Eski evliliklerin uzun sürmesinin nedeni neydi sizce👰🏻💍🤵🏻?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı. İnsanların birbirlerine daha saygılı olması (bi video vardı belki izlemişsinizdir memur şöförün birine ceza zatıyor adam evet memur bey kırmızıda geçtim özür dilerim ve caza için teşekkür ederim diyip gidiyor 😀 böyle insanlar kalmadı maalesef?
Sosyal medyanın olmayışı ve bir çok fakrlı terçih olmaması şimdi insanlar evli dahi olsa internetten bambaşka veya başka ortamlardan bambaşka insanlarla tanışabiliyor ve ilgisi ister istemez ona kayıyor
Ekonomik zorluk (bu biraz garip gelebilir ama Avrupa'da bilim nasıl ilerledi? İnsanlar iş aş buldular ekonomik açıdan rahata erdiler ve artık daha az çalışmaları gerekince ilk iş düşünmeye başladılar. Bizde bu biraz farklı işledi daha az çalışma ihtiyacı duyunca hemen daha başka insanlarla takılmaya başladık 😀)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Varlığa ve yokluğa birlikte göğüs gerdikleri için. Onlar birbirlerini Allah rızası için sevdiler. Ama şimdikiker Allah rızası için bile dilenciye para vermiyorlar. Evlilik hayatın yüküne katlanmaktır. Ama bir çok insan buna cesaret etmek istemiyor. Konforu bozulmasın diye evlilik düşünmüyorlar. Zaten bir çoğuda flört ilişkisi yaşıyor.
Ama yaş kırk üzerine geldiğinde, çevresindeki insanlar bir bir gittiğinde, yalnız kaldıklarında Mutluluğun ertelenemeyecek bir duygu olduğun anlayacaklar. Bu hayattaki en büyük fakirlik, Yalnızlıktır.01 Yorumla
+1 yılMantik ve gorucu usulu yapilmasi evlenmeden once hicbisey yasanmamasi pazara kadar degil mezara kadar sevilmesi ahlak ve namusa onem verilmesi sosyal medyanin olmamasi guvenilir insanlarin cok fazla olmasi askini daha iyi ifade edip siirler yazilmasi daha erken yasta hayata atilip yine daha erken evlenilmesi insanlarin daha onceden olgunlasip akliselim olabilmesi flort sevgili gibi sacma sapan kavramlarin olmamasi daha cok var sebep saysam burdan aya kadar harf kullanmak zorunda kalirim yuz binlerce kilometre uzunlugunda
01 Yorumla- +1 yıl
Sacma gercekten erkekler bile daha mantikli yorumlar yapmis beyinleri olmamasina ragmen hayret bisey okurken sinirlendim cogu yorumu
+1 yılSosyal medya başta olmak üzere her şey bu kadar aleni ve meşrulaşmamıştı. Güven temel esastı. Saygı, sevgi, edep, anlayış ve hoşgörü vardı. Kadınların ekonomik olarak özgürlükleri evet yoktu belki ama şu an özgürlük adı altındaki nahoş durumları da görünce eski daha mı doğruydu acaba diye bazen nötrleşiyorum. Acil toparlanmamız, ileriye gitmek içinde geçmişe sanki biraz dönmek lazım.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
43Cevap
Kadınların baba evine dönersem beni kovarlar korkusundan, kol kırılır yen içinde kalır gibi saçma bir düşünceden ötürü; üzüntülerini, koca dayağını içine atarak her şeyi kabullenmesinden kaynaklıydı. Çünkü kadın bağımsız değildi, çalışmıyordu, gidecek yeri yoktu ve istismar ediliyordu. Ha mutlu evlilikler yok muydu, elbette ki vardı. Ama parmakla sayılacak kadar az maalesef.
112 Yorumla- +1 yıl
He aynen simdiki evlilikler daha iyi aynen safsatasiniz
- +1 yıl
@oznurzeynep94 Şimdiki evlilikler daha iyi demedim. Artık kadınlar okuyor ve çalışıyor. Bağımsız ve kimseye muhtaç değil. Mutlu olmadığı, dayak yediği, aldatıldığı bir evliliği devam ettirmek zorunda değil. Çünkü hayatını kazanıp çalışabiliyor. Bir kadından böyle saçma bir yorumu duymak ne kötü. Kadının en büyük düşmanı yine kadın her zamanki gibi.
