+1 yılSevgili kardeşim, mesajını okurken kendimden çok şey buldum diyebilirim, hatta metnin bazı kesimlerinde sanki kendim yazmışım gibi hissettim. Direkt konuya gireceğim, esasen yazıp yazmamak konusunda kararsız kalmıştım, neyse. Şimdi senin durumunda olan belki çok kişi vardır, ama senin kadar kararlılık ve süreklilik ile seven, adeta kızı ve kıza olan sevgili putlaştıran şiddette seven erkek sayısıda çok fazla değildir inan. Dini bütün, temiz ve iyi niyetli bir insan olduğun varsayımı üzerinden konuşuyorum. Bu bence senin önemli sınavlarından birisidir. Onunla ilk diyalog veya tanışma gibi bir olayın olmadıysa, reddedilme korkun yersiz. Yalnız, onunla bir müddet iletişim kurup olumlu sinyaller almadıysan, yani umut yok gibiyse neden gidip açılasın? Sonucunda üzülmek, geçmişteki 5 yılın özlemini ve acısını katmerleştirmez mi? Anladığım kadarıyla kendisiyle muhabbetin yok, ve tabiki O'nunda senin aşkından haberin yok, seni mühtiş anlıyorum. Bu noktada "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış" misali bir durum söz konusu. Hâl böyle olunca sana tavsiyem, dediğim gibi, eğer olumsuz bir sinyal veya konuşma veya ters bir diyalog aranızda hiç geçmediyse -ki öyle anlıyorum yazından- gidip tanışmaya çalış, veya araya 3. kişileri çöpçatan formatında yerleştir derim. Sonuçta gönlün temiz, niyetin temiz olduğu için yıllarca acı çekmişsin, bende bu yoldan geçtim, geçiyorum desem yanlış olmaz belki de. Bir de şu söz var, düşün: "sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın" demişler. Yani aşkının kutsallığını bil, O kızın ise buna karşı değecek biri olup olmadığından da emin ol. A. Lima kadar güzel olsa da, nefsani bir tutku ile bağlansanda bir şekilde bundan sıyrılmak yine senin elinde. Dua et, Allah'a yaklaş. O kızda sende hak ettiğiniz neyse ondan nasiplenin. Olmuyorsa zorlama diyenler var, bir yere kadar doğru. "Zorlama" sınırını iyi tuttur, duracağın yeri bil. Zaten olgunluk dönemine giriş yapmış birisi olarak bunu kavramama şansın yok. Hakkında inşallah hayırlısı olsun... :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok güzel açıkladınız. Zaten çok kez dua ettim hayırlıysa olsun hayırlı değilse, nasip değilse olmasın diye dua ettim. Hatta nasip değilse unutmak için çok kez dua ettim 2 yıl öncesinde. Ama hala seviyorum onu. Yavaş yavaş alıştıra alıştıra işe koyulacağım artık gerisini Allah bilir. Tekrar teşekkürler yorumunuz için.
- +1 yıl
Rica ederim, sonucu ve gelişmeyi buraya yazarsan sevinirim.
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle kardeşim Allah yardımcın olsun, bu acıyı tattım ben de, kötü bir duygu. Öncelikle sana şunu söylemek isterim, bu acıyı dindirmen için ya onla olacaksın ya da unutacaksın. Ama böyle unutamazsın, çivi çiviyi söker derlermiş, başka bir kız ile denersen unutabilirsin ama bu ne kadar doğru, bilemem. Bunu da tasnif etmem zaten ki o çıkmış olacağın kızın da duyguları var, bu pek iyi olmaz. Diğer bir seçenek de gidip açılman. Dile kolay, bu burada söylenir ama gerçekten yapman gereken bu. Düşün bi', böyle acı çekiyorsun değil mi? Onun başkasıyla olduğunu görürsen, duyarsan veya hissedersen daha da kötü olursun değil mi? Veya zaman geçipte hâlen söyleyemezsen daha daha kötü olursun değil mi? Hep bir acı, hep bir karamsarlık... Bir düşün, o kıza açıldığında iki seçenek ortaya çıkacak, ya senle olacak ya da olmayacak. Olursa ne olur, olmazsa ne olur, bir düşün... Olma ihtimali %50, olmama ihtimali de %50. Ya olursa? Ne kadar mutlu olursun değil mi, dünyalar senin olur. Ama ya olmazsa, hayal kırıklığına uğrarsın. Ama işin sonucu bu imiş, dersin. Acın emin ol bir nebze azalır, tabi zaman geçtikten sonra. Kaybedeceğin birşey yok, yaşın 20li yaşlarda daha, benden büyüksün ben 18 yaşındayım mesela. Yani hayatımızda çok uzun bir yol var ve o olmazsa bu işin sonu olmayacak. Kaybedeceğin bir tek bir hayal olacak, bu acı verecek sana ama unutacaksın zamanla, işi neticeye bağlaman lazım. Ama beklersen başkası gelir, kapar. Peygamber Efendimiz (s. a. v):"Seven sevdiğine sevdiğini söylesin." buyurmuş, bu buyruğu yerine getir. İnan kardeşim, acı çekmen çok kötü birşey, kaybedeceğin canın değil, ölmeyeceksin. Beklemekten, başkasının olmaktan iyidir. Sen dua et, unutmaya değil, senin olmasına dua et. Git ve açıl, sonunda da söyle:Seni seviyorum!, diye. De kardeşim, de... Emin ol içinden bir yük kalkacaktır ve belli mi olur bir bakmışsın o kız seni kabul etmiş. Git söyle kardeşim, Allah yardımcın olsun.
43 Yorumla- +1 yıl
EİC adayım bu yorumdur.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim güzel cevabınız için.
