Akrabalar Aracılığıyla Eş Adayı Bulmak Mümkün Mü?

Arkadaşlar selam,

Ben Doğu vilayetlerimizden birinde kamuda yönetici poziyonunda çalışıyorum, 30 yaşındayım. Mesleğim ve ortamım gereği sosyalleşme imkânları kısıtlı. Yavaş yavaş kendime uygun birini tanıyıp evlenmeyi düşünüyorum. Yalnız henüz bir eş adayım yok. Kimseye de "Amir, müdür olmuş; evlenecek kız bulamıyor mu?" dedirtmek istemediğim için beni münsaip biriyle tanıştırmalarını kimseden isteyemiyorum, onlar bizim buradaki şartları bilmiyorlar.

Dahası akrabalarla pek diyaloğum yoktur, onların ve bizim ailemizin dünyası bambaşka.
Şimdi yılda bir kere falan memlekete gidiyorum akraba ziyaretine. Tabii şakayla karışık sıkıştırıyorlar, yok mu hayatında birileri diye. Ben kendi memlektimi pek tanımam etmem, yabancısıyım böyle ortamların, İstanbul'da yetiştim ben. Ama bir yandan da acaba bir şans versem de bana oralardan bir kız bulsalar, belki benim bilmediğim düzgün bir aile kızı tanıyorlardır da bahtım açılır diye de düşğnmüyor değilim.

Sizce çok da diyaloğum olmayan akrabalara, "E madem soruyorsun, hadi bana bir kız buluver de görelim" gibisinden niyetimi açsam eli boş döner miyim? Ya kız bulurlar, ona lafım yok da benim karakterim ve ortamımla onlarınki çok farklı, buldukları kişiye boş yere umut vermek istemem, yüksek ihtimal benlik birini bulamazlar diye düşünüyorum. Hata mı ediyorum?
Akrabalar Aracılığıyla Eş Adayı Bulmak Mümkün Mü?