- +1 yıl
Alakasi bile yok simdi goruyoruz o siddet cinayetle bitiyo onceden varmiydi bu kadar tabikide yoktu anne babanin evliligine bak anlarsin dedigimi cok feminist bi bakis acisi ama esit ve adil bi bakis acisi degil hem madem oyle evliligin ne mantigi kaliyo bosanacaksan nasil olsa ozgurum seyim bilmemne tahammul kalmamis iki tartis bosan onceden bu kadar tartisma bile olmuyodu tani istisnalar vardi ben kendim calisan bi bayanim zaten hemsireyim ama bakis acin cok tuhaf uzun evlilik genel anlamda mutlu ve iyi evlilik demek eskilerle karsilastirinca simdikilerin kisa kotu ve rezalet oldugu belli degilmi bosanma aldatma siddet bilmemne saka mi yapiyosun gozlem yeteneginmi berbat
- +1 yıl
@oznurzeynep94 Eskiden tartışma yoktu çünkü erkek ne derse o oluyordu. Şimdi kadınlar da söz sahibi. Cinayetler hep vardı, bu kadar göz önünde değildi. Artık kadın cinayetlerine daha çok ses çıkarılıyor. Ben tüm evliliklerin bitme sebebi erkekler demiyorum, bir genelleme yapıyorum. Çocuklarım için susayım, baba evine dönmemek için susayım diyen kadınlar azaldı. Boşanmak için güçlenince bunu erkekler kendilerine yediremedi tabi. Bu da cinayetleri beraberinde getirdi. Yani bir yerde erkeklerin güç savaşının sonucu evliliklerin bitmesi. Feminist bakış açısı doğru. Feminizmin tanımını bilmediğin ne kadar da belli. Feminizm kadın savunuculuğu değildir, cinsiyetlerin sosyal, politik ve ekonomik olarak eşitliğini savunur. Ben de bir kadının, bir erkek kadar evliliğinde mutlu değilse bitirebilme hakkına sahip olduğunu savunuyorum. Çünkü doğrusu bu. Hep erkek terk ederse biterdi eskiden. Yoksa devam ederdi. Evlilik devam ediyor diye bu, o evliliği başarılı yapmıyor. Bu konuda yapılmış çalışmalar, yazılmış makaleler bile var.
- +1 yıl
Kadin daha az soz sahibi artik demedik zaten bu kadar goz onunde degildi kismi da yanlis ablacim sen dalga mi geciyosun bununla ilgili arastirmalar var evlilikte memnuniyet duzeyi surekli azaliyo feminizmi savunmuyorum zaten savunulacak bise yok tamamen erkekle kadinin arasini acmak icin cikmis bise hak bermedigim yanlari yok degil kadina siddete hepimiz ses cikarmaliyiz ama oyle kadinlar gunundeki gibi sacma sapan pankartlar acip da fitne fesat karistirarak degil cunku cok kiskirtici saydigin durumlar olsa bile evlilikler daha mutluydu bunu gormemek icin kor olmak lazim kendi hayatindan gorursun bunu veya cevrenden yeni nesil artik kadin erkek iliskilerini nerdeyse ilkokul seviyesinde yasamaya basliyo e akil tam yerinde olmayinca da pismanlik sonra guvenilir kisi kalmadi yapma gozunu seveyim ac bi bak eski vdeolari insanlar ne kadar naif kibar saygili birbirine oyle insanlarin evliligide bi zahmet iyi olsun cevrende kac tane insana guvenebiliyosun bu devirde veya karsi cinse aile buyuklerinin evliliklerine bak bi onlari gorunce diyoruz ki boyle evlilik kaldi mi artik diye sirf bunlar bile kanitlar soyledigimi yapma gizunu seveyim farkli acilardan bakmayi ogrenin onyargisiz bi sekilde
- +1 yıl
@oznurzeynep94 İnan sana laf anlatmak çok zor. Bir şeye körü körüne inanman çok kötü. Hala diyorsun ki feminizm kadınla, erkeğin arasını açmak için bulunmuş. Şaka mı bu? Feminizm erkek-kadın eşitliğini savunuyor. Yani erkekleri de savunuyor. Bilmeden, okumadan eleştirmek ne kadar kötü. Aile büyüklerim, çevrem, tanıdıklarım, komşularım dahil yaşı kemale ermiş insanlardan mutlu evliliği olan yok denecek kadar az. Kendi anne babam bile zamanında boşanmış olsalar çok daha mutlu olurlardı. Dayak yemeyen, küfre maruz kalmayan kadın yok. Sen ilkokul seviye ilişkileri derken liselilere falan bakıyorsun herhalde. Güvenilir kimse kalmamasından dolayı zaten kadınlar gerçeği görünce vazgeçebilme lüksüne sahip artık. Erkekler bu hakka hep sahipti zaten. Bunu anlatamıyorum sana. Gerçi anlatamıyorum doğru. Boş verelim. Anlamayacaksın.