- +1 yıl
Ne demek kardeşim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Hep biz sevenler kaybediyoruz işte hep bu yüzden, diğer şempanze tipler bizim yerimizi dolduruyor resmen. Biz de bilelim ucunda ölüm olmayacağını, onlardan önce kapalım yârimizi :)).
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende geçen sene birinden hoşlanıyordum lise3'teyken ve o kişi ben lise3te iken 4teydi ta o zaman benim aklıma ya bu mezun olacak gidecek ben buradayım imkansız gibi şeyler düşünüyordum hoşlanıyordum senin gibi imkanı yok söyleyemem diyordum kimse bilmiyordu en yakın arkadaşım anlamıştı durumu (düşün ona bile söyleyememiştim) ki çocukta anlamıştı sürekli onu izliyordum çaktırmadan tabiki ama sık sık olunca anlamıştı tabi bir süre sonra tanışmak istedi (ortak bir arkadaş söylemişti konuşmak istiyor senden hoşlanıyormuş falan diye) ve bende utangaç biri olmamama rağmen o an utancımdan konuşmak istemedim sene boyu senin yaptığın gibi kimseyle çıkmadım herkesi geri çevirdim bir kaç kişiyle konuşursam belki aklımdan atarım dedim fakat olmadı iki gün konuşuyordum üçüncü gün uzaklaşıyordum ya da o başkasıyla konuştuğumu görünce benden soğur diye konuşmayı bırakıyordum çok pişmandım keşke konuşsaydım o zaman diye fakat yapamıyordum ben gidip konuşamazdım zaten neden bilmiyorum ama konuşamazdım işte. sene bitti o mezun oldu ben lise4 onu görmüyorum falan ama aklımda hep okul berbat geliyor vs. ve tek düşündüğüm keşke gidip ben konuşsaydım en kötü ne olabilirdi ki. sonra bir şekilde onun mezun kaldığını öğrendim tekrar hazırlanıyordu ama ben ilk sene kazanamayacaktım biliyorum ve bu sene ben de mezunum o ise gitmiş tek bildiğim hangi okulda okuduğu bölümünü dahi bilmiyorum düşün görmediğim halde unutamıyorum onun gittiği okula gider miyim hayır gitmem ama nedense sanki bir gün karşılaşacakmışız gibi geliyor. bak ben çok pişmanım gidip tanışmadığım için tamam o an geri çevirdim ama sonra keşke gidip konuşsaydım diyorum senin anlıyorum imkansız diyorsun ama inan konuşmazsan pişman olacaksın. şimdi tek sorun kız ünide sen lisede yani ne kadar yaşıt olsanızda (öyle sanırım) seni kendinden 1 yaş küçük görebilir psikolojik diyelim tek etken bu olabilir anca. bir de saçma gelebilir fakat burcun ne senin?
02 Yorumla- +1 yıl
ilginç hakıkaten cok acı bı son..
Soran+1 yılSenide anlıyorum. Zor bir durum. Bende alıştıra alıştıra sohbete başlayacağım, çekinmedem gidip konuşacağım. yay burcuyum
+1 yılplatonik aşkı benden iyi kimse bilemez yılarca sevdim bana bakmasa görmesede sevdim
şimdi ise artık sevmiyorum. diyeceksin yıllarca sevdiysen nasıl unuttun aslında unutmadım her şey aklımda ama onu sevmek istemiyorum
çünkü hayat çok kısa insanlar gerçek aşkı yaşarken ben gerçekten mutlu olup olamıyacağım bir kişiyi beklersem haksızlık etmiş olurum kendime
kendine haksızlık ettiğini çok geç anlıyorsun platonik aşk ii değildir ne kendini ne çevrene yıprat nede derslerine ihmal etme
yok o 2 olacak ben 1 bunlarıda düşünme aşk başta karşılıksız ise hep karşılıksız olur çünkü o senin onu sevdiğin gibi sevemiyecek çünkü sen yılların sevgisiyle durdun
mesala sevgili olsanız sen ona çok değer verceksin o şımaracak seni hep üzecek belki iki katı çünkü insan farklı sevgiyi kaldıramıyor ya da sevgin onu sıkacak daralacak sevgi eşit olmalı ya da yakın aranızda dağlar var onu unutmanı tavsiye ederim seni sevecek aşkı yaşatacak ve sana yaşattıracak kişiyi sevmeni tavsiye ederim02 Yorumla
Soran+1 yılBen o kişininde onun olduğunu düşünüyorum. Bana aşkı yaşatacak olanın o olduğuna inanıyorum. Karakteri/kişiliği tam bana uygun ruh ikizim gibi. Yoksa kızı dış güzelliğinden dolayı sevmedim ben öyle olsaydı bir kaç hafta bir hoşlantı olurdu onu yürekten sevdim sadece ve bunun acısını hala çekiyorum o kadar sadece.
- +1 yıl
o zaman konuş onunla ruh ikizi olsanızda belki sevmez belki sever
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
+1 yıl5 yıl Platonik aşk, daha uzun süreni bile var. Gerçi zaman göreceli kimine 5 yıl 5 ay gibi gelirken 5 yıl bir asır gibi de gelebilir. Senin sevgini şu an bir korku kaplamış o da reddedilme korkusu bu yüzden kıza doğru düzgün açılmıyorsun. Sevdiğini söylesen ya hayır derse ne olacak diye için içini yiyorsun. Bu kararını korku mu yenecek yoksa şüphe mi? Çünkü bir yerden de acaba kabul eder miydi teklifimi diye de düşünüyorsun , bu da senin şüphen.
Sonuçta ne olursa olsun tek bir hayatın var sen ona odaklanmışken karşına gelen diğer güzellikleri bile görmezden geliyorsun (buradaki güzellik illa sevgili anlamında değil) hayatın akışında yaşanan güzellikleri bile göremiyorsun. Bu okul hayatında olur, iş hayatında olur, aile hayatında olur.
Önümde hep engel demişsin ama açık açık yazmamışsın. Engel olan şeyler ne aileler mi? Gerçi kıza açılamadığından dolayı buradaki engeli sen olarak varsayıyorum. O engeli de kaldırmanın tek yolu senden geçer. Korkun ile yüzleş, şüphelerini kaldır ve git o kızla konuş.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGizliden yazıyorum çünkü bir şey anlatıcam...
İlk okuldu 2. sınıfta başka okula aldırmışlardı. Yaş 8. Yeni sınıfıma alışmaya falan çalışıyorum onu gördüm 2. sınıfta aşık oldum. (çocukluk aşkıydı belki bu) Devam. Orta okul. Gene aynı sınıf gene aynı aşk ve söyleyememe... Diğer kızlar sürekli birileriyle çıkmaya başlamıştı yaş 12 sınıf 6. Daha sonra sınıf 8 yaş 14. Sevmeye devam. Lise 1 yaş 14. Aynı lise... Sevmeye devam. tabiki kız daha çok olgunlaşıyor ve güzellşeiyor bende sadece onu izliyorum sanki doğduğumdan beri ona ihtiyacım var. Lise 2 biriyle çıkmaya başladı. Okul çıkışları gittikleri yere kadar takip edip ne yaptılarına bakmakla geçti hayatım o dönem sınıfı zor geçtim çünkü bir çok sevgilisi olmuştu. Lise 4 ün sonuna doğru yeni bir sevgilisi oldu tabiki benım hıc sevgılım olmadı hep onu köşeden izlyerek geçindim. Ve lise 4 ün sonunda ki oğlanla bir yere gittiler. Gene izliyorum 2 senedir olduğu gibi her gün evıne kadar izliyor eve gitmezse gidecei yere kadar takip ediyordum hep. Son gördüğüm sevgilisiyle bir yere gidiyordu izlemeye başladım bir eve girdiler böyle zemin kat gibi kısa bir ev. Evin balkonuna tırmandım balkondan bakıyorum ne yapacaklar diye önce oturdular konuştular bir şeyler yediler tam göremıyorum sonra kızı öptü p1ç evladı. bakıyorum ne olcak diye daha sonra ayağa kalktı ve pantolunu çıkardı kızda kıyafetini çıkarmaya başladı kızın ağzına verdiken sonra arkdan ilişkiye girdiler gözümün önünde üniversiteyi zor okudum o travmadan sonra hatta hala aklıma geldikce sinirden titriyoum nasıl yazdın dersenız yazarken tekrar ağladım ben sevdim millet... Hayatını bu tür şeyler için boşa harcama sana tavsiyem hadi Eyvallah.01 Yorumla
Soran+1 yılO kızdan sana hayır yok arkadaş. Sen hiç kimseyle çıkmadın ama o bunları yapabildiyse zaten o sana layık değil ama belliki sen sevmişsin. Senin için çok kötü bir durum bu.
Arakadasim kiz seni taniyorsa ozelden yaz numarasini arayip soyleyim bu çocuk seni seviyor 5 yildir azap yutmuş yazik diye
Ama bende eşime cikma teklifi yapamadim mesela arkadasim gitti söyledi en son
Ve ben 99 depreminde sakatlandim ama Esim beni birakmadi evlendik ve bir kizimiz var su anda senin ne çektiğini çok iyi anliyorum allah ayrdimcin olsun haaa bir anektod vereyim ben allah a çok sigindim onu allahtan istedim ve eğer benim olursa 10 kurban kesecem dedim 16 tane kestim isini yapacak olan allahtir geçenlerde bir arkadasimda bu dertten muzdaripti çocuk agliyor kiz bunu alenen reddetti aylarca ailece dua ettik adaklar adadik simdi kizi istemeye gidicek bir gün birden bire kiz arayip cay içelim diyo ve cikmaya başladılar allaha sigin sen kardeşim beş yildir boyle sci cekmisin sen belki bir dua etsen Rabbim seni kavusturucak01 Yorumla
Soran+1 yılÇok kez dua ettim kardeş. Hemde en içten, yalvararak. Allah biliyor zaten içimi. Olacaksa olur olmayacaksa eğer demek ki nasibimde yokmuş o zaman unutmak için Allah'a dua ederim.
Öncelikle sevmenin bir nedeni olamaz.
Üniversiteye ilk onun gitmesi sorun olmaz.
Basit olmayan kişiler ilk seferde her zaman hayır der bunu unutma.
Ona aşıksın evet lakin bunu ona kanıtlaman gerek emek vermen gerek uğraşman gerek çabaladığını görmesi gerek.
Hayır cevabını vermesi kuvvetle muhtemel ama yılmaman gerek mücadele etmen gerek anlaması için.
Kendi içinde yaşayarak birşey elde edemezsin ve bu seni çok üzer yıpratır.
Mutlaka söylemen anlatman şart.
Sonunu düşünme çabala olmaz mı dedi bir daha dene göstermelisin ona bu aşkını ve şunu da unutma hiçbir zaman aşk emek ister ilgi ister sana kolay gelsin diyorum bol şanslar:)02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler çok güzel anlattınız.
Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Önünde iki yol var birincisi o uniye gitmeden durumu halletmen.. Madem köpek gibi aşıksın konuş yoksa kuş ucarsa bir kez bir daha asla yakalayamazsın. İkincisi diyelim ki şartlar olgunlasmadi ve konusamadin o senden önce uniyi kazandı ve gitti. Gittiği okulun puanına gore hazirlanacaksin sınava en az 20 puan üstünü hedefliyceksin ki yerleştirme esnasinda garanti olsun. Sonrası önün açılır okulda da her gün görürsün o alttan üstten ders alcam diye okul uzar al sana en az dört yıl. Bu kadar çok seviyorsan dört yılda sevdiğini kendine asik edersin. Kızlar kendilerini çok seven kişilere kolay kolay etkisiz kalmazlar. Okulu beraber bitirerek avukat olursunuz sonrada evlenirsiniz. Bizde davamiz olursa size geliriz daha ne :)
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah dediğin gibi olur :)
onu seviyorsun ama Allah'ı unutuyorsun. kimseyi Rabb'inden çok sevme O herşeyi biliyo zaten. bu yaşadıklarını sınav olarak düşün.
Senin sevgin gerçek onu seviyosan hemen açılmalısın kıza zaman kaybediyorsun şu anda bile. hadi koş söyle Önce Allah'a sonra kendine güven ;)53 YorumlaAh kardeşim aynı ben. Bende 5 yıldır seviyorum onu. Gidip bende söylemem. Benim durumum daha beter boşver sen şimdi beni...
Söyleyemezsin çünkü, pat diye olmaz. Sen onunla vakit geçirip, zaman geçirip bir şeyler paylaştıktan sonra söyleme taraftarısın. Karşı taraftan ışık görmeden söylemek anlamsız olur, sonuçta bellidir zaten. şu an bir çıkmazdasın meçhuldesin biliyorum... Böyle olmak canını yakıyor. Gideceğin yol belli değil çünkü. Ama sana bir tavsiye vereyim mi. Ben umudumu kaybettim, vazgeçtim. Sen vazgeçme. Sabret her gün dua et. Seni duyan Rabbin emin ol bu imtihanın sonucunu güzel eylecektir. Yeter ki isyan etme şükret. Her şeyde bir hayır vardır emin ol. Hz Muhammed (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor. "Allah kabul etmeyeceği duayı yalvartmaz." Ve Rabbin ne diyor sana; "Kün Fe Yekün, Ol dersin Oluverir."
Sende diceksin ki bu imkansız çıkmaz durumda. "Rabbim mucizenle mucizelendir beni."20 YorumlaBen 8 yıldır seviyorum bro. Orta 2'den üniversite 2. sınıfa dek. Ama hala açılmadım. Çok kere elim gitti yazmak için ama her seferinde yazarak olmaz diye ittim kendimi. Oturduğu yer çok sık değişti ve son kaldığı yerleri bilmiyorum. Denk gelebilmek için onun üniversitesine onun çıkış saatlerine göre kendi üniversitemi asıp gitmişliğim var (O Sakarya ben Kocaeli) . Doğma büyüme aynı şehirli olmamıza rağmen o şehirde karşılaşamıyoruz. Sık gittiği kafelere gidiyorum falan olmuyor. Böyle böyle derken açılma isteğimde kırıldı. İnsan aşık olunca harbi diğer kızları da gözü görmüyor ya. Benim içerideki tahtıma oturtulmuş bir kraliçe var. Onun siması oradayken de diğerlerine bakılmıyor bile. Önümüzdeki senede 9. yıl olacak. Evlensek bu kadar sürmeyecek belki :D
00 Yorumla
+1 yılÜniversitedeki sınıf farkı problem yaratmaz. Klasik bir tavsiye olacak ama: "seviyorsan git konuş"
Kabul edilmem diye çekiniyorsun ama bu durumda birlikte olma şansın hiç yok. Bir adım atman lazım.
Gerçi lise 4 filan diyon. Max 19 yaşındasın. 14 yaşında mı sevmeye başladın. Bana yaş erken gibi geliyor birini o kadar sevmek için. Bir de günlük yaşantını etkiliyorsa bu sevda olayı, yani iş yapamıyor, çalışamıyorsan vs vs. Bu olay artık aşk değil patolojik bir vaka olmuş. Bir psikoloğa filan git.00 Yorumla
+1 yılÇok acındırmışsın kendini.. ben de senin gibi birini sevdim , hala seviyorum kendi içimde.. yaklasık 11-12 yıl oldu.. zaman zaman ağladım zaman zaman hatırlayıp mutlu oldum vs vs.. yani senin yaşadığın tüm şeyleri ben de yaşadım.. ama tek farkımız var ben söyledim.. belki de binlerce kez.. olmadı.. onu unutamazsın , unutursan zten gerçekten sevmemiş oluyorsun.. bu sevgi yüreğinde hep kalacak.. benm simdi 4 yıldır bir ilişkim var.. kız arkadaşımı seviyorum ama kalbimdeki diğer sevgi hala duruyor.. o sevginin yerini başka sevgi dolduramayacak.. doldurmuyor.. ve o sevgiden daha büyük bir insan sevgisi girmeyecek kalbime.. sana tavsiyem git konuş.. çabala..1 yıl 2 yıl çabala.. olmazsa da kalbinde yaşayıp o sevgiyi , hayatına devam etmek zorundasın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılkardeş senin yazdıkalrını harfiyen okudum anlattıkların dogruysa kesinlikle aşıksın buna emin ol gelelim problem yaptıgın şeylere gerçek aşk zaten imkansızı sever yani bu imkansız oldugu anlamına gelmez çünkü insan ulaşması zor oldugu insanları severse buna aşk denir bence her flört eden aşık deildir insan 1 kez aşık olur ama 10 kez sevebilir 2 yıl gittin ve onu unutamadın şunu bilki evlensende unutamayacaksın ama bu acı çekmeni gerektirmez eger kendine saygın varsa çünkü mesela benim babam öldü ama onu unutmadım ayrıca benim gibi özgüven sorunun varsa açılman çok zor başka yollar denemelisin ben buraya yeni üye oldugumdan özelden nasıl yazışılır bilmiyorum bana ulaş yardımcı olurum ayrıca aşkını takıntı yani obsesyon olarak görüyosan bir uzmandan yardım al bunda hiçbir sorun yok
00 Yorumla
+1 yılMadem söyleyeme cesaretin yok - kızın maili ya da face'si varsa gizli bu hesap aç ve aynen burada yazdığın gibi ona yaz gönder. İsmini yazmak zorunda değilsin ama hayatın bize ne sunacağı belli değil ozaman zaman kaybı yaşama ve içinde hep keşkeler olmaması için yap. Bu ne gururunu nede bir utanganclik ben buna sadece tek kelimeyle adam gibi adam derim. Kader desen değil senin elinde olan birsey yap bir sn bile beklemen ona sadece başka aşklara yelken açma fırsatı. Elin adamı elinden alıp götürmeden ve arkadan bon bon bakmadan cesaretini topla.. sana bol şans
00 YorumlaHergün aglamaktansa bikere de kapisina dayan acikla herseyi onun. ic dunyasininda senin gibi düşünmediğini nerden biliyorsun. Belki oda sana bos değil ama umut gormuyor tepkin yok bastan kayipsin 5 yil bu sekilde yürütmek seni ilerde ruh sagligini cok zedeler. Daha fazla zaman kaybi yasamadan acikca ilan et kardesim. Belki beraber yasayacaginiz cok gunleriniz olacak bunlari yasamak istiyorsan aglamicaksin gidicrksin karşısına ifade edeceksin. ... aglamamayan Bebe ye sut vermezler. .. sen ağlıyorsun ama kendi etrafina camdan duvarlar ormūssun. Camlar ses gecirmez arkadasim.. vur parcalar her biri parcasi yerler dokulsun kurtuk krndi mahkumiyrtinden ve askina sarıl!
00 Yorumlaşuanda gerçekten tanımadığın için onu çok seviyorsun onunla sevgili olmadan anlayamazsın önce onu sevgiliyken nasıl bir insan olduğunu öğrenmen lazım uzaktan herkes iyidir ama ikili ilişkilerde insanlar değişir git söyle zamanını boşa harcama ya zaman kaybıysa?
12 Yorumla
Soran+1 yılOnu 10 yıldan fazla tanıyorum. Ama öyle samimi bir arkadaş değiliz birbirimizi görünce bana gülümser bende selam verip geçerim yani o derecedeyiz şuan.
çagrılmazssan varma gönül... buyuk buyuk taşşaklı kör bir dedenin sözü... yasada gör eebeennın neyse kardeş sen sen ol uzak dur... hatta muabbet hapse fılan gır oyle yatılı 2 sene fılan kalma şeklım var dıyorsun ozaman fılımdemı izlemıyorsun kopruye afış fılan yaptır sokaklarına şiir yaz oda olmadı bıkac arkadasından onun için dayak ye ama dovme urkmesın vatandaş... sonra sana derki arkadaş ca fılan!!! başlarda başlar yok ısımlerı kolay unuturum yok ınsan kaybetmeyı ıstemıyorum sonra oglum gir bir tekstle calıs dilin çömleğin çözülsün...
00 YorumlaSen ona söylediğin zaman belki ister belki istemez o ona kalmış bir şey ama söylemediğin zaman hiçbir şey elde edemeyeceksin çünkü herhangi bir sonuç olmayacak ve sen şu anda sonucu bilemediğin için kendini yiyip bitiriyorsun ve unutma deneyen kaybedebilir ya da kazanabilir ama denemeyen çoktan kaybetmiştir.
10 YorumlaOrtak arkadaşlar aracılığıyla konuş, senin hakkındaki düşüncelerini öğren. Check in yaptığı yerlere git tesadüfen görmüş gibi yap muhabbet et o an onu sevdiğin biri gibiymiş değil de bir arkadaşın gibi gör ve rahatça konuş. Her gün takıldığı ya da gittiği derhaneye falan git tanış, görüş, yakınlaş ve açıl ona.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSöylediğin gibi şekli şemali ve karakteri düzgün bir insansan, onun da hayatında veya aklında başka biri yoksa yüzde 90 kabul eder diye düşünüyorum. Tabii tutup ben sana aşığım, çok seviyorum diyip küçük Emrah'ı oynarsan yüzde 100 reddedilirsin ama bir iki ufak arkadaşça muhabbet kurup, kendine güvenli bir şekilde bir etkinliğe davet edersen bence kabul eder.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim boyle bir arkadasim vardi oda soyleyemiyordu gitmis salak bir kiz onun adina dalga mabinda soylemis sonra ciktilar falan arkadasim kiz sonra bunlar ciktilar falan ama sonu pek iyi olmadi oglan sevmiyormus meger simdi evliler ama kiz pişman ah benim akilsiz kaf diyor tamam seviyordum askim gözümü kor etmisti tamam ondan baska kimseyle olmaz dedim o derece cok seviyordu ki ahirimde de sen ol dedi falan filan aynı senin gibi cok da güzeldi ve cogu kiside onu seviyordu son dedigi cumle su oldu keske benim sevdigim biri ile degilde beni sevenle evlenseydim dedi. ona cok uzuluyorum sonuc bu duygular zamanla koreliyor ne olursa olsun yinede sansini dene ama eger sana karsi birsey hissetmiyorsa zorlama uzulen sen olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılBana karşı bir şey hissetmiyorsa ve eğer boşsa hiç uğraşmam o zaman unutmaya çalışırım. Cevabınız için teşekkürler.
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. 5 yıldır seviyorum deyince bende baya olgun yaştasın sandım. üniversite hayatı var önünüzde ya otur bekle ya da hislerini aç ona karşı daha çok erken yaştasın. evlenmek falan bu düşünceler erken merak etme onu tanısan konussan her isteğini karşılasa zaten soğursun.
10 YorumlaEğitimdeki sınıf durumunuz sorun çıkarmaz. Fakat üniversite farklı bir ortam orada çeşitli insanları tanıyacaksınız. İkinizin de gönlü başka insanlara kayabilir. Sen, çok seviyorsun o belli bir kere. Buluşun bir yerlere gidin, telefonda her gün ara konuş. Sürprizler yap mesela. Bir kutuya birkaç tane yazılar yaz. İster şiirler yaz ister sevdiğin şarkıları ya da sevgi kelimeleri yaz. Kutudan kağıtları çekmesini iste. Böylece aranızda aşk olabilir, eğer o da seni isterse.
00 YorumlaSöyle niye korkuyosun? Hatta pat diye söyle senimi öldürücek ya evet der ya da hayir , sen bunu yapmazsan baska birisi yapicak kardesim , hepten kaybediceksin sansini ve pisman olursun icindekileri söyleyemedigin icin. Söyle rahatlarsin iyi hissedersin kendini
00 Yorumla
+1 yılÜstad ilk sene niye kazanamayasın daha senenin başı? Aşk için burada çok vaaz verecek insan var ama sana kazanman konusunda tavsiye verebilirim. Ygs konularına çalış kolay soruları çöz çözebiliyosan geç ama unutmamak için arada bir çöz böyle. Çok durma üstünde sık çalış basit çalış temel konuları öğren ama sakın ha kafayı ygs ile bozma. "Deli gibi" lys çalış , sanki her şey lys ye bağlıymış gibi; ki öyle ygs seni yanıltır ama lys yolda bırakmaz.
00 Yorumla
+1 yılabi bende senin gibiyim ama pes etme bence... ilk tanit kendini iyice guvenini kazan bisi oldugunda hah su yanimda diyebilsin.. espri yap güldür onu durustluk karakter guven olduktan sonra tip teferruat oluyo... kiz baskasini sevmeden sen git kendine bagla yoksa hersey icin cok gec olur... bu arada abi sende benim son sorumu yanitlarsan sevinirim
00 YorumlaBak kalbi güzel kardeşim, öncelikle aşk acısı çekmiş birisi olarak söylemek isterim ki, hiç doğru birşey değil, bütün hayatını onu düşünerek yapacaklarına engel olarak geçirmen çok yanlış sana doğal gelip elinden birşey gelmiyor olsada. hayatına bir çok kişi gelip geçecek ve her ilişkinde aşk acısı ne kadar yanlış birşeymiş diyip eski haline gülüyor olacaksın. sana bir dost bir abi tavsiyesi, eğer ki çok istiyorsan bu kızı sana söyleyip işine yarayacak yöntemlerim var. kız-erkek ilişkileri çok değişti artık. erkekler kızları kendine aşık etmek için yöntemler geliştirdi. bunlardan bir kaçını sana söyleyebilirim. ama bu söyleyeceklerim kızı tavlamak ve bağlamak için ilişki sırasında yine doğal davranmak zorundasın yanı kızı elde etmene yardımcı olurum fakat ilişki içerisinde elinde tutmana yardımcı olamam kendi kişiliğinle alakalı çünkü. sana yardımcı olmayı gerçekten çok isterim. Allah kalbinin temiz olduğu için sana kat kat daha iyilerini nasip etsin.
00 Yorumlabence gidip içindeki bütün duyuları söylemelisin. Eminim bundan etkilenecektir. Çünkü çoğu kız duygularını bu şekilde dile getiren erkeklerden hoşlanır ama belli etmeye biliriz :) kalbini aç onu 5 yıldır beklediğini söyle :) yoksa hiç unutamazsın. en azından içine dert olmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
benim gibi bir söyleyemez işte
sende ki durum aşkı geçmiş ve saplanti haline gelmiş arkadaşım beyninden atamassın gidip de açılamazsın zaman geçer kız aşkını bulur sende hırs yapıp birini bulur ve onda gördüğün özellikleri eşinde görmek istersin göremeyince hem kıza hen kendine eziyet etmiş olursun yazık etme eyleme başka bayana da hayatını karatma. Zamanın gelmiş artık bir adım atmalısın selam vermekle başla gerisi iyi ya da kötü gelir ;)
00 Yorumla
+1 yılNe sorunu saçmalama! Benim yakın bir kız arkadaşım da bir yıl evvel bitirdi okulu sevgilisinden ve çocuk da bu yıl mezun olunca nişan yapacaklar. Pat diye de söyleme tabii seni tanımasına izin ver ayrıca şekli şemali düzgün yazmışsın, olmasa kaç yazar kardeşim eğer bir insan birini güzel/yakışıklı diye seviyorsa ben onun olmayan insanlığından ve lafta da olsa sevgisinden şüphe ederim şahsen
00 YorumlaVay be ne sevmişsin sen helal olsun... Yakın bir arkadaşına söyle durumu o açıklasın ona olmazsa da olmaz der unutmaya çalışırsın ama söylemeyi isteyip söyleyememekten daha çok koymaz reddedilmek.. Üniversite mevzusu için de çalışırsan olur koç ilk seneden gidersin şu kızı 5 senedir gösterdiğin sevme azmini az da derslerine göster bak nasıl kazanıyorsun
00 Yorumla
+1 yılDostum kara sevdaya düşme. Kızlar ayana gelip hoslandiklarini söylüyorsa demekki yakışıklı bir tipsin :D ayrıca çekinme falanda yok. Neden korkuyosun ki :O git kızla bir şekilde tanış samimiyet kur. Daha sonra biyerde buluşmaya davet et. Orda da anlat içindekileri. Tabi romantik bir şekilde anlat :))) son olarak onun okul olarak senden bir üst sınıfta olmasi bişeye engel değil. Zaten yaş olarak büyüksun. Sorun olmaz böyle şeyler takma kafaya :D
00 YorumlaSen ona sevdiyini soymezsen, bu aci icinde daha cok buyur, hep hayaller ve umutlarla yasarsin ve bir gun onu baskasiyla gorursen oo aci fena yapar insani, bilirim bu durumu. Senin icin en iyi secenek git konush, icinde redd edilme korkusu var, ama inana bana buna deyecek.
00 Yorumla
+1 yılOnun üniversiteye önce başlaması hiçbir şeyi değiştirmez o konuda endişen olmasın eğer o kızın sevdiği biri yoksa sana bakmaması için bir sebep de yok ayrıca 5 sene süren bir sadakat örneği göstermişsin bence cesaretini toplayıp duygularını açıklamalısın. Eğer bunu yapamıyosan da arkadaşça konuşmaya başla çünkü bir yerden başlaman lazım unut diyemem çünkü unutmak en zoru :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgünlerini aklını kalbini bir faniye değilde Allaha bağlasan bu durumlara düşmezsin Allah rızası için yaşarsan o kızda kendi ayağıyla gelir sana
https://m.youtube.com/watch?v=6_d92C5olEU31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsöyle gitsin bro neyin takıntısı bu? facete yok mu kız ilk olarak ekle ve konuşmaya başla büyütme bu kadar abi gerçekten biraz fazla takmışsın ya ne hissettiğini o bilmiyor ne kadar acı değil mi git konuş söyle bence ona üni yolunda güzel bir şeyde yapmış olursun hani sevilmek herkesin hoşuna gider bro yapma böyle söyleeeee
00 YorumlaBen senden çok büyük bir abin olarak söylüyorum. Daha lisedesin ve inan ki ileride 25 - 27 yaşında bu günleri andığında gülüp geçeceksin. Hayatın akışı böyle. Ha teklif et yani bir sinema olur konser olur beraber gidin. Baktın olumlu oluyor sıklaştırın bunu, sonra da itiraf et. Olursa olur. Olmazsa da dünyanın sonu değil.
20 Yorumlasevgili kardeşim hayat senin ona açılmanı bekleyecek kadar uzun değil. bazı şeyler için acele etmen gerekir. yoksa kaçırdığın şeyler için başını duvarlara vurmaktan başka yapacak bir şeyin kalmaz. sana git peşinden koş demiyorum çünkü kızların geneli olarak peşimizden koşulmasından hoşlanmıyoruz. ama sürekli rastgelmeye çalış ne bileyim uzaktan etkilemeye çalış. ama önce Allahtan iste çünkü sana her şeyi verecek olan Allah. bu arada bu şanslı kızın ismi ne?
14 Yorumla
Soran+1 yılCevabın için teşekkürler. İsmi Eda
Soran+1 yılHayır zaten öyle birisi değil yani flört eden bir kimse değil bana kalsa kimseyle çıkmamıştır bile. Eğer birlikte olursak ikimizinde ilki olacağız.
Dostum senle az çok benziyo olaylar. Bende seviyorum bende kolay kolay açılamıyorum karşımdakine. bir gün en sonunda açıldım reddedildim.
Hee bu demek değildir ki vazgeçmek. reddedince daha çok sevmeye başladım. ve hala seviyorum.:(
Allah sonunu hayır etsin.:)00 Yorumlaşişirdüüün beeeeeeeee :D kendıne dertler edinmiş fuzuli gitsin ya bişi olmaz bak böyle guzel bı sevgı aaaa sıkıntılarını kuruntularını çöpe atıp silkelenip dersını calısırmısın rıca ederım aa
20 Yorumla
+1 yılŞimdi buradan git söyle demek kolay ki yapman gereken de budur yani. Ama senin için zor. Benim tavsiyem madem bu kadar seviyorsun biraz çalış onunla aynı anda kazan. Sonrada onunla güzel bir arkadaşlık kur. Beraber planlar yapın. Öyle çekingenlik yapma, kendine güvenli ol beraber eğlenin. Eninde sonunda bir şeyler olur. Hiç olmadı güzel bir dostluk kurmuş olursunuz.
00 YorumlaAynı durumdayız tek farkı benim arkadaş grubumdan kız ve 2 haftadır ne mesaj ne bir yere gittim ne de konuştum onunla sanki beni umursamıyor gibi geliyor artık günaydın dediğinde bile içimden gelmiyor bir günaydın demek napıcam gerçekten ben de bilmiyorum onu gördüğüm de artık suratım asıldığı için konuşmuyorum bakmıyorum o tarafa ama hep derste izliyorum
00 Yorumla5 yıldır seviyosun ve çıkma teklifi etmek aklına gelmedimi yahu etseydin kaybedecek bişeyin yok söyle yüzüne karşı kızlar zaten erkeklere seni seeiyorum demeye çok utanır ve erkeklerin atak yapmasını bekler bide üniversite sorunu var ona diyecek bişey bulamadım ama dediğim gibi hayatta kaybedeceğin bişey yok söyle bu senin duygularını ve korkmana gerek yok geç kaldıkça önüne daha çok engel çıkar
01 Yorumla
Soran+1 yılAma söyleyemiyorum çünkü onunla fazla sohbetim yok pat diye çıkıpta söylemek istemiyorum. Hoşlansam çok rahat söylerdim ama bu çok zor.
+1 yılAynısını hatta birebir aynısını yaşadım kardeşim. Ama iki hafta önce mesaj attım tersledi beni bende o saatten sonra sildim heryerden Hala arada bir aklıma geliyo unutmuş sayılmam ama o kadar takmıyorum konuşmaya calış sana ilgisi yoksa sende benim gibi bir tepki alır ve soğursun biraz silkelenmen lazım yani eğer iyi bir tepki alırsan konuşmaya başlarsa ne mutlu sana :)
00 YorumlaYüzüne pat diye söylüyemiyorsan yaz o zaman bize yazdığın gibi içten yaşadıklarını hissettiklerini yaz çekeceğin acıyı çekmişsin zaten en azından fikrini bilirsin
10 Yorumla
+1 yıleger daha fazla beklersen bi. başkası gider açılır kaybedersin sonra kendi kendini yersin pisman olursun. bence bunları burada anlatmak yerine senin için her ne kadar zor olsada ona anlat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnemin üstüne yemin ediyorum kötü niyetli bir insan değilim numarası adı sani birşeyi varsa ben söyleyeyim senin adına harcanmasına bu aşk. Ben sevdiğimi kaybettiğim için bu konuda çok hassasim üzülüyorum.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok komiksin burada aşk kurtarmaya çalışıyoruz
Soran+1 yıliyi niyetiniz için çok teşekkür ederim ama onu tanımıyorsunuz bile. Yani tanımadığı birisinden benim hakkımda bunları duyması işin kötüye gitmesiyle sonuçlanabilir. Ben yavaştan alıştıra alıştıra hissettireceğim ona pat diye olmaz. Tekrardan teşekkür ediyorum çok düşüncelisiniz.
+1 yılNe eziyet çekiyorsun sevgilisi yok birşey yok yani engel olacak şeyler değil bunlar. git konuş veya supriz gibi birşey ile karşısına çık atıyorum çiçek al yemeğe davet et anlat orda içindekileri
00 YorumlaDirek ayrıl kardeş. Belli ki senin zararına. Direkt sil. Konuşmaya gerek yok. Sen zaten zarar içindesin. Suçlu hep sen olursun. Sevdiğine pişman olursun.
00 Yorumla
+1 yılarkadaşım aynı şekilde bnide birisi bu kadar sevmişti ilk önce bir kitap gönderdi sonra face hesabi açtı ordan gizli mesajlar attı kitap sonra cantama mektup atmış en sonundada açıldı sende öyle yap
00 Yorumlaerkek lise mezunu olup evleneceği master yapan var. benim mesele etmiyor da sen birer sene arya mı mesele ediyorsun?
ayrıca o sei seviyorsa kardeşim çok beklemez biesin. üstüne bir şeylere başlamadıkça da senden soğur. pısırık bu der.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAşkın şarabını içene mey bahanedir.
Sarhoş olmuşsak kime ne
Ey bizi yadırgayan kınayan kimse şunu sor kendine
Bu halde hakka mı aşığız yoksa aşık mıyız şu fani gidene
Aşk kapıdır hakka yol açan bu şerbeti içen hakikati görür ancak
Yolu sevdadan geçse de son durağı hak olacak,
Sen de geç ki maşuktan göresin gerçek hali sırrı,
Hamsan pişersin yanarsın korkma
Demiri kılıç eden alev budur narı aşk-ın sırrı00 YorumlaSen o kızına nasıl ulaşırım söyle ben aranızı yaparım 😊
Bu düşündüklerini, hayallerini duyup karşılık vermeyecek kız yok.00 YorumlaEğer o kız senin kaderinse kaçışı yok. Yok eğer kaderin değilse ağlamaya lüzum yok. Sabret bekle derim..
12 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim gibi değil kaderimde de olup olmadığını bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum artık. Beklemekte bir yere kadar 5 yıl oldu.
+1 yılSen aşıksın arkadaş izle o halde :
https://www.youtube.com/watch?v=GlgwS8kzUyg00 Yorumla
+1 yılBence hic bir sorun olmaz Ask bu be yasa tipe bakmaz gozlerine baktiginda kndini unutursun bnce git konus kizda sansli bnce bu zamanda kim seviyor boyle Allah gönlüne göre versin kardesimmm
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Söylüyemiyosan mektup yaz biraz eski olacak ama işe yarayabilir en azından senden haberi olsun burada yazdığın gibi çok sevdiğini yaz okuluda sorun etme cok sevdikten sonra önemsiz ayrıntılar onlar
10 Yorumla
+1 yılOnu 5YILDIR takip ettiğini söyle 5 yıl içinde her ne yaptıgını ilgini çeken taraflarını söyle seni bu zamana kadar takip ettim çıkamadım özür dilerim de başat anlatmaya
00 Yorumlaaç kendini asla zaman kaybetme. Belki son şansın olabilir
00 Yorumlahepsini okumadım.. okumaya değer bulmadım.. sal gitsin kardeş.. 5 yılına yazık.. bugünün kızları maalesef sevilmeye değer varlık olmaktan çıktılar
00 YorumlaUnutman Mumkun değil. Onu ulaşılmaz olarak kabullenmişsin. Bişekilde Konusmalısın. Önüne çıkmalısın.
00 Yorumla
+1 yılsenin iş zor gibi görünüyor ama nasip kısmet diye bir şey var hayırlısını iste o ise gelir seni bulur zaten ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat