor yanisi şöyle diyeyim
Sen ilk öpücüğünü eşin için saklamanın sebebi özel hissetmek istiyorum gibi bir sebepse hiçççç problem yok ama sebebi günah çünkü falan ise işte burada bir sorun vardır kastettiğim şey bu din yüzünden kendinizi kısıtlamayın - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Abi 2 dk 20 saniye ses kaydın gerçekten dinlemem gerekiyor mu? Şayet vacoro buradan birine tutulduğum günleri hatırlatıyor
- +1 yıl
Kanka flfkf bu kadar sinirlenicek bişi yok ki dediklerin zaten doğru gerçekler, dini toplumun temeliymiş gibi arşa erdirerek kendimizi kısıtlamış oluyoruz ama insanlar bu durumdan şikayetçi değil işte sen ne dersen de değişmez burası türkiye kanka boyun eğip başkalarının laflarına göre kalıplarına göre yaşayan insanların ülkesi gidip sorsan bir. düşğnceleri bile yok ki açıklasınlar sana, valla kendi tercihleri bizi ilgilendirmez ama gelip de ülke neden gelişmiyor diye ağlamasınlar o bana yeterli
- +1 yıl
Ses kaydını dinledim haklısınız yanlış anlaşıldıysam üzgünüm
- +1 yıl
@emoros6 hayvan benim orada kızdığım nokta hemen bir de bu toplum Anadan bacadan giriyor ya Anla işte kendileri sanki çok mu Düzgün insanlar iki gt görse ağzınin suyu atacakmış gibi bakıyor ama kendi analarına bacalarına geldi mi aslan parçası oluyorlar yağmura kendini çok düzgün insanmış gibi anlatıyorlar Ya ben ona çok uyuz oluyorum yok benim şu an bu kırgın sevgiliden üye ile aramda bir sorun yok onu ben anlatmak istediğini anladım sadece onu da söylemek istediğim şu din ile kendini kısıtlama sadece sana mantığına Yanlış geliyorsa bir şey yapma ben işin orasindayim mantığınızı kullanın sadece
- +1 yıl
- +1 yıl
Kanka bizim türkiyenin ana sorunu bu zaten kendini eleştirmeyi bilmiyorlar iş başkasına gelince ohooo misss otu bku söylen ama kendisine gelince gökten inmiş meleklerdenmiş gibi havalara girmeleri gerçekten sinir bozucu
@kırgınsevgili glglglg biliyorum sorun yokkkk tekrardan iyi günler dilerimmm - +1 yıl
@kırgınsevgili tamam tamam senlik bi sorun yok anladım seni 😊
- +1 yıl
@emoros6 @k-banrnbah-bha kardeşim herkesin inancına saygı duymak zorundasınız. inanmayabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. İslâm da ayetler bellidir. Zina ya yaklaşmayın diyor. Yarın öldüğümüzde hesap vereceğimiz bir Allah'ımız var bizim. Sizin olmayabilir ama olan ve buna inanarak yaşayan insanlara bunları aşın diyemezsiniz. Sana göre zina zevktir bana göre zina haramdır. Evlilik yolu ile helal yol varken , ben haram yolu tercih etmem Alllah'in emrine karşı gelmem ama siz Allah'a karşı gelerek gider yaparsınız. Herkesin düşünce özgürlüğü vardır. Siz milletin düşünce özgürlüğüne saygı göstermeyi öğrenmeniz dileğiyle
- +1 yıl
Bir şey soracağım avukat mısınız siz görüş sahibi bey
- +1 yıl
Pardon adınız başka bir isimmiş birinin sesine benzettim de
- +1 yıl
@Handsomehell01 oylemi kardeş o zaman allahın emirlerine tam uyuyorsan ayte kitap allah diyorsan ya tam uyacaksın ya hiç o zaman git müslüman coğrafyasında yenen bu kadar kul hakkına sesinizi çıkartın neden çıkartmıyorsunuz bak o da haram namusa geldimi din kitap allah kul hakkına veya başka şeylere geldi mi müslüman olunmuyor imanlıyım diyosan bir kere yalan konuşmayacaksın dedikodu yapmayacaksın ki bir de başka kızlara ağzının suyu akar gibi bakmayacalsın bunları yapmıyorum deme yalan konuşmuş olursunhayatta en kızdığı şey insanların kendileri çok düzgün varlıklarmış gibi vurada gelip allahu ekber secee dur git arkadan milletin dedikodusunu yap dolandır kul hakkı ye kusura bakma sözde müslüman coğrafyanın sözde müslümanları sadece ve sadece gülüyoprum kendi menfaatinize ters düşen bişey olsa ciyak ciyak bağırıyorsunuz ama manfatiniz oldu mu yapmayacağınız halt yok o yüzden gelip burada allah kitap demeyin bana
- +1 yıl
sizin din diye dediğiniz şey tamamen kendi manfaatleriniz menfaatiniz varsa din olmuyor ama menfaatinize ters düşsün savunma mekanizması olarak dini ön plana atıyorsunuz o yüzden konuşacak bişey yok iyigünlerrrrrrr
- +1 yıl
Beni yanlış anladınız avukat biri vardı sesiniz ona benziyordu ondan dedim
- +1 yıl
Pardon başka birine cevap vermişsiniz
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha benim nasıl biri olduğumu nereden biliyorsun da benim hakkımda yorum yapıyorsun? Sorularıma ve yorumlarıma bakarsan anlarsın az çok nasıl bir yapıya sahip olduğumu. 2) Kul hakkından bahsetmişsin kul hâkkina ses çıkarmadığımızı kim söyledi? İslam'da emri bil maruf vardır. Senin gibi inanci zayıf insanlara gerçek dini anlatmak için bu siteye üyeyiz bizler. Aklında sorun varsa yaz özelden hepsini cevaplayayım sana. Daha sen gelmiş kul hakkından bahsediyorsun millete baksan ağzının suyu Akar diye iftira atıyorsun. Milletin Mahremine bakmak da kul hakkıdır. İslâm ile ilgili emin ol senden fazla üzerime düşeni yapan biriyim
- +1 yıl
@kırgınsevgili hahah olur ya insan insana benzermiş takma :D :D
- +1 yıl
@Handsomehell01 ahahahahahahah kul hakkına ses mi çıkartıyorsun ahahahaha buna neremle gülebilirim acaba :D :D :D :D birilerinin kuklasıyız demiyor da neyse :D :D ses çıkartıyorsunuz da o yüzden bütün pislikler müslüman coğrafyasından çıkıyor yenen kul hakları ortadoğu coğrafyasında aşırı fazla sen ses çıkartmaya devam et sayın trol evet arkadaşlar birazdan kendini mehdi ilan edecek bu şahısa sormak istediğiniz sorular var mı :D :D :D :D :D :D :D :D :D
- +1 yıl
Tamam bir yönden doğru diyorsunuz fakat kul hakkının günahı ayrı zinanın günahı ayrı ikisi farklı konu birini yapmadık diye öbürünü de mi göz ardı edelim neticede hepimiz insanız yanlışlarımız var günahlarımız var fakat böyleyiz diye battı balık yan gider deyip her şeyi yıkalım mı
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha bütün pislikler müslüman coğrafyasından çıkıyor diyecek kadar Tarih bilmeyen birisin. Abd Irak işgalinde kadınlara ne yaptı? Japonlar Koreli kadınlara ne yapmış, Putin Ukrayna'da ne yapıyor şimdi? Tarih bilmezsen böyle saçma sapan tez atarsın işte
- +1 yıl
@kırgınsevgili Göz zinası kul hakkıdır. Araştırıp bakabilirsin. Bir insanın mahremine bakmak kul hakkıdır
- +1 yıl
- +1 yıl
handsome denen kişi kimsenin tarihi temiz değil ama geldiğimiz çağda müslümanlar taş devri yaşarken millet artık bunları çoktan aştı anlatabildimmi şimdi oturup tarihten mi vuruyorsun :D :D :D
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha kardeşim ben milletin yaptığına göre hareket etmem. Ne diyor Yusuf İslam: Ben Kur'an okudum da Müslüman oldum, eğer şimdiki Müslümanlara bakaydım İslam'ı seçmezdim. Kusursuz olan insanlar değil İslam'dır. Bana Hz. Ömer dönemi ile gel, Hz. Ebubekir dönemi ile gel Hz Ebu Hanife'nin Hayatı ile gel... Günümüz de gerçek İslamın Kur'an'ın Yasalarına göre bir Yasa mı varda insanlara bakarak örnek veriyorsun. Şu an bu ülkede kadınlara tecavüz ediliyorsa bunun sebebi Medeni dediğin yasalar. Kur'an'a göre olsaydı düzen bugün bir tane tecavüzcü kalmazdı. Avrupa da sen tecavüz yok mu sanıyorsun? Avrupa da çocuk tecavüzü yaz bakalım karşına ne çıkacak. Boş laf salatası ile olmuyor bu işler
- +1 yıl
@Handsomehell01 öncelikle yazdıklarımı dikkatli okuduysan kişinin kendisi ile. alakalı demeye çalıştığımı anlar ve bunun saygısızlıkla alakası olmadığını farketmiş olursun ayrıca bu düşüncelere sahip olduğum için beni dinsiz imansız olarak görmene kim müsaade ediyor acaba? Bence bi okuduğunu anlamayı öğren sonra insanca tartışalım istersen olur mu abisi
- +1 yıl
@Handsomehell01 peki senin o aptal idamın gelse ne olacak sizin deyiminmizle şeriat ben diğer ülkeleri mi savunuyorum asıl sen laf salatası yapma burada senin o şeriat denen sistemde de olan masumlara oluyor bu bir ikincisi sizin o beğenmediğiniz avrupa hep aşağılıyosunuz ya bilmediğiniz bişey var ki adamlar yazılı kanunlarını harfi biçimde uyguluyor ve bak bakalım suç oranı hangi coğrafya da fazla gelişmemiş ortadopu ülkelerinde mi yoksa sizin o nefretle baktığınız avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde mi burada suç işle birinin adamı isen arkadan salınıyorsun sistemi inkar etme neyin ne olduğunu biliyoruz biz arkanda dayın var sal adamı ne o müslümansınız dimi siz şimdi sözde ama git bakalım o gelişmiş ülkelerde işlenen suçlarda kimin adamı olduğunu araştırıyorlar mı git bakalım avrupada kırmızı ışıkta geç polis napıyo seni git denemesi bedava kalkıp müslümanları savunma bana burada gelişmemiş ülkeleri sanki mk sizin sisteminizle millet adam olacak şeriatı savunurlar kol kesmek bacak kesmenin mübah olduğunu savunurlar ilkel kabile yöntemlerini sonra adına müslümanlık derler ya yeter gerçekten bak canını sıkma benim hadi ikile bilader
- +1 yıl
@emoros6 tya bırak ya tutulmuş yalaka işte kendini müslüman zanneden birazdan kendini mehdi ilan edecek zat işte kalkmış birazdan da kendini mehdi ilan edecek şahıs hayır araştırsan altından kimbilir ne pislikler çıkacak gelmiş burada edebiyat yapıyor beyinsiz işte biz diğer ülkelerde suç yokmu diyoruz suö oranı diyoruz git bakalım avrupada suç işle seni ne hale getiriyorlar burada işle arkanda dayın varsa sen kralsın kalkıpta bana burada ders vermeyin canımıda sıkmayı nneyin ne olduğıunu çok iyi biliyoruz
- +1 yıl
@emoros6 Abisi din yüzünden kendizi kısıtlamyin diyen sensin. Allah diyor ki zinaya yaklaşma. Benim emrim bu. Sen diyorsun ki Allah'm kusura bakma ben seni takmıyorum kendimi kısıtlayamam. Bunu dersen Allah'a kafa tutmuş olursun. O yüzden millete yanlış fetva verme abisi. Şunu dersen amenne. İslamda kurallar bellidir. Allah'ın emir ve yasakları bellidir. İnanan herkes binalara uymak zorunda. Ama insan nefsi maalesef ağır basıyor kuralların dışına çıkabiliyor. Allah sırf bu yüzden Tevbe kapısı açmış. Kulum olurda hata yaparsa Tevbe etsin bir daha yapmamaya benim emirlerimi uygulayacağına söz verirse affederim demiş. O yüzden insan beşerdir. Hata yapabilir kendini özgür hissetmek istediği için birtakım günahlar işleyebilir. Bu doğal bir şey. Doğal olması demek doğru demek değildir. Bu yapılan yanlıştan dönmek önemli olan. Böyle bir cümle kurmuş olsaydın eğer sorun olmazdı. Yanlış Fetva verirsen dinimi savunurum abisi
- +1 yıl
@Handsomehell01 yahu be adammm istemiyorum islama göre yaşamak istemiyorummmmmmmmmmmmmmmm anladınmı be herifffff bak canımı sıkma benimm !!!
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha cahil olan sensin kardeşim. Hala gelmiş bana Avrupa'yi savunuyorsun. Bugün sen Avrupa ile savaş yapsan. Kaybetsen. Kadınlarımıza kızlarımıza tecavüz edip sosyal medyada paylaşırlar. Anlama özürlü olan sizlersiniz. Avrupa sadece kendi milletini düşünür. Kimse İslam gibi herkese hoşgörü ile yaklaşmaz. Hala gelmiş bana İslam olmayan düzende ki insanların yaptıklarını savunman sa anlama potansiyelinde sorun olduğunu gösteriyor
- +1 yıl
@Handsomehell01 ya tamam seni anlıyorum da benim demek istediğim Allah'a karşı gelmek değil aslında bunu örneklendirmem lazımdı ya
Alkol sigara gibi zinalar bize zarar verir mesela bunlardan din olmasa bile uzak durmamız lazım
Ama öpüşmekte ne var abi gel sen söyle dinlere karşı çıkma gibi özel. bir amacım yok ama birbirini sevenlerin birbirini kısıtlaması ne kadar doğru - +1 yıl
@Handsomehell01 tamam kardeşşş siz çok medeni insanlarsınız allahsın kitapsın tamam oldu mu her şeyin en doğrusunu sen biliyosun he he tamam haklısın tamam haklısın tamam haklısın
- +1 yıl
- +1 yıl
engelledim ya herifi uğraşamam valla çok medeni canım ne demezsin dedikleinden doğruluk akıyor biz a diyoruz o z diyo
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha @emoros6 Selamün aleyküm güzel insanlar. Yorumlara baktım adamın demek istediği şu: Siz İslam'a göre yaşamak zorunda değilsiniz ama İslam'a inanan insanlara da saygı duymalısınız. Bunları aşın diyerek İslam'a inanan insanların düşüncesine saygısızlık yapmayın diyor ama siz nasıl yaşamak istersiniz öyle yaşayın diyor. Öpuşmenin neresi kötü demek de çok yanlış. Allah öpüşme demiyor. Öpüş ama bunu helal yoldan yap diyor. Ailesinden istersin, söz kesersin, dini nikâh yaparsın. Onun ailesi de bilir senin ailende. Bu evrede öpüşebilirsin. Biraz empati yap.. ilerde kızın olsa bir erkekle öpüşürken yakalasan ne yaparsın? Ya da soruyu soran arkadaşı babası görseydi öpüşürken kızmaz mıydı? Tamam sevmesi doğal ama her şeyin bir adabı bir usulü var. Adam bunu anlatmış sabahtan beri
- +1 yıl
@Mentalite01 Aleyküm selam kral benim demek istediğim saygısızlık yapmadığım kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum bu devirde aşkın bile anlamı yokken azıcık öpüşmekten zarar geleceğini düşünmüyorum (malum herkes biribirini aldatır olmuş)
Empati konusuna gelecek olursak ben kızmazdım sevmiş içinden gelmiş der geçerim ama cinselliğe karşı olurdum tabi ki
Ya özetle kişiden kişiye göre değişir demek istedim ama saygısız olduğumu dile getirmesi beni küplere bindirdi benim sinirim ona yani kimseye dinlere inanmayın gibi emir vermiyorum kötü yola sokmaya çalışmıyorum ama Türkiye burası düşünceni dile getirmek saygısızlık algılanıyor ne uğraşıyorsak
Kolay gelsin hayırlı kandiller dilerim - +1 yıl
@emoros6 Kardeşim düşüncen yanlış üzgünüm ama adam haklı. Azıcık öpuşmekten zarar gelmez dersen Kur'an'a aykırı olur. Kur'an kişiye göre değil tüm insanlığa hitap eden bir kitaptır ve kuralları nettir. Şunu dersen sorun olmazdı. Öpüşmek günah bunu biliyorum ama insan nefsine hakim olamıyor bazen bu günaha giriyor ve doğalmış gibi geliyor. Ne diyor Hz. Ali sanma ki tesettür sadece kadınlara farzdır. Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır. İlk tesettür ayeti erkeklere inmiştir. Sen öpüşmek doğal diyorsun ama bak ayet ne diyor: Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır (Nur30) sana öpüşmeyi bırak bakma bile diyor Kur'an. Sen öpüşmek doğal diyerek farkında olmadan ayete karşı gelmiş oluyorsun. Adam senin iyiliğin için konuşmuş ama arada iki tarafında sinirleri patlamış
- +1 yıl
Her şey benim suçum 😏
+1 yılMillet sevgilisinden hamile kalıyor
Bu da gelmiş 2 senelik sevgilimle öpüşünce hata mı ettim diyor
Kanka acelesi neydi? Mezarda öpüşürdünüz 😂😂40 Yorumla
+1 yılSen öpüşünce bir şey hissetmedim diyorsun ya , hata mı yaptım demenin sebebi bir şey hissetmediğin birisi ile bunu yaşaman. Duygularını hafife alma erteleme bir şey hissetmiyorsan bitir geri dönülmez bir hal almasını bekleme.
24 Yorumla
Soran+1 yıliyi biri bırakmak istemiyorum
- +1 yıl
Belki ilk seferinde sende heycandan ne anlamak istediğini bilmiyordun. Hissizlikte seni suçlu hissettirdi. Öpüşmeye karşı bakış açın da farklı olabilir. Bunlar değilse ona karşı ne hissettiğin hakkında ciddi bir şekilde düşün bence.
Soran+1 yılben ona karsı ne hissedip hissetmediğimi biliyorum alıştım ona ve gerçekten temiz kalpli bi cocuk bırakmak istemiyorum
- +1 yıl
Dediğin gibi biri ise o zaman onunla bu konuyu konuşabilirsin. Yaşadığınız yakınlaşmayı ve hissettiğim suçluluk duygusunu belki daha sağalam devam etmenizi sağlar. Her sevgili de öpüşüp koklaşıcak diye bir şey yok. Öyle zamanlarda yanında olur ki hepsinden değerlidir. Bazı anlar vardır hepsinden özel.
+1 yılNormalde öpüştüğün zaman heyecanlanman gerekirdi. Sanırım acemi bir çocuk. Acemi öpüşen bir erkek sana fazla heyecan yaşatamaz. Ancak dana ilerde iyi bir eş olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini kötü hissediyorsan bir daha yapma evlenince kafan rahat yaparsın. İnsanız hata yapabiliriz 2 yıl iyi dayanmışsınız, millet 2 yılda neler neler yapıyor. Tövbe et tekrarlama. Başka yapacak bir şey yok
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu yaşta ne sevgililigi, tabiki böyle düşünursun ama asıl soru insan aşık olmadığı biriyle nasıl vakit geçirir, boşuna vakit kaybı...
11 Yorumla
Soran+1 yılvakit güzel geçiyor sıkılmıyorum ki
+1 yılOyle ol. az ten uyumu için fişi prize takmak gerek bakalım elektrik var mi... dimi
10 YorumlaEğer sende istediysen içten içe hata değil ama dini olarak zaten hata olduğunu biliyorsun
10 YorumlaYani zaten askerden sonra söz falan olacakmiş bekleseydiniz madem?
2 yıl bir şey yaşamamışsınız bu bi anda neden oldu04 Yorumla
Soran+1 yılzaten öpüşelim diye oturmadık bi anda oldu anlamadım bende
Soran+1 yılbak gece buluşmuyorduk ve o gün de zaten doğum günümü kutlamak için yanımıza onun kardeşini ve kendi kardeşimide aldım ikisi tutturdu martı sürücem diye o sıra bizde gece beklerken bi anda dudağımı öptü bende karsılık verdim gündüz normalde buluşuyorduk ve kalabalık yerlerde oldugumuz için zaten olamazdı ve ben utangactım o gece nasıl izin verdim bilmiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılBenim tek anlamadığım 2 yıldır aşık olmadığın birisiyle mi sevgilisin
16 Yorumla
Soran+1 yılben tek bi kişiye asık oldum baskada kimseye olamadım sevgilimi seviyorum
- +1 yıl
O aşık olduğun kişiyle neden sevgili değilsiniz
Soran+1 yılçünkü o beni hiç sevmedi ergen gibi duruyorum ama 3 sene önce lise basında tanıdığım ve hiç buluşmadan nasıl ona asık oldum anlamadım sanırım evlensemde unutamıycam liseden mezunum bu arada
- +1 yıl
Hadi ya benimde var şu an görüştüğüm birisi hani hiç buluşmadık sanaldan ama aşık oldum yaa ne yapacağım bilmiyorum
Soran+1 yılişimiz zor buluşurdunuz umarım
- +1 yıl
Benimki bitti ya kalbim kırıldı artık istemiyorum
sevgilinin ilki değilmişsin aşık değilsen niye birliktesin
04 Yorumla
Soran+1 yılbirbirimizin ilki olduk öpüşme konusunda ben artık kimseye asık olamam ilk sevgilime asık oldum biftek sevgilimi seviyorum
Soran+1 yılkardeşim ilk kez benimle öpüştü nerden biliyosun
+1 yılÖpüşmeyi bende seviomda hep tukmuk kokusu gelio igreniom a mq
02 Yorumla
Soran+1 yılhijyen önemli
- +1 yıl
Ne hijyeni aga ağzının içini sabunlasa gene gelir belki 5binden fazla kızla öpüştüm simdiye kadar hepside aynı idi
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkiniz de mutlu olmuşsunuz işte. Sevgilin ne dedi sonra
22 Yorumla
Soran+1 yılmutluydu ikimizinde ilk öpüşmesiydi değişik bi his
Cevap sahibi+1 yılTamam o zaman, yaptığın şeyden utanma artık
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 yıla kadar bir kere bile öpmediyseniz birbirinizi sıkıntı var demektir. Sevgilin sonuçta.. Mutlu olmak yerine neden kötü hissediyorsunuz ki?
10 Yorumla
+1 yıl2 sene sonra öpmesi iyi bişey aslında bazıları hemen öpmek istiyo seninki iyi dayanmış gelince söz falan yapicaksa bu güzel bişey
11 Yorumla
Soran+1 yılyapıcaz inşallah
2 Yıl olmuş gecikmişsiniz bile
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Aldığın hazzı hatırla gerisini boş ver
10 Yorumla
+1 yıl2 sene ve asik değilsin
11 Yorumla
Soran+1 yıl.:(
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zaten aşık değil misin?
13 Yorumla
Soran+1 yıldeğilim
Soran+1 yılsevgilim diye
+1 yılKeşke ilk sevdiğin insana verseydin dudaklarını.
01 Yorumla
Soran+1 yılo mümkün olmadı gelemedik bir araya. :)
- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılAşık degilsen neden devam ediyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılben artık asık olamam
- +1 yıl
Yasin kac Allah askina bunu söylüyorsun bende defalarca söyledim kendime olamam olmam diye üstüne kac tane geçti evlendim ayrıldım evliyken bile aşık oldum aşka inanmıyorum artık ama onsuzda yapamiyorum
o öperken sen naptın asıl konu o
02 Yorumla
Soran+1 yılkarsılık verdim
+1 yılsürtmediyse sorun yok...
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır
Askere gitmeden bi arkadaşa bakıp çıkar 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılyapmaz
Soran+1 yılevet
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHatasız kul olmaz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılaskere gitmeden önce açısını çıkartıyorr :Dd
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten gençlik hiç iyi yere gitmiyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılaşık değilsin hmmm, çok mantıklı
00 Yorumla
+1 yılAşık olmadığın bi adamla neden sevgilisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoynunu emdiyse kesin evlenirsiniz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTen uyumu yok o zaman
05 Yorumla
Soran+1 yılbaşka nasıl anlayabilirim olup olmadıgını bende böyle düşünüyordum
Cevap sahibi+1 yılÖpüşürken ıslanma kalp ritminde değişme öpüşmeyi devam ettirme hissi yoksa ten uyumu da yok
Soran+1 yılhiçbiri yok sadece boynumu öperken bi tık farklı oldum çözümü yoktu ya
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Büük-memeli-kadın aslında libidpsuz değilim
+1 yılHaha afiyet olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi😃
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılDaha küçüksünüz 😀😃😃
00 Yorumla O ne saçma ilişki bee
20 Yorumla
+1 yılAskerde onu iyi oksarlar koğuş nöbetinde
22 Yorumla- +1 yıl
@ecstasy11 İki yıldır ilk kez öpen adam biraz yumuşak olabilir de ondan
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yok hayir
00 YorumlaGerisi gelir merak etme. 😂
00 YorumlaBilmem ama memeleri benimkinden büyük
00 Yorumla
+1 yılZina en büyük günah :p hata yaptin tövbe etmelisin
00 Yorumlahata ettin
00 YorumlaBirsey olmaz ondan
00 Yorumla
+1 yılaşık değilsen saçma
00 Yorumla
+1 yılharika sınn
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hayırlı olsun 🙂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılneden hata olsun
10 Yorumla
+1 yılNormal
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖleceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılilk şakan herhalde
Cevap sahibi+1 yılNerden anladin kucuk bagtan
Gizli Üye(30-35)+1 yılKelebekten devam et sende
00 Yorumla
+1 yılAşık değilsen neden?
06 Yorumla
Soran+1 yılseviyorum
- +1 yıl
Takılmalık mı görüyorsun
Soran+1 yılhayır ben ilk sevgilime asık oldum bidaha da kimse için öyle duygular beslemedim besleyemem de ciddiyiz şuanki sevgilimle
- +1 yıl
Anladım umarım hayırlısı olur bu arasa şanslıymış🤪
Soran+1 yılkim
- +1 yıl
Sevgilin yani en azından benden şanslı henüz böyle şeyler yaşamadım😅
+1 yılKötüymüş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılAcemi çaylaklar
00 Yorumla
+1 yılO zaman ayrıl?
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?