- +1 yıl
@oznurzeynep94
Senin koca varsa Allah sabır versin - +1 yıl
Koru korune inanmak mi bu sacma dusunceyi savunmak dogrudan karsicinsle arayi aciyo kagit uzerinde esitligi savunuyo gibi gozuksede hakikat bundan cok farkli zaten esitlik diye bi zirvalik yok farkli olan iki seyi esitleyemezsin cinsiyetsizlestirme politikaniza tukureyim aynisi lgbtler icinde gecerli toplumu yozlastirip icine etmekten baska bi zikkim ise yaramiyo zaten bu iki fikri destekleyenler hep birbirine destek verir kadin ve erkek farklidir esitlik veya birinin digerinden ustun olmasi gibi bi durum soz konusu olamaz eminimki karsicinsle bi husumet yasadin ve dusunceyi savunmam yuksek ihtimalle onun bi disavurumu zaten amacda o husumet cikarmak dogru olana dogru diyosak yanlis olanada yanlis demeliyiz ve emin ol eger gercekten esitligi savunsa bu sacma dusunce tum kadinlar savunur zaten dunyanin en gelismis yerinde bile cokca feminist cikiyo hadi bizde toplumsal baski kadinin gecmiste ezilmesi ve saire var kabul ki zaten oyle digerlerinde niye boyle bisey cikiyo o zaman birakin bu isleri ya allasen
- +1 yıl
Zaten dunyada hangi ideoloji ciksa ulkemizde yanlis algilaniyo sizin gibiler yuzunden cikmis 8 martta erkegin cuzdani kadinin seyidir kumbarasi pankartlariyla dolasan tioleri savunuyonuz erkeklerinde isine geliyo zaten kadin olarak utaniyorum ya sonra cinsel obje olarak bakiyo diyonuz onceden kadin ezilse bile bu kadar asagilik degildi be modern kolelik bu resmen biseyi tartisirken diger acilarsanda bakmak gerekiyo tamamen haksiz dusunce demiyorum kadin cinayetleri ve ezilme hor gorulme konusunda kesinlikle bi kadin olarak hak veriyorum ama bu kadar asagilik bi sekildede dusunce savunulmaz ve bu hicbiseyi cozmez aksine daha da vahim duruma getirir onceden daha iyiymis dunya bu dusunceler tureyince toplumun safti kaydi bee
- +1 yıl
Bosandim canim simdi o cahil dedigin aileler gibi sende beni asagilayip hor gorebilir ve egonu tatmin edebilirsin tamammi vurun k*hpeye bekliyom hadi @seymabasu1
- +1 yıl
Allah akıl fikir versin bolca
- +1 yıl
Cumlemize sagolasin
+1 yılAilelerin cahil oluşundan dolayı evlatlarına sahip çıkmaması, kadının hiçbir vasfı olmadığı için boşanırsam aç kalırım evsiz kalırım korkusu ve yine ailelerin cahil oluşundan dolayı ‘erkektir bu yapar bişey olmaz’ kalıplarını çocuklarına işlemesi. Yani öyle anlatıldığı gibi gerçek aşk duygu bilmem ne romantizmi değil sebep unutun
16 Yorumla- +1 yıl
Ablacim oyle olsa bile ozamanki evliliklerin daha iyi daha guzel oldugu asikar saf misiniz nesiniz ya
- +1 yıl
Aha bir cahil daha
- +1 yıl
Evet bu basit seyi goremeyecek kadar bi cehalet gercekten cok aci dogru soyluyosun ablam
- +1 yıl
Harfi harfine doğru yorum sadece tek eksigi onu da ben ekleyeyim. Elalem ne der ayıp kafası, kadının ailesine dönmek istese bile ailenin geri göndermesi ya da çocukları bırak öyle gel demesi ama kadının tabiki bunları göze alamaması... Tam bir cehalet ile bir devrin kadınları ve yanında çocukları bitirildi bu aileler yüzünden, bu kafa yapısı yüzünden...
- +1 yıl
@Hayatgercek maalesef doğru. Bir de bunları ‘işte gerçek sevgi’ diye allayıp pullamaları beni gıcık ediyor. Bir kadının kendi öz saygısını yitirip, hayatı kendi için değilde başkalarına göre yaşayıp sürekli başkalarını mutlu etmeye çalışmasına ‘saf sevgi’ diyorlar. Bu ülkede ki cahille sohbet çok zor. Çünkü her şeyi biliyorlar
- +1 yıl
Hangi acidan dusunursen karsi taraf zit fikirli oldugun icin sana gore cahildir canim laf atip uste cikmaya calisma annenin babanin evliligine bak ne dedigimi anlarsin basiretin baglanmadiysa yeni dunyanin duzenine kaptirmissiniz kendinizi buna uymayanlari asagilayip otekilestirmekten baska bi sey dusunmuyosunuz oyle veya boyle onceki evliliklerin daha guzel daha anlamli daha iyi oldugu asikar sinra dersiniz duzhun insan kalmamis kimseye guvenimiyoz diye bu sadece iki karsicins arasindaki iliskiyi degil toplumsal olarak herhangi iki birey arasindaki iliskiyi kapsar gunumuzde parmakla gosterebilecegin kac tane mutlu evlilik var soyler misin bikac tane maksimum insanda izan olmayayazsin ya cidden islah olmazsiniz
+1 yılŞımartılmış bir koca tarafı ezilmiş bir kadın
Sürekli işte kocamdır bir şey olmaz
kadınlar sessiz kaldığı için bu kadar evlilikler uzun sürüyordu Tabii ki hepsi için aynı şeyi söyleyemem çoğu saygıdan dolayı da olmuş olabilir belki teknoloji sosyal medya bunlar da etkiledi ben buna bir şey demiyorum ama en çokta ailelerin kızlarına kapıyı açmamış olmalarıydı yani kadınların çok ezildiği hor görüldüğü dönemler00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal medya denilen şeyin olmaması lüks tutkusu sürekli dışarda cafede restoranda olmamak mesela bir kahveye 35 tl vermemeleri Herseylerini bir ev içinde kendi imkanlarıyla yapmaları birbirlerine sadık güvenilir ve sevgilerinin olması herşeyin maddiyatla ölçülmemesi diyebilirim
00 Yorumla her şey kadınlar da bitiyor, Eski kadınlar çok daha tamahkârdı yoksa o zaman da aynı olurdu. O kadar tamâhkar olmalarını da doğru bulmuyorum tıpkı bugün bazılarının evliliği geçim sektörü haline getirmesini doğru bulmadığım gibi
02 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca eşlerin birbirine olan saygısı da fazlaydı, Mesela gündüz ne kadar şiddetli tartışsalar da gece yine aynı yatakta yatarlardı ki evlilik temelden sarsılmasın
- +1 yıl
Eski kadınların gerek çevre ve aile baskısı gerekse maddi özgürlüğünü elinde bulunduramaması sebebiyle evliliği devam ettirmek zorunda kalmaları da yadsınamaz bir gerçek ama eski kadınların çok daha yetinmeyi bilen insanlar olmasının da aynı oranda etkili olduğunu düşünüyorum
insanlar kendinden feragat etmeyi biliyorlar ve fedakarlık gösterebiliyorlardı. en önemli unsurlardan birisi ise saygı. günümzde benim gözlemlediğim durum ise herhangi bir durum gözetmeksizin ben böyleyim denilerek tarafların kenara çekilmesi
00 Yorumla
+1 yılÇünkü iki tarafta varı yoğu biliyordu şimdikiler gereksiz gereksiz tavırlar sürekli bir ilgi beklemeleri o insanı değilde menfaatlerini sevmelerinden kaynaklı oluyor
00 Yorumla
+1 yıl1- boşanmak özellikle bir kadın için ayıp görülüyordu
2- Kadının ekonomik özgürlüğü yoktu.
3- lüks yaşam israf ve her geçen gün artan saçma fanteziler yoktu.
4 insanlar aile ve dini değerleri daha çok önemsiyordu.
mesleki ev ekonomik sınıf farkı aşırı değildi vs vs vs08 Yorumla- +1 yıl
Kismen dogru kismen yanlis
- +1 yıl
Yanlış olan hangisi mesela
- +1 yıl
Bosanmalarin artmasinin nedenlerini siralamisssin sen bi parallik var tabi yine de tam olarak degil yaziklarinin cogu dogru olsada kadinin ekonomik ozgurlugunun olmamasiyla bir baglantisi kurmak ilginc gunumuzdede cok sayida ev hanimi var ya da evlenince calismayan ama yinede evlilikler uzun surmuyo bi digeri ise ev ve ekonomik sinif dedigin kisim onceden buyuk cogunluk olarak koyde yasiyoduk sonradan sehir nufusu daha cok oldu koydeki meslegin belli zaten mustahsil veya ciftci oluyosun eger toprak sahibi degilsen ona ragmen evlilikler daha uzun oluyodu bi terslik yok mu sence aksinin dogru olmasi lazim
- +1 yıl
Mesleki ve ekonomik sınıf farkı demişim bende.
Yani 30-40 yıl evvel meslek grupları arasında aşırı fark yoktu. Çoğunluk taşra da çiftçi veya Kobi olarak hayat sürüyordu. Şu an tam tersi. Mesela çiftçiyi köylüyu kimse istemiyor.
Öte yandan kadının ekonomik özgürlüğü derken şu an kadın istihdam oranları her geçen gün artıyor.. dolayısıyla erkeğe muhtaç değiller çalışır kendimi idare ederim diyor..
Sayacak çok faktör var - +1 yıl
Ama her ne kadar oyle olsada onceki evlilikler daha iyi daha mutlu degilmiydi genel olarak sadece benimle ayni fikirde olan bikac insan istiyorum ya bu kadar basit kendimi kotu hissetmemem icin gecnlerde boyle dusunen var mı diye merak ediyorum ozellikle bu yani
- +1 yıl
Haklısın eskiden daha iyi daha mutluydu herşeye rağmen.
Çünkü insanlar tatmin olmuyor.
Eskiden küçük şeyler tatmin ederken şimdi dünyayı versen tatmin etmiyor.
Asıl sorunda burada başlıyor. Kadın erkek duygusal toplumsal ve manevi olarak tatmin olmadıkça hep mutsuz olacak - +1 yıl
Heh duymak istedigim tam olarak buydu cevap kafi benim icin sebepler dairesi tartismaya acik ne kadar istisare edilsede sonu gelmez zaten ben sonuca baktim nihai olsrak ortak paydada bulusuluyomu diye ama cogu insan onceki evlilikleri tersliyor anlamiyorum sadece benmi bu yonde dusunuyorum diye merak etmistim tesekkurler yorumunuz icin
- +1 yıl
Bu konudan çok muzdarip birisiyim. Evlilik konusu artık fazlası ile can sıkmaya başladı.
Bana geri kafalı diyen çok.
Yazmak istesem fikirlerimi çok zaman alır.
O yüzden konuşup konuşup aynı yerde saymaktan sıkıldım.
Bir çok şeyi bosvedim veriyorum. Rica eder iyi geceler dilerim
Birçok nedeni var ama bence beklentiler her iki taraf için yüksek değildi. Ayrıca her iki tarafında ekonomik özgürlüklerinin olması bir diğer önemli faktör
00 YorumlaHer ne şekilde olursa olsun evlatları için eşine sabreden kadınların varlığıydı.
Bugün o kadınların nesli tükendi.12 Yorumla- +1 yıl
İyi ki tükendi. Çilekeş kadın iyi değil, keşke onlarda kahır çekmeseydi... Kendileri İle birlikte boşuna yaptikları çocukları da heba ettiler, kazanan sadece erkekti o zaman... Bu devir iyi ki bitti...
- +1 yıl
@Hayatgercek yorum yapmayacağım.
Görücü usulüydü ve birbirlerine Sabretmeleriydi Ana Baba evladını evlendirdigi zaman ölün de oraya ait dirinde oraya ait bize güvenme derlerdi .
00 Yorumla
+1 yılBayanın erkeğe ciddi derecede saygısı sevgisi ayrica aile ve yuva bozan özendirici dizi ve filimlerin olmamasi daha ayrica sosyal medyanın olmamasi
10 Yorumla
+1 yıl1. Cep telefonu sosyal medya gibi şeyler yoktu
2. Kadının erkeğe itaati denen bir şey vardı
3. Güçlü kadın dayatması diye bir şey yoktu00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılAldatacak ortam yoktu, eşe karşı saygı vardı, şimdiki kızlar özgürlük diyerek sanki özgürlüğü elinden alınmış mahkum gibi isyankar.
00 Yorumla
+1 yılSaygı sevgi falan değil. Bariz toplum aile baskısı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılÇileye razı olup susup oturan kadınlar sebepti, doğru muydu hayır. Onlar da çekmemeliydi kahır...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılÇaresizlikten başka bişe değildi bence anne evine dönse millet ne der korkusu
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bu kadar teknoloji yoktu ve insanlar aileleriyle daha çok vakit geçiriyordu. Artık kimse kendi ailesiyle vakit dahi geçilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılSosyal medya
Ekonominin geldiği nokta
Bunlar çok etken oluyor00 YorumlaDöneme göre belliki bu insanlarının eskiye göre açıları değiştiği için olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. sanırım her şeyin değerini daha anlayan bir nesildi onlar çünkü ulaşılması zor şeyler değerlidir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlarda utanma vardı, boşanmak yerine sorunları çözmeyi deniyorlardı
00 Yorumla Boşanma gibi bir kavram yok ailelerin daha çok katı olduğu. Sahipsiz kalması, ekonomik durumlar çocuk
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBisanmanin ayiplanmasi ve toplumda kabul gormemesi
00 Yorumla
+1 yılToplum baskısı başka hiç bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılSaygı vefa insanlık vardı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Sevgi, saygı, sadakat ve fedakarlık
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBazıları saygıdan bazıları baskıdan
00 Yorumla
+1 yılİnsanların birbirine tahammülü vardı.
00 Yorumla
+1 yılSosyal medya yoktu süresiz nafaka yoktu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılHayat arkadaşı olarak birbirlerine omuz vermeleri
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. O zamanlar boşanamıyordun
01 Yorumla- +1 yıl
Simde bosanabiliyon diye mi evleniyon sacma evlilikte mutluluk disaridan bile belli olur zaten sacma sapan bi dusunce
+1 yılKadının eli kolu bağlıydı
00 YorumlaSabretmek ve sevmekti bence.
00 Yorumla
+1 yıltahammül denilen bir kelime vardı..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı. mecburiyet
21 Yorumla- +1 yıl
Masumiyet
sanal mecra yoktu
20 Yorumla
+1 yılCehalet
13 Yorumla- +1 yıl
Seni ona katlar cogu bilgili kulturlu olunca daha iyi evliliklerin olmasi gerekmiyo mu hadi oyleyse bile neden evleniliyo o zaman asil cehalet bu wppwpw
- +1 yıl
@oznurzeynep94 tamam
- +1 yıl
Anne baban cahilmi iki sey ogrendin de adam mi oldun esekligin baki kalmis ondan haberin yok sen kurban ol insanlara
- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılMecburiyet
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnsanlar sabırlıydı
00 YorumlaYokluk
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Sosyal öedya
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü
00 YorumlaGörücü usülü
00 Yorumla
+1 yılÇaresizlik.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. anlayış saygı
00 YorumlaSaygı ve fedakarlık
00 Yorumla
+1 yılSadakat sabır şükür tok gözlülük
00 YorumlaSabır ve şükür
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal medya yoktu
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı. sadakat
00 Yorumla
+1 yılMecburiyet
00 YorumlaSabır
00 Yorumla
+1 yılterbiye
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı